סרטי השבוע

vasago1

New member
צפוי לך עונג עילאי..

לפעמים אני רוצה לשכוח את כל הפרקים ולראות את הכול מהתחלה..

** רוזבד

New member

הסדרה האהובה עליי, ולפי דעתי גם הסדרה הכי טובה שנעשתה אי פעם.

timboy123

New member
בית ספר למפלצות

כבר העליתי כמה וכמה פעמים כאן בפורום את זה שלדעתי מדובר בינתיים בשנה קולנועית חלשה מאוד. הסרט הזה לצערי די מאשר את הטענה הזו.

הוא לא סרט גרוע, הוא פשוט לא ברמה שציפיתי ממנה לפיקסאר-האולפן היחיד שאני מחכה לסרט שלו רק בגלל שמדובר באולפן הזה. לצערי זה קרה גם שנה שעברה עם 'אמיצה' שלהם.

ועכשיו בואו ננסה לגבש את זה לביקורת-

משהו לא טוב עובר על פיקסאר. מאז 'צעצוע של סיפור 3', הברקה אמתית, סרט האנימציה האהוב עלי, היו להם שלושה סרטים אם אני זוכר נכון (מכוניות 2, אמיצה וזה) ובשלושתם יכולתם להבחין בהידרדרות הדי חדה שלהם-הסרטים האלה כבר היו ילדותיים מדי, בעלי מעט יחסית תחכום או שנינות ונוסחתיים להחריד.

ועל הסרט הזה ספציפית-

כמו תמיד אצל פיקסאר- האנימציה מדהימה. יש בדיחות טובות, פשוט הרבה מהן הוצגו כבר בטריילר, אבל חלק יפה מהן גם לא.
הסאונדטראק בסרט הזה היה מדהים (גם בסרט הזה וגם ב'אופטימיות עם שחר' הסאונדטראק בלט לי מאוד, ואני די בטוח שאת שניהם ראיתי באותו אולם. ככה שלפי התיאורייה שלי, שווה לשים עין על אולם 18 ביס פלאנט חיפה), אחד הדברים היותר טובים בסרט.
כמו ב'מפלצות' המקורי, הכימיה בין בילי קריסטל (כמייק) לג'ון גודמן (כסאלי) מצויינת. הופתעתי מאוד לגלות שסטיב בושמי, שחקן נפלא, דיבב את רנדי, ושהלן מירן את התיקן מה-שמה-זאתי. לא ימד"בתי את הסרט לפני.
הסרט הזה כל-כך נוסחתי, ואני לא חושב שיהיה אחד שיחלוק עלי בעניין הזה, וצפוי להחריד-כל טוויסט יוכלת להריח מכאן כבר ברגע שחשבו עליו אי שם באולפנים בהוליווד.
דווקא חלקו השני של הסרט (אחרי הטוויסט) היה בעיני טוב יותר (כולל סצינה מבריקה שהיא מעין פארודיה על סרטי אימה) אבל בשלב הזה, אחרי שכבר כל כך הרגשת שהסרט עומד להיגמר, הסרט הרגיש מרוח מדי, על אף שהוא היה החלק היותר טוב.
הסוף גם הוא צפוי, אבל בכל זאת כן נחמד במובן כלשהו.

לסיכום-נחמד, שום דבר מעבר. לא מהטובים של פיקסאר ולא סרט שתיזכרו לאורך זמן.

7.5/10

וזהו, החל מיום ראשון אני נעלם לי לעשרה ימים לקורס מדריכים של התנועה.
אחזור מיד לאחר מכן עם חופש גדול-הזדמנות מצויינת להשלילם על סרטים, וגם לחפור עליהם כאן...

BlackUnicorn

New member
תראה, עוד לא ראיתי את הסרט,

למרות שאני מחכה לו מאוד. כנראה אחכה שיצא בבלו ריי.
בכל אופן, אני חושבת שסרטים מצויירים הם יותר מכוונים לילדים ולכל המשפחה, ופחות כדי להשאיר עליך חותם מסויים. נראה שפעם בכמה שנים הם כן דואגים לסרט מאוד איכותי שישאיר אפקט שכזה של "וואו", אבל למה להם להתאמץ כל כך? בסופו של דבר זה עסק, הם רוצים להרוויח כסף... בדיוק כמו שעושים רובוטריקים 1+2+3 והלאה, כשברור שסרטי ההמשך הם לא בדיוק חוד החנית של הקולנוע...
באופן כללי סרטי המשך בד"כ הם בינוניים (נכון, צעצוע של סיפור 3 הוא חריג), אני לא הייתי מצפה לכל כך הרבה מהם...

במילה אחת- פיקסאר

את מה שאמרת אפשר בהחלט להגיד על חברות כמו דרימוורקס, בלו סקיי ושאר המטחנות לסרטי אנימציה לכל המשפחה. אבל עד לאחרונה פיקסאר הייתה חברה עם לב, נשמה והמון המון כשרון שידעה לספר סיפור באופן פשוט נפלא, והיא עשתה את זה סרט אחרי סרט.
מפלצות בע"מ, מוצאים את נמו, משפחת סופר על, רטטוי, וול E, למעלה, צעצוע של סיפור 3- את יכולה להגיד על הסרטים האלה שהם לא משאירים חותם?

BlackUnicorn

New member
האמת שעד היום לא הבחנתי בין פיקסאר

לדרימוורקס ושות'. עכשיו שהתסכלתי על הרשימה... כנראה שאתה צודק.

ערן1987

New member
האכזבה שלך גורמת לי להוריד ציפיות מהסרט

אבל הן ירדו גם ככה אחרי שלפני כשנתיים ראיתי שוב את הסרט הראשון והוא היה אחלה והכל אבל ה-ר-ב-ה פחות ממה שזכרתי

RoyceGracie

New member
שלי

Fear And Loathing In Las Vegas 1998
לא הצלחתי להבין את הסרט, הזוי, מוזר, לא נהנתי מכל השטויות הפסיכודאליות. זה כאילו שאין עלילה. קראתי את הערך של הסופר בויקיפדיה ועדיין לא הבנתי

Notorious[2009]
סרט נחמד על החיים של ראפר מפורסם ופאפ דאדי. עלילה שגורה אבל שמסופרת בצורה רכה כדי שזה יתאים לכולם. סרט נחמד אבל ממש לא וואו ולא גורם לך לחשוב שום דבר אחריו

Red.Dawn.2012
סרט גרוע עם הבריון הזה מהסרט "ת'ור". סרט שמדבר על פלישה של צפון קוריאנים לארה"ב וקבוצה של נערים בהנהגת הבריון (שהוא יוצא צבא) שמתאמנים כדי לעשות מלחמות גרילה בקוריאנים. סרט דפוק, נוטף ממנו האתוס האמריקאי הנאיבי והדביק של פטריוטיות בגרוש. אולי זה בגלל שהייתי בצבא כמו כל הישראלים, אבל כל השטויות הצבאיות שלהם היו ממש בשקל, להחזיק נשק נכון הם לא ידעו שם וכבר הולכים להלחם בקורואנים. גם שכשאני רואה סרטים כאלה על ילדים שנלחמים בחובבניות בצבא כלשהו, תמיד אני חושב לעצמי שהם ילדים טיפשים ושהם לא מבינים שלחטוף כדור זה כואב לאללה... לא יודע, סרט גרוע בכל מקרה..

The Boondock Saints (1999)
סרט נחמד. מצולם בצורה מאניינת. כמו סרט אפי כזה אבל בעצם בתקופה מודרנית. מדובר על 2 חבר'ה שיוצאים למסע רצח בכל הפושעים של העיר. וויליאם דפו משחק את השוטר החצי מטורלל שמחפש אותם. סרט נחמד

The Town[2010]
סרט מצויין על שוד בנקים ומערכות יחסים. בן אפלק נותן שם סוף סוף הצגה טובה

We Need To Talk About Kevin 2011
כל פירוט על הסרט הזה יהיה ספויילר. נהנתי מאד, גורם לך לחשוב אחרכך על הסרט ועל חינוך ועל טבע האדם. נחמד לראות את האהבל הזה מ "אחים חורגים" משחק תפקיד רציני

Mississippi Burning [1988]
סרט טוב גם, אולד סקול. אני לא אוהב לראות את השחקן המתולתל הזה, הוא בא לי ברע. גם שהוא כאילו קשור כזה בסרט הזה והוא לא באמת יודע להיות קשוח... אבל למרות זאת הסרט נוגע בנקודות מעניינות. מסופר על 2 חוקרי FBI שמגיעים לעיירה גזענית בעקבות רצח של פעילי מחאה נגד גזענות. החוקרים מעלים לפני השטח את כל הטינופת שבעיירה.

MR Lordi

New member
איש הפלדה

אולי הסרט שהכי חיכיתי לו השנה. וכמה חבל... התאכזבתי.
מצטער, זה פשוט לא באטמן.
יש בעיה בסיפור, בקצב שלו וכל עניין הפלאשבקים נורא מעצבן וקוטע את העלילה. (חלקם מאוד מוצלחים, אבל אם הם היו באים כרונולוגית בלי הפרעה זה היה בסדר)
היו יכולים בקלות להוריד כמה סצנות, דיאלוגים מיותרים ודמויות חסרות משמעות בסרט.
לא קיבלתי את ה'בום' שהיה לי בטרילוגיית האביר האפל.
רואים שנולאן מעורב, אבל אני חושב שלא מספיק. הבסיס, שהוא התסריט, בעייתי מאוד.
אבל אני יכול לציין לטובה את האקשן. וואו! בחיים לא נהניתי ככה מאקשן בסרט. פשוט חגיגה לעיניים ולאזניים. ואם כבר אזניים, הפסקול של האנס זימר אדיר ואשמח לשמוע אותו שוב.
בגדול, קיבלתי סופרמן סביר ונחמד.
זאק סניידר, בבקשה תוציא מהיום רק טריילרים לסרטים שלך. לא צריך את המלאים.

alphac

New member
בבל

סרט פאקינג טוב
שרשרת טרגית של אירועים שקורים לדמויות בסיפור.
לא זכור לי סרט שבו שחקנים כאלה בכירים (פיט, בלאנשט) שמשחקים דמויות ראשיות מקבלים זמן מסך כזה מועט.

מישהו יודע מה היה כתוב בפתק ש-צ'ייקו (הילדה היפנית) רשמה לשוטר?

ערן1987

New member
גם אני חשבתי שהוא משעמם ואובר יומרני

אבל אהבתי מ-א-ו-ד את המשחק של הבחורה היפנית ושל העוזרת המקסיקנית, שתיהן היו מצויניות ומאוד שמחתי כשהן קיבלו מעומדות לאוסקר.

Optimus_Prime

New member
שבוע דל מאוד.

והצלחתי לראות רק את "שר המלחמה" בפעם הרביעית (אגב קארים סעיד..) וזה אחלה סרט, ואת ג'קאס 3.

אם כבר ג'קאס, מישהו יכול להמליץ על קומדיה טובה בקולנוע עכשיו? כי עושה רושם שאין שום דבר...

בית ספר למפלצות

הדעה שלי הפעם מאוד קרובה למיינסטרים- לא ברמה של מפלצות בע"מ או של הקלאסיקות הגדולות של פיקסאר, אבל עדיין סרט טוב, בטח שרמה אחת מעל כל החברות המתחרות. המון הומור, אנימציה מדהימה, וthird act מפתיע שיש בו גם קצת עומק. החסרון העיקרי הוא השימוש המופרז בקלישאות של סרטי קולג'.

אה והגעתי לעונה 2 פרק 4 בסופרנוס

העונה הראשונה התחילה להיות מעניינת בערך מאמצע העונה. הכי אהבתי את הפרק עם המאמן של קבוצת הכדורגל של הבנות, פה נמצא הכוח האמיתי של הסדרה- לראות איך מאפיונרים מתמודדים עם מצבים משפחתיים רגילים, ולא עם סיפורי מאפיה שברובם הם נדושים. אהבתי גם את סגירת הקצוות שהייתה בסוף העונה להרבה דברים שקרו בפרקים שונים בעונה, דבר שסגר יפה את העונה. קצת חבל שלא נגמר בקליף האנגר יותר גדול.

בינתיים העונה השנייה קצת משעממת, בערך כמו הפתיחה של העונה הראשונה. אני מקווה שזה לא יהיה ככה בפתיחת כל עונה מעכשיו.

למעלה