סרטי השבוע

שום סרט, אבל התחלתי את "אוז".

בינתיים סדרה ענקית, ואני אומר את זה על בסיס 3 פרקים בלבד.

ג'יי קיי סימונס הזה ענק. וגם לי טרגסן. וגם אמון ווקר. וגם דין ווינטרס. וגם הרולד פרינו. גם ההוא שמשחק את אדביסי, אם כי עדיין לא הבנתי למה הדמות הזאת היא פאן פייבוריט של כולם.

רק חבל שלסדרה הזאת HBO לא הוציאו גרסת HD, כמו שהם עשו לסופרנוס ולעונה אחת של עמוק באדמה. נו טוב...

RoyceGracie

New member
עדיין יש לי סיוטים על אדביסי בלילות

שמה הוא יבוא לקצור לי את הראש עם מצ'טה

RoyceGracie

New member
חחחח זה היה בעונות היותר מתקדמות

הוא עדיין בעונה הראשונה שהוא סתם פסיכופט

Black Stain

New member
עמוק באדמה בHD?

איזו עונה?

Optimus_Prime

New member
אוז באמת סדרה ענקית

קארים סעיד אחת הדמויות הגאוניות וגם שילינג'ר.
בקשר לאדביסי, גם אני אף פעם לא הייתי ממעריציו אבל בהמשך הוא הופך להיות יותר מעניין...

תבלה

Optimus_Prime

New member
הרמתי להנחתה

בלי קשר, אני אגיב על מה שכתבת בהמשך אבל עם קצת ספוילרים - אז מי שלא ראה עד הסוף - לא להיכנס!

המונולוגים, הכתיבה והרעיונות מצוינים, אבל לדעתי גם המשחק ואולי בייחוד המשחק. זאת סדרת "פשע" ופשע מסוג מסוים - פושעים בכלא. הם מפתחים את הההומור שלהם ואת הביטויים שלהם ואת הדינמיקה שלהם. המשחק של עומאר (אחת העונות המתקדמות, שכל הזמן נידנד למקמנוס על זה שהוא רוצה לשיר) לא היה מגוחך? היה מגוחך.. אבל זה התאים לדמות. אותי זה לגמרי לא הביך ואם כבר רק הכניס יותר לאווירה.
לפני הסדרה היוצרים עשו תחקיר די מעמיק על כל מיני חבורות ותת-תרבויות בכלא בארה"ב ויצרו בסה"כ הדמיה די יפה (אם יצא לך לראות כל מיני סרטים תיעודיים על בתי סוהר בארה"ב - זה פשוט זהה אחד לאחד, זה מדהים).
בקשר לשחקנים מהסמויה, אז קני רנגלר (בודי) המאיס את עצמו עלי בטירוף והוא פשוט משחק בדיוק אותה דמות. אבל מצד שני, קשה לי מאוד לשים את האצבע אם המשחק המאיס אותי או אולי בגלל שהמשחק היה כזה טוב והדמות כזו מעצבנת... סוגיה מעניינת

מקמנוס היה בסדר לדעתי. מי שהיה קצת מביך זה הכומר הקוריאני המוזר הזה שהספקתי כבר לשכוח את שמו.

Zarniwoop

New member
דווקא

עומר והמשורר והחבר'ה הדומים, לא הפריעו לי. השחקנים שהיו צריכים לשחק דברים יותר רציניים די פישלו לטעמי. אני יודע שישנאו אותי אבל גם לא אהבתי את סעיד, הוא היה מגזים בטירוף.
אולי כי הקאסט שם גדול אז לא יכלו להשקיע יותר מידי או לטרוח למצוא שחקנים טובים לכולם, אבל שאתה מסתכל על סדרות שרצות עכשיו בHBO כמו משחקי הכס ואיפרית הטיילת, כל השחקנים פשוט מעולים, מהשחקנים הראשיים עד להכי זוטרים.

RoyceGracie

New member
|ספויילר| רק למי שראה עד הסוף ממש

הסדרה הפכה לגרועה בהמשך. משני סיבות עיקריות.

הראשונה היא שהם התחילו לעשות שם תעלולים בלתי אפשריים כמו הכומר הזה (דילן מקיי מבברלי הילס) שפתאום בא לאנשים כרוח ודברים כאלה..

הסיבה השניה היא שהם הרגו את כל השחקנים הטובים, פשוט הרגו את כולם. את אדביסי, את סעיד, ובסופו של דבר את כולם יחד.... אני לא אוהב כשזה קורה...

Zarniwoop

New member
הסדרה הזאת צריכה רימייק

משחק בינוני, עריכה מעניינת אבל לפעמים מטופשת מידי. הדבר הכי טוב זה הכתיבה, המונולוגים של גאס מעולים והסדרה עצמה מעניינת.
הקונספט שלה גאוני ואם יעשו עוד עונה עכשיו, אפילו בלי אותן הדמויות זה יכול להיות מעולה כי האיכות של HBO השתפרה בהרבה.

אדביסי הוא מלך. הוא מתפתח הרבה לאורך העונות, כנ"ל גם על שאר הדמויות.

משחק בינוני?!?!

ראיתי רק 3 פרקים ועדיין אני חושב ש"בינוני" זאת פשוט קללה ועלבון למשחק שם.

Zarniwoop

New member
אולי זה טעם אישי

אבל חוץ מג'י קי סימונס ועוד כמה בודדים, הייתי צריך להסיט את הראש מהמסך מרוב שזה היה מביך.
במיוחד מקמנוס, הוא היה בלתי ניתן לצפיה.
לא יודע, היה גם קטע מוזר שהרבה שחקנים באוז פשוט היו נוראיים אבל שראיתי אותם בסמויה הם היו מעולים, וזה בלי קשר לדמויות שהם שיחקו.

mrpink3

New member
אדביסי בהתחלה הוא לא יותר מרול פלייר+ניתוח

בהמשך הוא הופך לאחד מהדמויות המרכזיות. זו הסיבה שהוא מקבל יותר אהדה מכפי שציפית שיקבל בתפקידו בפרקים הראשונים.

משהו ששמתי לב; אני לא בטוח אם הסדרה ליברלית או לא. מצד אחד, הדמויות 'המוצגות באור חיובי, כמו מקמנוס, סעיד, וכו' הם בעלי השקפה ליברלית. עם זאת, ברוב הפעמים אם לא בכולן כאשר אם מנסים לעזור למישהו באמצעות דרך של אהבה ותמיכה, אותה דרך ליברלית - זה כמעט תמיד נדון לכישלון.

לעומת זאת, כאשר המהלכים מבוצעים בכפייה וענישה, זה כמעט תמיד נפתר.
מעניין אם זה תוצר של כתיבה אקראית ורגעית, או כוונה ברורה של היוצרים.

RoyceGracie

New member
ניתוח מעניין

אבל אני לא בטוח שאני מסכים איתך. למשל כרים סעיד הציל הרבה אנשים לאורך הסדרה דרך הדת והליברליות. גם מקמנוס הציל את עומר וויט, הכושי הקטן של אדביסי ועוד כמה.
נראה לי שהמסקנה שלי מהשאלה שהעלת היא שהתסריט פשוט לא אחיד וללא מסר, רק מראה כמה שהכל שם בכאוס ושאין דרך להצלה של האסירים

למעלה