בית ספר למפלצות
כבר העליתי כמה וכמה פעמים כאן בפורום את זה שלדעתי מדובר בינתיים בשנה קולנועית חלשה מאוד. הסרט הזה לצערי די מאשר את הטענה הזו.
הוא לא סרט גרוע, הוא פשוט לא ברמה שציפיתי ממנה לפיקסאר-האולפן היחיד שאני מחכה לסרט שלו רק בגלל שמדובר באולפן הזה. לצערי זה קרה גם שנה שעברה עם 'אמיצה' שלהם.
ועכשיו בואו ננסה לגבש את זה לביקורת-
משהו לא טוב עובר על פיקסאר. מאז 'צעצוע של סיפור 3', הברקה אמתית, סרט האנימציה האהוב עלי, היו להם שלושה סרטים אם אני זוכר נכון (מכוניות 2, אמיצה וזה) ובשלושתם יכולתם להבחין בהידרדרות הדי חדה שלהם-הסרטים האלה כבר היו ילדותיים מדי, בעלי מעט יחסית תחכום או שנינות ונוסחתיים להחריד.
ועל הסרט הזה ספציפית-
כמו תמיד אצל פיקסאר- האנימציה מדהימה. יש בדיחות טובות, פשוט הרבה מהן הוצגו כבר בטריילר, אבל חלק יפה מהן גם לא.
הסאונדטראק בסרט הזה היה מדהים (גם בסרט הזה וגם ב'אופטימיות עם שחר' הסאונדטראק בלט לי מאוד, ואני די בטוח שאת שניהם ראיתי באותו אולם. ככה שלפי התיאורייה שלי, שווה לשים עין על אולם 18 ביס פלאנט חיפה), אחד הדברים היותר טובים בסרט.
כמו ב'מפלצות' המקורי, הכימיה בין בילי קריסטל (כמייק) לג'ון גודמן (כסאלי) מצויינת. הופתעתי מאוד לגלות שסטיב בושמי, שחקן נפלא, דיבב את רנדי, ושהלן מירן את התיקן מה-שמה-זאתי. לא ימד"בתי את הסרט לפני.
הסרט הזה כל-כך נוסחתי, ואני לא חושב שיהיה אחד שיחלוק עלי בעניין הזה, וצפוי להחריד-כל טוויסט יוכלת להריח מכאן כבר ברגע שחשבו עליו אי שם באולפנים בהוליווד.
דווקא חלקו השני של הסרט (אחרי הטוויסט) היה בעיני טוב יותר (כולל סצינה מבריקה שהיא מעין פארודיה על סרטי אימה) אבל בשלב הזה, אחרי שכבר כל כך הרגשת שהסרט עומד להיגמר, הסרט הרגיש מרוח מדי, על אף שהוא היה החלק היותר טוב.
הסוף גם הוא צפוי, אבל בכל זאת כן נחמד במובן כלשהו.
לסיכום-נחמד, שום דבר מעבר. לא מהטובים של פיקסאר ולא סרט שתיזכרו לאורך זמן.
7.5/10
וזהו, החל מיום ראשון אני נעלם לי לעשרה ימים לקורס מדריכים של התנועה.
אחזור מיד לאחר מכן עם חופש גדול-הזדמנות מצויינת להשלילם על סרטים, וגם לחפור עליהם כאן...