סרטי השבוע

timboy123

New member
אני והחבר'ה (בערך) וארגו.

השבוע החלטתי שאני לא מספיק משתמש באופציה של השאלת הסרטים מהספרייה בבית ספר שלי, אז לקחתי את 'אני והחבר'ה', סרט שכבר די הרבה זמן (בעקבות הדעות עליו בקרב חברי הפורום) נמצא די בטופ של רשימת ה'להשלים שלי'.
אתמול התיישבתי לראות אותו, הנה בערך ביקורת-

אני והחבר'ה-

הביקורת שלי היא לא כל כך מקור מוסמך מכמה סיבות-
א. מסתבר שהדיוידי הוא צרוב, ויש עליו הקלטה של שידור של הסרט בערוץ 2 משנת 96' (כשעוד היו שידורים של טלעד... נורא מצחיק, באמצע גם היו הפסקות פרסומות, רק שזה נורא הקשה על הריכוז בסרט) וככה שגם איכות התמונה והסאונד היו רק סבירים.

ב. הסרט נעצר באמצע, אולי אפילו לקראת הסוף (אין לי מושג), תקוע לכמה דקות ואז מתחיל מהתחלה. לפי מה שנראה לי זה גם קטע חשוב (
-הקטע שבו הם מוצאים את הגופה, ואז האחים הגדולים של כריס וורן מגיעים ומאיימים עליהם), ככה שלצערי לא ראיתי אותו בשלמותו.

בכל מקרה, ממה שכן הצלחתי- די נהנתי ממנו. יש בו רגעים קולנועיים טובים מאוד (
סצינת הרכבת שמגיעה מותחת בפשטות שלה), וגם כמה רגעים מוזיקליים מעולים (הסיקוונס שבו "לאלי פופ" מושמע ברקע פשוט מקסים), אבל הוא בכל זאת לא ריתק אותי, או לפחות לא הגיע לשלב שבו הוא מתחיל לרתק.

אני בטוח שהייתי נהנה ממנו אף יותר אם הייתי זוכה לראות אותו עד הסוף (אני בהחלט מתכנן להשלים), ואני חושב שגם אם הייתי חי בתקופה שבה הסרט מתרחש, ואם הייתי בן גילם של הילדים האלו-נראה לי שמדובר בסרט בשביל נוסטלגיה.

בינתיים 8/10

בנוסף, המשכתי את המירוץ האישי שלי אחרי השלמת כל הסרטים (או לפחות רוב-רק אלו שמעניינים אותי ונראים לי טובים, שזה כולם חוץ מ'אהבה' (אני לא אומר שהוא לא סרט טוב, הוא פשוט לא הסגנון שלי ולא חשוב לי לראות אותו) המועמדים לאוסקר השנה, ואתמול ראיתי את-

ארגו-

הסרט הזה הוא שני סרטים בסרט אחד. או יותר נכון-שני סרטי המשך בסרט אחד, פשוט כי העלילה היא אותה עלילה, השחקנים הם אותם שחקנים והדמויות אותן דמויות.
הדבר הזה נוב מסיבה פשוטה-חלקו הראשון של הסרט בינוני למדי בעיניי, והשני טוב מאוד, על סף המעולה והמצויין.
(
קל למדי-החלק הראשון הוא עד הקטע שהדמות של בן אפלק מגיעה לאיראן, החלק השני הוא משם והלאה)

גם בחלק הראשון יש קטעים נחמדים מאוד- אלן ארקין וג'ון גודמן צוחקים על התעשייה ההוליוודית, הכרת סיפור הבסיס ועוד כמה, אבל הוא לא מגיע לחצי מהרמה של החלק השני.

החלק השני מותח. מאוד מותח. והוא עוד מצליח לעשות את זה עם דברים פשוטים ולפעמים בנאלים, אבל בכל זאת להשאיר את הצופה מהודק לכיסא, ורק על זה מגיעה לבן אפלק מועמדות לאוסקר, שכן הבימוי הטוב מאוד שלו בסרט הזה תרם ביותר לבניית המתח (
אני מדבר כמובן על סצינת הנסיעה ברכב דרך ההפגנה המעולה, סצינת השוק, העיכוב במטוס והטלפון המצלצל בזמן הצילומים (סיקוונס שחוטא לבנאליות ולצפיות בכל כך הרבה מובנים, אבל בכל זאת מצליח להיות מרתק ומותח))

הייתה לי גם קצת בעיה עם הסוף-לסרט כזה לא מגיע סוף קיטשי ובנאלי. והסוף הזה היה שניהם. (
לפי דעתי היו צריכים להביא פחות מקום לכל ה"yes! he did it!", להראות את זה קצת, מהמראת המטוס והיציאה מגבול איראן לקפוץ ישר לקטע שבו הוא שם את התסריט בארכיון הסי איי איי ומשם ישר לכתוביות ההסבר בסוף).

7.5/10

GK_FF

New member
וואי וואי..

אם אני היתי לוקח סרט מהספריה (לא משנה של מי או מה. XD) והייתי מגלה שהוא בהקלטה מהטלוויזיה הייתי סוגר מהר ונס על נפשי.. חבל שבכלל המשכת לראות!

timboy123

New member
שתיקת הכבשים the silence of the lambs

התחלתי מתישהו לראות את הסרט, אבל נאלצתי להפסיק אותו די באמצע.
היום התמזל מזלי לראות אותו שוב.

אין לי הרבה מה לומר.
סרט טוב מאוד, מצויין.
ג'ודי פוסטר משחקת מצוין, אבל בכל זאת לא הייתי ממהר להביא לה פרס מפעל חיים. כנ"ל לגבי אנתוני הופקינס, מינוס הקטע של מפעל חיים.

הבימוי של ג'ונתן דמה הוא לא פחות ממעולה, יש כמה סצינות חזקות מאוד ומרתקות, אבל לקראת האמצע יש כמה זמן שבו נראה שהסרט מתחיל לאבד את עצמו, אך הוא חוזר לעצמו יחסית במהרה.

אין לי הרבה להרחיב מעבר לזה.
ממליץ ביותר למי שעדיין לא ראה.

9/10

MissPell

New member
שתיקת הכבשים הוא סרט מצויין!

בסרט הזה יש הרבה מעבר לבימוי מעולה. יש את השילוש הקדוש הנדיר של תסריט, בימוי ושחקנים. כל אחד מהם עשה בסרט הזה את עבודתו. התסריט בנה יחד עם אנתוני הופקינס את דמותו של האסיר המופרע המסוכן כך שאתה יודע, לא חושב שאולי- יודע, שהוא מסוכן, אפילו מתוך תא כלאו. הופקינס שיחק את הדמות כל כך טוב שהיא הפכה לאייקונית והידהדה בסרטים אחרים אחר כך. כתוב שאתה בן 14, אני לא יודעת כמה זה נכון, אבל אם נחשפת רק עכשיו לסרט הזה זה אומר שההשפעה של הופקינס עליך הייתה חלשה ולו רק בגלל שאתה נחשפת לפרי עבודתו מבלי לדעת.
ג'ודי משחקת טוב בכל סרטיה, ובכל זאת נדמה כי קלריס היא אחת משתי דמויות שגילמה שלא תישכחנה בקלות כזו (אתה יכול לנחש מי הדמות השניה עליה אני מדברת?). היא מביאה במשחקה דבר שכבר ראינו באלפי סרטים- אישה חזקה חלשה, אבל משחקה הוא זה שמבדיל אותה מכל שאר השחקניות שעשו דמות כזו. מה גם שיש כימיה טובה בינה לבין אנתוני הופקינס, דבר שיכול רק לעזור.
אגב, לא הבנתי את הערת המפעל חיים.

timboy123

New member
נראה שאיכשהו הבנת ממני שלא אהבתי את הסרט,

אז דווקא מאוד אהבתי-הבאתי לו ציון 9/10.
כן, אני בן 14.
לא הרחבתי הרבה על הסרו לא כי לא אהבתי אותו או משהו כזה, פשוט כי לא היה לי הרבה מה לומר, אולי אפילו מסוג של שוק והלם מהסרט.
ג'ודי פוסטר הייתה אחלה בסרט, אבל לא הייתי אומר שהיא שיחקה 'מדהים' (ואני מנחש שהדמות השנייה שלה שהתכוונת היא או בטקסי דרייבר או בפאניק רום). אני לא מת על השחקנית, אבל גם לא שונא אותה-אין לי דעה כלפיה. הערת המפעל חיים באה ממקום שאני אישית קצת לא מבין למה היא קיבלה לאחרונה פרס מפעל חיים בגלובוס הזהב, טובה ככל שתהיה-לא מביאים פרס מפעל חיים על משהו כמו שני תפקידים טובים באמת (אל תהרגי אותי, בבקשה :) ) ובטח שלא בגיל 50. פרס מפעל חיים מביאים לשחקנים כמו רוברט דה-נירו, אל פאצ'ינו, סמואל ל. ג'קסון, או לבמאים כמו קובריק (אם היה עדיין בחיים) או ספילברג... באופן כללי אני מעדיף להעניק פרס מפעל חיים לבמאים, תסריטאים או מפיקים מאשר לשחקנים.
דווקא נהנתי מאוד מהופעתו של הופקינס, אין לי ספק שמדובר במשחק מעולה.

MissPell

New member
למה אתה נותן רק שמות של שחקנים למפעל חיים?!

לא תקין.
תראה טים, ג'ודי נמצאת בעולם הסרטים כבר מעל ל40 שנה. היא גילמה מגוון רב של תפקידים בכשרון רב. אחד הדברים המעניינים בה הוא שהיא אף פעם לא נתפסה כ"it girl" או מכרה את עצמה כ"אישה סקסית" היא השיגה כל דבר שעשתה, הרוויחה אותו בזיעת אפה. וזה אגב, נחשב לנדיר בהוליווד. היא קיבלה מפעל חיים כי כל חייה היא משחקת, היא בוררת את התפקידים ואחד מהשיקולים שלה לבחור תפקיד אף פעם לא יהיה הרווח, הבחירות שלה מעניינות, אמיצות ולפעמים שגויות. בנוסף, אין נשים רבות בתעשית הסרטים שמצליחות כמותה או אפילו לאורך זמן. רק זה כבר צריך להעביר מסר לגביה וסלילת הדרך שהיא מבצעת.
עד עכשיו כתבתי גורמים שלדעתי מזכים אותה בפרס, אולם לא נגעתי בנקודה המרכזית: היא פשוט שחקנית טובה! הבחירות שלה כשחקנית היו מעניינות ואהבתי שניים מתוך שלושה סרטים שביימה. היא פרצה מוסכמות עם איריס, הילדה הזונה, וסללה את הדרך בין השאר לברוק שילדס בpretty baby. היא חזקה מאד כקלריס, מג אלטמן (panic room) וכאלינור ארוווי (contact). מרגשת בthe accused ובנל. החסרון היחיד שלה הוא שהיא תמיד דמות חזקה וקשוחה, במווריק למשל זה לא באמת עובד.
אני לא רואה פגיעה בבחירתה לפרס מפעל החיים, אם כבר אני חושבת שמספר נמוך מאד של נשים נבחר לכבוד הזה (כזכור לי 7 בלבד).

אגב, ברור שאני התכוונתי לדמות שלה בבאגסי מלון. סתם, ברור שלאיריס- הילדה זונה.

timboy123

New member
טוב, אז ככה...

קודם כל-השם הוא אסף :)
דבר שני-את מפספסת את העיקר של מה שאני בא להגיד-לפי דעתי הבאתי פרס מפעל חיים צריכים להעניק למישהו שתרם לקולנוע, שינה את דרכו או הניח בו 'אבן דרך'. את השחקנים כמו רוברט דה-נירו הבאתי רק כדוגמא למישהו כזה. מישהו שמקבל פרס כזה הוא מישהו שצריך להיות קלאסיקה בפני עצמו, לא פחות מהסרטים שלו. אני לרגע לא מזלזל בג'ודי כשחקנית, אין ספק שיש לה יכולות משחק גבוהות, אני פשוט לא מרגיש כלום כלפיה-לא הערצה ולא שנאה. כנראה שהיא פשוט לא הסגנון שלי. פשוט יקח לה עוד זמן כדי להפוך למעמד אייקוני ותרבותי ברמה של דה-נירו לדוגמא. אני בטוח שהיא עוד תשפיע ותשנה בהמשך הדרך, ולכן אני אומר לא שהיא 'שחקנית נוראית וטמטום שהביאו לה פרס כלשהו' אלא שרגע, חכו עוד קצת, שתהפוך למעמד אייקוני, תרבותי, שתהיה אבן דרך בפני עצמה-ואז תביאו לה. אני בטוח שאנשים גם הרבה יותר יעריכו את זה אז.

מקווה שברור.

Murdock18

New member
"מעבר לכל דמיון" (2006).

דרמה קומית רומנטית, עם אלמנט פנטזיה קליל. סרט מקסים, מצחיק, כיפי ומהנה ביותר כבר מהדקות הראשונות שלו. לא לוקח לו זמן להמריא, לעומת סרטים אחרים כמו "רובי ספארקס" למשל. הסרט מספר על גבר שמתחיל יום אחד לשמוע קול של אשה בראשו, שמקריין את מעשיו כסופרת יודעת כל שמספרת סיפור. בכיכובם של וויל פארל, אמה תופסון ומגי ג'ילנהול בתפקידים ראשיים. אני ממליץ בחום, ההנאה מובטחת. 8/10!

http://www.imdb.com/title/tt0420223/

AsafA55

New member
ראיתי מזמן

אבל פה היא באמת עשתה לי את זה.
מזכירה נוטפת סקס זה אחלה,אבל במעבר לכל דמיון היא היתה כל כך מתוקה שפשוט התאהבתי בה.

mosh511

New member
רק 2 הפרקים הראשונים של הסדרה הטובה בעולם!

וזאת אם לא מחשיבים את רחוב סומסום :p
אז אני מתכוון כמובן ל...
....
סיינפלד!
התחלתי את סיינפלד מחדש : 2 פרקים ראשונים מתוך 180 -
הגיע הזמן לנצל את המארזים שקניתי לא?

ציון בסולמוש : 10 מתוך 10 !
אין עוד סדרה כזאת...

GK_FF

New member
חח דווקא ראיתי את הראשון.............

חבר שלי ממש אוהב את הסדרה, ואני הייתי מאוד סקפטי לגביה, אז בעקבותיו הורדתי את הפרק הראשון וממש השתעממתי\לא אהבתי, חשבתי דווקא אולי כי זה הפרק הראשון אז הם עוד צריכים לתפוס תאוצה, אבל לא ניסיתי יותר..

gavrik

New member
כפי שאמרת, הפרק הראשון ממש לא משליך על הסדרה

תראה כמה פרקים לתוך העונה השנייה (בראשונה היו רק חמישה פרקים אם אני זוכר נכון).
עד היום אני רואה את הסדרה, לי אישית הפרקים הם כאלה שכמעט אף פעם לא נמאס לראות אותם.
מה שאהבתי בה זה גם התשומת לב לפרטים וה-runnning gags שלה, פריט מידע מעונה אחת פתאום יכול להופיע כמה עונות מאוחר יותר.

GK_FF

New member
מגניב..

לי יש קטע דומה עם סימפסונס עונות 6 עד 13 שזה אפילו מאותה תקופה של סיינפלד. עד היום רואה אותן בדרך קבע לעיתים תכופות. אנסה פרקים מהעונה השנייה.

למעלה