מיסטיק ריבר, ההוביט
מיסטיק ריבר-
הסרט מספר על שלושה חברי ילדות, ג'ימי, שון ודייב, שגדלים יחד בשכונות מעמד הפועלים של בוסטון, שדריכהם נפרדות בעקבות טרגדיה.
לאחר 25 /נה, שלושת החברים מוצאים עצמם בסיטואציה-ביתו האהובה של ג'ימי (שון פן, שזכה באוסקר על תפקידו. כנראה זאת הייתה שנה חלשה מבחינת המועמדים לאוסקר במשחק, לא הדהים אותי יותר מדי), שון (קווין בייקון) הוא השוטר הממונה על החקירה, ודייב(טים רובינס המעולה כהרגלו, זכה באוסקר גם הוא, ובדצק רב), עדיין רדוף מאותה טרגדיה, הוא אחד החשודים המרכזיים ברצח.
מדובר בסרט חזק, מרתק לעיתים קרובות, עם בימוי מצויין של קלינט איסטווד. מה שהפתיע אותי בסרט (ספק ספויילר בהמשך, אם כן אז קטנטן), הוא שבניגוד לסרטי מתח רבים, הסרט לא מרבה בטוויסטים עלילתיים, אלא נשאר רוב הזמן בקו אחד.
משהו שלא אהבתי בסרט, ולצערי רבים מסרטי המתח נוהגים לחטוא בו, הוא שבסרטי מתח, בהם בלש/שוטר חוקר תעלומה כלשהי, אני לא סובל כשמסיברים לך את מה שהם הבינו באמצעות דיאלוג בין דמויות, ולצערי בסרט הזה זה קורה כל הזמן.
בעיניי סרט מתח טוב נמדד בכך שהצופה נכנס אל תוך הראש של הבלש/החוקר, ובכך מבין בעצמו את מה שהבלש מבין באותו הזמן, יחד איתו. נכון, זה קשה הרבה יותר, אבל בעיניי זה מעצים את החוויה בהרבה.
8/10 (טוב, לפעמים אפילו מעולה, אבל לא ייכנס לרשימת האהובים עלי (ציונים 9-10))
ההוביט-
אני לא יודע כל כך מאיפה להתחיל, פשוט כי חוות דעתי על הסרט חצויה מדי ועדיין לא מגובשת מספיק.
כן, נהנתי מהסרט, אבל הוא עדיין מרגיש לי כפספוס.
אז קודם כל, כמו כולם-האורך: מוגזם. לקחו ספר של סה"כ 305 עמודים, אורך ממוצע לגמרי בשביל ספר, ומורחים אותו על טרילוגיה שלמה שכל סרט הוא שלוש שעות בערך.
ג'קסון התייחס כל כך הרבה לפרטים עד כדי שאני שהספקתי לקרוא לפני הסרט משהו כמו 20-30 עמודים, כבר שמתי לב להרבה מאוד דברים, משפטים שלמים, שהועתקו מהספר כמעט בשלמותם, שזה משהו שאני לא אוהב-אני חושב שכשבמאי מסוים מביים סרט המבוסס על ספר, הוא יכול לעשות בו כשלו, ככל שתנאי זכויות היוצרים מאפשרים לו לעשות. צריך להתייחס לספר בנפרד ולסרט בנפרד. שוב-נכון, זה קשה הרבה יותר, הפעם דווקא יותר לצופים שכבר קראו את הספר, אבל בעיניי זה משתלם לקבל פרשנות שונה בהרבה לספר.
אני גם לא כל כך יודע אם זאת אשמתו של טולקין או ג'קסון, כי את ההוביט עוד לא לגמרי קראתי ואת אופי הסרטים של שר הטבעות אני לא מספיק זוכר (ראיתי מזמן)-הסרט היה ילדותי נורא. אולי ככה זה גם בשר הטבעות, ואולי אני פשוט זוכר אותה כאפל הרבה יותר פשוט כי אותו ראיתי כשהייתי "ילד", ואז הכל שם נראה לי הרבה יותר מפחיד ואפל, אבל הרגיש לי ילדותי נורא הסרט. מבחינת האופי שלו, הסרט הזכיר לי את הסרטים על "נרניה" ולא את הטון הבוגר יותר של "הארי פוטר" למשל.
כמו ששנאוצר אמר-משהו בהגשה של הסרט בעייתי, התסריט כנראה.
ונעבור לדברים הטובים-כמו שכולם כבר סיכמו-הטכנולוגיה. לצערי לא ראיתי בHFR, וגם לא באיימקס, אלא בתלת מימד רגיל. כן, הכל נראה נורא אמיתי, הטכנולוגיה בהחלט מצויינת. מקווה שמתישהו יצא לי לראות בHFR.
המשחק- מרטין "ווטסון" פרימן צריך לזכות על משהו בתפקיד שלו כאן. תפקיד שובה לב, בדיוק כמו שצריך. איאן מק'קלאן עם גאנדלף-אולי זה רק כי התגעגעתי אליו.
ולבסוף, המעלה הענקית של הסרט-אנדי סרקיס שב לדמותו של הגולום. חיכיתי לסצינת ה"חידות באפלה" המדוברת כל הסרט (והיה הרבה מה לחכות) אבל היה שווה כל רגע, תענוג צרוף, למרות שהייתי שמח לראות יותר מסצינה (נכון, זה היה סיקוונס, אבל שיהיה) אחת עם הגולום, אבל זה עדיף על כלום.
שאפו לטולקין, ג'קסון וסרקיס שיחד יצרו דמות קולנועית מבריקה.
7.5/10 (אחלה סרט)