סרטי השבוע

Davy Jones

New member
בעיקר הפריע לי

שלא נוצל *כל* המסך הרחב שהיה באולם במשך *כל* הסרט. מה זה היה? זה היה ממש מבאס, ולא נראה שכך צולם הסרט בכוונה. זה לא כמו ב"מאסטר" או "הארטיסט" ששם היה ברור שזה צולם כך בכוונה ויצא להם לא רע מבחינה אסתטית.

GK_FF

New member
לא הבנתי...

לא ראיתי המאסטר ואני מנחש שהארטיסט הוא בגודל פריים של "מסך מלא" כי כך צילמו בתקופת הקולנוע האילם, אבל למה שיפריע לך שלא מנוצל כל המסך? להפך - המסך מנוצל לא פחות שכן עצם העובדה שנבחר גודל פריים קטן\גדול\שונה לשוט\סצינה\סרט מסויים באה יחד עם אמירה\תחושה מסויימת שרוצים להעביר.
בIMDB אתה יכול לראות רשימה של גדלי פריים שהשתמשו בהם והנה דוגמא לראיון עם הבמאי שמדבר על הנושא (תעשה חיפוש למילה aspect ratio)
בכלליות, אין אפשרות למקרין לשנות את גודל הפריים לשוט אחד ואז להחזיר מהר וחלק כל כך..... אדרבה שלדוגמא בסצינת הפיראנה, הדגים יצאו מגבולות ה"פריים".

Davy Jones

New member
אז מסתבר שצדקת..

רוב הסרט, כתוב שם, צולם באותן מידות מסך כמו שצולם "המאסטר" - שזה משהו שהוא בערך בין 4:3 עתיק כמו הסרטים הישנים מאוד (ו"הארטיסט") לבין המסך הרחב המלא שמנצל את כל המסך בקולנוע (שמקובל ברוב הסרטים העכשווים 2:35:1). שזה מוזר, ולדעתי לא יפה לעין. ב"המאסטר" היה בסרט תקופתי שמתרחש בשנות ה-50 ולכן זה היה אסתטי נורא מידות המסך הללו שמייצגות משהו מיושן אך לא מיושן מדי. "חיי פיי" אומנם לא מתרחש בימינו, אבל זה לא באמת סרט שנראה תקופתי. כל הסרט היה מרוויח הרבה יותר אם הוא היה נראה לכל אורכו (חוץ מסצנה אחת או שתיים פה, שציינתי בסקירתי) במידות המסך הנורמליות, שלפי ימד"ב היו קיימים לאורך סצנה אחת בילבד בסרט - אני מניח שסצנת הדגים?

ערן1987

New member
שבוע מוצלח ביותר

חיות הדרום הפראי: סרט שהרבה זמן רציתי לראות ומאוד הגשים את הציפיות שלי. כן, הוא לא מושלם וההתחלה שלו קצת איטית אבל הוא סוחף וכיפי ומאוד מרגש לקראת סופו. המוסיקה מעולה, הילדה הקטנה מדהימה ואני כל כך מקווה שהיא תקבל מועמדות לאוסקר, גם אם אין לה ממש סיכוי לזכות. מומלץ מאוד, תכינו את הממחטות.

חיי פיי: כבר דיברתי עליו בשרשור שפתחו עליו, סרט מצוין - מהטובים של 2012. סוחף, מרגש, מצחיק לפעמים, השחקן הראשי טוב מאוד, אנימציה מדהימה, צילום מעולה, אפקטים נדירים ו-3D יפהפה. באמת מעולה.

ליידי איב: נחשב לקומדיה רומנטית קלאסית ואני לא התלהבתי. תסריט קלוש, מצבים מגוחכים שעוברים באגביות, משחק מוגזם, עריכה כ"כ בסגנון של שנות ה-40 (בכל זאת הסרט מ-1941) ובעיקר נוצרה בי התחושה שרציתי שהסרט ייגמר. חוץ מזה, אותי שיעשע שלא שמעתי מעולם על השחקנית הראשית בו ודרך וויקיפדיה גיליתי שהיא הייתה מועמדת ל-4 אוסקרים (וזכתה באוסקר של כבוד כעשור לפני מותה) ושלפי ה-AFI (נראה לי) היא מוקמה במקום ה-11 ברשימת הכוכבות הגדולות של כל הזמנים. מי זאת? אין לי מושג. כוכבת? כנראה שכן.

אופטימיות היא שם המשחק: עוד סרט שחיכיתי לו לא מעט זמן והוא היה לא רע בכלל. זוהי דרמה לא כבדה עם רגעים קומיים שמגיעים בעיקר הודות לג'ניפר לורנס המהממת (ששיחקה טוב מאוד) ושכוללת כמה סצנות שכתובות יפה מאוד. ברדלי קופר מוכיח שהוא יכול לעשות גם דרמה (אבל כנראה שבעיקר אם היא כוללת בתוכה גם קומדיה), רוברט דה נירו חוזר בגדול ומצליח לרגש והדמות של ג'קי וויבר כתובה בסתמיות והיא לא מנצלת את מה שיש לה. בסה"כ הוא מהנה, מעביר כשעתיים בכיף ולמרות כמה פאקים בתסריט הוא עשוי טוב מאוד. לא ה-סרט של השנה אבל הוא בהחלט אחלה של סרט שאני יכול להבין למה הוא ירוץ חזק באוסקר הקרוב.

Murdock18

New member
גם אני רוצה להשלים די הרבה זמן

את "חיות הדרום הפראי", אז שמחתי לקרוא את הביקורת החיובית שלך על הסרט.

שמעתי המון דברים טובים על "אופטימיות היא שם המשחק" ולמרות שלא ידעתי על קיום הסרט עד הסופ"ש, אני כבר מת לראות אותו בקולנוע.

אני מסכים ומחזק את מה שאמרת לגבי "חיי פיי". אני חושב שככל שעובר הזמן מאז שצפיתי בסרט, אני מתחיל לאהוב אותו הרבה יותר. סרט מהנה מאוד, עשוי מצוין, תצוגת משחק מרשימה של השחקן הראשי וממש לא רק משום שזהו סרטו הראשון.

ערן1987

New member
תשלים את "חיות הדרום הפראי", הוא סרט שמועבר

בצורה מאוד מעניינת וייחודית, מאוד לא הוליוודית. אני מאוד מבין למה אהבו אותו.

לגבי "אופטימיות..", גיליתי במקרה אתמול בצהריים שהוא מוקרן בסופ"ש הזה בהקרנות טרום בכורה אז ניצלתי את זה חח.. מהסופ"ש הבא הוא יוצא כרגיל, תלך אליו אם בא לך עליו למרות שזה לא סרט שחובה לראות בקולנוע.

שמח שהתלהבת כמוני מ"חיי פיי".. בדיוק אחי ואשתו היו בסרט הזה היום ופחות התלהבו ממני, למרות שבסה"כ הם כן אהבו אותו.

גולי233

New member
השבוע שלי

לופר. בסה"כ נהנתי מהסרט אבל ציפיתי לסרט גדול וחכם יותר. הופעה איומה של שחקן אהוב (לוויט) שתקוע עם אותה ארשת פנים לאורך כל הסרט. אין הרבה דיאלוגים והסוף סביר. לא מרגש.

בסופו של דבר ראיתי סרט

פאראנורמן- סרט נחמד מאוד. אנימציה מרשימה, דיבוב מוצלח ועלילה מעניינת. אבל אין לסרט מה להציע יותר מזה. נחמד מאוד להעברת הזמן.

alphac

New member
סרט אחד (לחובבי הז'אנר הרומנטי)

בדיוק כשהתאהבנו (2001)
סרט רומנטי נפלא, על גבר ואישה תפוסים שנתקלים אחד בשני במקרה, מעבירים ערב נחמד ביחד ו.. נפרדים
לא ארוך מידי, הומור מתוחכם, מומלץ מאוד!
משהו השב את תשומת ליבי שב-IMDB הסרט מוגדר כפנטזיה (בנוסף לקומדיה ורומנס), ואני תוהה איזה אלמנט פנטזיסטי הוא מכיל..

לונג

New member
רוצחים מלידה (1994)

הרבה זמן לא התעצבנתי ככה מסרט, אולי כי באתי עם ציפיות גבוהות מאוד.
היה פה שימוש מוגזם מאוד בטריקים קולנועיים, מסר שנדחף לך לגרון בכח ואלימות רק לשם האלימות והפרובוקציות.
4/10
אמריקן פסיכו (2000)
סרט עם מסר דומה אבל עשוי בסטנדרטים אחרים לגמרי, עם קצת הומור וקצת איפוק (לא יותר מדי), משחק מעולה של כריסטיאן בייל וגם מוסר ההשכל מועבר בצורה מעולה.
8/10
העולם מצחיק (2012)
לא מהמדהימים שראיתי, אבל כיף לראות סרט ישראלי שגם מחובר מאוד למקום שבו הוא נוצר אבל גם אוניברסלי לחלוטין מבחינת הרמה הקולנועית. חמוד מאוד.
7/10
רשת שידור (1976)
מעבר לאספקט החצי נבואי של הסרט הזה בקשר לפעילותה של הטלוויזיה, בולט פה במיוחד המשחק המדהים של כל קאסט השחקנים, שמחפים על ההתיישנות שחלה על הסרט. סידני לומט לא מצליח לשחזר את ההצלחה של 12 המושבעים (אחד הגדולים אי פעם לדעתי), אבל כן יצר סאטירה מוצלחת מאוד
7/10

AsafA55

New member
ארבעה סרטים

היום ראיתי את ההוביט,הרשו לי להעתיק את הביקורת שלי מתוך פורום DVD ובלו ריי.
לגבי הסרט עצמו - הוא נמרח מעט,אין ספק. הוא גם היה יכול להתקצר בלפחות חצי שעה,אבל בהחלט נהניתי.
הוא היה עשוי לא רע ומהנה למדי,אם כי לא סוחף מדי,אני מניח שאת ה-good stuff ישמרו לסרט האחרון בעיקר.
אגב,אני כמו מאור,גם לי הסרט עשה חשק לחזור אחורה לסרטים הקודמים אותם ראיתי די מזמן.
הדבר היחיד שמשגע אותי הוא היעדר ההפסקות בסרטים,בוודאי כאלו שמעל שעתיים,לא מצליח להבין את האינטרס,הרי אני אפילו לא בטוח ש-7 דקות ההפסקה האלה במצטבר שוות לאורכו של סרט אחד שהאולם "יפסיד".
מעצבן ומרגיז!
לגבי התמונה,צפיתי בפורמט החדש של 48 פריימים ואני יכול להגיד רק - וואו!
ביחד עם אווטאר זה בהחלט התלת מימד המוצדק ביותר שראיתי.
הוא כמובן לא הכרחי לסרט,אבל הוא בהחלט מוסיף.
בעיני זה דווקא לא נראה ממוחשב אלא אפילו יותר ריאלסיטי,כמעט כמו לצפות בהצגה,או בתמונת סטילס באיכות HD שמתעוררת לחיים,שום דבר שדומה לסרט אחר שראיתי.
מה שכן,היתה לי תחושה שהכל זז מעט יותר מהר בגלל זה,ההליכה,הדיבור,התנועות,הכל כאילו היה לי במהירות של כפול 1.5.
מוזר...

סרט נוסף שראיתי השבוע היה Premium Rush,ג'וזף גורדון לויט הוא שליח על אופניים בניו יורק הסואנת שצריך להעביר חבילה,אחריה רודף גם שוטר מושחת.
הטריילר גרם לי לציפיות ענק,אבל בסופו של דבר זה היה "רק" בסדר,צילום מדהים,וכמה סצינות מגניבות במיוחד,אבל העלילה המאוד בנאלית היתה קצת בעוכרי הסרט,חביב פלוס.

פיץ' פרפקט זו דרמה מוזיקלית חדשה.
אני מת על אנה קנדריק,וזו בערך הסיבה היחידה שצפיתי בסרט,טוב נו...אני גם די אוהב את החרא המוזיקלי הזה.
אנה קנדריק היתה מקסימה כהרגלה,היו כמה ביצועים מוזיקלים מצויינים,אבל אל תצפו למאסטר פיס או אפילו למיוזיקל שיהפוך לקאלט.

מחפש חברה בסוף העולם - סוף העולם קורה בעוד 3 שבועות (בסרט,לא באמת),אשתו עוזבת אותו וסטיב קארל ביחד עם השכנה שלו קיירה נייטלי נוסעים לחפש את אהובתו מהתיכון רגע לפני סוף העולם.
מין סרט מסע כזה,משעמם לעיתים,מרגש לעיתים אחרות,אבל בהחלט לא פספוס גדול,ואני אומר את זה בצער,כי די ציפיתי מהסרט הזה ליותר.

אוטוטו אצפה בסרט נוסף,זה כנראה יהיה רובי ספארקס עם אופציה ל:אלכס קרוס,זהות גנובה,טד,סוף המשמרת או עסקה מגונה.

GK_FF

New member
אחלה סרטים, עשית לי חשק!

(יענו, אחלה בחירות, לא ראיתי אף אחד מהם תכלס, בגלל זה עשית לי חשק. XD)

AsafA55

New member
ובסוף ראיתי את רובי ספארקס

עשיתי בחירה טובה!
בלי להרוס ולקלקל יותר מדי אספר שזה סרט קל יחסית,מקסים,מקורי ומרענן,שזה למעשה מה שחסר לי היום בסרטים שנותנים יותר מדי מאותו דבר.
בהחלט מומלץ!

loveava

New member
גם וגם

שבוע עם המון סרטים מעניינים ולקראת עוד שבוע עם סרטים מעניינים:

פיץ פרפקט - למרות כל הפשטות , סרט ממש נחמד ומצחיק, שבאמת עושה מצב רוח טוב על הלב. הרעיון עם השירים מאוד נחמד והסרט מצחיק מאוד.
אנה קנדריק מהממת בחיוך שלה והייתה שם עוד שחקנית שהייתה ממש מצחיקה , שמה רבל וילסון, היא ממש שחקה יפה. באמת סרט טוב ומצחיק שכיף לראות ולהתעודד אחרי יום רע.

מלכוד 22 - סרט חמוד, לא רע, מתחיל יפה ומצחיק, חוזר על עצמו קצת יותר מדי...

חיי פיי - סרט מרהיב ביופיו, תמונות מרהיבות וויזואליות שרק הן מרגשות ביותר, הסיפור מאוד יפה , משאיר מקום למחשבה ובהחלט מרתק!

הבלתי אפשרי - נכון נכון אני יודע שהיה ביס פלנט ברמת גן את טרום הבכורה אופטימיות זה שם המשחק, שאני מחכה לו המון המון זמן, אבל רציתי לשמור טעם טוב לשבוע שבדרך.... ובכן גם את הבלתי אפשרי רציתי לראות. סרט מאוד יפה ומאוד מרגש, יש שם בהחלט קטעים מאוד קשים , אני שמעתי שאמרו שהתעלפו בסרט הזה אם אינני טועה, ובהחלט יש כמה סצינות קשות. זה סרט מאוד קשה ומרגש, בכיתי כמה פעמים. מדגים לנו את האסון הנורא שקרה באותו צונאמי. משחק טוב של נעמי ווטס שאולי מועמדת עליו לאוסקר, ואני פשוט מאוד אוהב את יואן מקגרגור. בהחלט שווה ללכת , קצת קשה.

ולשבוע הבא התכנונים : מחר "ניצוד" אני כל כך רוצה לראות אותו וחבל שהוא רק בלב , אני לא אוהב את הקולנע הזה, הפעם האחרונה שהייתי בלב אלרם היייתה לפני 9 שנים, אבל לעניות דעתי הסרט מאוד מיוחד , אז אני אלך כמובן!
בנוסף הסרט "לה דולצה ויטה" ושלל הסבריו היפים ! וכמובן כמובן יום חמישי, אופטימיות היא שם המשחק!!!!!

נקווה גם להקליט קלאסיקות ב MGM ו TCM

שיהיה לכולנו שבוע טוב ומלא בסרטים נהדרים!!

למעלה