סרטי השבוע

** רוזבד

New member

זה מה שקורה כשנמחק אמוטיקון

מיכאל1411

New member
בשבועיים האחרונים

(2012) Bigfoot County
פאונד פוטג'. יוצאים לחפש את ביגפוט האחד והיחיד.
לא רע, מסתורין ביער תמיד עושה לי את זה.
10/5
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=DAtOWRsQL6M

(2011) שמע את קולי Sound Of My Voice
סרט ביכורים עצמאי המתהדר בנוכחותן המהפנטת כזריחה של בריט מארלינג (שגם כתבה את התסריט) וניקול וישיוס.
כמה יופי על מסך אחד, כמעט קיבלתי התקף... וגם הסרט עצמו יפה ומרשים מאוד ויזואלית, אסתטי ונקי, צבוע בעדינות.
צמד עיתונאים מצליחים לחדור ללב ליבה של כת על מנת לתעד את המנהיגה המסתורית, דמויית מלאך מהאגדות, הטוענת
כי היא הגיעה מהעתיד ונושאת בשורה ותקווה חדשה. ואז יש לנו הצצה אקסקלוסיבית למרקם האינטימי של חברת שוליים תמהונית
המציעה גישה רגשית ניו אייג'ית כתחליף למשככי כאבים. הסרט עובד ברוב חלקיו, הצילום דואג לספק לנו קלוז-אפים וקומפוזיציות
נאות ונעימות ומסתתר בתוכו מסר או שניים. הסיום שלו הרס לי את החווייה הכללית, הרגיש סתמי מדי, אקראי מדי, מנוגד לכל
מהלכי הסרט שקדמו לו. תפסת מרובה לא תפסת. ככה הייתי מסכם את הסרט. תראו את 'מרתה מרסי מיי מרלין' במקום, הרבה יותר
עמוק ומרתק.
10/6
טריילר -
http://www.youtube.com/watch?v=W20Fl5m5FdM

(1994) ליל כלולות
רמה בורשטיין כרגע ממלאת את חלל בתי הקולנוע עם סרטה 'למלא את החלל' (אותו אני חייב לראות) והשבוע יאיר רוה
הציע לינק לסרט גמר שלה, כשעוד שמה היה בכלל רמה דרימר (!), בתקופה החילונית שלה. היא למדה בבי''ס לקולנוע וטלוויזיה בי-ם.
התוצאה היא סרט עם הילה אפלולית ומעיקה, המתאר דיסוננס אמוציונלי מטריד, שימוש אקספרסיבי בשפה הקולנועית המצליח לטשטש
את עובדת היותו דל וסטודנטיאלי. די מעניין. הנה הסרט לשיפוטכם (14 דקות) -
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iVs7h6TbGqo

Pitch Perfect

מרגיש כמו פרק של GLEE, אבל הרבה הרבה יותר מוצלח.

Bachelorette
קצת מזכיר את Bridesmaids. לא ברור מה יותר מטורלל

The Watch

לא מצחיק

Murdock18

New member
"ראלף ההורס" (2012) ו"חיי פיי" (2012).

"ראלף ההורס" (2012). סרט אנימציה של דיסני, שסוף כל סוף נותנים תחרות ראויה לפיקסאר. עלילת הסרט סובבת סביב ראלף, דמות של נבל ממשחק וידאו מעידן ה-8 ביט, שעוזב את המשחק שלו ומנסה להפוך לגיבור בעידן של משחקי מחשב מתוחכמים.

סרט משעשע, מצחיק וקליל למדי. אהבתי את כל המחוות והקריצות למשחקי מחשב/ארקייד נוסטלגיים, ואת העובדה שאפשר ליהנות מהסרט באותה מידה גם אם לא מתמצאים ובקיעים בנושא. האנימציה מדהימה כמובן ולסרט היה ניחוח די "פיקסארי" ומקסים. "איש הנייר", סרט קצר שהוקרן לפני הסרט, היה מקסים ומהמם גם כן. הופתעתי מאוד וגם שמחתי לראות שדיסני החליטו לאמץ את המסורת הוותיקה של פיקסאר. ראלף ההורס מספק את הסחורה ללא ספק וסרט מהנה ביותר, מומלץ בחום. 7/10!

טריילר מתורגם:
http://www.youtube.com/watch?v=UsJeY_4cH8o

"חיי פיי" (2012). קיבלתי כרטיס זוגי באדיבות תפוז ורב חן, להקרנת טרום בכורה בתלת מימד. הסרט מספר על ניצול בודד מטביעת ספינה שחולק סירת הצלה עם טיגריס, צבוע, אורנג אוטן וזברה. מבוסס על ספרו של יאן מרטל.

מבחינה ויזואלית מדובר בסרט ממש יפהפיה, שזו הנקודה הכי חזקה שלו לדעתי. יש לא מעט צילומים מרהיבים ביותר, למרות שהסרט מתרחש כמעט כולו במיקום אחד. התלת מימד, באופן מפתיע, לא הורגש במרבית הסרט לדעתי, לא תרם שום דבר ברובו וחבל. עלילת הסרט דורשת סבלנות רבה וממש לא מתאימה לכל אחד. אמנם בהתחלה הרגשתי שרוב הסרט די סטנדרטי בסופו של דבר ולא יוצא דופן, אבל הסוף שלו די עמוק ברמה כזו או אחרת, מעורר מחשבה והופך את כולו בדיעבד לסרט מעניין. בשורה התחתונה, אני בהחלט ממליץ על הסרט. 7/10!

טריילר מתורגם:
http://www.youtube.com/watch?v=6vVqgqXIaOg

ערן1987

New member
"איש הנייר"

מאוד אהבתי אותו, היה יותר טוב מ"ראלף ההורס" האמת חח.. לא שהוא היה רע, הוא פשוט היה סבבה וזהו.

מיכאל1411

New member
סרטים כמו ההוביט יכולים לשבת ולהתקנא

כי קובריק עשה פה קולנוע מדהים על סף שלמות.

BlackUnicorn

New member
ההוביט - גרסת HFR

חזרתי ממש עכשיו.
אז קודם לעניין הטכנולוגי - ראינו ביס פלאנט רמת גן באולם הגדול (6). לא הייתי באיימקס אבל נראה לי שזה בהחלט מספיק גדול...
אני התרגלתי מיידית וכך גם בעלי. זה קצת מזכיר לי סרטים של משחקי וידיאו למיניהם, מבחינת ה"מראה". הייתי בהלם מכמות הפרטים שרואים, והרבה פעמים שאלתי את עצמי - איך לעזאזל עשו את זה?!
אין ספק שזו קפיצת דרך משמעותית בקולנוע ואין לי ספק שזה העתיד במידה כזו או אחרת, אבל - יש עוד דרך ארוכה וזה רחוק מלהיות מושלם. יש קטעים שזה מרגיש פחות נכון (בעיקר קלוזאפים קטלניים לפנים), ויש קטעים שיותר (קטעים עם נופים / איזורים פתוחים למיניהם).
overall - אני ממליצה לראות ולו בשביל החוויה. לא יודעת אם אני ארוץ לראות סרטים אחרים בגרסה הזו, כן? אבל זה היה כיפי. בפעם הבאה שאצפה בסרט כנראה שאראה אותו בגרסה רגילה (בבית).

מבחינת עלילה (מכאן ספוילרים מאוד כלליים שלא ייחשבו כספוילרים לרוב האנשים, אני מניחה)- היה טוב מאוד, קצת חוזר על עצמו אם משווים ל"אחוות הטבעת" ברמה מסויימת, מבחינת הבניית העלילה, אבל כאן היה לי חסר משהו בקטע הרגשי, בחיבור לדמויות. אם בסרטים הקודמים היה לי חיבור חזק לאראגורן, אייואין, סאם, גימלי, לגולאס ועוד, כאן הסיפור היה מבחינתי קצת פשוט ולא מספק מספיק.
היה כמובן את הקטע לקראת סוף הסרט שהיה חזק ומספק (אני מניחה שיודעים על מה אני מדברת), אבל הוא לא היה מספיק מבחינה רגשית.
אני מאוד מקווה שסרט ההמשך יפצה על כך.. לא קראתי את הספרים כך שאין לי מושג מה עוד מצפה.

חוץ מזה כרגיל - סאונדטראק משובח, נופים עוצרי נשימה... אין מה לומר.

בשורה התחתונה - דומה בעיניי ל"אחוות הטבעת", אבל לא משתווה ל"שני הצריחים" או "שיבת המלך".

הסרטים שלי:

שמתי לעצמי לדגש לעשות השלמות של סרטים מפורסמים שעוד לא ראיתי ורציתי לראות, בעיקר. אבל חוץ מכאלה ראיתי גם אחרים.

חיי פיי
מאכזב ממש. אני דווקא מאוד אוהבת בע"ח וסרטים פילוסופיים אבל זה פשוט לא עשוי טוב. בכמה קטעים ההתנהגות של החיות לא הייתה אמינה, היו סתירות וחורים במסרים שהסרט מנסה להעביר, שהועברו בצורה ממש שטחית של האכלה בכפית והם בפני עצמם היו מאוד שליליים לדעתי ולא ממליצה לאמץ אותם בכלל. לא ברור לי מה בעצם עמוק או פילוסופי פה. הצילומים מרהיבים, ובשביל מישהו שלא שיחק מעולם השחקן שגילם את פיי הנער היה טוב. אבל זהו. 3/10

בטמן מתחיל
סך הכל סרט הוליוודי בסופו של דבר. לא יותר מדי עמוק והרבה משפטי קיטש. לא ממש השתעממתי אבל גם לא התלהבתי. אהבתי את הליהוקים של ברוס וויין/בטמן, אלפרד, לושיוס פוקס והדחליל. לא אהבתי את הליהוק של רייצ'ל או את הכימיה בינה לבין ברוס. 3/10

יומני הרום
אמאל'ה איזה סרט משעמם!!! לא הרגשתי חיבור לאף דמות, הדמות הראשית אמור להיות אידיאליסט אבל האידיאולוגיה שלו כמעט לא באה לידי ביטוי בסרט וממש לא מורגשת, הקטעים הקומיים לא מצחיקים, הקטעים הדרמטיים לא מרגשים, הדמויות סתם מסתובבות במקומות ועושות דברים לא קשורים ובלי חשיבות אח"כ, פשוט משעמם וחסר נשמה ממש! שלא לדבר על זה שאת הסוף לא מראים ורק מסבירים בכמה כתוביות על המסך מה קרה. תודה באמת. חבל מאוד כי אני אוהבת את ג'וני דפ ואמבר הרד, שבשבילם ראיתי את הסרט ואפילו הם לא הצדיקו את הצפייה המייסרת בו. 2/10

האביר האפל
השעה הראשונה הייתה ברובה ממש משעממת, המון פוליטיקה, דרמת בית משפט ושחיטויות כספים שפשוט לא היו מעניינות. כבר התחלתי לחשוב שהסרט הקודם יותר טוב, אבל השעה וחצי שבאה אח"כ כן שינתה את דעתי לטובה, בגדול. הית' לדג'ר היה ליהוק מעולה והוא עשה את העבודה שלו היטב, אבל את האמת נראה לי טיפה מוגזם לתת לו אוסקר. גם את הליהוק של דנט אהבתי. לא חשבתי שהפילוסופיה בסרט הזה היא כזו עמוקה ואפילה כמו שעשו ממנה, אבל היא כו הוסיפה להנאה שלי מהסרט. גם פה לא היו חסרים קיטש והוליוודיות. 4/10
(אני מקווה לראות בשבוע הבאה את עליית האביר האפל ואם ייצא לי גם לכתוב מאמר על כל הסרטים ביחד.)

300
הויזואליות והצילומים יפים. הזמן עבר מהר והצלחתי להתחבר לדמויות אפילו ועדיין זה רק סרט אקשן בסופו של דבר שלא נשאר איתי אחרי שהצפייה נגמרה. 3/10

ספרות זולה
הסרט האחרון של טרנטינו שהיה לי להשלים. מרתק, אף רגע לא משעמם או צפוי, מצחיק, מותח, עובר בטיל, כתוב/מבויים/משוחק נהדר. 7/10

מיכאל1411

New member
דפנה איך אני מקנא בך

שראית לראשונה את ספרות זולה, הסרט הכי טוב בהסטוריה מבחינתי.
הבטחתי לעצמי לכתוב עליו מאמר ארוך ומפורט מדוע הוא, כאמור, הגדול ביותר בכל הזמנים.
ולא האזרח קיין או ורטיגו, עם כל הכבוד.

למעלה