סרטון של הימין

Alexco

New member
סרטון של הימין

מחריד מלא בתמונות דם וזוועה אם אתם אנשים רגישים ואתם חושבים שתיפגעו מזה, אז אל תצפו!!! שמתי את זה פה כי חשבתי שזה חשוב מאוד שאנחנו (השמאל) נדע איזה תעמולה קיימת נגדנו. לסרטון

אלושה

New member
האמת

מה שראינו פה לדעתי מזוויע זה נכון אבל זאת המציאות שהחברים שלכם נראים פה בתמונות [האוייב] עושים לנו זאת באמת חרפה חבל שבני עמי לצד האויב! דבר שני זאת לא דמוקרטיה שאתם מורידים הודעות שאני רשמתי כאן אמנם נגדיכם אבל בצורה ליברלית ומתחשבת!! חבל!!! והמשך...תתביישו!!

אלושה

אכן כן, אף אחת מהתמונות לא מפוברקת. זו בהחלט המציאות. יכול להיות שבעיניך התמונות האלה מצביעות על כך שנחוץ פתרון כוחני ו´ישיר´. לדעתי התמונות לא מצביעות על פתרון כלל. אין ספק שהרצח, החורבן והשנאה שמלווים לאינתיפאדה ולסכסוך בכלל הם ש ל י ל י י ם. ברור מאליו שאת האירועים והמצבים שתוארו בסרטון חייבים למנוע בצורה היעילה והמהירה ביותר. קיימים אלה המאמינים שיש לעשות זאת ע"י התנגדות ל´הרפתקאות השלום´ ושימוש בכוח, וקיימים אלה המאמינים בדיוק ההיפך - שרואים את המצב הקיים כסיטואציה מורכבת ומסובכת הרבה יותר מהפתרון האלים שמוצע לה (וסליחה על ההצגה המגמתית). אני חושב שבכדי ליצור שיח הגיוני שיאפשר את מציעת הפתרון האמיתי לבעיה - כלומר הפתרון שבאמת יפעל - חשוב להתדיין, לשקול ולנתח ברצינות את כל העמדות המוצעות - גם העמדות שיותר קשה להזדהות איתן. זה לא משהו ש´כדאי´ לעשות כדי ´לאחות את הקרע בעם´ או לשמור על ´סובלנות´ ו´הרמוניה´. זה שלב שהחברה הישראלית מוכרחה להגיע אליו בכדי שהיא תוכל להתקדם הלאה ולמנוע אובדן חיי אדם. דרך הדיון שמאפיינת את הסרטון מחסלת כל אפשרות לקיום השלב הזה. כשמשתמשים בתמונות זוועה ומצרפים להן טקסט פוליטי מביעים את האמירה הבאה - אנחנו באים למנוע את האירועים האיומים שמוצגים כאן - כל מי שלא מסכים איתנו ´מזדהה עם האויב´. באותה מידה יכולתי אני לערוך סרט עם בדיוק אותן תמונות, ולהוסיף לו את הטקסט: ´הימין מחקה את דרך ארגוני הטרור הפלסטיניים - דרך של אלימות ושנאה שתוביל ומובילה אותנו ואת ילדינו אל מרחץ דמים מזוויע. בילדותיותו הרצחנית הוא מכנה את המאמץ לסיום הסכסוך כמסוכן, ובו זמנית משתמש בעמדות אינפנטיליות של אלימות ישירה וחסרת קשר למציאות´. כמובן שזו דמגוגיה טיפשית, לא שונה בהרבה מהטקסט האמיתי שהוצג בסרטון. תודה.

אלושה

New member
בושה לך!!

שאתה אומר שממשת ישראל בראשותו של אריאל שרון פועלת כמו אירגון טרור מוסלמי!!! תחשוב לפני שאתה מוציא מילים!! כי השמאל הוביל אותנו למאבק הזה !!! אולי עו 20 שנה במקרה ויהיה פה נס ולא יהיה רוב ערבי אולי אבל ממש אולי יהיה עם מי לדבר כי לבנתיים מבחינתם זה מלחמת דת ! פוחדים לדבר על זה אבל זה מה שזה מבחינתם! הם ידבקו בזה עד יום מותם! [לא חסרים דוגמאות!] כרגע יש פיתרון אחד לפני שנספוג עוד 1000 הרוגים לעשות מה שעשינו למצרים שלא יחזרו להתחיל איתנו לעולם מה שעשינו לירדן שגם הם כבר מזמן הבינו שלא להתחיל איתנו וכנ"ל סוריה כל אלה הם כבר ידעו את כוחנו הם כבר לא יחזרו [אולי עד שהשמאל יעשה משהו סנסציוני בידיוני שיוביל להראות חולשה רבה ] הפלאסטינים עוד לא קיבלו מנה אחת אפיים אני מבטיח לך שאחרי זה מוברק ואסד יתקשרו ליאסר ערפאת יגידו לו "אמרנו לך.." אין מה חעשות זו דרכה של אסלאם!! ברגע שיש להם ציווי הם יעשו אותו אז די לבדות חלומות על שלום שקרב ובא!!!

Alexco

New member
תלמדי היסטוריה

המו"מ עם המצרים התרחש דווקא לאחר ניצחון מוראלי אדיר שלהם.

אלושה

New member
נצחון??

הם התקפלו אלינו !! וכן הם לא יתעסקו איתנו בעתיד!!! הם יודעים את כוחנו ואם כבר מצרים אז הם צוחקים גם עלינו וגם על הפלאסטינים בזה שהם נלחמים באבנים ואנחנו עומדים כמו עם שמנסה בכח שיהרסו אותו!

cobainos

New member
אתה שוכח משהו

שאם תהיה מלחמה,הם ילחמו כמו עם שרוצה את החופש והמדינה שלו,כמונו ב48 ולא משנה מה כח היריב,הרצון למדינה הוא חזק מכל,ואנחנו יותר חזקים מהם,אבל במלחמה אמיתי יהיו הרבה יותר קורבנות... הסרטון הזה הוא הסתה גזענית ומי שהביא אותנו למצב הזה זה לא השמאל אלא יגאל עמיר.

Alexco

New member
לא רק יגאל עמיר

אלא גם האנשים שהסיתו אותו כגון ביבי ופייגלין...

הגינגי

New member
בת כמה את?

גבירתי או עלמתי את מדברת כמו ילדה קטנה שחושבת שמה שבונה את העולם הזה זה איומים וכח. ביטויים כגון "הראנו להם מי אנחנו", "לא יתעסקו איתנו" מתאימים לבריונים וילדים ברחוב אבל לא לויכוח פוליטי אינטלגנטי. אם את רוצה להביא לנו טיעונים עובדתיים וגם כאלה המבוססים על אמונה או דיעה אישית, המנוסחים בפשה בוגרת ובצורה לוגית נשמח להגיב אליהן ולענות לך בהתאם. בינתיים הויכוחים הפתאתים שלך גורמים רק לעד כלפייך וכלפי הימין אותו את מנסה לייצג, דווקא די בהצלחה. את מוכיחה לנו את מה שאנו טוענים, שימנים לרוב אינם חושבים הרבה אלא פועלים על פי קלישאות ודמוגיה זולה שמכרו לכם. אם המצב אינו כך, אני מבקש ממך הראיני לנו זאת.

[אורן]

New member
תגידו

השיר שמתנגן מאחור. מישהו יודע איך אני משיג אותו? איך קוראים לו? משהו???

Deathatred

New member
האשמה שהסרטון מטיל

כאן על השמאל היא כזאת: רשלנות. יהירות. אי-הקשבה לאזהרות. אין ספק שהסכם אוסלו היה הסכם רשלני וגרוע. מאז ועד היום השמאל לא למד מהטעויות ולא מוכן ללמוד - ביילין למשל אמר שבוא לא מתחרט על כלום ושהוא לא עשה אף טעות. וזאת בתגובה להסכם שהביא למאות הרוגים בקרבנו. ואת הגישה היהירה הזאת של ביילין אף אחד כבר לא מוכן לסבול - לכן בעבודה העיפו אותו לתחתית הרשימה ולכן במרצ הוא גרם לכם לאבד מנדטים.

בלי שום קשר לביילין

אני חושב שכדאי לנו לנהל דיון על השאלה- האם הסכם אוסלו היה טעות, או שמא העובדה שהוא לא מולא ע"י שני הצדדים (הצד הישראלי בהמון הזדמנויות קטנות, והצד הפלשתינאי בהתפוצצות אחת גדולה אחרי כישלון קמפ דייויד) היא הטעות האמיתית? אני רוצה להזכיר לך שוב את הפרת ההסכמים הבוטה בימי נתניהו אל מול העובדה שאפילו האמריקאים טענו שהפלשתינאים נלחמים בטרור. אם אתה מחפש אשמים למבצ הקיים כרגע בצד שלנו, אין ספק שהאשמה הראשית מוטלת על מי שהרס את הסכמי אוסלו, בשיתוף פעולה נלהב של עראפת- בנימין נתניהו.

הטעות ההכי גדולה של מדינת ישראל היא

כיבוש יהודה ושומרון לפני 30 שנה. זה לא ביילין ולא רבין ולא פרס וגם לא שרון. זאת הייתה טעות שעשינו שאין ממנה חזרה.

Alexco

New member
הטעות

היא השחצנות והיהירות של גולדה מאיר ומשה דיין לאחר מלחמת ששת הימים (פרק ´תקומה´ על תקופה זו מומלץ ביותר). המדיניות אשר ממוצת באימרה המפורסמת של דיין "אנחנו לא נטלפן אליהם, אנחנו מרוצים מהמצב, שהם יטלפנו אלינו" הביאה עלינו את מלחמת יום הכיפורים ואת הסיבוך העמוק שבו אנחנו שקועים עכשיו עד צוואר בפלסטין.

הטעויות היו גדולות ורבות...

כיבוש השטחים לא היה הטעות... הטעות הייתה ההתיישבות בהם והאי נכונות להידברות מיד אחרי. והנה סקירה נחמדה שהייתה ב"הארץ" על התקופה שלאחר מלחמת ששת הימים. כתבה ראשונה בסדרה כתבה שניה בסדרה כתבה שלישית בסדרה הקישור לכתבה הרביעית והאחרונה בסדרה תופיע מתחת לחתימה

האי נכונות להידברות? עד כמה שאני

יודע אנחנו ביקשנו מהירדנים לקבל חזרה את הגדה אבל הם לא רצו בגלל שהיא מלאה בפלסטינים.

Alexco

New member
עד כמה שאני יודע

זה היה אחרי מלחמת יום הכיפורים

למעלה