סרטון - קרב ברחוב.

• פותח הנושא zoti
  • פורסם בתאריך

Boogieman

New member
מצחיק לאללה.

לקחים: 1. זה שמישהו הכניס כאפה לחברה שלך בטעות, זאת עוד לא סיבה לפוצץ אותו ואת החבר שלו. 2. הסיבה לזה שאתה לא אמור לעשות את זה, חוץ מזה שזה לא מידתי, היא שאחר כך הם יקומו ויבואו אחריך. 3. אם היית מוותר, הם היו מפוצצים אחד את השני, עכשיו הם אולי יפוצצו אותך ביחד. 4. אם אתה כבר מחליט לדפוק מכות לשתי רולות, לפחות תדאג שהם לא יקומו שהיה אחרי שסיימת וילכו אחריך. 5. גם לסובב אליהם את הגב זה לא רעיון טוב. 6. מכות/כאב זה לא משהו שאפשר לסמוך עליו בשביל להכריע קרב. בקיצור, אחלה מתאגרף (עד כמה שאני יכול לשפוט) אבל צריך להושיב אותו בממשלה שלנו, הוא ירגיש כמו בבית.

אביב tkd

New member
לקח נוסף

אם מכניסים לך מכות, ומצלמים את זה, לפחות תדאג להיות בתחתונים. ע"ע חריץ חשוף.

ננדין

New member
פשוט מדהים לראות כל פעם מחדש

איזה יכולת מדהימה יש למתאגרף נחוש ואגרסיבי! רק חבל שהוא היה הומני מידי ולא ניצל את השוק שהיה ל"תוקפים" בשביל להשבית אותם לגמרי או לברוח בשיא המהירות. היה יכול להיות מאוד מעניין לראות מה המשיך שם בעצים...

tiger claws

New member
לא הבנתי למה הוא הרביץ....

לחברה של המתאגרף? מה "איש החריץ" הרוויח מזה? מסקנה נוספת: אל תזלזל אף פעם במי שעומד מולך או במי שמסתובב איתו.

zoti

New member
קצת פרטים ממישהו שמבין את השפה.

לטענתו מדובר בשני צוענים. הם ידועים באירופה כגנבים, כייסים וכיוצ"ב. השניים היו כנראה קצת שיכורים ורבו בינהם. הבחור בג'קט הלבן הכניס מכה מכוונת לבחורה. רואים איך הוא מסתכל עליה שניה לפני שהוא מכניס את המכה. אפשר לשים גם לב שהשניים מתכוננים לכך והבחור שהסביר סיפר שזו טקטיקה ידועה של צוענים. מכניסים מכה לבחורה "בטעות" ובזמן שהחבר שלה בא אליך בטענות החבר שלך מכייס אותו מאחורה. הבחור בטרנינג כנראה מכיר את הטריק ולא פרייר ולכן הוא התקיף מייד בחזרה.

Boogieman

New member
אולי לא פראייר, אבל גם לא חכם.

קודם כל, גם אם אין לו שום חשד מסויים, היה עדיף לא לעבור כל כך קרוב לשני אנשים שרבים. אם היא היה חושב עוד קצת (ורוצה להיות ג'נטלמן) הוא היה עומד בין הבחורה לבין הסכנה. אם הוא קלט שאלה צוענים והוא מכיר את הטריק, על אחת כמה וכמה. אפרופו טריקים של צוענים, ברוסיה יש חבורות של צועניות עם תינוקות שמקיפות אותך מכל הכיוונים ו"מבקשות נדבה" ובינתיים מכייסות לך את האמא. פעם הוקפתי בחבורה כזאת, נדבקתי עם הגב לקיר (כדי להיות מכוסה מאחור) וצללתי הצידה לתוך בית קפה. בדרך, בתגובה אוטומטית, נתתי לאחת מהן כאפה על היד (וקלטתי את הפרצוף המאוכזב) ורק בתוך בית הקפה ראיתי שהיא פתחה לי את הפאוץ' שבתוכו היתה מצלמה מאוד יקרה שקניתי באותו יום..

מסכים

במונחים של הגנה עצמית: בן זוגה של המותקפת כשל וסיכן את עצמו אותה שלא לצורך. אם המכה לא היוותה סכנה לכלום חוץ מלרגשותיו של המתארגף, אזי היא לא הצדיקה כניסה ללחימה, אבל כמובן שהכי קל זה קל לחלק ציונים לאחרים... ממש לא הייתי רוצה להיות בנעליו... וגם שני המותקפים לא.

דו קרב

New member
לא מסכים. ../images/Emo13.gif

ההססנות היא פגע רע בהגנה עצמית. אם הבחור זיהה התקפה מכוונת, הוא הגיב במהירות ונחישות והעביר את היוזמה אליו. דרך אגב, לפעמים עולה השאלה על אייקידו והגנה עצמית. על פניו נראה כי סגנון המתקיף, זה שמגן על חברתו, הוא בדיוק הסגנון שמשחק לידי אלה העוסקים באייקידו.

לא הבנתי מה כתבת, רוני-סאן ...

לא מדובר בהססנות אלא בדילמה (עליה אין תשובה חד משמעית): האם להיכנס לעימות (במקרה זה למשל) היה הכרחי וכי מדובר היה בהגנה הטובה ביותר / היחידה
ומה הקשר לאייקידו בכלל / ביחס למקרה דנן

דו קרב

New member
אייקידו, דרך אגב.

הססנות או דילמה זה אותו הדבר מבחינת תגובה להתקפה. אני לא אומר שכך הייתי מגיב. אני אומר שזו התגובה הנכונה. ואם כבר אז בוודאי בהמשך ראית בסרט ש"החברה" התאוששו והלכו אחריו וזו שגיאה שנייה שהוא עזב אותם מהר מידי. שוב, זה מה שנכון לעשות לא בהכרח מה שהייתי עושה. ושוב לאייקידו. מידי פעם מתעוררות השאלה על יכולת האייקידו לתת מענה למכות רחוב. צורת התקיפה הספונטנית של הבחור גרמה לי לחשוב שלאייקידוקא היה מענה במקרה זה, בגלל התנופה של הבחור בשליחת האגרוף תוך כדי צעדי רדיפה. סתם פרגון מצידי לאייקידו. גמר חתימה טובה ושלא נצטרך לדילמות כאלה.

Tonjin

New member
אני חושב שהחמצת את הנקודה של יובל

ובוגי לחלוטין: אתה רואה שני אנשים (חשודים?) שכבר עומדים ללכת מכות בינם לבין עצמם, אתה עם החברה שלך ואין אף אחד אחר בסביבה - עוד לפני שמתחילים לנתח טכניקות וגישות לקרב, האם הדבר הכי חכם לעשותו זה לעבור בצמוד אליהם (ועוד בצורה כזו שהחברה היא הקרובה אליהם ולא אתה) או שאולי כדאי לעבור במרחק של כמה צעדים או יותר..? נניח שזו חברה חדשה ואתה בעננים, לא שמת לב ועברת קרוב מידי והיא נפגעת מנפנוף יד של אחד מהם (סתמי או מכוון, לא ממש משנה), האם הדרך הנכונה מבחינת הגנה עצמית היא להסתער במכות על שני אנשים שאתה לא מכיר ולא יודע אם הם חמושים או לא ושוב אני מזכיר, החברה איתך - יש לך אחריות גם כלפיה.. או שאולי ישנה בכל זאת אישהו דרך להמנע מעימות אלים (להתעלם, להמשיך ללכת, לומר "סליחה אבל אולי כדי שתשימו לב מה אתם עושים" וכיו"צ) זה אלף-בית של הגנה עצמית, חשוב פי מליון מאשר הדיון של האם להסתער עליהם בג'אב בלתי מתחייב או בבליץ של הוקים וקרוסים מכל הכיוונים.. שהרי אם הגעת למצב הזה כאשר היית יכול למנוע אותו ממש בקלות, כבר די נכשלת - אפילו אם נצחת ב"מכות"...

דו קרב

New member
הבנתי אותו טונג'ין. ../images/Emo13.gif

ובכל זאת, תורת הלחימה גורסת כי כאשר אתה מותקף, השב בכל המהירות, בכל הכח ובכל הרצינות. יכול להיות מצב שתתחיל לדבר איתם והם ישלפו סכין. יכול להיות מצב שהשכרות היא משחק שהם משחקים כדי "להרדים" אותך. בתגובתו הוא הפתיע את השיכורים ולקח את היוזמה לידיו. לפי זה שהוא עזב אותם לאחר התקרית ונתן להם צ'אנס לנסות שוב כנראה שהוא פעל מתוך כעס ולא מתוך מודעות. למה הלך הזוג לידם ? מי יודע ? אבל בסטואצייה, כשהיא כבר קיימת, הבחור תפקד נכון. אלה חוקי הג'ונגל. אין מקום למעצורים. קל להגיד, קשה לעשות.

למעלה