סקר

skaramoosh

New member
סקר

תסדרו את הספרים של הארי פוטר לפי הסדר שאתם אוהבים אותם (כהרשון הוא האהוב עליכם ביותר) ותכתבו למה נתתם לו את המקום הזה 1. הארי פוטר וגביע האש- פה יש הרבה יותר אקשן והעלילה מסובכת (ז"א לא סתם קורים הרבה דברים אלא כולם קשורים אחד לשני בקשר מסתורי וזו אחת מהתכונות האהובות עלי בספרים) 2. הארי פוטר והאסיר מאזקבאן- אני אוהבת איך שהארי מתגנב להוגסמיד, שיש לו את מפת הקונדסאים וכל מיני כאלה ועוד כמה דברים שאני לא זוכרת והספר הזה מאד חביב אבל הספר ה4 הרבה יותר טוב 3. הארי פוטר ואבן החכמים- כי הוא הכי מצחיק לדעתי וכי.. אני לא יודעת איך להסביר את זה... כי ג.ק.רולינג כתבה אותו לפני כל הפרסום והכסף והמסחור אז הוא יותר תמים כזה... 4. הארי פוטר וחדר הסודות- הספר יפה והייתי נותנת לו מקום יותר טוב אבל אני יותר אוהבת את האחרים. אני אוהבת אותו בגלל שהוא די מצחיק וכתוב בו הרבה על השיעורים וזה דבר חיובי לדעתי. והדברים הלא טובים זה שבחלק משמעותי מהספר הרמיוני לא בסביבה. 5. הראי פוטר ומסדר עוף החול- את הספר הזה אני לא אוהבת (קראתי אותו הרבה פעמים אבל אם משווים אותו לספרים האחרים בסדרה אני לא אוהבת) בגלל שפה הקסם נעלם. ההסתבכות של האירועים שבה הקשר נפתח בסוף לא קיימת. הכל זה סתם בלגאן של הרבה דברים ששקורים כל הזמן. יש חלקים שקורים בהם דברים ממש מוזרים שאמורים להפתיע אבל זה סתם נראה כמו ניסיון נואש או שיש קטעים סתם משעממים. חבל שרולינג עשתה את זה, היא יכלה לא למהר עם הוצאת הספר ולהשקיע עוד איזה שנה כדי שהספר יהיה יותר טוב. (לא היה אכפת לי לחכות) 6. ובמקום השישי והלא מכובד נמצא הספר הארי פוטר והנסיך חצוי הדם- הספר המביש ביותר מבין ספרי הארי פוטר.קודם כל הקטע עם הבגידה של סנייפ. זה ממש לא מתאים. וזה שהוא מורה לשיקווים. ההידרדרות מהספר החמישי ממשיכה במרץ ופה האירועים לא קשורים בכלל או שהם קשורים בקשר דק/הזוי. הספר הזה משעמם. זה לא כיף לקרוא אותו. הייתי מרחיבה על זה אבל אין לי כוח, אולי פעם אחרת.

אלאסטור

New member
בחירה קשה..

טוב, לדעתי מבחינת עוצמת הסיפור, הספר הרביעי והשישי מתחרים, כשהשישי גובר בהפרש קטן בעוצמת הרגשות בסופו, לעומת חלק גדול בספר שקצת משעמם. אבל הרביעי יותר מוצלח מבחינת הסיפור כולו, וגם בסוף שלו אין מה להתבייש לעומת האחרים. לדעתי הם בתיקו על המקום הראשון. במקום השני עומד הספר הראשון. במקום השלישי עומד הספר החמישי שהוא ספר נחמד מאד, שסובל מאי אלו מגרעות קלות, קצת מתיחה, בתוספת קצת חוסר סימפטיה שמלוה את הסיפור בכל שלביו, למשל דמבלדור שלא מתייחס, הברוגז עם צ`ו. אם לא אלו, הספר יכל להיות שני.

בלי כל ספק

מקום 1: הנסיך חצוי הדם...כי זה הספר שבו רואים את יכולתיו של דמבלדור ואת סיפור חייו של טום רידל וכמובן כל מלחמות האהבה שיש. מקום 2: גביע האש...כי העלילה יפה ומיסתורית וחזרתו של וולדי (היקר שלנו..חח). מקום 3: האסיר מאזקבאן...שוב כי הסוף שונה ומסיתורי מאשר כל הספר. מקום 4: מסדר עוף החול...כי ברובו יש אקשן וצחוקים עם התאומים וכמובן המלחמה במשרד הקסמים. מקום 5: חדר הסודות...כי העלילה יפה והרעיון מקסים עם כל הבלגן שחדר הסודות השאיר. מקום 6: אבן החכמים...זה קצת ילדותי אבל יפה.

littleAngel

New member
../images/Emo45.gif

ממש ככה

אמממ....לפני הספר השישי הדירוג

היה ככה: 1.האסיר מאזקבאן 2.אבן החכמים 3.גביע האש 4.חדר הסודות 5.מסדר עוף החול עדיין לא מיקמתי את השישי, אולי יתפוס את המקום השלישי

קקטוסץ

New member
או לה-לה (אין לי ממש כוח לפרט)

1. ספר שש - מצויין. אהבתי את הסגנון, העלילה, ההומור. 2. ספר חמש - בעצם מגיע לו להיות במקום הראשון עם השישי. הספר שהכי נהנתי לקרוא. 3. ספר ארבע - מעניין, מעניין, מעניין. 4. ספר שלוש - טוויסט מפתיע. 5. ספר אחד - נוסטלגיה. 6. ספר שתיים - ספר גרוע.

skaramoosh

New member
ההומור בשישי? איזה הומור?

ספר 2 גרוע? מזה הדירג הזה? טוב כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה.... (אבל לדעתי זה מוזר) למה כולם חושבים ששני הספרים האחרונים הם הכי טובים? *אם מישהו נעלב אז לא התכוונתי. להפסיק להיעלב רק אמרתי שלדעתי זה מוזר*

yakovf2

New member
ולמה מוזר שכולם חושבים

שהשניים האחרונים הכי טובים?זה שאת/ה חושב/ת שהם גרועים אז זה מוזר? למרות שגם אני לא אהבתי במיוחד את החמישי,חוץ מהפרקים הסופיים שלו. אבל הרוב אהבו.אז על הכפאק.ואני מסכים איתך שהספר השני הוא הכן ספר מצויין.אבל תן/י להם לדרג ולפרט כפי שהם רוצים.אחרי הכל זה מה שביקשת מהם.

skaramoosh

New member
לא רק אני חושבת ככה

רוב האנשים שאני מכירה חושבים שהיא ירדה בצורה חמורה מהספר הרביעי. טוב עכשיו אני מכירה אנשים שלא חושבים ככה :) סורי אם זשמע מהדברים שלי שאני מנסה להחליט בשביל אחרים או משהו כזה. זה לא היה בכוונה.

קקטוסץ

New member
מה מוזר בזה?

הספר השישי היה מצויין. הוא בדיוק קלע למטרה. כמו בחמישי גם בשישי היו לא קטעים משעשעים וזורמים וזה תמיד יתרון לספר. את חדר הסודות ממש לא אהבתי. לא הותיר עליי שום רושם.

"לא היו קטעים משעשעים"? הרי זה

כל הקטע בהארי! שהוא משעשע ונחמד ויש שם הרבה סבל [והוא גם נכתב ברגעים של סבל] והוא עדיין משעשע! את רוצה דרמה? תקראי בלוג של פקצה. נו, אם כבר קוראת סמויה שהחליטה להגיב, אז לדעתי בחמישישי באמת הייתה ירידה בהאריפוטריות. השניים האחרונים איבדו מן המתח שלהם, שזה בעצם מה שאפיין את הסדרה עד אז. תמיד היה מישהו שהארי והחברים שלו חושדים בו, ואז בסוף מתגלה שהם טעו. כל הפרטים הקטנים חשובים [כמו ברביעי עם ריטה סקיטר החיפושית. כולה קראם מצא חיפושית בשיער של הרמניוני, אבל זה פרט כזה חשוב!!] שהקורא לא שם אליהם לב, זה הדבר הכי יפה וגאוני שאני רואה בסדרה הזאת. בחמישישי לא היה את זה בכלל. היא סתם דחפה עוד ועוד פרטים שלא קשורים ובכלל לא הייתי קוראת את זה אם לא הייתי מתה לדעת מה יקרה להארי בסוף [וגם כי ציפיתי למשהו טוב]. חוזרת להיות קוראת סמויה.

yakovf2

New member
אז ככה !

במקום הראשון הספר השישי-הכי מותח והכי טוב. במקום השני הספר השלישי-בגלל משחקי הקווידיץ.במיוחד בגמר,אם הפרשנות המצחיקה של לי ג'ורדון.במקום השלישי הספר השני-מאוד מותח מאו טוב. במקום הרביעי-הספר הרביעי-ספר לא רע בעיקר אהבתי את המשימות. במקום החמישי-הספר הראשון-ספר מעולה באמת,רק פשוט האחרים קצת יותר מותחים ועם יותר קטעים של פרד וג'ורג.ובמקום השישי והאחרון הספר החמישי. הפרקים האחרונים הם בחלק הכי יפה בספר,לדעתי.חבל ששאר הספר לא נכתב באותו אופן ובאותה היחודיות שנכתבו הפרקים האחרונים.(אני מתכוון לפרקים של משרד הקסמים ואחריו)

AnGeLiNa JoNsOn

New member
שלי../images/Emo3.gif../images/Emo141.gif

1. אסיר מאזקבאן 2. גביע האש 3. חדר הסודות 4. נסיך חצוי הדם 5. מסדר עוף החול 6. אבן החכמים הסברים: 1. הוא פשוט יפה, ואני מתה על סיריוס. 2. הוא מותח, והסיפור מעולה, ויש בו מהכל. 3. כולם חושבים שהוא גרוע, אבל כנראה אתם פשוט שכחתם איך הרגשתם כאשר קראתם אותו לראשונה. אני חושבת שכל אחד מאיתנו שניסה לקרוא את הראשון ואמר "וואלה נחמד", רק אחרי קריאת השני הגיע למסקנה ש"די, אני מכור". תחשבו על זה!
4. הויש נו, הספר היה פשוט יפה ומרתק. אבל הייתי חייבת למקם אותו פה כי מבחינת ספר ממש, כאילו סיפור בפני עצמו, הוא לא משהו. תכלס הוא פשוט דחיסה של פרטים עמוקים ועסיסיים שכבר מלא זמן רצינו לגלות, בגלל זה הוא טוב, אבל....נו הבנתם. 5. טוב, בדיוק כמו הנימוק של השישי- יותר מדי פרטים פחות מדי עלילה. רק שהוא גם נמרח והגישה של הארי מעצבנת. 6. אני חושבת שעם הספרים ג'ייקיי השתבחה. בכל אופן, ברור שהספר מדהים, כמו כולם, אבל העלילה לא עשוייה טוב כמו הבאים אחריו, וההרפתקאה של הספר כביכול, לא מאוד מותחת. אבל ספר מדהים, אין מה להגיד, כולם ככה
חפרתי

mikokikyo

New member
דווקא לא חפרת, זה מאוד מעניין

לשמוע דעות ארוכות ועמוקות על ספרים^^

hcarmiel

New member
חחח.. לא צריך להתעצבן..

הוא אמר שזה ארוך ואת אמרת שזה חפירה... אני אמרתי שלא!

למעלה