סקר

דנקי

New member
וואט../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo140.gif

מה זה היה אמור להביע
לא הבנתי...

dוDav

New member
יאללה.

1. הארי פוטר והנסיך חצוי הדם ספר שגילה מלא פרטים על מה שיהיה בספר השביעי, גילה המון דברים על דמבלדור, סנייפ ועל וולדמורט. הארי וכולם כבר התבגרו בספר הזה, הדמויות נהיו הרבה יותר עמוקות (למשל מאלפוי). הקטעים עם הגיגית היו ממש חזקים ומעניינים. יש כאלה שראיתי שכתבו שחסר "אקשן" בסוף, זה בגלל שכל הספר היה אקשן והסוף כבר היה נקודת רתיחה מסוימת. בספר השאיר מתח גדול וצפייה ענקית לספר השביעי. 2. הארי פוטר וגביע האש הספר המרכזי של הסדרה, הספר שגילה כמה שהארי צריך את חבריו (כשרב עם רון). הארי מתמודד עם וולדמורט בגוף החדש ו"זוכה" לראות את סדריק מת. 3. הארי פוטר ומסדר עוף החול ספר ענק (בשני המובנים
), קצת יותר מדי ארוך, יש דברים שנראים כמיותרים, אבל מי יודע? אולי זה יהיה חשוב לספר השביעי. הספר הציג לנו את מסדר עוף החול וכאן בעצם הארי, רון והרמיוני התחילו להתבבגר (דבר שהמשיך בספר השישי). 4. הארי פוטר וחדר הסודות שקראתי אותו לפני כמה שנים (עוד שהיו רק 4 ספרים) הוא היה ממש מעניין. בקריאה חוזרת לפני כמה חודשים, אחרי שקראתי את השישי, ראיתי שיש כמה דברים שעוד יחזרו בעתיד. כמו היומן שהתגלה כהורקרוקס והעבר של טום רידל. 5. הארי פוטר והאסיר מאזקבאן ספר די משעמם, היה חסר בו משהו. חוץ מהנבואה שהייתה קטע טוב, לא היו הרבה קטעים שעייינו אותי כ"כ. הספר היחיד מבין הארבעה שיותר נהנתי מהסרט מאשר מהספר. 6. 5. הארי פוטר ואבן החכמים ספר ממש משעמם, מזל שקראתי את שני הספרים הראשונים ביחד, אחרת אני חושב שלא הייתי ממשיך לכל הסדרה. רואים שבספר JKR היא חובבנית. ההבדל בין הרמה של ספר השישי לעומת הספר הראשון היא ממש ענקית. ^^^ סליחה על החפירה

rds15

New member
דירוג.

1. האסיר מאזקבאן. למרות סיריוס, ובגלל שבספר הזה פוגשים את רמוס. אבל בגדול, זה הספר עם הטוויסט הכי טוב בכל הסדרה[שהטוויסט של מודי המזויף מתקרב אליו], עם הכי הרבה שיעורים, בעיקר שינוי צורה ושיקויים, הספר היחיד שבו יש עונת קווידיץ' מלאה, או לפחות היחיד שבו הארי משחק בכל העונה, ופשוט ספר מעולה. כל הקטעים היומיים שבספר מוסיפים המון, בעיקר היציאות להוגסמיד, והנסיונות של הארי להגיע להוגסמיד למרות שאין לו אישור. אה, ופרד וג'ורג' במיטבם. 2. גביע האש. הספר עם העלילה השנתית הכי מעניינת, ואחרי האסיר, הספר עם הטוויסט הכי טוב. שיעורי DADA שבהם לומדים דברים חשובים[וכבודם של היצורים של לופין במקומם], סנייפ יורד לחיים של הארי יותר מתמיד, אליפות העולם, הוויזלים בבית משפחת דארסלי, מאלפוי הנמייה, הטורניר, ובעיקר המשימה הראשונה. וכמובן הסוף, החזרה לחיים של וולדמורט, ההד של ג'יימס ולילי שיצא מהשרביט של וולדמורט. בין הפרקים הטובים ביותר בסדרה. 3. אבן החכמים. נכון, אין כאן עלילה גדולה, והטוויסט לא כל כך ענק, אבל זה הספר הראשון. זה הספר שהתחיל את ההתמכרות הזאת, הספר שבו מגלים יחד עם הארי על היעוד שלו, ולמרות הילדותיות שבו, אני פשוט אוהב את הספר הזה. 4. הנסיך חצוי הדם. אחד הספרים הפחות טובים בסדרה. רולינג הרסה בספר הזה את הדמות של הארי, ואם לא היה סנייפ, הספר הזה היה נחשב מבחינתי לספר הכי גרוע. כל הקיטש של ג'יני/הארי ושל רון/לבנדר, פשוט לא מעניין. גם הדמות של דמבלדור נהרסה בספר הזה, אבל זה רק בגלל שראינו אותו בתור בן אדם בפעם הראשונה, ולא כאיזו ישות מרוחקת. השיעורים של הארי ודמבלדור היו מעניינים, והמוות של דמבלדור היה מרגש, אבל לא היה בספר הזה יותר מדי. לא עמד בציפיות שלי אחרי החמישי, בעיקר בגלל חוסר יחד מצד הארי למוות של סיריוס או לעובדה שהוא אמור להפוך לרוצח או לקורבן. 5. חדר הסודות. לא יודע, לא אוהב את הספר הזה. לא יכול להסביר את זה, פשוט משהו בספר הזה שאני לא אוהב. האווירה שלו שונה ביחס לספרים האחרים, בצורה לא טובה. 6. מסדר עוף החול. ספר ארוך, נמרח ומשעמם. עד שמגיעים להווגורטס כבר יוצאת הנשמה, וכשמגיעים להוגוורטס כל מה שהופך את הוגוורטס למקום חביב נהרס ע"י אמברידג'. בנוסף לזה, בספר הזה רולינג נזכרת שהיא כותבת על נער מתבגר, אז היא הכניסה את כל העניין של הצעקות של הארי על כל העולם. העלילה של הספר לא היתה כזאת מעניינת, והנבואה היא לא משהו משמעותי במיוחד. הדבר הטוב היחיד שיצא מזה זה המוות של סיריוס, והשיחה של הארי ודמבלדור בסוף.

skaramoosh

New member
נכון נכון נכון נכון נכון נכון

חוץ מהקטע של חדש הסודות מה שכתבת פשוט נכון (לדעתי) גם אותי מעצבן מאד הקטע הזה של הארי/ג'יני רון/לבנדר/הרמיוני ומ א ו ד עיצבנו אותי הצעקות של הארי בספר החמישי. זה כל כך ברור שרולינג רצתה להראות שהיא כותבת על מתבגר אז היא הכניסה כמה צעקות. וגם מה שכתבת על הספר השלישי, אלו בדיוק הסיבות שבגללן אני אוהבת אותו ד"א, מה זה טוויסט? זה כשחושבים משהו כלח העלילה ואז בסוף מתברר שזה בכלל לא נכון?

עונה-

1. הארי פוטר ומסדר עוף החול- מדברים שם הרבה על הדמות האהובה עלי- סיריוס. ואהבתי לראות את כל הרגשות שהתפרצו שם-סוף סוף ראינו שהארי נורמלי(מדברת על איך שהוא צרח על רון והרמי) 2. הארי פוטר והאסיר מאזקבאן- הספר מאוד מצחיק, ויש שם עלילה טובה. 3. הארי פוטר וגביע האש- הסוף שלו השאיר אותי בהלם.אךךך איזה ספר טוב! 4. ה"פ והנסיך- אהבתי את הקטע שסנייפ הוא הנסיך, ואהבתי איך הוא והארי נלחמים בסוף.. 5. ה"פ וחדר הסודות- ספר חביב, עלילה נחמדה. 6. אחרון אחרון חביב- ה"פ ואבן החכמים- כי כל השאר דורגו מעליו..

skaramoosh

New member
בקשר למה שאמרת על ה"פ ומסדר עוף החו

עוף החול, ל*דעתי* זה שהוא צרח רק מראה שרולינג נזכרת שהיא כותבת על נער מתבגר אז היא אמרה לעצמה "יאלה אני אוסיף איזה סצינה אופיינית לנער מתבגר" (ה"דעתי מודגש כדי שלא תגידו לי אחר כך שזה לא נכון)

למעלה