דירוג.
1. האסיר מאזקבאן. למרות סיריוס, ובגלל שבספר הזה פוגשים את רמוס. אבל בגדול, זה הספר עם הטוויסט הכי טוב בכל הסדרה[שהטוויסט של מודי המזויף מתקרב אליו], עם הכי הרבה שיעורים, בעיקר שינוי צורה ושיקויים, הספר היחיד שבו יש עונת קווידיץ' מלאה, או לפחות היחיד שבו הארי משחק בכל העונה, ופשוט ספר מעולה. כל הקטעים היומיים שבספר מוסיפים המון, בעיקר היציאות להוגסמיד, והנסיונות של הארי להגיע להוגסמיד למרות שאין לו אישור. אה, ופרד וג'ורג' במיטבם. 2. גביע האש. הספר עם העלילה השנתית הכי מעניינת, ואחרי האסיר, הספר עם הטוויסט הכי טוב. שיעורי DADA שבהם לומדים דברים חשובים[וכבודם של היצורים של לופין במקומם], סנייפ יורד לחיים של הארי יותר מתמיד, אליפות העולם, הוויזלים בבית משפחת דארסלי, מאלפוי הנמייה, הטורניר, ובעיקר המשימה הראשונה. וכמובן הסוף, החזרה לחיים של וולדמורט, ההד של ג'יימס ולילי שיצא מהשרביט של וולדמורט. בין הפרקים הטובים ביותר בסדרה. 3. אבן החכמים. נכון, אין כאן עלילה גדולה, והטוויסט לא כל כך ענק, אבל זה הספר הראשון. זה הספר שהתחיל את ההתמכרות הזאת, הספר שבו מגלים יחד עם הארי על היעוד שלו, ולמרות הילדותיות שבו, אני פשוט אוהב את הספר הזה. 4. הנסיך חצוי הדם. אחד הספרים הפחות טובים בסדרה. רולינג הרסה בספר הזה את הדמות של הארי, ואם לא היה סנייפ, הספר הזה היה נחשב מבחינתי לספר הכי גרוע. כל הקיטש של ג'יני/הארי ושל רון/לבנדר, פשוט לא מעניין. גם הדמות של דמבלדור נהרסה בספר הזה, אבל זה רק בגלל שראינו אותו בתור בן אדם בפעם הראשונה, ולא כאיזו ישות מרוחקת. השיעורים של הארי ודמבלדור היו מעניינים, והמוות של דמבלדור היה מרגש, אבל לא היה בספר הזה יותר מדי. לא עמד בציפיות שלי אחרי החמישי, בעיקר בגלל חוסר יחד מצד הארי למוות של סיריוס או לעובדה שהוא אמור להפוך לרוצח או לקורבן. 5. חדר הסודות. לא יודע, לא אוהב את הספר הזה. לא יכול להסביר את זה, פשוט משהו בספר הזה שאני לא אוהב. האווירה שלו שונה ביחס לספרים האחרים, בצורה לא טובה. 6. מסדר עוף החול. ספר ארוך, נמרח ומשעמם. עד שמגיעים להווגורטס כבר יוצאת הנשמה, וכשמגיעים להוגוורטס כל מה שהופך את הוגוורטס למקום חביב נהרס ע"י אמברידג'. בנוסף לזה, בספר הזה רולינג נזכרת שהיא כותבת על נער מתבגר, אז היא הכניסה את כל העניין של הצעקות של הארי על כל העולם. העלילה של הספר לא היתה כזאת מעניינת, והנבואה היא לא משהו משמעותי במיוחד. הדבר הטוב היחיד שיצא מזה זה המוות של סיריוס, והשיחה של הארי ודמבלדור בסוף.