סקר...

ממש נתניהו...

בשם כל המשפחה שלי אנו מודים לנתניהו שבתקופת כהונתו כראש ממשלה הלך ושחרר את יאסין ימח שמו וזכרו.
 

sharonhaimov

New member
מבחינתי הוא תרם שהתחיל ליישם

מידיניות קפיטליסטית וליברלית. בכל דבר טוב יש גם רע, אין מה לעשות, ככה גם בן גוריון שהיה סוציליסט, רבין שעזר לכלכלה לצמוח, וגם בתקופה שלפני ראשות הממשלה, לא רבין יודעים, אבל רבין עזר מאוד במפעל ההתיישבות לפני שהפך לשמאל קיצוני בתחילת שנות ה90.
 
מבחינתי הוא תרם לרצח אחי ופציעת

החיילים שלו... אבל כסף באמת יותר חשוב...
 

sharonhaimov

New member
אני לא יודע מה עבר לרבין בראש שהוא

חתם על הסכמי אוסלו, הוא באמת היה בן אדם מוכשר וחכם, באמת אין מה להגיד. אולי בכראש ממשלה בפעם השנייה ההפשעה שלו הייתה שלילית מאוד מאוד, אבל זה לא סיבה להגיד שהוא היה רוצח או משהו דומה.
 
הלך ושחרר?!

לפי מה שאני יודעת שחרורו של השייח' יאסין היה על מנת להחזיר את שני סוכני המוסד שנתפסו בירדן בעת ניסיון החיסול הכושל של חאלד משעל מהחמאס. ראש המוסד דאז דני יתום, לימים ח"כ מטעם מפלגת העבודה, התפטר לאחר ועדות הבדיקה שהוקמו בנושא בעקבות התקרית. עוד יש לזכור כי באותם ימים רווחה בישראל הדעה כי השייח' יאסין נמצא כבר בערוב ימיו והוא נוטה למות, כך שישראל לא נטלה על עצמה סיכון רב. אגב, על אותה נקודה אתה גם "מודה" לשרון על עסקת השבויים שנעשתה בתקופתו ובמסגרתה שוחררו מעל 400 אסירים, רבים עם דם על הידיים, כולל דיראני ועובייד ששימשו כ'קלפי מיקוח' בפרשת רון ארד? ההחלטה הייתה כורח המציאות וגם אתה היית נוהג כך לו היית במקום נתניהו ושרון. מה שאני מנסה להגיד פה, זה שאני לא חושבת שבחירת המילים שלך, 'הלך ושחרר', משקפת נאמנה את המציאות. הקונוטציה השלילית שיש לדברים שכתבת ולמסר שניסית להעביר בין השורות (למרות שבהודעה שלך הייתה רק שורה אחת
) היא שנתניהו הולך ומשחרר מחבלים סתם כי כיף לו. אנא העמד דברים על דיוקם בפעם הבאה. תודה ויום טוב.
 
העמד דברים על דיוקם?

את יודעת כמה משפחות שכולות נוספו לרשימה בגלל הטיפשות של נתניהו? אגב, גם בשליחת אנשי המוסד יש לנתניהו צד. אז מה שאני מנסה לוצמר, זה ששרון שיחרר מחבלים לא רבי מחבלים, ועובדה אחת יצאה מזאת- הם לא רצחו עוד, יאסין כן רצח ומשפחות ממש כמו המשפחה שלי, הרגישו את טיפשותו של ביבי על בשר מבשרם. וסתם כדי שיהיה לך ברור, אני לא בעד עסקת השבויים של שרון. הרי המחיר שהוא שילם היה קטן בהרבה אם לא היינו מחזירים את סוחר הסמים. אבל שוב, לפחות שרון לא סיכן אותנו, נתניהו כן. את מוזמנת לדבר עם אמא שלי שעד היום רועדת, כשהיא שומעת את נתניהו.
 

סלוניק

New member
'סוחר סמים'

אותו 'סוחר סמים' היה גם קצין בדרגה גבוהה מאוד ובעל מידע רגיש ביותר. אינני יודע מה נודע לטננבאום שהיה רב ערך במידה שכזו, אבל ברור שהייתה חשיבות קריטית להשבתו. לפיכך לא ראוי להתייחס בזלזול למהלך.
 
אל תתיימר לקבוע מי רצח

על פי איזה בסיס עובדתי אתה מחלק את האשמה? האם כל אחד ואחד מן המחבלים ששחרר שרון עזבו את עיסוקם העיקרי - להרוג - והלכו יד ביד לחבק עצים? האם בידך להוכיח לי שהם אשמים ברצח פחות מהאיש הזקן עם הקול המעצבן? אם עקבת אחר מסעותיהם מאז ועד כה ואתה יודע מעל כל ספק סביר שהאמת לצידך, אני מתנצלת מקרב לב.
 
אני מתיימר? העיקר לברוח מאשמה אה?

אם היו רוצחים מבין אלו ששרון שחרר כבר מזמן היו תופסים אותם, עובדה שלא. וה"איש הזקן" הוכח שהוא זה שירה על המוצב של אחי ז"ל, זו גם אחת הסיבות לחיסולו מספר חודשים לאחר מכן. עוד משהו?
 
עברת עם פנקס?

בדקת רשימה שמית והצלבת נתונים? או שאולי אתה מעלה בדעתך את האפשרות שתפסו אותם בערך כמו שתפסו את רוצחי המחבל עדן נתן-זאדה? גם אם אינם מעורבים ישירות בפיגועים, כל הסיכויים הם שהמחבלים האלה תכננו פיגועים שהיו ועדיין מתכננים פיגועים שאני מקווה שלא יצאו אל הפועל. משתתפת בעצרך על אחיך זכרו לברכה.
 
לא צריך לבדוק עם פנקס

כי בניגוד אליך, אני נמצא במערכת הזאת. אבל אל תתני לי לבלבל אותך עם עובדות, חבל עליך. אוי נתן זאדה המסכן... עובדה שהם לא, וכן אני יודע, "קצת" יותר ממך.
 

sharonhaimov

New member
אוסלו לא עזר לנו בגרוש, אבל הכלכלה

צמחה חזק, ורבים לא יודעים, אבל רבין עזר מאוד למפעל ההתיישבות לפני שהפך לשמאל קיצוני בתחילת שנות ה90.
 

EverMan

New member
מלבד הסכם השלום עם מצרים

איזה דבר טוב עשה בגין בכל תקופתו ? הכלכלה הדרדרה, החברה הייתה על סף שבר, מצבנו המדיני בעולם הדרדר ... מה היה טוב בדיוק ?
 

EverMan

New member
ואגב, אני חושב

שראש הממשלה שהכי תרם לישראל לחיוב, היה דוד בן גוריון ולאחריו לוי אשכול...
 
למעלה