השמאלנית אישרה (אופוזציה ימנית לעולם לא הייתה מאפשרת את ההסכם) וכי סאדאת היה מוכן למות למען עקרונותיו. לבגין אמנם היה חלק נכבד מאוד בהסכם, אבל רב הקרדיט צריך ללכת לסאדאת.
נהוג בתודעה הישראלית להציג את סאדאת בתור גיבור שהקריב חייו על מזבח השלום, אולם בפועל הסכם השלום עם ישראל היה מאחרוני הנימוקים שהציגו "האחים המוסלמים" לרציחתו (מתוך רשימה של 20 סיבות, ההסכם צויין במקום ה-17).
אני עדיין מנסה להבין למה לרבין עושים יום זיכרון כל שנה ולרחבעם זאבי לא. שניהם היו בממשלה ונרצחו בגלל הדיעות שלהם. זה שרבין היה ראש ממשלה ממש לא מצדיק את זה לדעתי.
את יודעת כמה חודשי שקט ותקווה אוסלו הביא? אין לך מושג. את בכלל יודעת מה הרס את אוסלו? אין לך מושג. מי שהרס את אוסלו היה אחד, ברוך גולדשטיין, מחבל יהודי שרצח פלשתנאים מתאבדים ובכך הפר את השקט שהיה חלק מההסכם- והפלשתנאים הקיצוניים, שבמילא חיכו להזדמנות לפרוץ את ההסכם, ניצלו את זה ותקפו חזרה. הכי קל לצעוק "אוסלו" כי ביבי השתמש בזה... כל פעם שהוא עשה טעות בממשל שלו הוא צעק "אוסלו" (אחר כך זה התחלף בהפחדות) וכולם הסכימו. הוא זה סמחק את אוסלו ואת המוניטין שלו.
מאז אוסלו ועד מותו המבורך ערפאת לא ניסה באמת למנוע את הפיגועים אלא נתן להם גושפאנקא ( אני מת על המילה הזאת ). הארגונים המורדים שלא תמכו באוסלו התסיסו את האווירה עוד יותר והגבירו את הפיגועים. עראפת "לא הצליח להשתלט עלייהם". וכמה חודשים שקט הביא אוסלו? במקום לענות "אין לך מושג" אולי תגיד כדי שתוכל לעמוד מאחורי הדברים שלך? גם הנסיעה מלבנון הבאיה חודשי שקט. ואת האינתיפאדה. גם ההתנתקות הביאה חודשי שקט ( שנבעו גם ככה מבעיות פנימיות בראשות שלא אפשרו להם לארגן את הפיגועים שלהם באופן סדיר ). ותביא איתה עוד אינתיפאדה. איך אני אוהב שמאלנים שחיים בעולם משל עצמם ורואים באויב חבר ואנשים מאותו עם שלהם שחושבים כמוהם כאויב.
לוגיים ברורים, ביניהם ההפשטה של אירועים לכדי סיבה ישירה יחידה ולאחריה הקישור הכרונולוגי לפיו כל התפתחות חייבת להיות קשורה בסיבה ותוצאה עם התפתחות קודמת לה (למען האמת אתה אפילו מציג זאת בתור קשר לוגי).
שרבין חתם על הסכם אוסלו והביא נשק לערבים ועם הנשקים האלה הם רצחו מאות אנשים. וגם את החברים שלי! הכמה חודשי שקט האלה לא שווים כלום, כי הערבים עדיין ממשיכים להרוג אותנו עם הנשקים האלה שרבין הביא להם! אז בבקשה אל תגיד לי מה אני כן יודעת או לא יודעת.
יצחק רבין לא בא לארגוני טרור פלסטינים ואמר להם קחו נשק בבקשה. זה ממש לא היה ככה..... אבל רבין נתן נשק למי שהיו שומרים של ערפת... ויש הרבה סיכוי שעם הנשק הזה פגעו בנו אחרי זה.....
בניגוד לסיסמה, אף אחת מן הממשלות - לא רבין, לא פרס, לא נתניהו ולא ברק העבירה נשק לפלסטינים. כחלק מן המו"מ הורשה הפת"ח לשאת עמו נשק מתוניס, ובעקבות כך נתפתחה סיסמת "אל תתנו להם רובים", שהפכה להשקפה מוטעית לפיה רבין אכן העביר רובים לרש"פ.