סקר...

הסכם שלום עם מצרים זה דבר ענק

אתה מדבר על זה כאילו זה דבר קטן בשביל לעשות עם השכנים שלנו שלום צריך הרבה כח

the mnm factor

New member
ההסכם נחתם רק כי האופוזציה

השמאלנית אישרה (אופוזציה ימנית לעולם לא הייתה מאפשרת את ההסכם) וכי סאדאת היה מוכן למות למען עקרונותיו. לבגין אמנם היה חלק נכבד מאוד בהסכם, אבל רב הקרדיט צריך ללכת לסאדאת.

סלוניק

New member
קרדיט מיותר.

נהוג בתודעה הישראלית להציג את סאדאת בתור גיבור שהקריב חייו על מזבח השלום, אולם בפועל הסכם השלום עם ישראל היה מאחרוני הנימוקים שהציגו "האחים המוסלמים" לרציחתו (מתוך רשימה של 20 סיבות, ההסכם צויין במקום ה-17).

אם כבר הרצח אז...

אני עדיין מנסה להבין למה לרבין עושים יום זיכרון כל שנה ולרחבעם זאבי לא. שניהם היו בממשלה ונרצחו בגלל הדיעות שלהם. זה שרבין היה ראש ממשלה ממש לא מצדיק את זה לדעתי.

אוקיי...

את זה אני יודעת, אבל זה עדין לא מצדיק, בעיני, את זה שלרבין עושים יום- זיכרון,וקוראים על שמו מקומות מרכזיים בארץ, ולעומת זאת לרחבעם זאבי לא עושים כלום.

לא עושים לרבין יום זכרון

דוקא בגלל שהוא רבין. אין מה לעשות, צריך לציין את הפגיעה בדמוקרטיה. את רחבעם זאבי צריך לציין כמו את כל נרצחי הטרור, וזה קורה ביום הזכרון הכללי.

גם גנדי נרצח לשם פגיעה בדמוקרטיה

הוא לא נהרג בפיגוע המוני או מכדור תועה. המחבלים באו אליו ספיישל.

לא.

גנדי נרצח בשביל לערער את ריבונות ישראל. רבין נרצח בשביל לקחת מאיתנו את הזכות לבחור ראש ממשלה בקלפי.

the mnm factor

New member
איך אני אוהב ימנים שצועקים "אוסלו"

את יודעת כמה חודשי שקט ותקווה אוסלו הביא? אין לך מושג. את בכלל יודעת מה הרס את אוסלו? אין לך מושג. מי שהרס את אוסלו היה אחד, ברוך גולדשטיין, מחבל יהודי שרצח פלשתנאים מתאבדים ובכך הפר את השקט שהיה חלק מההסכם- והפלשתנאים הקיצוניים, שבמילא חיכו להזדמנות לפרוץ את ההסכם, ניצלו את זה ותקפו חזרה. הכי קל לצעוק "אוסלו" כי ביבי השתמש בזה... כל פעם שהוא עשה טעות בממשל שלו הוא צעק "אוסלו" (אחר כך זה התחלף בהפחדות) וכולם הסכימו. הוא זה סמחק את אוסלו ואת המוניטין שלו.

iRoNBaLLz

New member
וערפאת טלית שכולה תכלת לא?

מאז אוסלו ועד מותו המבורך ערפאת לא ניסה באמת למנוע את הפיגועים אלא נתן להם גושפאנקא ( אני מת על המילה הזאת ). הארגונים המורדים שלא תמכו באוסלו התסיסו את האווירה עוד יותר והגבירו את הפיגועים. עראפת "לא הצליח להשתלט עלייהם". וכמה חודשים שקט הביא אוסלו? במקום לענות "אין לך מושג" אולי תגיד כדי שתוכל לעמוד מאחורי הדברים שלך? גם הנסיעה מלבנון הבאיה חודשי שקט. ואת האינתיפאדה. גם ההתנתקות הביאה חודשי שקט ( שנבעו גם ככה מבעיות פנימיות בראשות שלא אפשרו להם לארגן את הפיגועים שלהם באופן סדיר ). ותביא איתה עוד אינתיפאדה. איך אני אוהב שמאלנים שחיים בעולם משל עצמם ורואים באויב חבר ואנשים מאותו עם שלהם שחושבים כמוהם כאויב.

סלוניק

New member
ילדותי. בעיקר במשפט האחרון.

אם כל שני מאורעות עוקבים הם קשורים, הלוגיקה שלך פגומה.

iRoNBaLLz

New member
המשפט האחרון התקשר למשפט הראשון

של החכמולוג שהגבתי לו. ילדותי אבל עובדתי.

סלוניק

New member
לא עובדתי היות ואתה לוקה בכשלים

לוגיים ברורים, ביניהם ההפשטה של אירועים לכדי סיבה ישירה יחידה ולאחריה הקישור הכרונולוגי לפיו כל התפתחות חייבת להיות קשורה בסיבה ותוצאה עם התפתחות קודמת לה (למען האמת אתה אפילו מציג זאת בתור קשר לוגי).

אני יודעת

שרבין חתם על הסכם אוסלו והביא נשק לערבים ועם הנשקים האלה הם רצחו מאות אנשים. וגם את החברים שלי! הכמה חודשי שקט האלה לא שווים כלום, כי הערבים עדיין ממשיכים להרוג אותנו עם הנשקים האלה שרבין הביא להם! אז בבקשה אל תגיד לי מה אני כן יודעת או לא יודעת.

בוא נגיד את מה שבאמת קרה

יצחק רבין לא בא לארגוני טרור פלסטינים ואמר להם קחו נשק בבקשה. זה ממש לא היה ככה..... אבל רבין נתן נשק למי שהיו שומרים של ערפת... ויש הרבה סיכוי שעם הנשק הזה פגעו בנו אחרי זה.....

סלוניק

New member
לא התקיים.

בניגוד לסיסמה, אף אחת מן הממשלות - לא רבין, לא פרס, לא נתניהו ולא ברק העבירה נשק לפלסטינים. כחלק מן המו"מ הורשה הפת"ח לשאת עמו נשק מתוניס, ובעקבות כך נתפתחה סיסמת "אל תתנו להם רובים", שהפכה להשקפה מוטעית לפיה רבין אכן העביר רובים לרש"פ.

iRoNBaLLz

New member
בן גוריון ורבין משפיעים לטובה?

בן גוריון הורה להרוג יהודים. בפרשת אלטלנה אם אני לא טועה. רבין עשו ממנו האלהה כשהוא נרצח. אבל בשורה התחתונה הוא חתם על הסכם אוסלו.

למעלה