סקר...

תגובה על התשובה :)

1. קטע מויקיפדיה: 'לוחמי האצ"ל ששהו על "אלטלנה" העידו שבגין הורה שלא להשיב אש, מחשש למלחמת אזרחים. זו גם גרסתו של בגין עצמו, בספרו "המרד". העובדה היא, שלא הושבה אש, ובכך נמנעה מלחמת אחים כאשר האויב מעבר לגבול.' 2. עוד אחד: 'האנשים קפצו אל המים, וחבריהם, שהיו על החוף, יצאו לקראתם עם סירות "חסקה". למרות שרב-החובל הניף דגל לבן לאות כניעה, ירו כוחות צה"ל אש אוטומטית לעבר הניצולים ששחו בים.' שניהם אינם נכונים? אם כן, צריכים לשכתב את העסק שם. 3. להשתלט או לפוצץ? ושוב - האם נשקפה סכנה לצה"ל? אם הנשק היה מגיע לחוף, לרשות האצ"ל, האם הייתה מועדת איזושהי פגיעה בחיילי צה"ל או באזרחי המדינה? 4. אתה תפתח באש על סרבן אידיאולוגי? לשיטתך, אם אני מבינה אותה נכונה, האצ"ל היה סוג של 'אויב' באותו מקרה, הוא נתפס כמי שמערער את ביטחונה של המדינה, כמו הפלסטינים כיום. מכיוון שלא צלח הניסיון להגיע לעמק השווה, הוחלט על ירי. בהרחבה לרמה הלאומית - בהחלט יש כאן קווים מקבילים.

סלוניק

New member
תגובה.

1. בגין עצמו התנגד למלחמת אחים, ולכן גם המורשת שלו מתבססת על ציות לחוק (למרות כמה נפילות אחרות שלו בתחום הזה). העובדה היא שיושבי הספינה אכן ירו, פצעו והרגו חיילי צה"ל. אני מאמין שגם בויקיפדיה תמצאי זאת. 2. לא ידוע לי על אש אוטומטית שנורתה אל עבר ניצולים בלב ים, אם הדברים נכונים אני חוזר בי ומתנצל, למרות שנראה חשוד מאוד שנורתה אש אוטומטית אל עבר ניצולים בסירות הצלה, זו נשמעת כמו הגזמה אבל אני משער שאני מקבל את זה. 3-4. להשתלט או לפוצץ? שוב, לדעתי זו כבר שאלה שהיא לא משמעותית היות ואין לנו את הכלים לשפוט אותה בדיעבד. השאלה החשובה היא האם הייתה זכות מוסרית להתבצרות פעילי האצ"ל על האונייה. הסיכון לא היה מפגיעה בחיילי צה"ל או באזרחי המדינה (היות ומדובר באיום ביטחוני שולי), אלא בהיות המקרה סמל לפגיעה בשלטון החוק. על אותו קו מקביל אשאל אותך האם יש לאפשר סרבנות כאשר היא איננה פוגעת או מאיימת על חיי אף אחד (אי השירות של חייל לא מוביל לסיכון ביטחוני, בסופו של דבר). עם זאת, אני לא רואה טעם לפתוח באש על סרבן אידיאולוגי היות ויש אמצעים ויכולת לשפוט אותו על מעשיו (והוא גם מעוניין בכך). השוואה מדוייקת יותר למקרה דומה תהיה להתבצרות של הרב עוזי משולם - התבצרות חמושה שהמשטרה פתרה באמצעות השתלטות אלימה. ההשוואה לפלסטינים היא לא נכונה היות וחשיבות המקרה של האלטלנה היא בבחינת היותה אקט של אי קבלת מרות השלטון ע"י פלג ישראלי מסויים, בעוד שהרש"פ איננה גוף ישראלי או ציבור ישראלי, והיחסים עמה הם יחסי חוץ. פרט לכך אני חושב שהבעיה הפלסטינית מורכבת הרבה יותר מאשר שאלת הפצצה או לא, ואני חושב שזו דווקא דוגמה השוואתית לא טובה.

סלוניק

New member
"הטעות היחידה"

הממשל הצבאי? פרשיית ילדי תימן? עסק הביש? הפנקס האדום? איש גדול, אבל גם 'דמוקטטור' לא קטן, כפי שכינה אותו נתן זך.

Continuum

New member
איש גדול!

א. רק בן גוריון יכל לעשות טעות עם שם כל כך גאוני - "עסק הביש". ב. הוא היה כזה חמוד כשהוא עמד על הראש!

סלוניק

New member
עוד דוגמה למבצע עם שם גרוע:

"אולי הפעם?" מבצע צה"לי אמיתי בחורף 2002.

למעלה