סקר

טולאי

New member
אתה לא משקיע, אתה מקבל

לפי עבודתך, שהיא לא מושקעת, זה די פשוט. בוא אני אשאל אותך שאלה אחרת, למה שבנאדם שישי לו ילד אחד ירוויח 300,000 שקל בחודש בזמן שאדם שיש לו 4 ילדים ירוויח 3300 שקלים?

זה שזה פשוט לא הופך את זה לנכון

אתה כן משקיע, עם כל הכבוד לעובד נקיון בלי השכלה, אני (לצורך העניין) השקעתי את מרבית שנותיי בשביל להגיע לאן שהגעתי. למה שאבא לילד אחד יקבל יותר מאבא ל4 ילדים? מה ילדים זאת עבודה? אבא לילד אחד שהשקיע בחיים שלו יקבל יותר מאבא ל4 ילדים שהעדיף לפרוש מהלימודים, מכיוון שהראשון השקיע והשני לא.

טולאי

New member
אתה לא מדבר על קצת יותר

אתה מדבר על 297,000 אלף שקל יותר. בהחלט, אדם שלמד והשכיל, ירוויח יותר מאדם שנשר מלימודיו, ועדיין הראשון לא ירוויח מליונים והשני לא ירוויח שכר רעב.

אני אמרתי "קצת יותר"?

לא. אני אמרתי שאדם מרוויח וירוויח בהתאם להשקעה ולתרומה שלו למקום עבודתו. זה שצריך לעלות את שכר המינימום זה דבר נפרד (רק לא בבת אחת), אבל הבעיה שלך היא עם המיליונים של השני? צרות עין לשמה.

טולאי

New member
במקום שבו יש עושר

ישנו גם עוני. אין לי בעיה עם העשירים, הם לא עשו דבר חוץ, הבעיה היא השיטה, שעוזרת להשליט עושר בצד אחד ועוני בצד האחר. באותה ההזדמנות, מומלץ לקרוא את עבודה שכירה והון של מרקס שמסביר את הדבר בצורה טובה מאוד: http://www.banki-shabiba.net/library/marx_mit_engels/avoda_s7ira/______________.html

טולאי

New member
אז כאן יש לנו מחלוקת

הפתרון הוא שיטת חלוקה חדשה. בכ"מ, אנחנו חוזרים על עצמנו.

כי המטרה משתנה

ברגע שכל צריכך מובטחים אתה כבר לא עובד בשביל להתקיים אתה עובד בשביל לפתח ולהתפתח אתה כבר לא תהיה משועבד למערכת רווחים אז ערך הכסף לא יהיה כל כך חשוב.

ואז גם לא תהיה לי סיבה להשקיע

בלימודים ובהתפתחות שכלית. בשביל מה אני צריך ללמוד בכלל אם לא שמים על זה?

כי המטרה שלך היא

לא (לדוגמא) להרוויח מלאא כסף כי גילת תרופה לסרטן אלא לגלות תרופה לסרטן כדי לקדם את החברה שלך.

במקרה הזה כן

אבל במקרה של ללכת להשקיע כמה שנים מחיי בשביל להגיע לעבודה טובה, המטרה היא גם לעשות משהו שאני אוהב וגם להתקיים בכבוד ממנו.

Benny Dorogekov

New member
אין אני חושב שיש דבר כזה בכלל...

ציונות זה בדיוק מה שהוגדר שזה וכל אחד יראה אם זה מתאים לו, אם לו שיגדיר את עצמו אחרת. אני לדוגמא ציוני-סוציאליסטי. וציונות, עד כמה שידוע לי, היא התישבות בארץ, חתירה לשלום אם העמים שסביב, ושמירת הפן היהודי והרוב היהודי במדינת ישראל! (זה מה שזה בערך לא?)

לא בדיוק.

ציונות זה כמיהה לציון וכמיהה להפיכתה לבית מקלט לאומי ליהודים. כל שאר התוספות זה זרמים שונים בציונות.

אני ציוני

ציונות זה קודם כל התנועה שקמה ע"י הרצל בסוף המאה ה-19 ואני מסכים עם כל רעיונותיה ולהיות ציוני כלומר אדם שמוכן לעשות הכל לטובת מדינת העם היהודי

אני ציוני

מבחינתי ציונות זאת הכרה בארץ ישראל כמולדתו, מקורו ומקומו של העם היהודי. זה המקום היחידי של העם היהודי. ציונות בשבילי זה גם אוסף של ערכים של אהבת הארץ, התיישבות, חתירה לכיוון המטרה ואמונה בתורת ישראל ובמורשת ישראל.

למעלה