סקר

כל מה שהיהודים עשו בעבר

הוא חלק מאיתנו אם הם רצחו אז אפשר להגיד שרצחנו

מה שאתה אומר בעצם

"אבות אכלו בוסר ושיני בנים תכהנה? זה עבד כך לפני אלפי שנים, לפני הספירה, זה לא הולך ככה היום.

זה תלוי איך אתה מגדיר ציונות

יש הרבה דתיים שיגידו לך לא רק שזה לא סותר אלא שזה אותו דבר, כלומר ציונות=יהדות.

Dudidud

New member
אתה לא מבין.

ציונות היא היא חיבת ציון- אהבת הארץ. העובדה שהרצל היה ממקימי ה"תנועה הציונית" לא אומרת שהנציונות כפופה לדעותיו, הוא רק הקים גוף שמטרתו הייתה לקדם את מימוש הציונות באפיק המדיני. הציונות הייתה קיימת הרבה לפניו, (במיוחד אצל יהדות צפון אפריקה), ומומשה גם הרבה לפניו, הוא רק דחף אותה מעט.

ציוני בדם

מסתובב עם שרשרת מגן דויד, ויש לי קעקוע של סמל היחידה שלי ומתחתיו רשום: "תחי מדינת ישראל". מהי ציונות בשבילי? זה להקדיש את החיים שלי למען הריבונות הישראלית, זה לתמוך במדינה עם רוב יהודי אבל לא לפגוע בבני מיעוט, זה אהבת ישראל...

Fleddermaus

New member
אני ציוני בהחלט, ../images/Emo119.gif

אני מאמין שיש לעם היהודי זכות למדינה ולהגדרה עצמית, כשם שיש לכל עם אחר זכות להגדרה עצמית. מבחינתי, לגור כאן ולהאבק למען שלום אמיתי עם שכנינו זו ציונות.

negative

New member
אני קרוב מאוד ברעיונותיי להרצל

אני מאמין שצריכה להיות מדינה יהודית כפיתרון לעצמנו כעם. אני לא מחוייב לכך שמדינה זאת תהיה בציון - מבחינתי החיבור של העם היהודי לציון חייב להיות רוחני ואפילו ייטב לו אם יהיה רוחני בלבד. מבחינה מעשית אני לא רואה באמת סיבה ממשית לעם היהודי לשים את גופם הגשמי בציון. אני לא חושב שזוהי ציונות כפי שהיא מקובלת אבל זה בהחלט סוג (אמנם שונה) של ציונות.

ציוני.

וציונות בשבילי זה כמיהה לישראל בגלל מסורת, הפיכתה לבית מקלט ליהודי העולם (דבר אשר יכול להיות אפשרי גם במדינת כלל אזרחיה)

טולאי

New member
אני אינני ציוני,

למה? כי התורה שלי מנוגדת לכך, ומה היא תורתי? התורה שלי אומרת שאסור שאסור לגרש בני אדם ממושבם במשך מאות שנים, התורה שלי אומרת שאין עם שמגיע לו יותר מעם אחר, כי התורה שלי לא מעדיפה את עשיר יהודי על פני פועל שאיננו יהודי, כי התורה שלי היא אינטרנציונליסטית ומתנגדת להפרדה בין אדם לאדם.

לציונות פנים רבות

אני ציוני, ותורתי היא גם כל מה שאתה אמרת. כמו שאמרתי קודם, ציונות יכולה להתקיים גם במדינת כלל אזרחיה.

ליתר דיוק,

אני סוציאליסט (או לפחות בשאיפה להיות אחד). אך ההבדל בין זה לבין קומוניזם הינו שמיים וארץ.

למעלה