איזה בלאגגגגן......
אין לי מה להוסיף, באדם צ`יילד כעיקרון הביע את הנקודה שלי. אני הייתי מחלקת את זה ככה: פאנק סקה, וסקייט (פאנק רוק זה אחד מתת הז`אנרים של הסקייט). דוגמאות כלליות: noFX, Sex Pistols, Adicts, Misfits ומנגד: גרין דיי, אופספרינג, בלינק 182 וכל החרא הזה (לימפ ביזקיט לא שייך לפה. ממש לא) רוק רוק קלאסי - בלי הגדרת שנים מדוייקת,פשוט מה שנחשב כקלאסיקה: דיפ פרפיל, לד זפלין, ביטלס, פינק פלויד, וכו`. Prog Rock - מה שכולכם כל כך אוהבים...דברים כמו The Gathering ,King Crimson (זה גם נכנס לקלאסיקה כמובן) Heretic וכו`. רוק של ימינו (רציתי לקרוא לזה מודרני אבל אז קלטתי כמה צעיר הז`אנר הזה-רוק) פה ישנם כמה תי נושאים. מה שאני נוהגת לכנות פופ-רוק - מוכר, ממסוחר אם תרצו (לא אוהבת את ההגדרה הזאת) מפורסם וכי``ב. לדוגמא: אואזיס, אר אי אם, רד הוט צ`ילי פפס (של היום), הים וכו`. גראנג` כמובן (מגיעה לזה הגדרה. זה אחד הבודדים שנולדו בניינטיז). ותחת הרוק ``המודרני`` בכלל,נכנסים רדיו הד וחבריהם - חצי מוכרים-חצי לא. רוק ישראלי (וזה לא שרוק ישראלי הוא משהו מיוחד , ברמה גבוהה ושלם מוזיקלית שמגיעה לה הגדרה משל עצמו, זה רק בגלל שאנחנו ישראלים וזה טבעי שניתן למוזיקה בשפת האם שלנו בידוד כלשהו מכל השאר). אני חושבת שזה מכסה בגדול את סוגי הרוק...ולקטע האהו עליי: מטאל. אני כועסת וזועת שככה הזנחת את הז`אנר הזה וכולה נתת לו הגדרה אחת מסכנה. אז אני, מייחסת לו כוד רב. וכך הייתי מחלקת אותו: דום/גות`יק - ז`אנר בעל תדמית `אפלה` ומסתורית עם זיקת מה לימי הביניים האכזריים משהו. מבחינה מוזיקלית די מלודי; כמובן אלמנט האופרה - דבר נורא אופנתי בתחום; סולנית בעלת קול שובר חלונות וקורע לבבת. דוגמאות: Moonspell, Nightwish, Within Temptation, Paradise Lost וכו`... דת`/בלאק - מוטיבים `אכזריים` ושפלים. יכולים להיות סתם מדכאים. לכאן נכנס גם הברוטל מטאל כמו פנתרה (פנתרה זה לא טראש. זא נקודה נורא בעייתית אגב) בלאק מאופפין בסולן בעל קול בלתי ניתן לתיאור (ע``ע קריידל) לעומת הדת` שמאופיין בקול עמוק ונמוך יותר (ע``ע סלייר). הדת` גם פחות מהיר (כמובן, יש מיעוטים). טראש - הידעתם שהטראש של היום הוא ההארדקור של פעם? אכן אכן. טראש דומה במידת מה לדת` (יש הרבה להקות טראש דת` כמו ארצ` אנמי למשל) ומהכיוון ההוא הוא צמח במשך האייטיז. החלוצים בתחום: דייסייד, קיאייטור, סלייר, מטאליקה. אני אישית תה על ה`אנר הזה. פ א ו א ר מ ט א ל- ז`אנר שרק לאחרונה התחלתי להבין כמה הוא יפהפה. המקוריות, הריפים, הטקסטים, המלודיות לאהוב. מוזיקה מצויינת שכאמור צמחה ממהבי. דברים כמו רפסודי, אייסד ארת`, איירון מיידן וכו`. לזא`נרים הקטנים אני לא מעניקה הגדרה משל עצמם

אינדסטרייל, פרוג מטאל שמוכר בזכות דרים ת`יאטר, ויקינג, דברים כאלה. עכשיו תדרגו את שלושת הז`אנרים האהובים עליכם.