סקר

DarlingAdam

New member
תלוי בהגדרתך ל"טוב" ו"רע".

אבל אני באופן אישי ממש לא מאמין בטוב לבו של הגזע האנושי.

PestCTRL

New member
צר לי לנפץ לכם את הבועה, ילדים

אבל האדם הוא רע במקורו. תחשבו על העובדה שילדים קטנים (שכביכול לא יודעים כלום על העולם) רבים אחד עם השני, גונבים דברים אחד לשני והולכים מכות. צריך לחנך אותם לא לעשות את זה... "להראות להם את האור" בשביל מה המציאו חוקים, משפט ובתי סוהר? בכדי לכלוא את אלה ששטיפת המוח לא עבדה עליהם, והם קשורים מידי לרוע שבתוכם. ועוד דוגמא: כשאתם הולכים בסופר או בכלל בקניון, ורואים דברים מגניבים שהייתם מתים שיהיו בבעלותכם, עכשיו, ל2 דקות, המוכר ואף אחד בסביבה לא קיימים. או לפחות לא שמים לב. הייתם הולכים ולוקחים לכם מה שבא וממשיכים ללכת? או שמא הייתם מחכים בצד עד שהמוכר יחזור? או האפשרות היותר פתטית: הייתם לוקחים מה שבא, ומשאירים כסף על הדלפק... תענו לעצמכם בכנות, ותבינו על מה אני מקשקש.

resputin

New member
אני מסכים עם יקירי פה, מעליי.

בסיס האדם הוא לא טוב, הוא רע. אנשים מסוגלים לבצע דברים בילתי נתפסים להבנה לפעמים, מתוך האינסטינקטים החייתיים שלהם, מתוך מה שהם "בטבעי" בנויים. יש אנשים ישרים יותר, יש ישרים פחות- יש רמאים, יש שקרנים, יש גנבים, יש אנסים, רוצחים, טפילים, עושקים, סדיסטים -ועוד מאות דוגמאות. אנשים גדלים בתבנית מסויימת של מה "טוב" ומה "רע". אבל אם היו נותנים להם לגדול ללא חוקים, זה היה בדיוק כמו בממלכת החיות- כי זה שאנחנו יותר אינטילגנטיים מהם, לא אומר שאין לנו את אותם היצרים. אומר, שאנחנו מסוגלים לשלוט עליהם. אבל בין אם אנחנו מטבענו טובים או רעים? רעים, בהחלט.

TwelveEyes

New member
../images/Emo45.gif

כרגיל, מסכימה עם כל מילה של שי ורביב. השכבה שלי יצאה בזמנו לסיור במשואה. כחלק מהפעילות במקום ניתן לנו תרגום מתוך ספר. הוא עסק בקבוצה של אנשי מילואים בצבא הנאצי ומשימתה הראשונה - להרוג את כל התושבים היהודיים של כפר מסויים, ביניהם גם ילדים ונשים. רבים מהם בכו ולא הסכימו לעשות זאת משום שהיו אבות ובעלים, אך העובדה עמדה בעינה: בסופו של דבר, חוסלו כל היהודים. בסוף הקטע נאמר כי זו הייתה רק הראשונה מיני פעולות רבות דומות שביצעה הפלוגה - יענו, בסופו של דבר, הרצח כבר הפך להיות משהו שגרתי, אפילו קצת סתמי עבורם. אף אחד כאן לא הקשיב למורה לתנ"ך כשהוא הסביר על ספר בראשית, מה? בלי להיכנס לזיוני שכל דתיים, כל הפרקים הראשונים של הספר מדברים על כיצד האדם הוא יצור פרימיטיבי וחייתי, ובין אם הם אמיתיים או לא, הם מעבירים מסר חשוב: צריך לקבוע חוקים ולאכוף אותם בצורה מתמדת, שאם לא כן הלך עלינו. אלפי שנות הדחקה של האינסטינקטים הטבעיים שלנו רק מוכיחות: זה בלתי אפשרי. זה חלק מאיתנו. כל אחד כאן יכול להגות תכנית מוצלחת לחיסול כל אדם נתון. תפתחו עיתון פעם בחיים שלכם בעמודים היותר אחרונים. אתם יודעים מה אתם קוראים? על הטבע האמיתי של האדם. ילדים בני 12 שאונסים ורוצחים, זהו טבע האדם. וכדאי לכל התמימים פה שחושבים אחרת לקלוט את זה מהר, לפני שייאלצו ללמוד זאת בדרך הקשה.

לא נכון

"הילדים הקטנים שלא יודעים כלום על העולם" סה"כ עושים את מה שהם עושים במטרה (בסופו של דבר) "לשרוד בטבע". בטבע אתה צריך ליצור לעצמך יריבים ולחסל אותם (חלק מהמאבק בטבע, וגורם לכך שלפרטים החלשים לא תהיה המשכיות). אתה צריך לחסל את היריבים הקיימים שלך כדי לשרוד. גניבה - לפעמים אתה צריך להיות מניאק כדי לשרוד בטבע, "לרמות" - כדי להוסיף לעצמך עוד יתרון על פני האחרים. כל הדברים האלה הם לא טובים. הם לא רעים. החברה של ימינו עובדת בצורה וסדר מסויים, שחלק מהיצרים הטבעיים של בני האנוש - מפריעים בהם. כדי שהסדר לא יופר כל שנייה, הוחלט "לאסור" על מעשים רעים (שנובעים מהיצרים הללו) ומאז הסתמנו הדברים האלה כ"אסורים" בחברה שלנו. הגיע הזמן שתבינו, שאין דבר כזה "טוב" ו"רע". אלה הגדרות מטומטמות לשני דברים מטומטמים שלא קיימים. בטבע, כל מה ש"טוב" הוא אתה, הצד שלך, ההישרדות שלך, ההמשכיות של הגנים שלך. כל דבר אחר הוא רע. זה כמו משחק מחשב. אתה צריך לעשות את כל מה ש"טוב" בשביל הצד של ה"טובים" ואת כל מה ש"רע" לצד של ה"רעים". אבל יש עוד אינסוף פרטים כמוך, אינסוף "טובים" ואינסוף "רעים". אבל השופט במשחק הוא תמיד נייטרלי. הוא חסר רגשות. אין בו רחמים ואין בו חמלה... אבל אי אפשר לאמר שיש בו אכזריות. זה פשוט ככה. אם פיקששת במשחק אז ירדו לך נקודות מהקופה. ככה תכנתו את המשחק, וכלום לא ישנה את זה. הטבע הוא נייטרלי. אין טוב ורע.

ננס לבן

New member
אני דווקא חושבת

שאנשים הם רעים מטבעם.ודווקא הסביבה היא זו שמנסה לעשות אותם ל"טובים" יותר ע"י כל מני חוקים ונורמות. הרי אחרי הכול כל בן אדם פועל למען עצמו מתוך אינטרסים או שפועל לפי הנורמה החברתית (שמכוונת אותו להיות טוב בניגוד לאני הטבעי שלו) לכן גם צוציקים שעוד לא הפנימו את הנורמות הם עם נורא נורא מגעיל. כאילו כנסו לגן ותראו איך הם מתנהגים אחד כלפי השני ובכלל...

going mad

New member
אההה...../images/Emo12.gif

אני חושב שהאדם מטבעו רע...האדם לא נפטר מהאינסטינקטים שלו, כמו כל יצור אחר , המטרה היא לשרוד! כל דבר שנראה כמכשול מסולק. וכל דבר חלש ממנו מפסיד. כלומר, קחו ילדים לדוגמא. ילדים הם עם אכזר, מנדים את השונה, או את החלש...שמישהו אחד כאן יבוא ויגיד לי שכשהוא היה ילד לא היו פעמים שכמה ילדים באו הציקו, ניסו לנדות או משהו כזה...או מישהו שלא עשה את זה לאחרים... עם הזמן זה משתנה...מבינים דברים מסוימים...אבל יש אנשים שנשארים טיפשים.

miss tamborin

New member
האדם הוא חיה, חיה טורפת...

ועל כן היא מתנהגת כמו בטבע, היא מנסה לשרוד, היא מנסה לשלוט, היא פועלת לפי האינטרסים שלה, לא של מישהו אחר, ואם זה אומר לפגוע אז היא תיפגש ועל כן היא רעה מהיסוד. אם היא לא הייתה רעה מהייסוד לא היו צריכים חוקים ודברים כאלה שייראו לך איך להתנהג... בתהליך הגדילה שלנו מלמדים אותנו מה טוב ומה רע ואנחנו כובשים את הייצר שבתוכנו, עד כמה שזה אפשרי, ועושים דברים יותר טובים, לומדים להתנהג, לומדים את ההבדל שבין מותר ואסור.. אנחנו לא טובים מהבסיס, ממש לא.

זה מצחיק,

כולכם אומרים: "החברה מכתיבה מה טוב ומה רע" ואז אומרים, "האדם הוא רע בבסיסו" והרי שאת ההשקפה הזו שלפיה האדם הוא רע בבסיסו, הכתיבה לכם החברה!

DarlingAdam

New member
"הנחשול"

חלקכם אולי זוכרים את הסרט, לחלקכם הראו אותו בבי"ס, ואלו שלא, תראו אותו, ביום שני בערוץ שלוש. אני לא זוכר את הכול, ראיתי את זה כשהייתי קטן, אבל נראה לי שזה מאוד, מאוד קשור לשרשור הזה.

Iris Carmon

New member
גאד

ראינו אותו בבית ספר פעמיים וקראנו אותו בדוברי אנגלית (גם קראתי איזה לילה אחד שהייתי בארה"ב ולא יכלתי להירדם) עוד מהספר/סרט הזה אני אתפוצץ

Kryptonite

New member
לא../images/Emo168.gif

אני חושב שבני אדם הם ניטרלים. בסה"כ- מזה בכלל טוב ורע? הכל יחסי. אם משהו לא היה קובע שרציחה זה רע, אז זה היה נחשב טוב, נכון? זה קצת מסובך להסביר, וגם ככה אין לי כוח... אז, נימינינמ, יותר מאוחר

למעלה