סקר

BabyGirl 4 Ever

New member
הממ...../images/Emo4.gif ../images/Emo110.gif../images/Emo95.gif

לדעתי כן שי אנשים טובים מטבעם

אני די אופטימית.

אני חושבת שהטוב והרע באדם שווים, כשהוא עוד תינוק. לאט לאט, יש השפעה מהסביבה, והאדם מתחיל להתפתח. ואז מגיעה ההתערבות של החברה בעניין. ככל שאתה יותר יפה ורזה, ומזכיר איזה דוגמן על בתצוגה של ורסאצ'ה, אה, ושכחתי את הטיפשות, בד"כ, אתה יותר מקובל. ככה זה, זו הנורמה. אף פעם לא תפגוש אדם שהוא שמן במיוחד, מכוער וחכם שהוא נורא מקובל. כמובן שיש את ההתערבות של המשפחה-הילדות שהיא חלק חשוב בהתגבשות זהות של כול אדם. אז כשיש לך בעצם את הצד של המשפחה-החינוך מצד ההורים וההתנהגות של הסביבה כלפייך, יש לך נטייה לאחד מהצדדים-הרע והטוב. אם תשימו לב, שמספרים על אנס בטלוויזיה, שומעים על הילדות שלו. שבד"כ הייתה מלווה בהמון קשיים-אונס בתוך המשפחה, מכות ונידוי חברתי.

לא מסכימה איתך...

הדברים שאמרת בהתחלה לא ממש קבועים ומדוייקים: יופי הוא תכונה חזקה, רזון זה אופנתי ולכן גם תכונה חזקה, לכן שתיהן מתקבלות באהדה. אבל זה לא קבוע, כי אם מחר הרזון יצא מהאופנה אז הוא יהפוך לתכונה חלשה וכבר לא יתקבל באהדה, הלוא כן? טיפשות בד"כ מתקבלת באהדה מסיבה אחרת לגמרי: יש הרבה אנשים טיפשים, ולכן בנאדם טיפש שנמצא בתוך חברה של טיפשים הוא נחשב "נורמלי" ועל כן מקובל לתוך החברה. אבל בנאדם טיפש בחברה של חכמים לא יזכה להרבה אהדה לדעתי... בכלליות טיפשות היא תכונה חלשה, אבל יש כל מיני סוגים של טיפשות... ייתכן ובסביבה של טיפשים שלא יודעים קרוא וכתוב, לדעת על כל מיני מחלות+תרופות של כבשים זו תכונה נחוצה - ולכן כמה שהאדם ה"טיפש" יותר "חכם" בעניין הכבשים, כן יזכה ליותר אהדה. אך אדם שחכם בקרוא וכתוב, בעוד זו תכונה שלגמרי לא קשורה, לא נוגעת, לא נחוצה ואפילו מעצבנת לחברה - יחשב חריג. זו היתה סתם דוגמה מפגרת... אל תתחילו להתווכח על הדוגמה עצמה אלא על מה שניסיתי להעיבר דרכה, אוקיי? בכל אופן, במקום שבו כולם מכוערים ושמנים, וחכמה זוכה להערכה - אדם מכוער ושמן עשוי להיות מאוד פופולארי. וגם אם החכמה לא זוכה להערכה אך בכ"ז קיימת בנורמה, האדם לפחות יהיה מקובל בחברה. יש תרבויות ותקופות שבהן השמנת היתר (הסיכונים שבה לא נמצאו במודעות), אף נחשבה לתכונה חזקה - לפי התפיסה ש"אדם שמן מאוד הוא אדם שאוכל הרבה. אדם שאוכל הרבה מוכרח להיות אדם עשיר. אדם עשיר = אדם חזק = אדם מושך וסקסי". וכיעור: הכל יחסי. חוץ מזה, תנסי לעשות ניסוי: שלחי בלונדינית יפה ושופעת לתוך חדר מלא בזקנות מכוערות, מכריסות, מידלדלות ומרוטות. עדיף רווקות, ועצבניות. היא לא תצא משם בחיים!
מי בזקנות תהיה הכי פופולארית? ובכן, כיוון שהאהדה לא מתבססת על מראה חיצוני, היא פשוט מאוד תתבסס על תכונות אחרות: מי שהכי דומיננטית, הכי חכמה, או סתם עם קסם אישי. אני לא חושבת שלגמרי הקטע של האנסים זה החינוך, כי הם הרי יודעים שהם עושים משהו רע כשהם עושים את זה. לדעתי הקשיים בילדות שלהם רק מין עשו שכל האלימות היא "דבר שבשגרה". כלומר בהחלט קיים מצב (לדעתי) שאותו אנס, לו היה עובר לשגרה אחרת "חיובית" כמה שנים לפני כן - היה לומד את השגרה החדשה ולא מבצע את האונס למרות כל הקשיים שהיו לו בילדות... אבל אני מסכימה שקשיים בילדות אף פעם לא עוזרים לאף אחד

../images/Emo22.gifבטח../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

שים לב שילדים הם טהורים בלי שום דעות קדומות ובלי שנאה לאף אחד, אבל אחר כך שהם גדלים מלמדים אותם וגם הם סופגים את האוירה שבבית ולומדים לשנוא אנשים כמו שההורים שלהם שונאים

sarah

New member
אנשים אינם טובים מטבעם לדעתי

הם לומדים להיות. אבל גם לומדים להיות רעים...

למעלה