סקר:

מחשבות

New member
סקר:

נכון שלא היה צריך "כנסו, כנסו"?

אתם מסתובבים בחנות ספרים ומישהו מחזיק כמה ספרים ביד ואחד מהם (או יותר מאחד, אבל נתמקד באחד) ברור לכם שהוא יהיה אכזבה לקונה. עכשיו לשאלה:
האחד הזה הוא אולי השלמה לשאר הטובים (בעיניכם ובכלל) למבצע, אולי למישהו אחר. מה תעשו?
המגוון הוא לא להגיב, להיכנס לשיחה מקרית ואז להעיר כבדרך אגב, להגיב באופן חד משמעי וכך הלאה. אני בכוונה לא ממספר, כדי שלא תגידו אפשרות במספר, אלא תגיבו באמירה של ממש.

ג רפאל

New member
איך אני יכול לדעת מה יהיה למי אכזבה?

בעיני אכזבה ובזבוז זמן זה כל ספרות SF פנטזיה [חוץ מאגדות גרים אטלנטיס ועב"מ] ספרי יעץ , וספרי סלבס- והם פופלארים למדי, אפילו כאן
אז אני תוקע אפי בספרי ולא אכפת לי מהקונה האחר.[אגב אני גם לא אומר דבר לקונה לידי בסופרמרקט,[מאכלים שונים] בחנויות ההלבשה[בגד לא הולם-לטעמי].
בקיצור לא מעיר דבר לאיש -אם לא נשאלתי בפירוש.
אני גם לא ממליץ על ספרים. למרות שלפעמים המוכרים מנצלים היותי בחנות ומפנים אלי לקוח מקשן.

אגב כהשלמות - אני תמיד לוקח 'משהו' לנכדים.....

לא מתערבת

מה אכפת לי על מה מישהו זר לי לחלוטין רוצה להשחית את זמנו וכספו?

בספריה, לעומת זאת, אם שואלים אותי על ספר שהחזרתי, אני בהחלט אומרת: שווה ביותר או בזבוז זמן (או משהו באמצע).

"ברור לכם שהוא יהיה אכזבה לקונה"???

איך בדיוק זה "ברור"?
אני חושבת שזו חוצפה להתערב אם מישהו לא שואל אותכם.
ואולי הוא בכלל קונה את הספר לחמותו.
אנשים שדוחפים ת'אף שלהם זה...
רק בישראל!

Y. Welis

New member
ספרי 'מבוכים ודרקונים' למי שמחפש פנטסיה

אמיתית. כדאי שישמע שזה לא הדבר האמיתי.

או כל ספר של הוצאת 'אצטרולוג'. לא שווה את הנייר (אלא אם ישמש להסקה בחורף).

1Reebok

New member
תשמע,

אם אני אראה אותו מחזיק ביד את קופסה שחורה של עמוס עוז ואשמע אותו מספר לחבר שלו איך בא לו לקרוא ספר על טייס מסחרי, אני אגיד לו שהוא יתאכזב.
אם זה לא מקרה בוטה שכזה, מאיפה לי מה אנשים אוהבים לקרוא? גם בתור מוכר אם מישהו ביקש ספר של נורה רוברטס, היה מקבל ספר של נורה רוברטס... ושיהנה לו.
יצא גם איזשהו ספר על המספר 9 שראיתי מדי פעם אנשים שמתעניינים במתמטיקה ופיזיקה רוצים לקנות, והייתי מזהיר אותם שישמרו את הקבלה.. כי הרושם הראשוני של הספר לא עושה יותר מדי חסד עם התוכן.

ווסטרבי

New member
כשאני רואה מישהו בחנות כלשהיא קונה ספר

שאני יודע שהוא מחורבן אני פשוט אומר לעצמי שמגיע לו

אינגהס

New member
אני לא מגיבה...אבל

אבל לפעמים אם מישהו מחזיק/ מתלבט לגבי ספר שמאוד אהבתי, אז אני אגיד את דעתי (שלא אמורה לעניין את הקונה האחר, אבל 'בורחת' לי מהפה)

Miss cullen

New member
גם אני ככה.. לרוב אני אומרת משהו כמו

זה ספר מעולה. אני מאוד אהבתי.

Arana

Well-known member
מנהל
על ספר שאיכזב אותי לא אגיב

אלא אם כן, כפי שאמרו לפניי, אני שומעת את הקונה מתלבט בקול. לעומת זאת, על ספרים שכן אהבתי אני לפעמים מגיבה - במחסן של "ידיעות" מישהי הרימה את "תעלומה בששה קולות" ואמרה לבעלה שזה פחות מוכר מהספר הראשון של הסופר הזה ("נער החידות ממומביי"), אז אמרתי לה שלדעתי זה ספר טוב, והיא שמחה לשמוע. בכל מקרה הספר כבר היה בדרך לסל שלה...

בחיים, אבל בחיים לא אביע דעתי

על ספר שאדם רכש, אלא אם כן יבקש אותה.
אני גם לא נוהג לשוחח עם אנשים שאינני מכיר, בטח לא על ספרים שקנו.
מזמן למדתי, שמה שמוצא חן בעיניי מחייב רק אותי. מה שאני מלמד זו החלטה פוליטית ולא איכותית.

תיקון חשוב

כאן אני משוחח עם אנשים שאינני מכיר על ספרים, כי זו הכיכר הציבורית המתאימה. בחנויות ספרים לא אעשה זאת.
ברררר

motior

Member
אני לא חושב שאני יכול לדעת אם אדם זר יתאכזב

מספר מסוים.
אני לא הוא ולא מכיר את טעמו.

למעלה