סקר:

מחשבות

New member
ציינתי שהוא מחזיק כמה ולא הסברתי אולי

שהכמה האלה כבר מראים על טעם מסוים והנוסף פשוט חריג לרעה (לדעתכם).

motior

Member
ואולי דווקא אותו הוא קונה לבן אחיו?

ואולי את השאר הוא קונה לבת דודו ורק ה"מאכזב" לעצמו?

בקיצור - אני לא אגיד מילה אם לא ישאלו אותי.

pasternack

New member
אני יכול לחשוב רק על שתי סיבות להעיר לקונה

א. אם אתה מחפש לעשות עיסקה עם מישהו כדי להשלים ביחד רביעיית ספרים למבצע, ואחר כך כל אחד הולך לדרכו עם חלקו בשלל (רעיון שהועלה כאן לא מזמן ב"שרשור 4 ב 100").

ב. בתור משפט פתיחה כדי "להתחיל" עם מישהי (או מישהו). למרות ש "את באה לכאן הרבה?" יכול לעשות את העבודה לא פחות טוב מאשר "הי, את יודעת, הספר הזה ממש גרוע!"

על הרעיונות האלה הצלחתי לחשוב רק אחרי התעמקות רבה בשרשור. בפועל - לא הייתי מבצע זאת. ובכלל נראה לי מוזר להעיר למישהו דבר כזה - כי זה לא ענייני, וגם כי באמת אינני מכיר את טעמו של הקונה. אין דבר כזה ספר שהוא זבל נטו, שאיש לא אוהב. וגם אם היה דבר כזה, לא סביר שהיה בכלל על מדפי חנויות הספרים.

מה שכן קרה לי כמה פעמים, זה שמישהו עמד לקנות ספר שאהבתי, וכשנפגשנו בקופה לא התאפקתי והערתי לו שהוא קנה משהו טוב. (זה בד"כ משמח מאד את המוכרים, אגב).

גם בסקירות שאני מביא מדי פעם בפורום, אני בד"כ מעדיף לסקור ספרים שאהבתי, ולא מבזבז זמן בכתיבה על אלה שלא אהבתי. (לפחות - כך נהגתי עד עתה) , וזאת בניגוד ל"מחשבות" שמדווח גם על אכזבות ונטישות באותה תדירות שבה הוא מספר על ספרים טובים (לדעתו).

בקיצור - לעניין הסקר - תשובתי היא שלא אגיב.

Y. Welis

New member
הייתי קורא לזה 'אקטיביזם ספרותי'

גם בלי כוונת רווח רומנטי.

מטאטוסה

New member
אני בדרך כלל לא אגיד כלום

דווקא אם מישהו מתלבט אם לקנות ספר שממש אהבתי אז אגיד....
לגבי ספר גרוע לדעתי - בתור מי שעבדה בחנות ספרים - אני יכולה להגיד שספר גרוע בעיניך הוא ספר טוב בעיני מישהו אחר, אז לא אמהר "ללכלך" על ספר (למרות שלפעמים קשה מאוד להתאפק במיוחד כאשר מדובר בספרים סטייל "למה גברים אוהבים ביצ'יות" וספר ההמשך המיותר לא פחות "למה גברים מתחתנים עם ביצ'יות" )

Miss cullen

New member
נתת דוגמה מצוינת לספר שגרוע בעינייך.אבל מעולה

בעיניי למשל.
והוא ספר מעולה. שרוב הבנות שאני מכירה אהבו, צחקו , הזדהו וגם לקחו ממנו משהו להמשך.

אז אני הייתי ממליצה בחום.
ו, נסכים לא להסכים.

למעלה