סקר

lol65

New member
סקר

תוך לימודיי לבוחן משמים במיוחד, החלטתי שעדיף שאעשה משהו יותר מועיל עם עצמי, כגון עריכת סקר נחמד כאן:
1. איזה קורס המיותר ביותר, לדעתכם, בפקולטה (חובה או בחירה)?
2. איזה קורס, לדעתכם, צריך להפוך לחובה?

התשובות שלי

1. צריך לבטל את משפט בין לאומי פומבי. זה בכלל לא משפט, אלא פוליטיקה בין לאומית. הזוי שזה קורס של 6 נקודות שכולם לוקחים.
2. שיטות משפט צריך להיות קורס חובה (נראה לי שבעברית הוא חובה). זה הבסיס להבין המון מושגים שנתקלים בהם בהמון קורסים אחרים כמו "קונטיננט".

lol65

New member
דווקא

בבר אילן משב"ל זה רק 3 נ"ז (למעשה זה 1.5, משום מה, בפקולטה למשפטים מכפילים את הנ"ז פי שתיים). קורס נחמד, אבל עדיין לא ממש הבנתי מה המרצה רוצה.
שיטות משפט אצלנו חובה.
הייתי בכיף מוותרת על הקורס תורת המשפט, חופר משהו, אבל במחשבה שנייה, אולי זה כן חשוב?
קורסים שנראה לי שצריכים להיות חובה, והם לא, זה ראיות, ודיני עבודה.

Atenolol

New member
מסכים לגמרי

משב"ל פומבי מלכתחילה לא לקחתי.
שיטות משפט שולתתתת

אני דווקא חושבת שמשב"ל פומבי זה קורס נפלא

אמנם הוא לא כולו משפטי, ויש בו הרבה היסטוריה ופוליטיקה- אבל הוא מעניין וקל יחסית. זה קורס מתנה בתכל'ס, אין להתווכח!

חוצמזה, שזה בחירה בעברית.

זו לא הייתה החוויה שלי (למדתי עם בנבנישתי)

מבחינתי זה היה קורס מתיש, שלא עוסק בכלום.
כל הזמן מכחישים את הקשר לפוליטיקה ומאבקי כח, אבל ברור לכולם שזה לא באמת משפט כי אין פה עקרונות מחייבים. חוץ מזה שרוב המשב"ל עדיין לא קיים, אז לא ברור מה מלמדים אותנו.
צריך להפוך את הקורס הזה לקורס בחירה מטא-משפטי שנקרא "משפט ויחסים בין לאומיים".

sacrament

New member
אוו...זה קשה

אני אתחיל מ-2. לדעתי שיטות משפט בהחלט צריך להיות חובה. ואתיקה מקצועית. ואולי גם מנהלי. הוא המשך של חוקתי והוא חשוב לכל תחום.

המיותר ביותר? אני יודעת שהכי סבלתי במשפט עברי, אבל זה רק בגלל המרצה. תכלס זה קורס חשוב. אם כי הבוחן אמצע על כל הספרים של אלון הוא אחד הדברים הכי מפגרים אי פעם.
אני לא חושבת שיש קורס שהוא מיותר. כל החובה למשל די נכונים והם הבסיס של הכל. וכל הבחירה - הם בחירה, אז אפשר לא לבחור אותם:)

גם משפט בינלאומי ממש לא מיותר, לדעתי אחד הקורסים היותר חשובים ויותר מעניינים שעשית בתואר. לדעתי מאוד חשוב לדעת שיש דבר כזה אמנות ומנהגים ואיך הדברים עובדים ברמה העולמית. יצא לי להיתקל המון פעמים באמנות (אמנה ברבים, כן? לא art) במהלך העבודה ובזכות הקורס ידעתי מה המעמד שלהן (אושררו, לא אושררו וכו'). חוץ מזה, שדיני הלחימה באופן כללי זה מעניין, וכל סעיף 51 וההגנה עצמית זה דבר שחשוב לדעת.

lol65

New member
מבחן האמצע של אלון

זו לא המצאה סדיסטית של בר אילן? טוב לדעת שלא סבלנו לבד
מצד שני, כמעט אף אחד לא באמת קרא את המקור.
באת"א צריך לקחת קורס במשפט עברי כל שנה, או שיש רק את החובה בשנה א' וזהו?

Lady McBeth

New member

1. מבוא לתורת המשפט. חפירה לא נורמלית ודי מיותרת, ממנה לקחתי עימי את המושג "הציווי הקטגורי של קאנט" כשאני רוצה להמם מישהו בניימדרופינג, אבל פה פחות או יותר מסתכמים "רווחיי" מהקורס הזה
2. סד"א. ואז להמציא עוד קורס סד"א (ו/או קורס שמתרכז בסמכויות בתי המשפט השונים וכד') ולחייב לקחת גם אותו. זה כל כך מטומטם שבוגרי משפטים מסיימים התמחות ולרוב לומדים את החומר הזה על בוריו רק בהכנה לבחינת הלשכה.

lol65

New member
חשבתי

שסד"א ואתיקה זה קורסי חובה בכל האוניברסיטאות\מכללות. באמת תמוה איך מסיימים תואר בלי זה.

Lady McBeth

New member
באת"א (לפחות בשעתי)

זה לא היה קורס חובה (גם אתיקה לא). זה גם לא מי יודע מה משנה, כי גם אחרי שלוקחים את הקורס - רמת הידע שיוצאים איתה ממנו רחוקה מלהיות מספקת. צריך להוסיף עוד קורס סד"א אחד, לפחות, ולהפוך את כולם לחובה.

למעלה