סקר:

Shtuzit1

New member
../images/Emo9.gifאורחת מצטרפת

הילדה שלי התחילה ללכת בגיל 10 חודשים היא בת שנתיים וחצי כמעט יודעת למנות עד 5 (האמת יודעת למנות עד 30, אבל לא רוצה להרוס לך את הסקר...
) התחילה למנות עד 5 בגיל שנה + לא זוכרת כמה... יודעת עוד הרבה דברים שלא תואמים את גילה ממש, אבל זה כבר לסקר אחר

ImaBamba

New member
חדשה ומצטרפת

גלעד התחיל ללכת עצמאית בגיל 11 חודשים בן כמעט 19 חודשים ולא ממש סופר. הוא דו לשוני אז הוא אומר: three four או אם סופרים לו one two הוא משלים three. בעברית הוא יודע רק לומר ש-לוש.

shani74

New member
חחח... גם בת ה-17 חודש שלי

השלימה "לוש" לא מזמן, כשאיימתי על אחותה "אחת, שתיים, ש..." (ונראה לי שזו המילה הראשונה שהיא אי פעם השלימה - היא לא נוטה לעשות את זה).

ayala26

New member
יהיו מסקנות בסוף?../images/Emo6.gif

הבן שלי התחיל ללכת ביום ההולדת הראשון שלו! בדיוק ביום ההולדת. הוא בן שלוש וחצי וסופר עד שעוצרים אותו. אני לא זוכרת באיזה גיל התחיל ממש לספור חפצים אבל מה שהכי יפה הוא שכשהוא סופר אנשים באוטובוס הוא לא שוכח להצביע ולספור את עצמו!!

מיקמיק21

New member
עונהנה../images/Emo140.gif

גיא התחיל ללכת כשהיה בן שנה וחודשיים בערך, הוא הלך המון זמן סביב שולחנות ובעזרת קירות, לקח לו כמה חודשים עד שעזב והתחיל ללכת לבד. יודע לספור עד 10 עם קצת עזרה, לא זוכרת מתי בדיוק התחיל, לפני כמה חודשים.

חיפשתי בין פתקי ההתפתחות

במיוחד בשביל לענות על הסקר... בגיל 5 חודשים כתבתי: "השבוע נעמדה בפעם הראשונה ואפילו הלכה מספר צעדים כשהיא אוחזת בחפצים ובעזרת הלול והטרמפולינה". בגיל 9 וחצי חודשים כתבתי: השבוע עשתה צעד ראשון (לבדה). אבל ההליכה התבססה לגמרי רק בסביבות גיל 11 חודשים (כלומר הליכה חופשית ובטוחה יותר). לגבי מנייה, היום היא בת שנתיים וחצי, וממש לפני כשבועיים שמעתי אותה בפעם הראשונה מונה ולא רק סופרת. והאמת היא שלא בדקתי שוב אם זה היה משהו אקראי או שאכן היא מונה מתוך הבנה... אגב, האמת היא שאני משתתפת בסקר רק בגלל השרשור המעניין שקדם לו. אבל כן חשוב לי לציין בהזדמנות זו, את מה שאולי לא כולם יודעים, וזה, שאין בהתפתחות מוטורית מוקדמת להעיד על שום דבר! ממש על כלום. זה מה שנאמר לי בעבר על-ידי אנשי מקצוע ואני רואה גם בעצמי. חברים של הקטנה שהלכו בשלבים מאוחרים יותר מפותחים היום בהיבטים אחרים בדיוק כמוה, ואפילו יותר.

חייבת לענות, לא?

הבן הגדול - בן 4 הליכה - גיל שנה וארבע יודע למנות עד 5, ומעבר. לא זוכרת בדיוק באיזה גיל התחיל - אבל מונה כבר לפחות חצי שנה. הבן הקטן - בן שנתיים וארבע הליכה - מאוחר מאוד - גיל שנה ושמונה (אמרתי שהבנים שלי מורידים את הממוצע) יודע למנות עד 5. ממתי? לפני חודשיים?

התחיל ללכת בגיל שנה וחודשיים - לא היו "צעדים

ראשונים". כשהתחיל ללכת, פשוט הלך. עכשיו בן כמעט 3. מונה עד 5 (אבל הרבה פעמים מוסיף גם את 6, למרות שלא קיים...). לא זוכרת ממתי.

shani74

New member
טוב, זה מה שיצא לי (חישבתי רק את גיל ההליכה)

היו 37 ילדים. ממוצע תחילת ההליכה היה 13.7 חודש. החציון היה 13 (כלומר, חצי מהילדים הלכו בגיל 13 חודש ומטה, וחצי בגיל 13 חודש ומעלה).

shani74

New member
נו, ואילו תוצאות הייתי כותבת?

שהילדים סופרים עד 3.6 ומונים עד 5.9
בגיל 3.94?

layli

New member
אצלנו...

התחלת הליכה בגיל שנה ו4 חודשים
היום בת שנה ו5 חודשים, דיקלום מספרים עד 10 וספירת שני חפצים, נכון להיום.

xxss1

New member
עונה באיחור

הגדול התחיל ללכת ביום הולדת שנה ויודע למנות עד 5 כבר מעל שנה (היום יום הולדת 3) הקטן התחיל לרוץ בגיל 9 חודשים ולא יודע למנות...

על איזה שרשור אתן מדברות?

ואני מתביישת להגיד שאין לי מושג מתי הגדול התחיל למנות... והאמת שבעיני צריך להסתכל על כל התמונה ולא רק על דברים ספציפיים ולחלק ציונים כי זה מפספס את כל הקטע של המעקב אחר ההתפתחות.

shani74

New member
בסך הכל הועלתה בשרשור ההוא השאלה

האם מה שכתוב באתר מסוים הגיוני - שילדים מתחילים ללכת בממוצע בגיל 12.5 חודשים, ולמנות עד 5 בגיל 4.5 חודשים - או שמא, לפחות היום בישראל, רוב הילדים מתחילים ללכת מאוחר יותר ולמנות מוקדם יותר. את מוזמנת לענות אם את רוצה - את יכולה גם לענות רק על החלק של ההליכה, כי ממילא אין מספיק נתונים על החלק של המנייה, כך שאני לא מחשבת אותו.

למנות בגיל 4.5 חודשים? זו בטוח טעות

אשמח לדעת מהו הגיל האמיתי שכתוב. הגדול (שנתיים ו-5) התחיל ללכת בגיל 10.5 חודשים , הקטנה (שנה וכמעט חודשיים) ב-12.5 חודשים. הגדול מונה נראה לי עד 3 , אנחנו לא ממש מונים דברים אז קשה לי להגיד. אולי הגיע הזמן להתחיל? הקטנה אפילו לא סופרת. הם לא דברנים גדולים , שניהם ממוצעים לגמרי בתחום הוורבליות. לעומת זאת , הם מאוד מוטוריים ובעלי קורדינציה טובה שלא ירשו ממני

למעלה