סקר:

גם עונה

ראשית בת שנתיים ועשרה חודשים. צעד ראשון בגיל שנה וחודשיים, אבל ממש הלכה חודש אחר כך. היא מונה עד חמש (נראה לי עד עשר). לא שמתי לב מתי היא התחילה, אבל כבר כמה חודשים. ניב בת שנה ועוד מעט חמישה חודשים. התחילה ללכת בגיל עשרה וחצי חודשים. נראה לי שהיא עוד לא מונה...

shani74

New member
טוב, עדכון תוצאות

44 ילדים. הממוצע ירד ל-13.4 חודשים. החציון נשאר 13, אבל אם עוד מישהו אחד פחות מ-13 חודש נכנס, הוא יורד ל-12.75, ואם שניים פחות מ-13 חודש נכנסים - ל-12.5. כלומר, בסך הכל, אמנם זה מדגם לא מייצג (ולכל אחת יש גם שיקולים משלה אם להשתתף או לא), אבל לפי המדגם הזה, גם אם גיל תחילת ההליכה עלה לעומת 12.5 חודש, הוא לא עלה בהרבה (כלומר, הממוצע עלה בכחודש, והחציון סובב סביב 13 חודש או קצת פחות).

חודש זה הרבה...

זה בערך מה שחשבתי. שהממוצע היא גיל 13-14 חודש. עכשיו תסתכלי על התשובות לגבי המניה. אמנם קשה לעשות ממוצע, אבל בכללי, נראה לי שלומר שגיל 4.5 הוא הממוצע למניה עד 5 מוגזם.

טאקית24

New member
אצלנו

התחיל ללכת בשנה ו4, בן שנה ו8, לאחרונה התחלנו לעבוד איתו על לספור דברים, הוא עושה עם האצבע כשסופרים איתו ועובר על הדברים אחד אחד, אבל עדיין לא סופר בקול. מה שכן , יש לו לקסיקון די רחב של מילים רבות. בקטע של צבעים ומספרים יש לו קצת עיכוב מסיבה לא ברורה, אבל ברגע שמלמדים אותו מילה חדשה בד"כ הוא חוזר עליה אחרי פעמיים שלוש.

shani74

New member
את רצינית?

בן שנה ו-8 ו"בקטע של צבעים ומספרים יש לו קצת עיכוב מסיבה לא ברורה"? יש ילדים שבגיל 3 בקושי יודעים צבעים ומספרים, והם כבר מדברים לגמרי.

טאקית24

New member
אני משווה

ל3 ילדים של חברות שהם בגילו וכבר סופרים ויודעים להגיד צבעים.. אבל סה"כ הוא מתפתח יפה אז אני לא מודאגת..

shani74

New member
נו, בגלל זה אומרים לא להשוות

ותפסיקי לומר דברים כמו "אני לא מודאגת" על זה שהוא לא יודע צבעים ומספרים! חחח... את משגעת אותי!

gallish

New member
עונה גם ../images/Emo9.gif

נעם. התחילה ללכת בגיל שנה וארבעה וחצי חודשים. בת 3 ושלושה חודשים. סופרת עד 5 (ועוד..) יונתן. התחיל ללכת בגיל שנה וחודשיים. בן שנתיים וחודשיים. סופר עד 5 ועוד (למרות שלפעמים משבש את הסדר)

צוציק8

New member
עונה

התחיל ללכת ב11 חודשים היום הוא בן שנה וחצי והוא עדיין לא ממש מדבר בטח שלא סופר

למעלה