סקר

אחמס1

New member
אני מאמין שאם ישראלי מתגורר 90%

מהזמן שלו במדינה אחרת, זו עזות מצח מצדו לנצל את זכותו להשפיע על אלו החיים כאן. מארה"ב דברים נראים אחרת והרבה ישראלים לשעבר חושבים שהם יודעים מה טוב לישראלים בהווה. לכן כל הכבוד לטל שלא עשה את המעשה.

עדיין לא החלטתי...

אבל יש לי מספיק זמן. עוד חצי שנה - שוב יהיו בחירות
... לאיחוד הלאומי...

pelegs

New member
חד"ש

בהקשר הפורום - מכיוון שהם המפלגה הכי סביבתית שהיה ברור שתיכנס לכנסת. יש לי, כמובן, עוד הרבה סיבות אחרות, אך אלה אינן קשורות ישירות לפורום הזה.

pelegs

New member
אולי, אבל ממש לא בטוח

תראה, מוחמד ברכה (1) היה בין שלושת המחוקקים הפעילים ביותר בנושא איכות הסביבה בכנסת האחרונה, חנא סוויד (2) הוא יו"ר המועצה לתיכנון אלטרנטיבי ופעיל סביבתי בציבור הערבי (לחם נגד הצבת אנטנות סלולריות באיזורי מגורים וזיהום ע"י מפעלים), ועל דב חנין (3) לא צריך יותר מדי להרחיב, אני מניח. זה לא שאני חושב שבחרו בהם בגלל איזשהם מניעים אלטרואיסטים (למעט אולי חנין), למעשה יותר סביר שזה מתוך יחסי הכוח והפוליטיקה הפנים-מפלגתית, אבל קרה ויצאה להם רשימה סביבתית ביותר. כאמור, זו לא הסיבה היחידה שבזכותה הצבעתי להם. ומרצ אכן פועלת בנושא, לא טענתי חלילה שלא צריך להצביע להם, להיפך - הייתי שמח לראות סיעת מרצ גדולה בכנסת שתפעל למען דברים אחרים מלבד איכות סביבה, אבל זה כבר לא לנושא הפורום

אלי כ ה ן

New member
לא מדוייק:

בכנסת היוצאת - החכ"ים הכי סביבתיים (ע"פ סטטיסטיקה של הכנסת): 1. שאול יהלום (איחוד-לאומי-מפד"ל). 2. מוחמד ברכה (חד"ש). 3. גילה פינקלשטיין (איחוד-לאומי-מפד"ל). 4. משה גפני (יהדות התורה). 5. אורי אריאל (איחוד-לאומי-מפד"ל). 6. רן כהן (מרצ). 7. זבולון אורלב (איחוד-לאומי-מפד"ל). את ההמשך אני לא זוכר. אגב, גם בכנסת החדשה יש שפע של מפלגות חברתיות: גימלאים, עבודה, ש"ס, איחוד-לאומי-מפד"ל, מרצ, חד"ש. לעומתם ישנן מפלגות אשר מציבות בראש מעייניהם את הנושאים המדיניים-בטחוניים-פיננסיים (בראש ובראשונה): הראשונה היא קדימה (70 אחוזים מהחקיקה של החכים של קדימה [כולל את תקופת שהותם בליכוד] היה בנושאים מדיניים-בטחוניים-פיננסיים - אשר המפורסם שבהם היה הפרויקט הענק הקשור בכל חקיקת חוק ההתנתקות וחוק פינוי-פיצוי. אחריה הליכוד (עם 60% חקיקה כזו). מאידך, המפלגות שהכי פחות עסקו בנושאים המדיניים-בטחוניים-פיננסיים היו דווקא מפלגות אשר לכאורה מזוהות בעיקר עם אג'נדה מדינית: איחוד-לאומי-מפד"ל (90% מהחקיקה שלהם היתה בנושאים חברתיים), חד"ש (80% מהחקיקה היתה בנושאים חברתיים), מרצ (75% מהחקיקה שלהם היתה בנושאים חברתיים). מסקנה: לא תמיד מה שנראה לעין הוא באמת מה שקורה מאחורי הקלעים...

אתה מדבר על הכנסת האחרונה

אני מדבר על העבר גם, לא רק על הכנסת האחרונה.. ואתה מדבר על אחוזים אל תשכח שמה שחשוב זה מספר החוקים, ולא אחוז החוקים

אלי כ ה ן

New member
לא מדוייק:

רק הנתונים המספריים שהובאו בהודעתי מתיחסים לכנסת האחרונה, אבל הכנסת האחרונה הובאה כדוגמה בלבד, בעוד שהתופעה נותרה אותה תופעה מזה שנים רבות: המפלגות הכי פחות סביבתיות היו תמיד מפלגות השלטון (עבודה ליכוד וכעת קדימה), והמפלגות שהיו ונותרו הכי סביבתיות (לפחות מאז שנוצרו) היו חד"ש מפד"ל מרצ ויהדות התורה (לאו דוקא לפי הסדר הזה).

לא דיברנו על המפלגות האלו אבל

היה מדובר רק על חד"ש ומרץ.. לא על עבודה וליכוד וקדימה.. אבל לא משנה. זה לא חשוב בכלל

pelegs

New member
אה, נו - אז הרכה מקום שני

בחקיקה הסביתית. יותר טוב אפילו ממה שכתבתי
והרלוונטיות של התת-דיון הזה היא לשאלה מי המפלגה הכי סביתית *כעת*, כלומר בכנסת ה-17. אני עדיין טוען שזו חד"ש.

אלי כ ה ן

New member
לא בטוח שזו תהיה חד"ש.

יש אפשרות שזו תהיה מרצ, או איחוד-לאומי-מפד"ל, או יהדות התורה. אין להיחפז ולנבא את העתיד בטרם עת. הכנסת האחרונה הוכיחה שהיו מפלגות סביבתיות יותר מחד"ש.

למעלה