סקר

TopSound

New member
מה זאת אומרת להיות שוויוני בסקס?

איך זה בא לידי ביטוי?

mri10

New member
חכי חכי חכי..

סוקי גומר עם השיעור תורה ובא לטפל בך.

Sponge Worthy

New member
אני לא רואה סיבה למה לא

כל עוד היא לא קיצונית, בכיף.
(לפי דעתי, קיצוניות היא דבר רע באופן כללי, לא רק בהקשר הזה)

פמניסטית בפועל, או פמניסטית בדימיונות שלה?

כי היום זה מודרני לחשוב פמניסטי
אבל בפועל רוב המחשבות האלו לא מגיעות לידי ביטוי

בתור בנאדם שמשתדל לדגול בגישה שיוויונית

לא הייתי מוכן לצאת עם בחורה שתופסת את האישה מעל הגבר.

מצד שני, אני לא חושב שזה בהכרח פמיניזם. יש פמיניזם שמבקש שיוויון עם הגברים (ואני בעדו), ויש פמיניזם שמבקש להתעלות על הגברים (ואני לא בעדו).

ואוסיף על כך עוד משהו

גם אם מדובר בבחורה שמחפשת שיוויון עם הגברים, עדיין היו לי קשיים אם היא היתה רגישה לשפה העברית (שהיא שוביניסטית ביסודה). יפריע לי אם היא תקרא לי "בן זוגי" ולא "בעלי" (אם אנחנו נשואים). יפריע לי אם היא תפנה לרבים או לזכרים בלשון נקבה (כדי לאזן, כמו שמירב מיכאלי עושה), וכדומה. זה יעיד לי שמדובר בבחורה עם רגשי נחיתות ואני לא מחפש את זה על הראש שלי.

כן

מכיוון שזה יוצר בילבול לטיב היחסים ביננו. בן זוג גם יכול להיות חבר ולא בעל. לא בא לי לסבך את החיים שלי על השטויות הללו.

הדבר האחרון בעולם שאני אחשוב כשמישהי תקרא לי "בעלי", זה שאני הבעלים שלי או איזו שטות מטומטמת אחרת שמורידה בערכה. "בעל" זו המילה העברית התקנית (לפי האקדמיה ללשון עברית) לתאר אדם שאת נשואה לו. ביום שבו האקדמיה תוציא מילה אחרת, אשמח להשתמש בה.

צלשלספק

New member
אגיד לך יותר מזה.

גם לא הייתי מתחתן עם בחורה שתכנה אותי "בן זוג" לאחר מכן. אין טעם. ספציפית עם כאלו. וזה לא הטעם שלי, כי ה"בן זוג" ההתרסה וכד' מעיד על מכלול דברים אחרים שממש לא באים לי טוב, בדיוק כמו שלא באים לך טוב ואתה יודע על מה אני מדבר.

אתה זה שמסבך מבחינתי

"בן זוג" ו"בת זוג" הם הביטויים הכי טבעיים בעיניי. ממש לא מזיז לי אם שני אנשים חתמו ביניהם חוזה כלשהו, הלכו לרב, או ערכו מסיבת צ'קים.

בתור מי שמוטרד מעניינים סימבוליים כאלה, ועוד מגייס לשם כך את האקדמיה ללשון, מגוחך שאתה מרשה לעצמך לייחס רגשי נחיתות לאחרים.

לא נותר לי אלא להשתתף בצערה של בת זוגך העתידית.

משתתפת בצערה של בת זוגי העתידית

מה את אומרת...

"אשתי" ו- "בעלי" הם המילים התקינות לתאר קשר של נישואין. על זה גדלתי, וכך אני רוצה להתבטא. אני לא רוצה מישהי שתתחיל לשבש לי את השפה העברית בכל מקום, כדי שתתאים לה יותר, זה מעיד לי על רגשי נחיתות. וכמו שכתבתי במקום אחר, ברגע שקיימים שיבושי שפה, זה מנסיוני לא נגמר שם.

טוב, אתה מקובע

לא פחות מהדתיים שאתה מתווכח איתם בשצף קצף.
"על זה גדלתי וככה זה יהיה". אני לא רוצה שמישהי תתחיל להזיז את הגבינה שלי.

בהצלחה עם זה.

את מוזמנת

לכתוב מכתב לאקדמיה ללשון עברית, על הצורך בשינוי מילים מסוימות לאחרות, לשם שיוויון מגדרי. אני אשמח לשים שם את חתימתי המגבה.

לא רוצה לאמץ שפה שונה משאר הישראלים, ולהיות בלתי מובן, רק כי לבת זוגי יש רגישויות. ושוב אני חוזר פעם נוספת שזה לא נגמר שם.

למעלה