מקומו להיות גבר ומקומה להיות אישה - משפט שמראה כמה גברים מפחדים שיערערו על העלאק עליונות שלהם.
כל העניין הזה של עליונות גברית ופטריארכיה היא המצאה חדשה (במונחים של העולם ולא תפיסת היהדות).
ואח"כ עוד אומרים לך שתפקידך להיות אור הבית ולא חלילה ללמוד את רזי הדת. ועוד מכבדים אותך כשמגינים עלייך בבית ומגבילים את זכות הדיבור שלך.
יה, רייט, שמענו עליהם.
מי שיודעת יהדות. יודעת מה זה גבר ומה זה אישה.
ציינתי מקודם - ביהדות האישה היא המין החזק.
ובעולם שלך - האישה היא המין החלש והוא ימשיך להיות כזה למרות המצאות של מושגים חדשים לבקרים...
לצערנו, לרובן יש שיבוש מערכות. לו ידעו להתחבר ולהפעיל את המנגנונים שלהן כמו שצריך - לא היה צורך בכל התנועות פמיניסטיות למיניהן, ובתחושות נחיתות.
יהדות לא מעצימה את האישה - מעידה על בורות גדולה מצדך.
כך שהתנשאות מצידי זה לא. כי אני יודע איזו חכמה יש לי ביד.
בשונה מתאוריות שונות ומשונות המתחדשות כל בוקר בעולם.
אמונה דברת? דבריי לא נוגעים במאומה בתחום הזה אמונה.
יש כל כך הרבה זרמים אבל אני אנסה:
מישהי שפועלת באופן אקטיבי (לא סתם אומרת שהיא בעד שוויון אלא ממש לוקחת חלק פעיל) במאבק הפמיניסטי על כל הסוגיות האקטואליות הבוערות העולות ממנו.
מישהי שתדרוש ממך להיות שוויוני בעבודות הבית, בשכר, בסקס, בגידול הילדים ובשלל האספקטים השונים של חיי הזוגיות.
כי השתמשת בהגדרה (גם אם בהטיה של המילה) להגדרתה.
פמיניזם-מישהו שפועלת בצורה פמיניסטית (בכוונה מקצר כדי להבהיר את הנקודה).
הגדרה שיכולה להיות טובה לפמיניזם לדעתי זה-אגד של תיאוריות ותפיסות עולם ששמות במרכז את זכויות, מעמד וקידום נשים בחברה האנושית ואת ערך השווין מול גברים.
לזה אפשר להוסיף (אם כך זה נראה בעיניך, אני לא כ"כ מסכים) שפמינסטית היא מי שפעילה באופן ממשי למען קידום השוויון בין המינים, אבל בטח לא להשתמש באותה המילה להגדרת המילה כמו להגיד ששולחן זה חיבור של עצים בצורת שולחן....