סקר שביתה

BrightEye

New member
סקר שביתה

האם המתבגרים ינצלו את ההזדמנות כדי להשאר מחר בבית?

2אני

New member
לא רק מנצלים, אלא דורשים לנסוע לשלג

נומלה

New member
אני מאוד מקווה שכן

הפעם הזאת אני איתם. אז למרות שבית הספר הודיע שהשביתה אסורה (כי למורים מותר אבל כמובן לתלמידים אסור), אני לא מתכוונת להתערב.

BrightEye

New member
אצלנו בית הספר מאפשר

אמור להיות מבחן, אז הם יאפשרו רק מועד ב' אמנם, אבל ממה שהם כתבו להורים, נשמע שהם בסדר עם הרעיון שהילדים יתמכו בשביתה.

נומלה

New member
אצלנו דמוקרטיה לא בחומר הלימוד

והמנהלת חולת שליטה ברמות מטורפות.

BrightEye

New member
את ההודעה המאפשרת קיבלנו מהמנהלת

אהבתי את הסגנון שלה.

3תיתי

New member
למה בעצם?

נראה לך, שמי שמתרשל בשמירה על בטיחות הילדים שלך, זכאי לחסינות?

אימם

New member
לא קל לשמור על תלמידים בעת טיול

וצריך להגיע לעמק השווה

3תיתי

New member
לאיזה עמק שווה היית מגיעה, אם חס וחלילה הילד שלך

היה נפגע בטיול, כתוצאה מרשלנות מורה?

אימם

New member
על המורים מוטלת אחריות רבה מידי

ללכת עם התלמידים ביום ולשמור בלילה על תלמידים חסרי משמעת שמסרבים לחבוש כובע, לקחת מים, שמבריחים אלכוהול לטיולים...
התאונות האלה עלולות לקרות כל עוד המורים הוכשרו רק להוראה ולא לשמירה בטיולים.
אני בעד הפתרון שהציעו ארגון המורים: למנות חברה או גוף שאמון על שמירת החוק בטיולים.

לאונידס

Active member
רעיון: אולי כדאי פשוט לשפר את הכשרת המורים?

אני מכיר ישוב בו אחת המורות לאנגלית לא יודעת אנגלית.
אז הפתרון הוא לגלגל אותה בין בתי הספר, כל פעם לפגוע בתלמידים אחרים והילדים צריכים ללמוד אנגלית אצל ההורים או בשיעורים פרטיים.
אגב יש גם כזו למתמטיקה.
&nbsp
אולי במקום השיטה בה בנוסף לתשלום למורה שלא יכול/רוצה/מוכשר לבצע את תפקידו שוכרים מישהו נוסף כדי שישלים את החוסר אפשר פשוט להכשיר מורים לביצוע תפקידם בהצלחה?
ועוד רעיון: דרישה ממורה לבצע את תפקידו בצורה טובה כתנאי בסיסי לאחיזה במשרה הזו. מורה שמצהיר שאיננו מסוגל/רוצה/יכול לבצע את תפקידו אולי מין הראוי שימצא מקצוע אחר?

BrightEye

New member
מורה צריך להיות גם- שוטר, מפקח, שומר, מתכנן טיולים?

בנוסף ללמד חומר, לדעת איך להעביר אותו, ולחנך כיתה שזה התפקיד המקורי שלו, זה נשמע לך הגיוני?
זה אפשרי אולי כשאתה עם 3-4 ילדים הפרטיים שלך +עוד הורה, אבל לא מורה בכיתה של עד 40 ילדים.

לאונידס

Active member
לא נשמע לי הגיוני שאדם יפקיר את הבטחון של קטינים הנתונים לאח

כי לדעתו הוא לא מוכשר או רוצה לבצע את תפקידו.
&nbsp
הגיוני לי שאם מישהו חושב שהוא לא מסוגל לשמור בצורה סבירה ולפי דרישות המשרה על חיי אדם בחירתו תהיה לעבור למשרה אחרת ולא חס ושלום להפקיר אותם.
לא הגיוני לי שבכלל צריך להסביר עניין כל כך פשוט לאדם מבוגר.
&nbsp
התפקיד ה״מקורי״ נקבע לפי דרישות המעסיק ובמקרה של הוראה לא השתנה הרבה מלפני קום המדינה, לא הגיוני לי שמורים פתאום מופתעים מדרישות המשרה.

BrightEye

New member
אם כבר מדברים היסטורית אז לדעתי יש שינוי בסוג הטיולים מפעם

אני לא זוכרת בתיכון טיולים כמו שיש היום. ובטח שיש שינוי בסגנון ההתנהגות של תלמידים, בחוצפה שלהם, בחוסר הציות שלהם למה שמבוגר אומר להם.
יש גם שינוי בצפייה של ההורים לטפל בכל דבר שהוא תוצר החינוך של הילד מהבית...הילד חצוף, ההורים סמרטוטים, אבל המורה צריך להצליח במה שהם נכשלו.
הרי הילד שיפגע בטיול הוא או זה שחושב שהוא יודע יותר טוב, או ילד שיפגע בגלל אותו ילד שחושב שהוא יותר טוב.
ליוויתי לא פעם טיולים בכיתה ו' ביסודי, זה פשוט לא יאומן איך הם מתעלמים מכל הוראת בטיחות וחושבים שהם כל כך מגניבים בפני החברים שלהם, כשהם לא עושים מה שאומרים להם ולא יושבים באוטובוס למרות שאומרים להם שוב ושוב...
זה לא היה פעם.
בכל מקרה, לדעתי, אפשר לצפות ממורה להשגיח בבית הספר, אבל בטיול צריך הרבה עזרה חיצונית של אנשים שמכירים את מסלול הטיול.

למעלה