סקר שביתה

לאונידס

Active member
אני בעל השכלה פורמלית ובלתי פורמלית די נרחבת

ואני לא עוסק בכל המקצועות כל הזמן, חלק מהמקצועות או התחומים אני כנראה לעולם לא אעסוק בהם, אני למדתי ולומד אותם לשם העניין בלבד.
הראתי את נוסח החוקים באינטרנט וקצת פרשנות בויקיפדיה ועוד כמה מקורות, לא משהו שכל אחד יכול לעשות.
לימודי האזרחות בישראל לוקים בחסר, חלק גדול מהאזרחים לא מבינים למשל שדמוקרטיה איננה עריצות ההמונים. גם חלק מחברי הפרלמנט שלנו, במיוחד מהמפלגות החרדיות מפגינים בורות מדהימה.
במקומות בהם החינוך הפורמלי איננו מספק או לא קיים, כמו אזרחות או חינוך פיננסי מוטל עלינו ההורים להשלים את החסר.

אימם

New member
בנוגע לחינוך פיננסי

בעיני זה מקצוע חשוב ביותר והייתי מאוד שמחה לו היו מכניסים אותו לתכנית הלימודים
משתדלים ללמד בבית התנהלות פיננסית עם היעזרות באקסל.

לאונידס

Active member
כמה שעות שבועיות בכמה שנות לימוד?

אני לא מדבר על מגמות כמו ניהול עסקי.
כמה מהתלמידים יודעים מבית הספר מה ההבדל בין כרטיס דביט וקרדיט?
לכמה יש מושג מהם לוחות שפיצר?
שני המושגים אולי הבסיסיים ביותר לאמצעי התשלום הנפוץ ביותר ולהוצאה הכספית הגדולה ביותר שהם יוציאו בימי חייהם.
&nbsp
כי לפי התוצאת בשטח לא נראה שההצלחה גדולה.

xfwind

New member
אין לי מושג, אני מניח שלא בהיקף גדול.

במקרה של הבוגרים שלי אני רואה שמסתדרים ויודעים ללמוד כל מה שעומד בפניהם. גם את שפיצר...
כך שנכון יהיה להגיד את הדברים לגבי כל מה שנלמד בביה"ס.

&nbsp
&nbsp

&nbsp
&nbsp

1precious1

New member
בארור, דאאא

אצלי נשארו שלושה.
ברחתי מהבית לעבודה כל עוד נפשי בי

נטלי22

New member
אצלנו נשארו בבית. שני בתי הספר תומכים.

בתיכון של הגדולה שמאוד מקפיד על נוכחות (מצפה שתלמידים יגיעו גם כשחולים כדי לזכות בבונוס נוכחות בתעודה), כתבו לנו שיירשם לתלמידים חיסור מוצדק במידה ויחליטו לא להגיע.

נעמי155

New member
היו לה התלבטויות

וכשזה הגיע לכלי התקשורת, והיא הבינה שזה רציני וגורף, החליטה להשאר בבית.

נומלה

New member
לסיכום זה היה שיעור מענין בדמוקרטיה

ולי יש רק שאלה אחת. הפתרון שנמצא לפתע פתאום, משרד החינוך לא היה יכול להציע אותו שלשום?

מחשבות

New member
משרד החינוך הוא מגדולי המשרדים הפושעים והכי לא מחונך בהם.

מה חדש?

xfwind

New member
פתרון די טפשי אבל סולם לרדת מהעץ

יש אחריות וזהו
. הפשרה, כמו שאני מבין, נותנת קצת יותר מרחב בירור ולחץ מצד המורים בעת מקרה של השתת האחריות.
&nbsp
"זה חוק" הסברתי למתבגר, וזה ענה: "שהכנסת תשנה את נחוק, מה הבעיה?"....

&nbsp
&nbsp

יובל 1968

New member
תשובה לשאלתך: זה לא משרד החינוך.

קרו מספר מאורעות כמעט בו זמניים שאילצו את רן אז לרדת מהעץ.
שביתת התלמידים היא אחד מהם, וזה שזכה לסיקור התקשורתי הגדול ביותר. הפגנה נוספת אורגנה על יד אגודת מדריכי הטיולים וכמעט לא זכתה לסיקור.
החברה להגנת הטבע ארגנה באותו זמן טיולים בלי מורים בהם הדריכו מדריכים מתנדבים והם לוו על ידי מאבטחים וחובשים, גם הם מתנדבים. לו הייתי מורה הייתי מתחיל לחשוש- אולי גם לפולין אפשר לנסוע בלעדי?
בבוקר היה דיון בכנסת, בו הובהר לרן ארז שאיש אינו תומך בדרישתו למתן חסינות למורים.
והמאורע השלישי שנמנע על הקשקש- דיון בבקשת מרכז השלטון המקומי לצו מניעה נגד השביתה. היום היו אמורים משרד החינוך וארגון המורים לתת את תשובתם. רן ארז וכמה מורים מיליטנטים יכולים להסית בתקשורת בלי בעיות עם סיפורי הפחדה על הסיכון להעמדת מורה לדין פלילי מפני שתלמיד שלו הצליח לחדור לבריכת התנינים בחמת גדר ונעמד על תנין. אני לא ממציא, הסיפור הזה באמת הופיע בדף הפייסבוק של ארגון המורים. אבל אם היה מגיע לבית המשפט היה נאלץ לספר על מה באמת מורים ומנהלים עומדים לדין, וכמה קשה נאלצה אחותו של נתנאל איראני ז"ל שהיא במקרה עורכת דין להיאבק עד שהפרקליטות החליטה להגיש כתב אישום, כפוף לשימוע, נגד החשודים בהפקרתו בבריכת המים החמים של חמי טבריה. זה המקרה שהביא להכרזת העיצומים.
אז משרד החינוך זרק לרן ארז איזה עצם כדי שיוכל לסגת עם מעט כבוד. מעשית כמעט שום דבר לא השתנה, ואם תסתכלו על תגובות של מורים בטוקבקים תראו שהם זועמים על זה שרן ארז שוב "מכר אותם בזול".

נומלה

New member
החכמתי

ובכל זאת, כל זה היה יכול להסתיים לפני שהתלמידים עלו על בריקאדות. אם כי בדיעבד אולי זה השיעור הכי מוצלח באזרחות שיצא מהתיכון השנה.

יובל 1968

New member
את השיעור הכי מוצלח באזרחות עכשיו

את צריכים לתת לתלמידים.
אני לא מתכוון לצאת להפגנה על זה שלקחו לך משהו שרצית, אלא לשיעור בהבנה וניתוח של המידע שאתה מקבל. זה דבר של כך חסר בימינו האינטרנטיים.
בעמוד האינטרנט של ארגון המורים הם מתגאים בזה שהתלמידים הבינו כמה חשוב שתהיה למורים חסינות פלילית במקרה של תאונה שמביאה למות תלמיד. אבל האמת היא שמה שהם מתגאים בו זה שהם הצליחו לשכנע את התלמידים וכנראה גם חלק ניכר מהמורים וכלל הציבור במצג שווא. לא קשה למצוא שבמציאות אין מצב בו "מחפשים" איך להכניס לכלא מורה בכל מקרה בו נהרג תלמיד בטיול. אבל התלמידים לא חיפשו את המידע הזה מפני שהם סמכו יותר מדי על מה שהמבוגרים אמרו להם. אם יש שיעור באזרחות שהם היו צריכים ללמוד מהפרשה כולה זה הכלל: תאמינו לי אל תאמינו לאף אחד.
צריך לבדוק כל טענה ששומעים מפי כל בעל אינטרס- כלומר כולם. פוליטיקאים, עסקנים, עיתונאים, מורים...
חוץ ממורי דרך, מורי דרך אומרים תמיד רק את האמת.

3תיתי

New member
אגב, זו הסיבה שבתי הלכה לבית הספר

כי אני לא מוכנה שתזדהה עם אנשים שלא מוכנים לקחת אחריות ולא להתרשל. וגם צריכים להיות יותר קפדניים בבחירת מסלולי הטיולים. אני חושבת שבעניין המסלולים, היה צריך באבוהו להעניש גם את מי שבנה את המסלול ומי שהדריך אותו, כשמדובר במסלולים מסוכנים. ויש המון מסלולים כאלה בטיולי בתי הספר. השד יודע למה.

לאונידס

Active member
אני הצעתי אצלנו לתלמידים שישביתו את המסע לפולין

במקום השבתת לימודים אחרי שהם סיפרו לי שהמורים אמרו ששביתת המורים לא כוללת טיולים בחו"ל.
&nbsp
על טיולי רכיבת תנינים לא שמעתי אבל הרעיון נשמע לי מעניין

&nbsp
&nbsp

למעלה