סקר שביתה

לאונידס

Active member
ואת זוכרת כאלה מורים?

אני יכול להשתפך על המורים של אז ולשפוך רפש על המורים של היום בדיוק כמו שאת עשיתלגבי התלמידים וההורים.
אני לא אעשה זאת משני טעמים, אני לא רואה טעם בתחרות קילוס והכפשה ואני גם חושב שעובדתית זה נכון

BrightEye

New member
אני בטוחה שזה נכון

אני בטוחה שהרבה תלמידים והרבה הורים הם אחראיים ומקסימים ושומרי חוק, כמו שאני יודעת ובטוחה שיש חצופים שחושבים שהכל מגיע להם ולילד המלאך שלהם.
מי שמקלקל כרגיל אלו החצופים שחושבים שיודעים הכל- אז מה אם אמרו להם לשבת באוטובוס, אז מה אם אמרו להם לא לעקוף ולא להמציא מסלול אלטרנטיבי? הם יעשו מה שבא להם כי זה מגניב...
אני לא זוכרת מורים מהעבר כמשהו מופתי, אני זוכרת תלמידים שעשו מה שאמרו להם ולא סיכנו את עצמם ואת חבריהם במידה שזה קורה היום.
אני זוכרת את התלמידים בכיתה שלי, שהשובבים ביותר שבהם לא הגיעו לקרסוליים של התלמידים "יודעי הכל" של היום.
ושוב, צר לי לקלקל לך את התאוריות, זו לא תחרות...
אתה תעשה מה שבא לך ואני אכתוב כמו שנראה לי.

לאונידס

Active member
״אתם נוער אתם? אתם בררה (חרא)״ אברהם שפירא, זקן השומרים

אמר את המשפט, יוסי גמזו ציטט אותו בספר שיצא בשנת 58.
מדובר על התקופה שההורים שלי היו בקושי נוער, לא אני.
&nbsp
את לא יוצאת דופן, נוסטלגיה משכרת ומשקרת, רבים חושבים שפעם היה נהדר והמצב רק הולך ומורע אבל זו ראיה מאוד סוביקטיבית.
&nbsp
כמובן שזכותך לכתוב מה שאת רוצה, אין לי שום כוונה לערער על חופש הדיבור.

BrightEye

New member
זה בכלל לא מה שאמרתי, אני לא חושבת שהנוער גרוע

אני חושבת שיש בעיה הרבה יותר גדולה של ציות לסמכות והבנה של מה מסוכן ומה לא.
ומצד שני זילזול הרבה יותר גדול במורים שלא היה בזמני.
זה מחבר לענין ההורים, שמגבים את הילדים מול המורים באופן הרבה יותר גדול מאשר היה פעם.
אני בהחלט בעד לא לקבל דברים באופן אוטומטי, אבל החינוך הזה צריך להיות מגובה בהבנה שיש מקומות שצריך להקשיב.
זה לא ענין של נוסטלגיה, האם את מכיר את המצב כשונה?
אני גם לא חושבת שזו בעיה של כולם (זה ממש לא "כל הנוער") אלא של חלק שההתנהגות שלהם מגובה על ידי ההורים שלהם.

לאונידס

Active member
כשהמורה הבכיר מגיע עם תירוץ על תלמיד שאולי ירכב על תנין

כשמורים מצהירים שהם מפקירים וימשיכו להפקיר תלמידים,
כש....להמשיך?
&nbsp
אז אני יכול להבין למה יש תלמידים נוטים לזלזל בסמכות של מורים כאלה ואת הסיבה שיש הורים מגבים אותם.
&nbsp
בסגנון רמת התירוץ של מנהיג המורים, הוא התחיל.
&nbsp
אני לא חושב שהיתה תגובה שונה אם היה מדובר בשוטרים כבאים או רופאים.
&nbsp
ודרך אגב מהצד שלי, מדובר גם בתלמידים שעוד שנה/שנתיים ישרתו בקסבה של שכם, במחנה הפליטים ג'נין או בעזה, או סתם יפעילו בשיא האחריות כיפת ברזל.
מישהו שבאמת רוצה כנראה מצליח להכניס בהם אחריות.

BrightEye

New member
קלף ה"ישרתו בצבא" לא באמת אומר משהו

כי זה בדיוק ההבדל בין בני 14-18 שנמצאים במערכת אזרחית רגילה, ובני 18 והלאה שנמצאים בתוך מסגרת מאוד נוקשה שלא מקבלת אף סטיה לאף כיוון מתוך הבנה שהבטיחות שומרת חיים יום יום..
(וכך הם משתנים בן לילה-הולכים לישון מתבגרים וקמים חיילים)
הזלזול במורים גורם לזה שמורה לא יכול להפעיל סמכות, אז אתה בעצם מצדיק את המורים שהם לא יכולים לעשות כלום וצריכים שוטרים איתם, או בעצם מערכת אכיפה יותר מסודרת (פנימיה צבאית...
?).

לאונידס

Active member
את עוד פעם מחליטה להסיק מה אני אומר?

אז אני בכל זאת אבהיר בעצמי.
התנהגות המורים, דרך התבטאות המורים, גם פרטים וגם נציגם גורמת לזילות מעמדם.
אנשים שמוזילים את עצמם לא יכולים להלין על התוצאה והתיקון לטעמי ברור.

BrightEye

New member
ודרך אגב לגבי הילדים שליוויתי בטיול

אלו ילדים שאם היית מסתכל עליהם בפני עצמם וכקבוצה היית מגיע למסקנה שזו קבוצה מצויינת של בני נוער.
וגם לדעתי הם משופעים במעלות, רק שאי אפשר להושיב אותם באוטובוס או לשכנע אותם שזה מסוכן לעקוף במסלול לא מסומן.

BrightEye

New member
השאלה העקרונית היא על מה המורה יכול להיות אחראי בטיול

לדעתי, המורים יכולים להיות בתפקיד מלווים, עוזרים, תומכים, מחנכים.
אבל לא בתפקיד שומרים.
האחריות צריכה להיות על מי שמארגן את הטיול- שיהיה מסלול בטוח שאפשר יהיה לשמור מלכתחילה ולא יסכן.
ההערכה של הסיכון יכולה להיות בידי מי שמתמצא ומומחה לנושא ואלו לא המורים.
בעיני, המורה שאחראי על התאום עם בית הספר והבחירה במסלול הטיול צריך לבחור את מה שנראה לו מתאים מבחינה חינוכית וערכית וכייפית ולא מבחינה בטיחותית. כל מה שמובא בפני אותו מורה צריך להיות ברמה שלא מסכנת.

יובל 1968

New member
רק שבניגוד מוחלט למה שרן ארז מציג

אף אחד לא מועמד לדין פלילי מפני שניסה לשמור על תלמידים ולא הצליח. כך שאין עמק שווה להגיע אליו.
המצב החוקי היום טוב מאד, ומה שרן ארז דורש יוביל לסיכון חיי תלמידים.
דרך אגב, לי אין חסינות מהעמדה לדין פלילי והקונצנזוס הכמעט מוחלט בין המדריכים הוא שלא צריכה להיות לנו חסינות.

אימם

New member
מעבר לכך, צריך למצוא פתרון לבטיחות התלמידים בטיולים

יש להתייחס לקושי הזה לשמור על תלמידים כמו שצריך ולמצוא פתרון הולם לשמירה על בטחון התלמידים ולמזער את הסיכונים
כמה שניתן.

יובל 1968

New member
הפתרון קים ומיושם.

משרד החינוך מתחקר כל אירוע בו נפגעים משתתפי טיול ומפיק לקחים. דוגמאות ללקחים כאלה שיושמו- לאחר אירוע בטביעה בחמי טבריה נאסר על קיום פעילות שחיה במסגרת טיול אלא במסגרת יום המוגדר כ"יום כיף". לאחר שני מקרי מוות בנפילה, באחד בנחל חזורי והשני בנחל תחמסון נסגרו שני נחלים אלה לטיולים במסגרת משרד החינוך. נחל חזורי נפתח לאחרונה לאחר שהותקנו דרגיות במקום המסוכן, בקרוב אהיה שם בסיור הכנה- עוד אחד מהנהלים של משרד החינוך להגברת הבטיחות.
הסרת האחריות הפלילית מעל מורים או העברתה לידי צד שלישי אינה פתרון הולם לשמירה על חיי תלמידים אלא להיפך!
יש להדגיש שהעמדת מורים לדין פלילי היא דבר נדיר ביותר, ואינה נעשית כלאחר יד. שני המקרים בעקבותיהם השבית רן ארז את הטיולים היו מקרים בהם היתה רשלנות קשה ביותר, לא תאונה שקרתה בשל היסח דעת של מורה.
העברת האחריות הפלילית לצד שלישי בעייתי ביותר מכמה סיבות.
קודם כל אחריות כזו קיימת כבר היום. מדריכים, מצילים, מפעילי אטרקציות וכו' אחראים אזרחית ופלילית לפגיעה בתלמידים- והאחריות הזו לא מנעה את שני מקרי הטביעה, זה שבגני חוגה וזה שבחמי טבריה למרות שבמקום נכח מציל שאמור היה לא לאפשר כניסת תלמידים למים בלי נוכחות מורים.
ושנית- שני המקרים לא נגרמו כתוצאה מחוסר ידע אלא מאי ישום הידע שהיה קים. במקרה של גני חוגה בו כבר יש הרשעה אני יכול לכתוב בלי להסתכן בתביעת דיבה שהמנהל ידע שהוא חיב לבדוק אישורי הורים לפעילות מים ולא עשה זאת וידע שהוא חיב למנות מספר מסוים של מורים להשגיח על התלמידים במים ולא עשה זאת. לא צריך ללמוד בשביל זה את כל חוזר מנכ"ל, הדברים מפורטים באישור הבטחוני שכל בית ספר חיב לבקש לפני כל יציאה לפעילות מסוג זה.
הדרישה להטיל את האחריות על צד שלישי אבסורדית מפני שלצד שלישי זה אין סמכות להטיל סנקציות על התלמידים- או על המורים. בלי זה אי אפשר להשליט משמעת, וחוסר משמעת הוא גורם הסיכון המשמעותי ביותר בטיולים. אם זה חוסר משמעת של המורים, חוסר משמעת של התלמידים כמו למשל במקרה של הטביעה בנחל אלעל שם היו ליקויים חמורים גם בהכנה לטיול ובהתנהגות המדריכות שלא יכלו להשתלט על הילדים או חוסר משמעת של המדריכים כמו במקרה הנפילה הנחל תחמסון שם כנראה שהמדריכים לא ביצעו סיור הכנה.

קיפודוד

New member
זה לא נכון.

צר לי, אבל רמת הסיכונים הקיימת לעיתים היא בלתי נסבלת. מספיק להביט באופן שבו יושבים הילדים - ואני רוצה לראות מבוגר בעולם שמצליח לגרום ל 46 ילדים באוטובוס להישאר ישובים וחגורים במשך נסיעה של שעתיים רצופות, או את המנהל שיגובה כאשר יחזיר ילד הביתה כי קם ממקומו באוטובוס.

קיפודוד

New member
ועוד משהו - התפקיד של המורה אינו ללוות טיולים.

זה לא מוגדר בתפקיד המורה, זו לא חובתו המקצועית ו/או החוקית. חשוב שתדע את זה.

לאונידס

Active member
לשם כך יש שיטה מקצועית שכמובן לא מיושמת אצל תלמידי ישראל

בכל תחום בו יש סיכון משתמשים באותה שיטה בסיסית.
בתעשית המכוניות, התעופה, הבריאות, הבניה וכו׳.
רושמים את כל הסיכונים האפשריים וחומרתם (לפי הפגיעה האפשרית).
רושמים את ההסתברות להתרחשותם.
קובעים מדיניות של סיכון סביר המורכב מחומרת הסיכון והסיכוי להתרחשותו.
בודקים שכל הסיכונים מטופלים כך שיעמדו בכלל של סיכון סביר ואם יש סיכון שלא מטופל כראוי קובעים אמצעי להפחתתו.
אמצעי להפחתת סיכון צריך להתאים לאופי הסיכון. מבוגר אחראי יכול בהחלט לספק בבקרה בפני שתית אלכוהול או שימוש בסמים אבל לא מספק נגד טרור אם איננו חמוש ומוכשר להשתמש בנשק.
&nbsp
רק בצורה כזו ניתן לקבוע מה ניתן לדרוש ממורה ומה ההכשרה שהוא צריך לקבל, אם בכלל, כדי למלא את תפקידו.
&nbsp
הסיפור הזה הוא קובץ מסמכים מאוד ארוך ומפורט שמכינים אנשי מקצוע מכל התחומים הרלונטי והוא קובץ חי כי כל הזמן הוא צריך להתעדכן.
משהו מאוד בסיסי שמשרד החינוך צריך לנהל, בדיוק כמו שמי שאחראי על מתן רשיונות נהיגה או מעליות צריך לנהל ובגלל שמשרד החינוך הישראלי אחראי אין לי שום ציפיות שזה באמת יתבצע.

מירי,

New member
בהחלט כן.

הילדים קיבלו אישור ממנהל ביה"ס מהמדרכיך וממנהל האקדמיה לכדורסל, הצעיר מתבעס שצריך לקום מוקדם בכל מיקרה כי הם קבוצה תורנית.
מאידך לא סגור על כך שהשביתה נכונה.

לאונידס

Active member
הראיתי לילד שלפי החוק האחריות הפלילית על ההורים (ביחד ובנפרד

עברנו על הוראת החוק.
עברנו גם על הזכות לשביתה לפי החוק, מה זה בדיוק אומר, בין השאר ראינו שמדובר בעניין בין מעסיק לעובד ותלמידים אינם מועסקים.
מצד שני הסברתי לו שמכיוון שאני תמיד מסביר לו שמבחינתי העבודה שלו היא ללמוד אז מבחינתי האישית אם מרגיש שצריך אין בעיה שישבות, גם אין לי בעיה עם האחריות הפלילית שלי.
&nbsp
הסברתי לבחור את נקודת המבט האידית שלי כהורה.
אני לפני כל יציאה לפעילות מחוץ לבית הספר צריך לחתום על אישור והנה באים המורים ואומרים לי שבהחלט יש פעילויות מסוכנות ואין מבוגר אחראי שישגיח עליהם בפני הסכנות, כי המורים לא מוכנים להיות המבוגר האחראי.
לא הסברתי לו שהנה יש תלמידים איכפתיים שעושים משהו (בלי קשר אם נכון או שגוי) ובוא נשווה לאיכפתיות ההורים. מעניין אם יעלה על המוזרות של שוויון הנפש ואי האכפתיות של ההורים לבד.
לא העלאתי את השאלה אם השביתה במחאה על כך שהתלמידים הם כלי משחק בידי המורים היא בדיוק מה שמורים ירצו - השבתה מלאה בלי שהם עצמם משביתים.
&nbsp
בסך הכל נראה לי שמיום השביתה הזו הוא למד הרבה יותר אזרחות מאשר ארבעה שיעורי אזרחות בכיתה, וגם יהנה מיום חופש.
אם הייתי חושב על זה קודם אולי היינו בשעת כתיבת שורות אלה מודדים ציוד סקי בחרמון. בעסה

BrightEye

New member
כתבת דעה על הנושא

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4614899,00.html
&nbsp
"מחאת התיכוניסטים עולה שלב, והיום הם משביתים את הלימודים בכל רחבי הארץ. נירית צוק, אמא לתלמידת תיכון שובתת, לא מבינה כיצד ייתכן שמשרד החינוך לא עצר את כדור השלג הזה הרבה קודם, ומודאגת מהמסר שהתלמידים מקבלים: רק מי שצועק במדינה הזו - מקשיבים לו"

למעלה