סקר :) "קיים כח עליון?"

Lu Tze

New member
מה שאתה עושה,

זה לא כמו לומר שאם אני זורק על מישהו אבן מהגג, אני בעצם לא עושה זאת מכוחותי האישיים כי האבן נמצאת בשליטת הגרביטציה ולא בשליטתי?

somebodddy

New member
טענה ידועה של המאמינים כאן ובפורום אתאיזם

היא שלא יתכן שאמרו לעם שלם "אתה ראית" והוא האמין שראה למרות שלא ראה. לטיעון זה אמנם כשלים רבים(ואתה בהחלט מוזמן להצביע עליהם, כדי שנוכל לתת קישור בעתיד), אבל כרגע הוא משרת את מטרתינו - אולי משה לא יכל לשכנע עם שלם שהוא היה עד לניסים בלי שהיו ניסים, אבל הוא בהחלט יכול לשכנע את העם לגבי מקור הניסים.

קלייטון.ש

Well-known member
אלוהים זה לא רק כוח עליון

יש גם אומרים אלוהים זה הטבע. יש אומרים אלוהים זה הכל. לפי זה אני חושב אולי יש אלוהים. אם אומרים אלוהים ברא העולם אני אומר אין.

ודאי שקיים! אך היכן לעזאזאל הוא הלמעלה ?

שהלוא לא ניתן להגדיר מיקום מעלה/מטה בכדור הארץ העגול. ואם כבודו שואל האם ישנו איזה כוח עליון, בהכרח שכבודו סבור שהארץ שטוחה כפי האמנת חזל.

t i t i p o p a

New member
גם לא נכון לומר שקיעת החמה וזריחתה

אך גם אתה, האדון המלומד, אומר כך. האם כשמישהו אומר לידך שהשמש שקעה אתה מתנפל עליו? ולמה אתה שם דברים בפי חזל (שטוחה)? שהרי הם כבר אמרו בירושלמי עבודה זרה: העולם עשוי ככדור. וכן בזוהר.

החכימו מהגויים

תלמוד בבלי מסכת בבא בתרא דף כה/א "תניא ר"א אומר עולם לאכסדרה [- שאין לה דופן רביעית: רש"י] הוא דומה, ורוח צפונית אינה מסובבת. [- במחיצה: רש"י] וכיון שהגיעה חמה אצל קרן מערבית צפונית, נכפפת ועולה למעלה מן הרקיע. ורבי יהושע אומר עולם לקובה [- אהל שכולו מוקף: רש"י] הוא דומה, ורוח צפונית מסובבת. וכיון שחמה מגעת לקרן מערבית צפונית, מקפת וחוזרת אחורי כיפה" לשון עזריה מן האדומים באמרי בינה פרק יא "הרי לכל מבין הלכה זו - על מכונה, שעם היותם חולקים בסיכוך הרוח הצפונית, שניהם מסכימים איך היקף השמש אינו סביב הארץ מעליה – לתחתיה כסיבוב גלגל אבן המשחזת דרך משל, ושהחושך והלילה יהי מהמצאה אז תחת האופק; אבל היקפה תמיד הוא למעלה משטח הארץ מקיף מצד לצד כאבן הרחיים, וחושך הלילה הוא מהיותה אז אחורי כיפת השמים, אשר כל זה הוא מהיות הארץ שטוחה והשמים חופפים עליה בלבד, כגג האכסדרה, או האוהל החופף עם דופניו על ריצפת הבית. וכן תמצא לרבי אליעזר הנזכר בהרבה מקומות מפרקיו הולך לשיטה זו הנזכרת. כי בחמישי מהם כתב בשלישי הייתה *הארץ מישור* כבקעה" (פדר"א פ"ג) ואם העידו חז"ל על רבי רבן יוחנן בן זכאי "אמרו עליו על רבן יוחנן בן זכאי מימיו... לא אמר דבר שלא שמע מפי רבו מעולם... וכן היה רבי אליעזר תלמידו נוהג אחריו" (סוכה כח) ודעתו נמשכת אחר האמנת שהארץ שטוחה ככדור, בהכרח שכך קיבל הוא מרבותיו. וכלל המאמינים שכדור הארץ עגול, מן הסתם התפקחו ונטו אחר מחקרי אומות העולם כגון אברכם ובטלמיום התוכנים

t i t i p o p a

New member
ואף הוטעו מהגויים

על כן, המאמצים שלך ושל חבירך מדעת אמת, קצת פסיכיים בעייני.

כן

אני מאמינה שקיים אלוהים. אך אני ממש לא מאמינה שהוא זה שכתב את התורה. וכן לא מאמינה שהוא מתערב בנעשה עולם. רק מישהו שברא את היקום ומשם הכל המשיך בעצמו.

למעלה