סקר קטן.

Mr Mustard

New member
אני לא מאמין!

איך אף אחד לא בחר את Wyatt? ולא באף אחת מין הקטגוריות! אצלי בכל מקרה, הוא מקום ראשון בשתיהן... סולנים- Robert Wyatt Peter Gabriel Chris Farlow מתופפים- Robert Wyatt (אני עדיין לא מאמין שאף אחד לא בחר בו...) Bill Bruford John Heisman

JohnPaul

New member
בתור זמר, יכול להיות. בתור מתופף

קשה לי להצביע, כי בסה"כ הייתה לו קריירה קצרה מאוד בתור מתופף, והוא בטוח לא מיצה מספיק את הפוטנציאל שלו או בנה לעצמו מספיק מוניטין של מתופף מוערך (כמובן שהוא לא יכל לנצח את איתני הטבע...).

Mr Mustard

New member
אז קודם כל לחזק את מה שאמרת

כזמר: הוא אחד הזמרים היותר ייחודיים אי פעם, ומלבד המנעד הקולי העצום שיש לבן-אדם, והקולות המדהימים מעבר לשירה פרופר שהוא מוציא מהפה שלו יש לו כל כך הרבה רגש כשהוא שר וכל כך הרבה כנות שזה פשוט מדהים. כמתופף: למרות הקריירה הקצרה שלו, הוא השתתף בכל כך הרבה אלבומים והוציא כל כך הרבה אלבומים בהם הוא מתופף כך שלדעתי בהחלט אפשר להעריך אותו כמתופף. הוא מתופף מקורי, שנון ואנרגטי וכשהוא מתופף זה נשמע כאילו יש לו ארבעה ידיים שמרפחות מעל לתופים בקלילות ובמהירות אדירה. ועוד פעם, ממש מפתיע אותי שבכלל לא הזכירו אותו כאן.

amit7349369

New member
אין ספק ש...

זוהי שקיעתה של הזריחה? ( סתם ) John Marshall ביצע את תפקידו במשבצת הזאת בצורה שעולה על וואיט בהמון!!! אבל אם כבר ,אני ממש מופתע שאף אחד לא הזכיר את Chris Cutler ,איזה תיפוף -אין לו 4 ידים ,הוא כבר תמנון!!! בנוסף לפחות ממה שאני יודע הוא גם דיי היה המנהיג והמלחין העיקרי בהנרי קאו.

Bardogo14

New member
לדעתי

אנני הסלם פיטר האמיל ג'ון אנדרסון ברופורד קולינס וויאט קאטלר

שלי

סולנים: 1.גדי לי (עד 81) 2.גרייג לייק (עד שהשמין) 3.פרדי מרקורי (עד שמת) מתופפים: 1.ביל ברופורד (עד שהתחיל עם כל הסולו פרוג'קט) 2.אנדי וורד (עד שהתחיל להכניס סולואי תופים סטייל מאיר ישראל) 3.ניל פירט (עד ?)

Rapid נאור

New member
ניל פרט עד היום

ומספיק רק שתראה אותו בדיוידי'ז שהחבר'ה הקנדיים האלה הוציאו לפני שנה-שנתיים. הוא עדיין מתופף מרהיב.

וינסנטי

New member
אני:

סולני פרוג: פיטר גבריאל [ג'נסיס, סולו]- אויש, איזה קול יפה. לא טהור, אפילו די צרוד, אבל התיאטרליות, והרגש שלו, ובכלל, קשה להסביר. ג'ון אנדרסון [יס, סולו]- כי שהוא צועק [סוווווווון, אווו סוווווווון דה ליייייייט...] אז אין עליו. רוברט וויאט [סופט מאשין, מאצ'ינג מול, סולו]- באתי להכניס את לייק, ואז נזכרתי בוויאט. אין בנאדם עם קול רגיש כמוהו. פשוט פרפקט. מחובתי לציין: ג'ון ווטון [פמילי, קינג קרימזון, יוקיי, אסיה, אוריה היפ], גרג לייק [קינג קרימזון, אמרסון לייק ופאלמר, סולו], פיטר האמיל [ואן-דר-גראף-ג'נרטור, סולו] ועוד מספיק.. סולנים מחוץ לפרוג: פרדי מרקורי [קווין, סולו]- כי זה פרדי פאקינג מרקורי. לא היה ולא יהיה כמוהו. פיל קולינס [ג'נסיס, ברנד-אקס, סולו]- נכון, הוא גם טיפה פרוגי, אבל אני מת על הקול שלו. איאן אנדרסון [ג'טרו טאל]- לא, ג'תרו הם לא פרוג, אבל לאיאן שלנו מגיע מקום ברשימה. מתופפים: מייקל גיילס [קינג קרימזון, גיילס&מקדונלד, סולו]- רק שמעו את ב"חצר המלך הארגמן" ותבינו למה הוא הראשון שאני חושב עליו. ביל ברופורד [יס, קינג קרימזון, יוקיי, להקת ברופורד, ברנד-אקס ולך תדע מה עוד..]- כי זה ברופורד. כולם בחרו אותו, כולם אוהבים אותו. הוא פשוט גדול. פיל קולינס- עזבו, גם איתו אין מה להסביר.. ראויים לציון: אנדי וורד [קאמל], ג'ון בונהאם [לד זפלין], קלייב באנקר [ג'תרו טאל]. נ.ב עלק סקר "קטן"...

Rapid נאור

New member
ג'טרו הם פרוג, ללא שאלה אפילו

פשוט בתקופות מסויימות. נניח סטיל מונקי מCrest Of A Knave הוא הכי לא פרוג שיש אבל אתה רוצה להגיד לי שט'יק אס א בריק לא פרוג? אקווהלאנג לא פרוג? ג'טרו טאל במהלך 60-70 היו פרוג. נקודה.

וינסנטי

New member
שמע...

אני חייב לציין שאני לא מכיר אותם יותר מידי, אבל בכלליות, הז'אנר שלהם הוא לא פרוג.. אין ספק שיש להם 3-4 אלבומים פרוגיים בהחלט, אבל מלבד זאת- אני לא חושב.. אבל שוב, אני לא מכיר אותם מספיק..

amit7349369

New member
לאנשים יש טעות בסיסית

הם מסתכלים על האורך של השיר ואז מסווגים בצורה חותכת עם הוא פרוג או לא. אישית הוויכוחים האלה לא כאלה משנים ,מה שחשוב בסופו של דבר שתתחבר למוזיקה. אין לי כוח להכנס בדיוק להגדרה של פרוג, אז זה פחות או יותר אומר שזה סוג של שילוב של רוק ,אלמנטים קלאסים ותקופת הבארוק ,מקצבים מאוד מסובכים, ריבוי בקטעים וירטרוזים ובכלליות שירים שאמורים להיות עם יותר משמעות ומילים גבוהות. עכשיו לפי זה , לך תגיד שג'טרו לא פרוג. השפעה הכי ברורה שיכולה להיות ממוזיקה קלאסית. אנשים מתיחסים לאלבומים כמו Aqualung ן-Songs From The Wood כאלבומים לא מורכבים, אולי בגלל השירים הקצרים יחסית- וזה כ"כ לא נכון. וחוצמזה הם כתבו את Thick as a Brick ,אני לא רוצה להגיד שזה האלבום פרוג הכי טוב ששמעתי ,אבל הוא בהחלט קרוב לזה והוא האמא של הפרוג ! ורק להזכירך, שאתה רושם" 3-4 אלבומים פרוגיים" ,להקות כמו ג'נסיס(שיש לי הערכה עצומה אליהם) הוציאו מספר זהה של אלבומים פרוגיים ,אז מסתבר ש3-4 זה לא מעט , אפילו יחסית לג'טרו שהוציאו ערמות של דיסקים.

pinnacle

New member
רעיונות לעוד סקרים "קטנים":

מהם שלושת ה קלידנים גיטריסטים בסיסטים חלילנים הטובים ביותר ברוק המתקדם? לאחר תוצאות הסקר הנוכחי.

pinnacle

New member
הבחירות שלי:

סולנים: STEVE WALSH - KANSAS JON ANDERSON - YES PETER GABRIEL - GENESIS מתופפים: BILL BRUFORD - YES,KING CRINSON,UK NEAL PERTH - RUSH CARL PALMER - ELP

למעלה