סקר פציעות!

לאו דווקא אתה עצמך

הגברת שאלה על פציעות בדוג'ו, שהיית עד להן או שידוע לך ממקור מוסמך שאכן התרחשו, לאו דווקא פציעותיך שלך. או כך לפחות הבנתי.

isaacl

New member
אם כך

הייתי עד לפציעות, של מפגשי הונות. זה מוזר, אבל יש אנשים שהתנועה שלהם תמיד מובילה לאותה התנגשות בדיוק. שני תלמידים שלי נפצעו כך, כאשר התאמנו ביניהם לאחר סיום האימון, ולאחד נשברה הבהן, והוא נמנע מלהתאמן חודש שלם. הבחור גם מורה לג'ודו, ומאוד הצטערתי שאין ביטוח בארץ (כך הבנתי) המכסה את כל הפציעות באימון.

WhiteBear

New member
קפואירה, נינג'יטסו, טאי צ'י.

קפואירה - 3 שנים - אני חייב להודות שמדובר במשהו שקרה לפני הרבה מאד זמן. אני יכול להעיד שראיתי אנשים שהגיעו והפסיקו מתוך כאבים קשים בברכיים, מפרקי ידיים, בעיות בגב ועמוד השידרה. לצערי, אין לי מספרים (או אפילו שמות) לתת. לגבי עצמי - אני הפסקתי קפואירה בשלב שבו פרקי הידיים כאבו לי גם מחוץ לאימון. ובמקביל היו לי כאבי ברכיים חזקים מאד. (כנה מידה: היה לי קשה לכתוב, היו ימים שהיה לי קשה לרדת במדרגות. קשה = לא הצלחתי ועברתי לקצב תנועה של צב שמנסה לרדת במדרגות). אני גם זוכר את הפעם שהייתי בבאטיזאדו, וניכנסתי למעגל לעבוד מול המאסטר שהגיע, ובזמן שמסתובבים (לתפוס נשימה) הוא נכנס עם בעיטה מסובבת בבטן שלי, מה שהמשיך לכאוב כל אותו לילה, כאב עמום וחם מבפנים. יש גם את אחי שטען שהוא כנראה עבר התקף לב קטן באחד האימונים, אבל אני לא בטוח כמה לקחת את זה ברצינות. נינג'יטסו - 5 שנים - לגבי אחרים - אני זוכר בחור עם מזל (או יכולת תנועה) מאד מצערים. שיום אחד הטילו אותו והוא נפל על הבוהן שלו ושבר אותה. אני חושב שהיא נשברה בשתי מקומות, אבל אני לא בטוח. מאז לא ראיתי אותו. אני הכרתי גם חבר פורום, שביצע בחינה לחגורה (חומה אני חושב), ואחד מהניבחנים האחרים ביצע עליו הטלה שהוציאה לו את הכתף מהמקום. היה גם פעם שהוא ועוד אחד אחר הלכו קרב ואחד שבר לשני את האצבע והשני שער לאחד את המרפק (או משהו דומה). היו גם עיקומים חזקים של פרקי יד, שהובילו לכאבים והפסקת פעילות. אבל כבר הידיים שלי מאד כאבו באותם תקופות, אז זה פחות נחשב. טאי צ'י - 2 שנים - בטאי צ'י יש משהו קצת עקום מהבחינה של פציעות. קודם כל, לא ראיתי או הכרתי אף אחד שנפצע קשה (השבתת אימונים) מטאי צ'י. מצד שני, אני יכול לומר שיצא לי הרבה יותר פעמים שפצעו לי את הפנים (דם בגבות ובשפתיים וכו'). אני גם יכול להעיד שהברכיים שלי מאד כאבו בהתחלה, אבל שעכשיו הם הרבה פחות. היו כהמ מצבים שכאבי הברכיים השביתו אותי, אבל מדובר היה מעומס שנבע מהאימון (ולרדת נמוך מידי!), ולא שום דבר אחר. הבנתי שזה חלק מהתהליך, היות ששמעתי סיפורים דומים מהרבה מאד אנשים, מצד אחד. ומצד שני, הרבה מאד מהם אומרים שהם הגיעו עם בעיות בירכיים קשות, ושמהאימון הם הגיעו לריפוי חלקי עד כמעט מלא (לפחות כל עוד הם ממשיכים להתאמן), ותלוי גם מה סוג הבעיה הרפואית שאיתה הם הגיעו. אני גם יכול להעיד שבטאי צ'י עברתי יותר קרבות מאשר במקומות אחרים, אבל לזה בטח לא תאמינו לי
. ומיתר: כל הכבוד על השירשור, נוסטלגיות ומיד
טל.

hajy

New member
מעניין.......

חבר שלי גם מתאמן בקפוארה כבר שנה וחצי והוא סובל מאותם בעיות שאתה תיארת כמו הליכת כמו צב ולא יכול להרים את הרגל.....

Connor MacLeod

New member
הבעייה המוכרת של קפוארה ../images/Emo5.gif

יצא לי להכיר המון יוצאי קפוארה שהפסיקו בדיוק מאותה הסיבה ... מצד שני ... אני יכול להבין את ההתלהבות של הקפואריסטים ... הייתי בכמה אימונים וחייב להגיד לכם, שמי שלא ניסה ... חבל על הזמן ... פשוט כיף.

budoka

New member
למי שמתעניין...

כשדבלבן מדבר על חבר פורום שיצאה לו הכתף, שנשברה לו אצבע וששבר למישהו בקרב את המרפק - זה אני. אבל לא בדיוק: במבחן לכחולה הוטלתי ע"י נבחן אחר וספגתי מכה לא נעימה בכלל בכתף, אבל שום שבר או פריקה. חזרתי לאימונים תוך שבוע. בקרב עם הבחור (בערך בזמן שקיבלתי את החומה), פרקתי זרת. חזרתי להתאמן תוך שבועיים בערך, ככה שלא מדובר בפציעות חמורות כפי שהוגדרו ע"י מיתר. גם הבחור שפצעתי הופיע בדוג'ו תוך שבועיים, אבל זה כי הוא ימ"מניק.
הבחור ששבר את כף ידו כשהוא נפל עליה (שילוב של חוסר מזל וטכניקת נפילה גרועה) הוא היחידי שעונה על הקריטריון של היעדרות ארוכה בעקבות פציעה. הוא לא חזר להתאמן. תומר

WhiteBear

New member
../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif - נוסטלגיות -תמשיכו לענות

עשיתי בושידו 4 שנים

באיזה הופעה מחורב.... עשיתי נחיתה על הגב מאיזה גובה של מטר+ ובשביל לעשות רעש לא עשיתי אותה טוב ונחתתי על הגב התחתון... כבר חודש + הגב..... בעננים....

WaveGal

New member
4 שנים טאיצ'י. אין נפגעים לאף צד

אני חושב שהפציעה הכי קשה הייתה כשדוד העיף לג'ינג'י את המשקפיים בסטיקי הנדס ודרך עליהן בטעות. (מוסר ההשכל בסיפור, ילדים, הוא "לא מרביצים לאיש עם משקפיים"
). חלק מהאימון של בן הזוג המתקדם יותר בזמן האימון בזוגות הוא התאמת הקצב לרמה של זה המתקדם פחות. כמו שכמה כותבים כבר העירו, עם ההתקדמות הסיכוי לפציעה יורד כנראה שבגלל זה התרגילים בשנים הראשונות הם מאוד מבוקרים (וזה גם מסנן את מי שבא רק להרביץ מכות). אגב, נראה שהשאלה נוסחה בדרך שהרתיעה כמה משיבי תשובות משעשעות במיוחד. אולי היית צריכה לשאול: "איזו אומנות לחימה הכי אפקטיבית- כמה פציעות חצי-קטלניות (למשל שברים פתוחים ודם זב) ראיתם בדוג'ו שלכם?"

נינג'יצו - רגוע יחסית... ../images/Emo13.gif../images/Emo26.gif

ראיתי את הפציעה של rowshi - אבל זה לא נחשב, rowshi הוא איש שביר. וחוצמזה, מי שפצע אותו לא היה איש-נינג'יצו. אישית, לא עברתי משהו שהוציא אותי מכלל פעולה. היתה פעם שמישהו צנח עלי ברנדורי עם הברך בצלעות - ולקח לצלע שלי איזה חודשיים להתאחות לה לאיטה (אבל המשכתי להתאמן). היתה עוד פעם שנחתתי לא כל-כך טוב על האגן מקטה-גורומה (בוריאציה הנינג'יצואית הלא נעימה) - וגם אז לקח לו איזה חודשיים להתאושש (אבל גם אז המשכתי להתאמן).

שי רגב

New member
מיתר, כפרה

מה המטרה/מה הערך של סקר כזה? מה הוא אמור לתת? (שאלת תם)

גם אני תהיתי על זה...../images/Emo26.gif

מה זה אומר בעצם אם יש פציעות? שהתלמידים לא אחראיים? שהמורה לא אחראי? שהשיטה קרבית יותר? שמקום האימון צפוף מידי? ששעת האימון מאוחרת מידי והתלמידים לא מרוכזים מספיק? שיש חוסר מזל? שיש בריחת סידן מהעצמות? מה?

סליחה.

לא ידעתי שצריך תוכנית עיסקית והוכחת ישימות בשביל לשים שאלה בפורום.

שי רגב

New member
שלבים בהכנת תכנית:

(מוגש כשירות ללקוח, בחסות "הבנק שהוא גם ידיד"). 1. חזון. 2. הגדרת מטרות. 3. הגדרת יעדים. 4. תכנון. א. נתוני השטח/נתוני בסיס. ב. זיהוי "חסמים/מגבלות ופוטנציאלים/אפשרויות". ג. חלופות (הצגה, בחינה, בחירה, עיבוד). כל הזכויות שמורות. c. שרגב - תכנון ופרוייקטים בין-לאומיים אינטר גלקטיים ואינטרדיציפלינאריים בעל"מ

שיקה כפרה

אתה עובד מובנה ממש כמוני . דרך אגב קראת בידיעות אחרונות 7 ימים על מנהלים ? כדאי כדאי. שלך הששת

שי רגב

New member
ששת, נשמה, זה לא אני!

אלו עקרונות התכנון (תכנון עירוני וסביבתי). אני ממש לא עובד לפי תבניות (שונא את זה!!!), אבל לפעמים אין ברירה... (לפעמים התבניות פשוט עובדות...). Sorry, לא קורא ידיעות אחרונות. מה היה כתוב שם???
כפרה!

למעלה