סקר פציעות!

סקר פציעות!

שימו לב! אם כל הסקרים! כל אחד שיכתוב בבקשה באיזה אומנות הוא מתאמן, כמה זמן הוא עוסק בה, וכמה פציעות רציניות הוא ראה. רצוי כמובן לספר קצת על אופי הפציעות. הערות: * פציעות רציניות = פציעות שמשביתות מאימונים לתקופה של חודש לפחות. * נא לא לדווח על פציעות ששמעתם עליהן. רק פציעות שהיו בדוג'ו (או במנזר, או מה שלא יהיה) שלכם בזמן שאתם מתאמנים בו (אם בדיוק פספסתם את האימון שבו היתה הפציעה, אז לדווח, אבל בלי נוסטלגיות ובלי שמועות).

איקידו, 8 שנים, 1 פציעה.

אופי הפציעה: קריעת רצועות צולבות בברך כתוצאה מהתנגשות עם זוג אחר שעבד בסמוך.

shlomi_e

New member
דניס השרדות 2 פציעות

1) תאונת אופנוע - שבר ביד. 2) נפילה מרולר-בליידס - נקע בקרסול. מה לעשות....עדיין לא שמעתי על פציעות אצלנו! אולי הידיעה שאופי האימונים הוא פיזי מאוד....מונעת את הפציעות?! אתמול לדוגמא , עשיתי קרב עם חבר (במסגרת האימון כמובן)...ולא שמרתי על הראש.....ולפני שהבנתי מה קורה...בום...קיבלתי מוואשי-גרי לראש. עצרנו את הקרב לשניה...ברכתי את יריבי על עבודה טובה...והמשכנו. בהזדמנות אחרת קיבלתי בעיטת מייגרי....ועפתי לאחור....שוב...נעצר הקרב.. וידידי קיבל מחמאה על עבודתו. שוב - אף אחד לא מנסה לפצוע את יריבו (חברו) באימון!!!! ודווקא בגלל אופיו הפיזי...אנו נוקטים במשנה זהירות!

hajy

New member
קונג פו -חולדה שחורה, אין פציעות...

חוץ מקצת סימנים כחולים ברגליים כתוצאה מחישול, אבל זה בטח קורה לכולם.....

hajy

New member
נ.ב.....

איך שחכתי....... כמעט בסוף כל שיעור המורה עושה לנו קרבות כאלה של להוציא אחד את השני מהעיגול (אצלנו כל הרצפה הרצפה מרופדת במזרון מקיר לקיר ובאמצע שלו יש עיגול אדום גדול) אבל לא אחד על אחד אלה כולם על כולם עד שהמורה שנשאר בדרך כלל אחרון נלחם נגד הילד שנישאר אחרון. במשחק הזה לא היו פציעות רציניות אבל אני קיבלתי בעיטה קטנה לפנים כהייתי על הקרע עם זה שניסה להוציא אותי מה עיגול. עוד מקרה קרה לאותו ילד שנתן לי את הבעיטה כשאני והוא החלטנו ללכת ביחד על המורה, אבל המורה תפס את שנינו והעיף אותנו באוויר מהעיגול וביציאה אני חושב שהילד קיבל ממני מרפק לפנים. עוד מקרה היא כשהמורה עשה לי הטלה ונפלתי על הרגל שלו וזה השאיר לי סימן כחול ברגל. עוד מקרה היה של הילד שנתן לי את העיטה לפנים כשהוא ניסה להפיל את המורה מלקחת תנופה ולדחוף אותו מהרגליים אבל המורה פשוט הרים קצת את הרגל והיא ניכנסה לו לפנים. ומהמקרה האחרון שאני זוכר היה כשעוד ילד אחד ניסה להיכנס במורה בצד וקיבל מרפק לצלעות ונישאר לשכב ולגנוח מכאבים עוד קצת זמן. לא יודע אולי זה נשמע שיש לנו מורה סדיסט אבל מי שיגיד את זה ממש לא מבין כלום..... כל המכות האלה כאבו רק בחמש דקות הראשונות ואולי קמת ביום שאחר כך אבל המורה מאוד שומר מסכן אותנו....

alon_o

New member
קונג פו חולדה שחורה

שנתיים בחולדה שחורה השאירו אותי עם בעיות ברכיים עד היום. היום כבר שנה בשמבאלה, לא ראיתי, לא שמעתי ולא חוויתי פציעות. -אלון

Connor MacLeod

New member
אייקידו, 9 שנים, 2 פציעות

1. במהלך גילגול, תלמידה ביצעה גילגול בצורה לא נכונה (פוזיצית ראש לא נכונה) ונחתה בצורה לא סימפטית. מה שגרם לכאבים בצוואר, ופיזוטרפיה של 6 חודשים. 2. במהלך תנועה ע"ג המזרון, אחד התלמידים נתקע עם האצבע בין החיבורים של המזרונים. הדבר גרם לשבר פתוח באצבע ... התלמיד והאצבע הועברו לביה"ח ... בשאיפה, בקרוב הוא יחזור להתאמן ... למעט השתיים האלה, לא היו ממש פציעות ...

Ze Colmeia

New member
קפואירה שנה וחצי

מישהו קרע רת השריר במפסע בגלל פליקלאק. מישהו כמעט קרע את כל הגידים שלו בקרסול מסלטה בורג (לא יודע אם זה ימשך חודש אבל הוא כבר מושבט איזה שבועים, מאז שזה קרה לו). אני כמעט שברתי את המפרקת מס' פעמים מאקרובטיקה אבל הכי קרוב היה שעשיתי סלטה בורג ונחתתי על הראש

rowshi

New member
נינג'יצו

שנה ו3 חודשים,...פציעות זו המומחיות שלי
קודם כל יש לי רקע של בעיות בברכיים (אוזגוד שלאוטר), אימון אחד הגיע מישהו חדש (בן 26 בערך, ואני הייתי 15). עשינו רנדורי, מתחילים מסתבר מאד אלימים, הרנדורי היה בקצב של קרב, לא אימון. עכשיו... אני באתי לשחרר לו מייגרי לראש (סימון כמובן...) ובשניה שהרמתי את הברך ראיתי בעיטה שבאה לי לכיוון הברך הפצועה שלי... לא רציתי להסתכן בפציעה בברך, וחסמתי בדרך היחידה שיכולתי... עם הבעיטה שלי (החלק של האפגומצי, כריות כף הרגל)ישר לשוק שלו. כתוצאה מיכך שברתי את אחת העצמות בכף הרגל והייתי מושבת כחודש (נראה לי). השנה בספטמבר רצתי פעם ראשונה בחיי ריצת אלפיים, התוצאה הייתה בסדר, 8 דקות. אבל זה גרם לי לקרע חלקי במיניסקוס ועוד מיני בעיות מתלוות. כעת אני בדרך לניתוח... ונקווה שזו הפציעה האחרונה, כי אימון בלי רנדרי זה פשוט לא זה....

kimo

New member
שוטוקאן - 4 שנים, 1 רצינית

פגיעה רצינית בברכיים. לפני כמה וכמה חודשים, עדיין הפצועה בטיפולי פיזיוטרפיה ושיקום

בודוקאן

New member
ג'ודו, 8 שנים

קודם כל, שלום לכולם אחרי 4 ימים באילת (היה כיף, יום הולדת 50 של בעלי...) פציעות אישיות: שברתי קרסול, שלושת הפטישונים בבת אחת, ואחר כך פרקתי מרפק פעמיים (אותו מרפק). 2 מתוך 3 הפציעות היו בשנה הראשונה. לגבי השאר, צריך לעשות הפרדה ברורה בין קבוצת המבוגרים שלנו לבין הצעירים התחרותיים. בקבוצה שלנו אפשר לראות פציעה אחת לכמה שנים, האחרונה היתה לפני שלושה חודשים, קריעה של רצועה צולבת (ברך) ושל מניסקוס. פרט לאלה, שאר הפציעות היו יותר קלות, בלי לקחת בחשבון, כמובן, חבלות קלות. למשל: אצבעות (שמתם לב לג'ודוקות עם פלסטרים על האצבעות.) אצל הצעירים התחרותיים, זה סיפור אחר. אלה מכסחים את גופם באופן שיטתי. רק מאלה שאני מכירה, אני יכולה למנות אולי 10 עם פציעות רציניות: קריעת רצועות צולבות, פריקות כתף, כולל ניתוחים וחודשים של שיקום. מה שמענין הוא שגם אצל המבוגרים, כל הפציעות נגרמו או על ידי צעירים או על ידי "אורחים" למיניהם, כאלה שלמדו במקום אחר ובאו אלינו כי רצו "לחזור"... בקבוצה המבוגרת האורגנית שלנו, לא היו פציעות, ואני כוללת בקבוצה האורגנית כאלה שבאו ללמוד בגיל מבוגר, אבל התחילו אצלנו מא'. חומר למחשבה.

avima

New member
קצת קשה לי להאמין שיש אצלנו

יותר פציעות מאשר אצל אחרים אבל כך נראה מהסקר (וזה קצת מוזר לי). בכול מקרה ב 6 השנים שהמועדון עובד היה פציעה רצינית אחת - בעיטה סיבובית לראש ששברה את הלסת של המתאמן. בבית החולים קיבעו עם פלטינות וזה יהיה לכול החיים (הברנש לא חזר להתאמן אבל פגשתי אותו במספר ארועים והוא נראה בסדר גמור). מעבר לזה פעם בחודש חודשיים (לפחות) מישהו מושבת בגלל חסימת בעיטה באופן לא מוצלח (למשל מרפק לכף הרגל). עדיין קשה לי להאמין שבאיקידו (עם כול הנפילות) ובסגנונות הקשים (קראטה,דניס, קרב מגע ועוד ) יש פחות פציעות.

קוזושי

New member
ג'ודו

8 שנים. * חתך רציני בפנים של אחד המתאמנים ביום ששיחקו סומו בסוף האימון בשביל הכיף. (מאז לא שמעתי ממנו) *קריעת הרצועות בברך של אחת המתאמנות.(אין לי מושג איך בדיוק זה קרה) מאז היא עזבה את הג'ודו. (אבל היום היא מדליסטית בטריאטלון) * אני פצעתי את שתי הכתפיים שלי פעם אחת הושבטתי לחודש ובשנייה שלשה שבועות. הפעם הראשונה היתה בעבודה עם אוקה שלא ידע להזהר והפיל אותי בצורה מסוכנת, (ועוד נפל עלי). והשנייה הספקתי אפילו לשכוח כיצד בדיוק קרתה. קרו עוד פציעות קטנות של נקעים פה ושם, אני כבר לא זוכר כמה ומתי. גם לי יש שחיקה מסויימת של האצבעות בגלל הרגל רע של סגנון תפיסה שאני נגמל ממנו כעת. מה שחשוב לי לציין זה שיש שני סוגי פציעות. יש את התאונה הפתאומית של פציעה כמו נקע, שבר קריעה וכו' ויש את התאונות של שחיקה. רוב הפציעות של מתחילים הם ע"י תאונות, כיון שהם לא ידעו ממה להזהר ומה לא לעשות. והם עדיין שולטים פחות בתנועה. מתקדמים לעומת זאת בקושי נפצעים מתאונות כאלו, אך להם יש פציעות של שחיקה שנובעת מהרגלים לא נכונים.

isaacl

New member
14 שנה = 0 פציעות אייקידו

נפצעתי אמנם, אך מעולם לא פציעות שהשביתו אותי. כמו כן בג'ודו. 4 שנים 0 ולא הושבתתי. יצחק

למעלה