סקר פסח הגדול

גם אצלי ככה

הרי ברור שלשאלה הזו יש תשובה אחת, ועדיין, בכל פעם שאני כותבת את שמו, עולות הדמעות מחדש. תודה על האיחולים

גם עונה...

חמץ או כשר? כשר, אבל בשנים האחרונות הוספתי קטניות (אשכנזיה פושעת) מצה עם שוקולד או בלי? עם אבוקדו... איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? עוגת מצות של אמאשלי איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? macaroons אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? שרשרת עם תליון יהלומים איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? חד גדיה של חוה אלברשטיין אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? ככה ככה - נוסעים להוריי לחג קוראים את ההגדה עד הסוף? כן. אוף חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? לא יודעת... תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) את סבא שלי ז"ל שנפטר כשהייתי בת 6 שבועות... וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? אוי לי... היינו אמורים להיות אצל חמותי. יש לה דלקת ריאות. נהיה אצל חמותו של גיסי (הצילו!!!!)

lcילנה

New member
מנסה את כוחי

חמץ או כשר? כשר מצה עם שוקולד או בלי? נורא רוצה עם אבל מתאפקת איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? גפילטע פיש איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? חרוסת אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? שש שעות שינה רצופות איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? לא אוהבת שירי פסח באופן כללי אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? העוזרת באה ביום ראשון, אני לא מנקה (וגם אין לי מתי) קוראים את ההגדה עד הסוף? כן חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? ללא ספק תם תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. אלברט איינשטיין וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? אצלי, כולם. יהיה שמח.

polinomialy

New member
../images/Emo157.gif

כשר
עם
גלידת תות ביתית/מצה עם חמאה וריבת תות ביתית
אבוקדו (האמת, זה דוחה אותי בלי קשר לפסח, אבל ללא אוכלי טניות לא נשאר הרבה מה לאכול וזה הופך למאכל נפוץ בפסח)
מקציף חלב
כי לא נאה כי לא יאה (למי שלא מכירה - זה אחד מאותם שירים ששרים אחרי סוף הסדר)
בהחלט. אבל אנחנו מנקים מחמץ, לא מאבק...
בהחלט. ולרוב זה לא קורה לפני 03:30... לגבי השאלות הבאות - אני צריכה לחשוב...
בסדר אנחנו אצל סבא שלי. (למי שזה אומר לה משהו - אז כן, הסבא ההוא.)

polinomialy

New member
והנה התשובות...

בגדול אני חושבת שאני קצת מהכל. כשהייתי קטנה הייתי "שאינו יודע לשאול" אבל זה די עבר לי. היום אני בעיקר תערובת של החכם והתם. רשע - נהגתי לחשוב שאני כזו, אבל בפועל נראה לי שאף פעם לא באמת הייתי כזו גם כשממש ממש רציתי. מי יבוא יחד עם אליהו הנביא - אז קודם כל, שאליהו הנביא בעצמו יגיע אח"כ נדבר... ואם הוא מגיע, אז שיביא איתו את סבתא שלי, ואם זה קשה מדי, אז אולי עוד תינוק למשפחה.

yaelia

New member
פולי, למה תמיד את צריכה להסביר

לבורות? תני מעט קרדיט לנשות הפורום, כן, כן, גם החילוניות הגמורות שהן יודעות מעט מסורת.

סדר עצוב אצלי השנה אבל אענה

* פסח כשר מצה עם שוקולד נוטלה נהדרת............... ממאכלי החג, אין משהו מיוחד, חוץ מהמצה * לא סובלת גפילטע פיש, אני נגעלת............ * אין סיכוי שאמצא את האפיקומן אבל אם כן, אז אולי לילה שינה רצוף? * אחד מי יודע........... * מנקים ומנקים בוודאי גם את המשקופים, המנורות, הזכוכיות, הפנלים והכל הכל הכל...............אוף שיגמר כבר. * לא קוראים עד הסוף * קשה לי לענות על מי אני החכם, התם או השאר.................אני צריכה לזכור מה הם שואלים, אבל כעיקרון נראה לי שהחכם והתם מאפיינים אותי. * אשאיר את הדלת, והייתי רוצה שיכנס איתו תינוק נוסף לחיינו. איפה אנחנו בסדר, לבד אני בעלי והילדה משיקולים איישים שלי, עצוב לדעת שהכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת הביתה, השנה עצוב לי קצת אבל יהיה בסדר, כי בכל המעצבן מסביב, סוף סוף יש לי תינוקת משלי שבטח תהנה מהשירים שאני אשיר לה ואעשה את זה שמח. חג פסח שמח לכולכם

gigish

New member
יללא גמני

- חמץ. - בלי. (אולי אחת עם). - קניידלעך, מצה בריי, לחמניות פסח של חמותי. - עוגיות קוקוס של פסח. - אופניים, חופשה בחו"ל. - "שימחה רבה שימחה רבה". - התכוונתי לנצל את ההזדמנות ולנקות ביסודיות. בינתיים מחפפת. - בצד שלו - עד הסוף (אבל מהרררר). בצד שלי - עד האוכל. - שאינו יודע לשאול. - אח שלי. (גר בארגנטינה ולא ראיתי אותו 3 שנים). - ברמה"ג, בצד שלו.

lulyK

New member
חג האביב שלי:

-חמץ (פרט לערב החג עצמו). -כנראה גם החג הזה יעבור בלי שאטעם מצה אחת. -לא אוהבת מאכלי חג עדתיים. שונאת את האוכל האשכנזי עליו גדלתי ועוד יותר את המזרחי איתו התחתנתי. -באופן מיוחד אני נרתעת מהגפילטע. -אחד אלוהינו. -מנקים כמו בכל יום שישי. -קוראים כמה עמודים ראשונים ושרים חלק מהשירים. -מבין ארבעת הבנים? החמישי. זה שחשבו שהוא חכם ויודע לשאול וגילו שאיבד כיוון. -לא אוהבת הפתעות, אז שלא ייכנס אף אחד בלי להתקשר כמה ימים קודם. -אצל ההורים של בעלי.

אמיתמי

New member
אויש לוליק ../images/Emo6.gif

לא מאבדים את החוכמה כל כך מהר, מקסימום מתבלבלים קצת וזה מתאפס בהמשך

IcNיה

New member
הכל בסדר?../images/Emo2.gif

כי את הבנאדם האחרון שאני מתרשמת ממנו שאיבד כיוון...

lulyK

New member
תתפסי שיחה עם אמא שלי

יותר נכון עם האמא הדמיונית שלי, כי נראה לי שהמציאותית פחות מאוכזבת ממני מאשר זו שבראש שלי.

עונה

כשר,בעצם-לא אוכלים חמץ אבל גם לא מחליפים/מכשירים כלים,אז לא מספיק כשר כדי לארח את המשפחה שלי,מספיק כשר למצפון.
מצה עם שוקולד,ועוגת מצות עם שוקולד
אוהבת מאוד משהו שאמא שלי מכינה ונקרא "קיגל של פסח"-מצה שרויה ביין,תפוחים מגוררים,אגוזים,צימוקים ולוידעת מה עוד,אפוי בתנור,מלא ניחוחות וטעמים
אוהבת גם חרוסת.
גפילטעפיכס
אצלינו מציאת האפיקומן והטררם מסביבו שמורים לילדים,והבקשות שלי גדולות מדי בשביל אפיקומן אחד...
אחד אלוהינו וחד גדיא,עם תנועות קורעות
שהאחריות לבית הורי המצאנו לבד,תמיד בשלב הזה כולם קצת שיכורים והרבה עייפים,וכל כך צוחקים עד שנשכבים מתחת לשולחן,על השולחן,על הכסאות,על השכן,מה שיוצא.
עד הסוף הסוף הסוףףףףףףףף
תם,ללא ספק.
אפשר לבקש שסבא שלי,בעל חוש ההומור הנדיר יבוא לצחוק איתנו עוד פעם אחת בשירי סופסדר?
אצל הורי.

lcילנה

New member
נכון, מתה על זה ../images/Emo9.gif

מכריחה את אמא שלי להכין את זה פעמיים בשנה - ראש השנה ופסח. היא שונאת את זה, שעות של הכנה (אני מכריחה אותה להכין את זה כמו שצריך - לא רק קציצות אלא ממש למלא את הדג). עוד יומיים, יאמי.

אמיתמי

New member
את ממש לא חריגה ../images/Emo13.gif

איך בא לי גפילטע, רק שהחג שלנו על טהרת הפרסיות. אני יכולה להכין, אבל לאכול לבד

למעלה