סקר פסח הגדול

והנה התשובות שלי

חמץ או כשר? חמץ (אבל רק בבית או בבתים של אחרים שגם לא שומרים)
מצה עם שוקולד? בלי מצה בכלל. קניתי השנה בפעם הראשונה כדי שיהיה לילדים בשביל המסורת
מאכלי פסח? מרק עם קניידעלך מעבר לזה אני צמחונית ושום תבשיל חג לא מדבר אליי
מאכל מעורר גועל? גפילטע פיש
אפיקומן - אם אמצא יום כייף עם האישלי.
שירי פסח? אוהבת את שירי האביב הקשורים בפסח
נקיונות - כרגיל, העוזרת לא קיבלה הוראות מיוחדות לחג
קוראים בחיפוף ושרים בהקפדה עד האוכל
אני בוחרת בזה שידע לשאול זה המקצוע שלי לדעת לשאול שאלות נכונות
מי ייכנס עם אליהו? זה שיביא כבר שלום לארץ הזו
אנחנו אצל ההורים של האיש, וגם אמי מצטרפת. חג שמח לכולנו

fossa

New member
שמחה רבה לענות לסקר הפסח הגדול -

חמץ או כשר? חמץ. מצה עם שוקולד או בלי? אילו הפיגורה היתה מאפשרת, אז עם. בצער רב, אאלץ לרסן את עצמי. איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? חרוסת מעשה ידיי (עם הרבה הרבה יין) איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? הג'לי הזה שעושים מרגל קרושה
אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? טיול בחו"ל, כולל המטפלת שלנו שתיסע עמנו. איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? "אחד מי יודע". בעקבות החיבה שלי למתמטיקה
קוראים את ההגדה עד הסוף? במקרה הטוב, את העמוד הראשון
,
,
,
- מי מכל אלו הוא אתן?
(ז"א ממושקפת) תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר? אף אחד. אם אפשר, גם בלי אליהו. איפה אתן בסדר??? נשארים בבית (איזו הקלה)

yaelia

New member
עונה

כי גם אני צריכה הסחה כזאת או אחרת.
חמץ או כשר - חמץ
מצה עם שוקולד או בלי - לא עם ולא בלי. אולי אחת עם בשביל הטעם של הילדות
מאכל אהוב - דגים - לא גפילטע, הירקות הטריים: פול ירוק, שעועית טריה, ארטישוקים. יאם יאם.
מאכל דוחה - רגל קרושה, חלקים פנימיים (גולאש של חלקים פנימיים שאמא שלי מכינה)
מתנת אפיקומן - נעליים חדשות לקיץ
שיר אהוב - אין
ניקיונות - חלילה. הבלאגן חוגג כאן כל השנה
קוראים הגדה - תלוי באיזה צד. בצד שלי לא. בצד שלו כן - כמה שיותר מהר, כמה שיותר משעמם, לצאת לידי חובה (שונאת ליל הסדר בצד שלו)
איזה דמות אני - בעבר הייתי אומרת רשע, וגם היום אני מתפתה לומר רשע אבל אני כבר לא. אני כבר הרבה יותר חכם מאשר רשע בימים אלה.
מי הייתי רוצה שיכנס לחדר עם אליהו הנביא - קודם כל, לא הייתי רוצה שאליהו הנביא יכנס, אני לא אוהבת אותו. מי כן, בגלל שזה חג משפחתי, הייתי משמחת את הורי בכניסתם של אחיהם ואחיותיהם והוריהם המנוחים. אני בטוחה שהיה שמייח.
איפה אני בסדר - עם הוריו של ש. בבית מלון. יאק. יאק. יאק. הייתי מעדיפה להשאר בבית עם ספר טוב וארבע כוסות יין משובח.

nubi

New member
אז ככה...

כשר מצה עם שוקולד המאכל האהוב- קרפיון מטוגן עם חזרת...
המאכל הדוחה-ללא ספק: רגל קרושה. אם אמצא את האפיקומן - בא לי נורא יהלום (אויש, כמה שאני רדודה). משירי הפסח - אין משהו מיוחד מנקה את הבית ממש עכשיו (עושה יופי של צירים, שמפסיקים ברגע שאני קצת נחה
) את ההגדה אנחנו קוראים עד הסוף. עוד לא הוחלט על מיקום הסדר-זה תלוי אם עד אז תהיה לידה או לא. מארבעת הבנים - לפעמים אני החכם, לפעמים אני התם. לא תמיד הראשון טוב ולא תמיד השני טוב. הלוואי והיה בי קצת מכל אחד. דלת פתוחה- שצבי יחזקאלי יבוא ושישאירו אותנו לבד (ובלי הבטן, כמובן
). (חייבים קצת קלילות, לא?) רק דבר אחד, ברשותכן - רוצה לחבוק בליל הסדר תינוקת חדשה ובריאה ולהיות כבר אחרי הכל. חג שמח לכולן!

27חומד

New member
עונה לך לשם שינוי

חמץ
מצה עם כל דבר כולל שוקולד. יאמי!!
חרוסת שאמא שלי עושה.
גפילטע פיש כולל החזרת...
לידה קלה ותינוקת בריאה
(כמעט הדבר היחיד שמעסיק אותי לטוב ולרע).
לא יודעת. נקרעת מצחוק רק מהמחשבה על זייפני המשפחה שרים.
היום היתהעוזרת
ככה שתקנאי
לא מנקה במיוחד.
לא.
נראה לי .
ביקור מהעבר השני? סבא שלי. הייתי כ"כ רוצה שיראה ויכיר את הקטנה, שיחזור לנהל את הסדר שכבר לא בדיוק אותו דבר מאז שהוא לא איתנו.

27חומד

New member
שכחתי איפה- אצל אמא שלי ../images/Emo13.gif

לא צריך לסוע בפקקים איזה כיף!!

דפנה מי

New member
../images/Emo39.gifעונה:

כשר
רצוי בלי שוקולד - אבל אי אפשר להתאפק
חרוסת
פינוק בספא
מה נשתנה?
כן.
כן אני בעיקר
סבתא שלי - אמא של אבא שלי
אצל ההורים שלי - סה"כ נהיה 6 בוגרים ו 3 ילדים. תקנאו חג שמח

גם עונה בשמחת אביב ../images/Emo20.gif

משהו קליל, כי באופן אישי אני בנקודה בחיים שדורשת הסחת דעת לדברים קלילים... מתחילים? חמץ או כשר? כשר מצה עם שוקולד או בלי? יש לי סטייה שהיא רק בפסח. מצה עם גבינה לבנה וריבה. בשאר השנה לא תתפסו אותי אוכלת מצה או גבינה לבנה או ריבה. איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? קניידעלך עם המרק איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? ופלים מקמח תפוחי אדמה אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? סוף שבוע שקט עם חיים איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? חד גדיא. פשוט מתה עליו. אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? לא ממש. בסוף כל התוכניות לניקיונות מסתכמים בלנקות את השיש מכל מה שיש עליו ואז הוא המטבח שלנו בפסח. קוראים את ההגדה עד הסוף? במשפחתי החילונית כן וגם כן. ונהנים מכל רגע בייחוד בשירים. חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? אני חושבת שאני רק לא הרשע. כל שאר התכונות נמצאות אצלי בדרגות שונות. מנסה לא להיות רשע בכלל. תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) רון ארד? השבוי וגם לפגוש את רון ארד המעצב לא היה אכפת לי אם כבר השם הזה עולה. אבל התכוונתי לשבוי. וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? אנחנו מארחים את הסדר אצלנו. כן. נפלנו על הראש. ההורים שלי באים. אחי ומשפחתו, אחותי, חבר שלה והילדים שלו. סה"כ 8 מבוגרים ו-8 ילדים. כשחצי מהילדים הם של החבר של אחותי ואנחנו אפילו לא מכירים אותם.

dafdaf

New member
../images/Emo155.gif../images/Emo159.gif../images/Emo155.gif../images/Emo159.gif

גם חמץ וגם כשר (אוהבת מצות)
הולך עם הכל
מרק קנידלעך
כל המאכלים הג'ליים האלה כמו רגל קרושה גפילטע וכדו'
אחד מי יודע
מה זה מנקים... חבל"ז כולל צביעה
לא קוראים עד הסוף |בוקס שאינו יודע לשאול...
חמתי ז"ל ואנחנו אצל גיסתי עם משפחתה והמשפחה של בעלי.

ornaok

New member
גמאני...

חמץ או כשר? גם וגם...בעיקר חמץ. מצה? עם כל דבר. חוץ ממצה? קניידעלך, "אנגיאץ" (סלט מביצים קשות, תפוחי אדמה, כבדים ובצל מטוגן שאוכלים קר...), תפוח אדמה וביצה במי מלח
מאכל דוחה - גפילטעפיש. אם אני אמצא את האפיקומן אני אבקש כסף למטרות קניית בגדים לעצמי. שיר - "בצאת ישראל ממצרים בית יעקב מעם לועז". וגם "ובתיבה משה הקטן..." (בגיל שנה וחצי לירי אימצה את משה הקטן. בהתחלה בתור אח שלה, ומאז בתור תינוק שלה. כל מי שמכר אותה יודע שיש לה תינוק שקוראים לו משה הקטן בתיבה. היא שרה לו את השיר הזה כשיר ערש לאורך כל השנה) נקיון פסח - בד"כ לא. השנה עשינו סדר יסודי בבית, בעזרתם האדיבה של הוריי, שהעבידו אותי בפרך כל השבוע ושיכנעו אותי לזרוק כ35% מתכולת הבית... הגדה - עד הסוף כולל השירים, ולפעמים מוציאים גם שירונים של שירה בציבור וממשיכים לשיר. (אבל זה בעיקר קרה לפני שהיו ילדים). אם אני אגיד חכם אני אחשב שוויצרית? שאליהו יביא איתו את הברון רוטשילד.... או בנימה רצינית: את סבתא שלי. אנחנו השנה, בפעם הראשונה מאז שהכרתי את דותן, אצל ההורים שלי. וגם זה רק בגלל שההורים שלו לא חוגגים בבית וסרבנו בנימוס לבוא להתארח איתם יחד אצל המחותנים שלהם...

זושיה

New member
הסחות זה טוב...

חמץ או כשר? חמץ, פרט לסעיף הבא. כשההורים שלי שאלו מה אני מביאה לסדר, ישר אמרתי "סלט פסטה"... רק אח"כ נפל האסימון
מצה עם שוקולד או בלי? עם
- ברור. סבא שלי היה מכין לי כזאת כל יום לארוחת ארבע, לא רק בפסח (פלא שהייתי ילדה
?)
איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? כופתאות (שזה גם מה שהוטל עלינו בסוף להכין, במקום סלט הפסטה)
איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? הג'לי של הגפילטע. את הגפילטע עצמו אני סתם לא אוהבת.
אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? שבוע באירופה, רק אני והוא, אבל ככה שהילדים לא ירגישו זנוחים ולו לשניה (חוץ ממסע בזמן, אני לא רואה דרך שזה יקרה).
איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? שירת הים, קדש ורחץ (בלחנים של הסדר בקיבוץ), דומם שטה. "ערב מול הגלעד" נחשב? אליהו עושה בו הופעת אורח...
אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? לא לכבוד פסח ולא באופן כללי. אבוי.
קוראים את ההגדה עד הסוף? פעם, כשהסדר היה בקיבוץ, לא היתה ברירה אלא. מה גם שבד"כ הייתי על הבמה במקהלה רוב הזמן. ההגדה הסטנדרטית זרה לי ומעייפת בעיניי.
חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? תלוי את מי שואלים
כרגע, אני מרגישה קצת אהבלה, אז נלך על ה"תם".
תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר? חברה טובה שהמון זמן לא דיברתי איתה.
איפה אתן בסדר? אצל ההורים שלי, לשמחתי המרובה. חבל רק שחלק מהאחים מבריזים. צפוי סדר קטן, איכותי וטעים.

a y a l u l a

New member
עונה

כשר לא חובבת מצות אבל אם אז בלי... מאכל אהוב? עוגת סיר פלא של סבתא שלי וחרוסת דוחה ביותר? כנראה שמצה בכבודה ובעצמה המתנה שהכי הייתי רוצה זה יותר שעות בעל בבית שיר אהוב? אחד מי יודע מנקים ומנקים... קוראים את ההגדה עד הסוף (דווקא הסוף הכי כייף) נראה לי שאני הכי קרובה לתם אין לי מושג מי הייתי רוצה שייכנס והשנה אנחנו אצל ההורים שלי

יעליק24

New member
../images/Emo155.gifעונה גם../images/Emo161.gif

חמץ או כשר? חמץ אבל גם אוהבת מאוד מצה עם חמאה וקצת מלח י-א-מ-י ! מצה עם שוקולד או בלי? בלי! איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? קניידלעך, וגם געפילטע (תלוי מי עושה אותו כמובן, ובלי ג'לי
) איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? ג'לי של געפילטע פיש ורגל קרושה אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? תיק חדש איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? חד גדיה (אבל מהצד של ש. לא שרים אותו כי הוא אכזרי לחיות ובכלל). ואחד אלוהינו
אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? לא קוראים את ההגדה עד הסוף?תלוי אצל מי עושים, אצלינו ואצל אמא של ש.עד האוכל+שירים אחרונים(ולפעמים ממש מההתחלה עד הסוף) ואצל אבא של ש. בכלל לא חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות?מממ... שאלה קשה, לא יודעת? תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) סבא שלי ז"ל!אוף אני כ"כ מתגעגעת אליו במיוחד בפסח כי הוא ניהל את הסדר תמיד וסתם כי אני מתגעגעת אליו נורא (תמיד
) וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? אצל המשפחה של אמא של ש.ברמת השרון (למרות שיש לנו מחשבות להבריז ופשוט להזמין פיצה
)

nubi

New member
מנצלש"ת -מקווה שלא תכעסי

אנחנו חושבות כאן עלינו ועל המשפחות שלנו. לכל אחת מאיתנו יש הרבה מזל לחגוג את חג החירות בחיק המשפחה החמה. אבל בואו לא נשכח את אודי, אלדד וגלעד-שעדיין לא חזרו הביתה!!!

IcNיה

New member
../images/Emo45.gifלא שוכחת לרגע

ליבי עם המשפחות האמיצות שלהם ותקוותי שיחזרו הביתה במהרה ובשלום.

vivoosh

New member
עונה:

חמץ או כשר? כשר, לא שרויה מצה עם שוקולד או בלי? בלי (לא אוכלת שוקולד) איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? בובהלה/ מצהבריי
איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? הבובהלה/ מצהבריי החמישית לאותו יום
אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? ספרים? כסף? משהו לילד? ריהוט?
איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? "דיינו"
אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? כן, אבל כבר סיימנו קוראים את ההגדה עד הסוף? בהחלט, והסדר נמשך בערך עד 2 בלילה.. . נראה לי שחכם, לפעמים אינו יודע לשאול (במובן של לשאול= לבקש). המורה שלי, שהייתה כמעט כמו אמא עבורי, ונפטרה כמה חודשים אחרי שהתחתנתי. אנחנו אצל הוריי בליל הסדר.

B i g m o u t h

New member
יש! סקר....

כשר- שארית ישנה של חינוך דתי שאני לא מצליחה להיפטר ממנה. ב-רור שעם
חרוסת על חסה- יאמי... מצה. המצאה סדיסטית. את הטחורים שהמצות של שנה שעברה גרמו לי אני עדיין מרגישה... לכן יוצא לי לקלל את בנ"י חסרי הסבלנות לפחות פעמיים ביום. בגדים מרנואר, לפטופ, מכונת קפה של נספרסו... הרשימה ארוכה ארוכה. אאאאאחד אלוהינו אלוהינו אלוהינו אלוהינו אלוהינו שבשמיים ובאאארץ. אף אחד לא מסוגל לשיר אותו מהר כמוני!!! סוג של- אני משלמת כסף טוב למישהו אחר שינקה בשבילי. אם זה תלוי בי אז לא, אבל זה לא תלוי בי אז כן
סוג של שילוב (אם כי המתעקשים שהרשע הוא התאום הרוחני שלי... אבל אנחנ לא אוהבים אותם) אחי הגדול והאהוב שגר בסאן דייגו ואף פעם לא בא לבקר
אצל חמי וחמותי (אנחה...) אי שם בין ענני הפסולת והזיהום של מפרץ חיפה.

למעלה