סקר פורום

צלליתה

New member
מישהו פעם סיפור לי סיפור על חברו הטוב

שהיה נשוי לפולניה וחייו, לא היו חיים. (כמסופר בכל הבדיחות על הפולניות) לימים התאהב במזכירתו המרוקאית, ועזב את הפולניה והלך לגור עם המרוקאית. שאל אותו החבר, נו? איך? וענה לו: עזוב, כולן פולניות. תגיד לי ישראל 2007 אוטוטו 2008 יש חשיבות למוצא?

שירקאן12

New member
צלליתה - שאלה לי אלייך

שמת לב לפתיח של הנושא. בס"ך הכל שאלה פשוטה ... ויש אנשים שכן משנה להם... לא לי.

שירקאן יקר..

, עוד מימי הסרט " קזבלן" שרו כולם " כולנו יהודים"..אני מאוד מקווה שנשאלה על מנת לחמוד לצון....בכל אופן עדתיות נשארה [לדעתי] קשורה רק בעניני מטבח.ומסורת ..אצלי אפשר בשולחן שבת חג לאכול: דגים חריפים [חריימה] מרק זך [יוך עם לוקשן] מעקודה [פשטידה מרוקאית] קוסקוס,מוקפץ, מפרום, כבד קצוץ, גולאש, ועוד ..ועוד..ועוד...אני ממוצא אשכנזי ילידת הארץ שונאת גפילטע פיש..[יש לי על זה סיפור....[בהזדמנות] התחתנתי עם מזרחי.. מענטזת, ועושה ..קולולו...בשמחות וחינות של המשפחה, לנכדיי אני שרה שירי ערש באידיש [איציק מאנגר] בעבודה מדברת ערבית אסלית, [יש כאלה חושבים שאני מצרייה] נראית רוסיה [לא יודעת מילה ברוסית] אז ת'אמת.....לא יודעת מישמש אחד גדול....

קשה להחליט למרות שנולדתי בישראל

אבי יליד יגוסלביה אבל אמו נולדה בבולגריה ואביו ממוצא רוסי המשפחה עלתה לארץ וגורשה במלחמת העולם הראשונה הם עברו לסקופיה שבמוקודוניה , מה שנקרא יגוסלביה הוא עלה לארץ בגיל 9 הוא נשא שם משפחה א ש כ נ ז י אבל בבית שלו דברו ספניולית , עוד המון שפות נוספות למשל בסדר משפט היה נקרא בספנליולית ואחר כך בעברית , מעולם לא דברו אידיש בבית . אמי ילדת דמשק סוריה להורים שלה היתה נתינות אנגלית והמוצא של המשפחה היתה מעירק היתה נדידה מדמשק לביירות שהיא כיום בלבנון . בפועל אמי עלתה מדמשק בגיל 18 בשנת 1947 ועד הספיקה להיות בהגנה וגם להיות אחות חיילת בצפת , איתנו דברה עברית , אבלך אצל סביח דברו בעיקר עברית וערבית ספרותית ושרצו לומר משהו שלא נבין עברו לצרפתית , ושבאו אורחים מחו"ל אז גם אנגלית הצטרפה לשיחה את 12 שנות לימוד היו בצרפתית , אבל היא אהבה לקרוא בצרפתית יותר מאשר עברית , למרות שקראה וכתבה עברית שוטפת אני נולדתי פה אבל עד גיל 5 הייתי בהשפעה של ההורים של אמי ותרבות האוכל שלי נשענת על מה שראיתי שם אבל גם מהתבשילים שאבי הכין לנו , יש דברים שהוא למד מהבדואים בארץ , יש דברים שהביא מהמטבח הבולגרי והמון ממה שלמדתי מאא של החבר ז"ל שהיתה ממוצא רוסי , אז אני קוקטיל של מאכלי העדות השונים

שירקאן12

New member
את שואלת ועונה כאחד

אז את צברית ישראלית למהדרין מה קשה להחליט. אי אפשר להגיד אחרת

ben 911

New member
חתיכת קיבוץ גלויות עשיתם כאן. ../images/Emo3.gif

אני יליד הארץ הוריי ממרוקו. (שני הצדדים) חיים חפר ז"ל אמר פעם שהמרוקאים הביאו לארץ אך ורק את תרבות המופליטה.
זה הכעיסותי. זה עיצבנותי. אבל הכי זה הצחיקותי. כי יש משהו בדבריו. אני מבינותו, חיים כנראה הגיע פעם לחינה מרוקאית... ראה את ציהלוליי הנשים והדרבוקות...ואמר, אלה אינדיאנים שחבל"ז.
אילו היה אומר את זה בשנות החמישים..היו קורעים לו ת'צורה.
אבל איך התמוגגתי כשאף אחד לא התלהם כנגדו. שמעתי רק את משה איבגי (הכיטוב) אומר משהו בגנות היותו סניל קשיש ושיש להתייחס אליו בסלחנות. מצד שני אם אני עדיין דש בזה...זה סימן ש...?

למעלה