קשה להחליט למרות שנולדתי בישראל
אבי יליד יגוסלביה אבל אמו נולדה בבולגריה ואביו ממוצא רוסי המשפחה עלתה לארץ וגורשה במלחמת העולם הראשונה הם עברו לסקופיה שבמוקודוניה , מה שנקרא יגוסלביה הוא עלה לארץ בגיל 9 הוא נשא שם משפחה א ש כ נ ז י אבל בבית שלו דברו ספניולית , עוד המון שפות נוספות למשל בסדר משפט היה נקרא בספנליולית ואחר כך בעברית , מעולם לא דברו אידיש בבית . אמי ילדת דמשק סוריה להורים שלה היתה נתינות אנגלית והמוצא של המשפחה היתה מעירק היתה נדידה מדמשק לביירות שהיא כיום בלבנון . בפועל אמי עלתה מדמשק בגיל 18 בשנת 1947 ועד הספיקה להיות בהגנה וגם להיות אחות חיילת בצפת , איתנו דברה עברית , אבלך אצל סביח דברו בעיקר עברית וערבית ספרותית ושרצו לומר משהו שלא נבין עברו לצרפתית , ושבאו אורחים מחו"ל אז גם אנגלית הצטרפה לשיחה את 12 שנות לימוד היו בצרפתית , אבל היא אהבה לקרוא בצרפתית יותר מאשר עברית , למרות שקראה וכתבה עברית שוטפת אני נולדתי פה אבל עד גיל 5 הייתי בהשפעה של ההורים של אמי ותרבות האוכל שלי נשענת על מה שראיתי שם אבל גם מהתבשילים שאבי הכין לנו , יש דברים שהוא למד מהבדואים בארץ , יש דברים שהביא מהמטבח הבולגרי והמון ממה שלמדתי מאא של החבר ז"ל שהיתה ממוצא רוסי , אז אני קוקטיל של מאכלי העדות השונים