סקר: מעצבים ישראלים

@יעל@

New member
אצלי...

אין בגדי מעצבים.

בסתיו קניתי שתי שמלות של נעמה בצלאל ואני חושבת שבדיעבד לא הייתי קונה אותן. ולמה? כי הייתי צריכה לעשות להן הרבה תיקונים, אחת הצרתי וכניראה שהתופרת פיקששה עם התפר של המותן ועכשיו שלחתי אותה לעוד תיקון,
מה גם שהשמלות היו מילה 36 וגדולות עליי כאילו היו מידה 38...
אז אומנם קניתי אותן בחצי מחיר אבל התיקונים.....
למרות שלדעתי יש לה דברים מקסימים ואני מאוד אוהבת את הסגנון לא נראה לי שאחזור לשם.

מה גם שנראה לי שמעצבים ישראלים לא מעצבים למבנה גוף כמו שלי. מי יעצב למבנה גוף של ילדה בת 18?

אז אני קונה בעיקר ברשתות, לפחות יש שם מידה XXS....

יש לי נעליים של המעצבת שני בר. נעליים ממש מתוקות. יש לה לדעתי דברים מקסימים,

אין לי תוכניות לקנות בגדי מעצבים.

סקר מעניין

1. אוהבות מעצבים ישראלים? לא נגד.
2. את מי? לא קופצים לי שמות, אבל כשיוצא לי לראות הפקות אופנה או בירידי מעצבים אני מתלהבת.
3. כמה אחוזים מהארון שלכן, בערך, מורכב מבגדי מעצבים? וכמה מהנעליים? יש לי בערך 3 חולצות של מעצבים ו2 זוגות מכנסיים... אז שואף לאפס.
4. מה אתן קונות יותר, בגדי מעצבים או בגדי רשתות? ונעליים? קונה דיי הכל ברשתות.
5. ולמה? זה הרבה פחות מאיים. יותר זול, נגיש, ומרגישה שאף אחד לא מסתכל עלי. מרגישה פחות מחוייבת לקנות כי לא באתי במיוחד.
6. יש לכן תוכניות לקנות הקיץ בגדי או נעלי מעצבים? אילו? אני אשמח הקיץ לא לקנות כלום... עד שאטוס למזרח או משהו כזה.

בלה שור

New member
מאוד אוהבת את המעצבות הישראליות

הבעיה היחידה היא ש... יקר נורא!!
אני מבינה למה הן צריכות לקחת מחירים כאלה, אין להן את המותרות של ייצור המוני בסין... אבל בכל זאת.
אני נורא משתדלת לתרום מכיסי לתעשיית האופנה הישראלית (נעמה בצלאל בעיקר) אבל רוב הארון שלי הוא זארה, H&M וכדומיהם...

Aניס

New member
אמנם לפני כמה שנים הייתי עונה אחרת...

כשגרתי בתל אביב והייתי עדיין נטולת משפחה וכל סופי השבוע היו מוקדשים לבילויים וקניות, אז בזמנו קניתי כמעט רק בגדי מעצבים (אהבתי את השיטוט והחיפוש אחרי פריטים מיוחדים).
אבל אענה נכון להיום-

1. אוהבות מעצבים ישראלים?
אפשר לומר די אדישה

2. את מי?
מחבבת מס' פריטים של רונן חן, שמלה אחת של דפנה לוינסון שראיתי באתר, תכשיטים מיוחדים להבדיל, המעצבים הישראליים פשוט יודעים לעשות!

3. כמה אחוזים מהארון שלכן, בערך, מורכב מבגדי מעצבים? וכמה מהנעליים?
כמה פריטים בודדים וזוג נעליים אחד.

4. מה אתן קונות יותר, בגדי מעצבים או בגדי רשתות? ונעליים?
5. ולמה?
רשתות כמובן, כי זמין לי ונוח לי. אני לא אוהבת להוציא הון על בגדים שנמאס לי מהם מהר מאוד. לא אוהבת את הסגנון של נעמה בצלאל/ סיגל דקל.
הבגדים הללו רחוקים מלהיות על-זמניים והתמחור שלהם פשוט מוגזם (גם מהבגדים האלה נפרדתי בקלות, גם הם נראים סמרטוטיים אחרי 2-3 עונות).
אתן דוגמא קטנה- קניתי בסייל של החורף חצאית של חגית טסה ב-250 ש"ח (אחרי 70% הנחה!), שזה מחיר סביר בעיניי. לבשתי אותה אולי פעמיים וכבר התפרים ברוכסן התחילו לגמגם. לעומת זאת, יש לי חצאית דומה בעיצוב מבוניטה מלפני כמה שנים טובות והיא עדיין נראית כמו חדשה.

6. יש לכן תוכניות לקנות הקיץ בגדי או נעלי מעצבים? אילו? רק אם יזדמן לי להיות איזה בוקר בתל אביב. לא נוסעת במיוחד.

הערה נוספת- אני חושבת שעם השנים פיתחתי מיומנות לצוד פריטים מיוחדים ברשתות הרגילות, והמראה שלי אף פעם לא ייראה המוני כי תמיד מסתכלים על כל הצורה הכללית, בטח שלא רק על הבגדים...

וואי, התשובות אצלי יהיו קצרות

1. אוהבות מעצבים ישראלים? לא
2. את מי? נעמה בצלאל נחמדה, אבל אני לובשת אותה
3. כמה אחוזים מהארון שלכן, בערך, מורכב מבגדי מעצבים? וכמה מהנעליים? כלום, וכלום
4. מה אתן קונות יותר, בגדי מעצבים או בגדי רשתות? ונעליים? רשתות.
5. ולמה? בגדי מעצבים גם יקרים מדי לטעמי, גם לא טורחים לרוב ליצר למידות שלי וגם, לדעתי, לא ממש מצדיקים את עצמם ברמת גימור או תפירה מדהימה במיוחד.
6. יש לכן תוכניות לקנות הקיץ בגדי או נעלי מעצבים? אילו? לא ולא

Bacio

New member
עונה (לא שאני אחדש יותר מדי)

1. אוהבות מעצבים ישראלים?
די אדישה: לא מתנגדת לקיומם, אבל גם לא נופלת מהם.

2. את מי?
אני אוהבת את העיצובים (או העיצוב שדי חוזר על עצמו) של תומר בן כנען (אבל בהחלט עיצוב מעלף). ואוהבת את העיצובים של "פיק-א-בו" (חולצות ובגדי הנקה מהמדהימים שראיתי ולבשתי). חוץ מהם, בעיקר מדובר על "אהבתי בגד מסויים". וכמו שכבר מישהי אמרה, הייתי קונה מדי פעם ב"פשוט" בסוף עונה.

3. כמה אחוזים מהארון שלכן, בערך, מורכב מבגדי מעצבים? וכמה מהנעליים?
חלק קטן מאוד!? כ- 5 חולצות וגופיות, ואולי כמה חצאיות... שום נעל, מכיוון וקשה לי להאמין שייצרו חצאי מידות בנעליים כאן (אבל יש נעל מסויימת של מעצב ישראלי שאני חולמת למדוד, ויש סיכוי קלוש, מכיוון וזו נעל פתוחה, שהיא תתאים לי גם ככה).

4. מה אתן קונות יותר, בגדי מעצבים או בגדי רשתות? ונעליים?
רשתות, בשני התחומים.

5. ולמה?
כמו שנאמר כבר ע"י אחרות, אין לי את הזמן לחיפושים, והמחירים בד"כ די מוגזמים יחסית לאיכות. קניתי חצאית ב"פשוט עודפים" פעם (אני לא זוכרת מה המותג), והסיומת של אריג החצאית היה נטול מכפלת. ומדובר בבד דמוי סאטן בקצה, כלומר כבר כשקניתי אותה, הקצה התפורר (אם לא היה מדובר על עודפים, לא הייתי טורחת).
באופן כללי, אם כשיש לי את הזמן אני כבר באזור שיש בו חנות, אני הראשונה שאקפוץ פנימה לבדוק את המלאי.

6. יש לכן תוכניות לקנות הקיץ בגדי או נעלי מעצבים? אילו?
לא משהו מתוכנן, אבל אם יזדמן, למה לא?

marjorie m

New member
תומר בן כנען

למה את מתכוונת מבחינת העיצובים שלו? כי הטוניקות המחויטות-מכופתרות שלו מנצחות בעיניי (יש לי שתיים), אבל כל שאר הפריטים בחנות נראים לי כמו פארודיה קלישאתית על מעצב ישראלי צעיר.

Bacio

New member
יש לו עיצוב של חולצת טריקו עם שרוך נקשר

(הצטלמתי איתה כמה פעמים)

אבל למה את התכוונת? אני רואה שאני בהחלט חייבת לערוך ביקור בת"א בקרוב.

SimplyMe1

New member
אני אני אני!!

1. אוהבות מעצבים ישראלים? אין הרבה כאלה, למרות שאני קונה בקאלה לעיתים, אחת לכמה זמן יוצא לי לרכוש ברזילי, ובנוסף יש לי כמה תכשיטים מדוכנים תל-אביביים למיניהם וגם מרביד- שמחזיקים עיצובים של מעצבים ישראלים, למרות שאני לא הכי מתלהבת מהשימוש הגורף בציפוי זהב\גולדפילד, ואז משלמים על פריט שלא יכול להחזיק שנים, ועוד כזה בלי מקלחת\ים\בריכה.

מה שכן, לפני כחודשיים לערך אימצתי לחיקי חנות אחת שהמעצבת בה גם מייבאת וגם מעצבת בגדים מדהימים שרובם
one piece, ואני מוכנה לשלם על בגדים יפים ואיכותיים ולדעת שאין הרבה בחורות שלובשות את הבגדים האלו, ואני מקבלת מחמאות על הבגדים משם, הם נשיים,רכים ומגניבים, ובאמת העובדה שאני די "מקורית" בשטח-עושה לי את זה בבחירת הבגדים והסגנון שאני בוחרת לעצמי.

* אני לא מתחברת למעצבים כמו רונן חן\טל בק\בצלאל נעמה- לא לעיצובים האפורים והמשעממים ולא למחירים שבהם מתמחרים למשל חולצות כותנה ולייקרה.
אבל אני כן רואה פוטנציאל בכול מיני מעצבים צעירים שמנסים בדים וגזרות יפות, ומבינה את הצורך שלהם לתמחר במחירים קצת יותר גבוהים מהרגיל כדי להצליח בתעשייה שלנו.
2. את מי? מעדיפה לא לציין את החנות. אני שומרת אותה לעצמי, למרות שהרמז שלי הוא שיש אותה בנווה צדק:)
3. כמה אחוזים מהארון שלכן, בערך, מורכב מבגדי מעצבים? וכמה מהנעליים? מה ההגדרה למעצב? מלונו באלניק\סטיוארט ויצמן?
-אז אין לי בכלל אותם בארון..יש לי קנת קול, מארק ג'ייקובס ועוד רבים וטובים, ולא מעצבים ישראלים ממש.

מה שכן-אני מאוד אוהבת את התכשיטים של כמה מהמעצבות בדוכנים בדיזי' סנטר. יש כאלו שעושות דברים מקוריים ויפים ואני מוכנה לקנות גם אם זה לא זהב ובידיעה שציפוי זהב לא יחזיק הרבה זמן.
4. מה אתן קונות יותר, בגדי מעצבים או בגדי רשתות? ונעליים? רשתות..זה די נוח..למרות שהחנות ההיא שאני אוהבת בה את העיצובים, מחזיקה 2 חנויות, אז זו רשתונת קטנטונת

5. ולמה? פשוט נוח יותר..
6. יש לכן תוכניות לקנות הקיץ בגדי או נעלי מעצבים? אילו? אני זורמת........אין לי תוכניות, רואה-וקונה

למעלה