סקר: מעצבים ישראלים

סקר: מעצבים ישראלים

1. אוהבות מעצבים ישראלים?
2. את מי?
3. כמה אחוזים מהארון שלכן, בערך, מורכב מבגדי מעצבים? וכמה מהנעליים?
4. מה אתן קונות יותר, בגדי מעצבים או בגדי רשתות? ונעליים?
5. ולמה?
6. יש לכן תוכניות לקנות הקיץ בגדי או נעלי מעצבים? אילו?

kikush4

New member
עונה נה נה

1. לא
3. אין בכלל
4. בגדי מעצבי על בינלאומים, קוים לשפוטי העם של מעצבי אל ובגדי רשתות
5. למה לא קונה ביגוד של מעצבים ישראלים איכותעל הפני + מחירים גבוהים+ חוסר יצירתיות

ועונה לעצמי:

1. מאוד מאוד. יש גם לא מעט מעצבים בינ"ל שאני אוהבת, אבל עובדתית יש בארון שלי יותר מעצבים ישראלים דווקא. הם פחות אמנותיים, אבל יותר מותאמים לסגנון החיים שלי.
2. נעמה בצלאל, רונן חן, טל בק וההיא מ"בנות" (לא זוכרת את שמה אף פעם). בעבר מאוד אהבתי את יעל לב (היא עוד קיימת?). בנעליים אני אוהבת את שולה, שגיליתי השנה.
3. לא הרבה, בשורה התחתונה. אולי 7% מעצבים. בנעליים קצת יותר, אולי 10%.
4. בגדי רשתות ונעלי רשתות.
5. בגלל הזמינות הפיזית, בעיקר. אני פשוט מגיעה יותר בקלות לקניון מאשר לחנות של איזו מעצב בפינה נסתרת בת"א, שאני צריכה לנסוע אליה במיוחד ושאין לידה חנויות נוספות שמעניינות אותי. אם כי לאחרונה גיליתי שהנסיעה במיוחד הזו דווקא מגדילה את הנאתי ולא להיפך.
6. נעליים כבר קניתי, אני כן זוממת על עוד איזה חצאית או שתיים מנעמה בצלאל, ואני גם זוממת לדגום את "מעצבים ביקב" בטל שחר, שמעתי שיש שם יופי של מבחר.

רב הארון שלי מורכב מבגדי מעצבים ישראלים

צעירים.
למעשה בארץ רב הבגדים שאני קונה הם בגדי מעצבים ישראליים
אני אוהבת את הצעירים והלא מוכרים שעדיין לא התמסחרו
\
מותגים מוכרים לא מעניינים אותי ולכן גם אין לי בגדי מעצבי על .
בחו"ל אני קונה בכל מיני חנויות קטנות שאני אוהבת למצוא ובשווקים.
יש לי את החנויות הקבועות שלי שאני תמיד חוזרת אליהן

אצלי זה פחות המעצבים ויותר החנויות עצמן

אני כרגע במיקס של רשתות וקניונים, וחנויות שמחזיקות מעצבים צעירים. (לא חנויות של מעצב אחד כמו של רונן חן, נעמה בצלאל
, סיגל דקל וכאלה, פשוט כי החנויות החביבות עליי שלהם, בתל אביב, לא כל כך זמינות לי). עם המעצבים הצעירים אני צריכה לשים לב לא ליפול בשבי של דברים "מיוחדג'ים" שלא מחמיאים לי תכל'ס. המעצבת היחידה שאני ממש אוהבת היא נעמה בצלאל, שכשהיא צולפת מבחינתי, היא צולפת.
נעליים אני פחות קונה ממעצבים כי פשוט לא כל כך הולכת לחנויות "כאלה". אפילו לא ממש יודעת את המחירים. יכול להיות שכמו עם המעצבים הצעירים, זה יסתבר כלא כל כך יקר (יחסית לרשתות כשאינן בסייל)? הלוואי. אני באופן עקרוני חולה על נעליים ויכולה לצאת מדעתי בחנויות של נעליים משגעות כמו שופרא.
לגבי תיקים, הגעתי למסקנה שאין לי מה לקנות ביוקר כי הם נמאסים עליי די מהר גם אם הם היו יקרים מאוד. אני מקפידה על פרקטיות (מבחינת חלוקה פנימית למשל) ושיהיו יפים בעיניי - ומוצאת פה ושם דברים מגניבים.
(אגב, אביגיל, יש לי תיק אחד של כיסים שקניתי דקה לפני שהם נהיו יקרים בטירוף, אני כבר לא יכולה להרשות לעצמי להחליף אותו
)

marjorie m

New member
אוהבת בתיאוריה, בקושי רוכשת בפרקטיקה

אני אוהבת בעיקר את "בוטיק המעצבים" של דיזנגוף סנטר. לא הכל שם מוצלח, אבל יש דברים מאוד מרעננים שלעתים גם עומדים במסגרת התקציב המצומצם שלי. אני זוכרת משם לטובה במיוחד את סיוון רג'ואן (שמלות ערב), יעל שילר (בגדים יקרים יחסית, בניחוח אירופאי מוקפד) והאני-בי.

יש מעצבת ישראלית - שלא מוכרת בסנטר - שנקראת אופירה. יש לה גזרות מכנסיים פשוט מנצחות (בז'אנר מגדילי התחת הזכור לטובה
), בחנות העודפים שלה בתל גיבורים מוכרים אותם במחיר שווה לכל נפש.

בעולם מושלם, היו מצטרפים לארון שלי גם פריטים של ברכה בר-און וגרטרוד. לצערי, הם ממש-ממש לא עומדים כרגע בתקציב שלי (רבע לסטודנטית שעובדת במשמרות..)

בגדול, לא עשיתי שופינג רציני כבר הרבה זמן. בהתחלה בכוונה, אחר כך החשק שלי פשוט התפוגג והתחלתי להרגיש שרשתות גדולות מלחיצות אותי וגורמות לי ללכת לאיבוד. אז בחנויות מעצבים לא קניתי בחודשים האחרונים, אבל כן קניתי בחנויות קטנות ולא מעוררות אגורפוביה.

הקיץ, עם כל הצער שבדבר, אין לי כוונה לקנות שום פריט מעוצב. אני חוסכת לטיול לסקנדינביה, שם נקניקיה (לא מעוצבת) תעלה לי בסביבות ה-60 ש"ח...

efroch99

New member
מעניין, אצלי הן ממש מחוץ לתחום

עד שהתחילו לפתוח חנויות שלהם בקניונים, בקושי הייתי מודעת לקיום הקונספט הזה.

מאז, יצא לי להיכנס אולי פעמיים שלוש לחנויות של מעצבות ודי מהר לסוב על עקבי. גם המחירים הם כמעט תמיד מעל לתקציבי האישיים שלי לפריט.

אי לכך אין לי מהן כלום, ונראה שזה לא הולך להשתנות.

אה!! סליחה, פתאום נזכרתי שיש סיכוי שהגיעו לידי כמה בגדים של מעצבות דרך יד שנייה. פתאום פשוט נזכרתי שראיתי שמות ישראלים על חלק מהבגדים שקניתי (זה לא היה גורם מעודד בתהליך הקנייה). מאוחר יותר אלך לבדוק את השמות, בשביל הסקרנות.

עונה

1. אוהבות מעצבים ישראלים? לא
2. את מי?
3. כמה אחוזים מהארון שלכן, בערך, מורכב מבגדי מעצבים? וכמה מהנעליים? מעט מאד
4. מה אתן קונות יותר, בגדי מעצבים או בגדי רשתות? ונעליים? רשתות (ועדיף בסיילים
)
5. ולמה? בגלל המחיר (נו אני אדם של כמות ולא של איכות כנראה
)
6. יש לכן תוכניות לקנות הקיץ בגדי או נעלי מעצבים? אילו? לא תוכנית מובנת אולי אם יצא

ממצו

New member
עונה גם

אוהבות מעצבים ישראלים? חלק מהם.
את מי? יש לי כמה שמלות של אנקי ביי ויוי. פעם קניתי גם אצל רונן חן ודפנה לוינסון. מי שזוכר את הרשת "פשוט" של בגדי מעצבים הייתי קונה שם בעיקר בסיילים.
כמה אחוזים מהארון שלכן, בערך, מורכב מבגדי מעצבים? וכמה מהנעליים? בגדים 5% ונעליים 0.
מה אתן קונות יותר, בגדי מעצבים או בגדי רשתות? ונעליים? בעיקר רשתות, מדי פעם יד שניה ומדי פעם באתרים של חברות בחו"ל ואיביי.
ולמה? בעיקר בגלל המחיר, וגם בגלל שהסגנון של חלקם לא לטעמי.
יש לכן תוכניות לקנות הקיץ בגדי או נעלי מעצבים? אילו? לא מתוכנן, אבל אם אני אראה פריט שימצא חן בעיני ומתאים לכיס שלי - אני אקנה.

ממצו

New member
מוסיפה לגבי תיקים ותכשיטים

הסיפור כאן לגמרי שונה.
תיקים וארנקים אני כמעט תמיד קונה של מעצבים ישראליים.
תיק אדום של גל פלדמן ותיק נוסף של מעצבת בשם אפרת ועוד.
תכשיטים כנ"ל. אוהבת מאוד את התכשיטים של שלומית אופיר, גל ברש ועוד הרבה. יש לי טבעת שקיבלתי ללידה של אגס ותמר שאני מאוד אוהבת.
הייתי אומרת ש90% מהפריטים שיש לי הם של מעצבים.
מחכה ליום ההולדת שלי בספטמבר כדי לקנות עוד.

לגבי שלומית אופיר

סתם לידיעה, בניגוד לאיך שהיא מציגה את התכשיטים, הרבה מאוד מהתכשיטים בכלל לא עיצובים שלה אלא חלקים שנקנים מסין בפרוטות... חפשי בגוגל אתר בשם SUNBIJOUX, קצת קשה לנווט שם אבל תמצאי שם עגילים וחלקי שרשראות, חלקם בדיוק מה שהיא מוכרת וחלקם באותו סגנון. גם באטסי יש לא מעט

האיכות לא תואמת את המחיר שהיא דורשת...

אני קונה את אותם עגילים בערך ב-50 ש"ח, במקום 90 ש"ח ומעלה ואז זה מחיר סביר, בידיעה שאלו לא תכשיטים לנצח

ממצו

New member
אני מודה שהצלחת להפתיע אותי

הייתי בטוחה שהבחורה מוכשרת ובונה בעצמה תבניות ליציקה, כמו שצורפים עושים. בכל מקרה בזמן האחרון היא מאוד העלתה מחירים ולא יצא לי לקנות אצלה. תודה שהערת את תשומת ליבי.

גם אני התאכזבתי... החשד שלי עלה

כשליומולדת קיבלתי כרטיס לקבלת עגילים מתנה.. נראה לי קצת מוזר, כי לרוב מקובל לתת רק הנחה. זה נתן לי מושג על מתח הרווחים שלה. מאוחר יותר ידיד שלי מצא עיצובים שלה אצל מוכרים סיניים, כשאני מנחשת שהיא קונה מהם ולא הם העתיקו ממנה.

זה מרגיז כי זה שקר. היא מציגה את העיצובים כשלה, עיצוב "מקורי" ועל זה אנשים מוכנים לשלם יותר.

michali278

New member

1. אוהבות מעצבים ישראלים?
כן

2. את מי?
נעמה בצלאל, אסף פלג, רונן חן

3. כמה אחוזים מהארון שלכן, בערך, מורכב מבגדי מעצבים? וכמה מהנעליים?
מעט מאוד אני יכלה לספורבשתי ידיים את פריטים שיש לי
שמלה מהממת של נעמה, 2 שמלו +כמה חולצות של אסף פלג, 3 פריטים של רונן חן, 2 זוגות נעליים של שולה

4. מה אתן קונות יותר, בגדי מעצבים או בגדי רשתות? ונעליים?
רשתות

5. ולמה?
יותר זול, יותר נגיש

6. יש לכן תוכניות לקנות הקיץ בגדי או נעלי מעצבים? אילו?
ממש רוצה לקנות בסיילים של רונן חן השנה כל דבר שימצא חן בעיני

עונה

1. אוהבות מעצבים ישראלים? בגדול אוהבת חלק מהעיצובים, בעיקר נעמה בצלאל, אפרתה, דפנה לוינסון, לולו ליאם והרבה מעצבי נעליים כמו שומייקר, אדי כלאב, מיכל מילר ועוד

3. כמה אחוזים מהארון שלכן, בערך, מורכב מבגדי מעצבים? וכמה מהנעליים? נעליים לא מעט, משום שאני רואה הצדקה בלהשקיע הרבה כסף בנעליים שנוחות לי. בגדים קצת פחות. אולי 5 אחוז מהארון בגדי מעצבים ישראליים.

4. מה אתן קונות יותר, בגדי מעצבים או בגדי רשתות? ונעליים? קונה הכי הרבה בגדי רשתות, ולא מעט און ליין, נעליים אני לרוב קונה בשופרא, פרשס ובחנויות של מעצבים ישראליים

5. ולמה? המחירים... ברור לי שייצור בארץ הוא יקר יותר אבל לשלם 200 ש"ח על חולצת טריקו, יפה ככול שתהיה קצת קשה לי... או 700 על שמלה... גם נהיה קטע מעצבן כזה, שחלק מהמעצבים הפכו עם הזמן לרשת. למשל, נעמה בצלאל, דפנה לוינסון וכ"ו הן כבר בהחלט רשת חנויות, ובהתאם הייצור כבר המוני יותר ועדיין המחירים בשמיים. היה לי קטע לא יפה לא מזמן עם נעלי קאפל אוף, שבעבר היו נעליים בעבודת יד והצדיקו את המחיר היקר, והיום אחרי שיש כמה חנויות גם שם הייצור הפך המוני והרבה פחות איכותי

6. יש לכן תוכניות לקנות הקיץ בגדי או נעלי מעצבים? אילו? נורא בא לי שמלה של נעמה בצלאל

למעלה