סקר: לפטופ או קלסר

lol65

New member
תלוי

עד כמה מהר אתה מקליד. הרוב משתמשים בלפטופ, אבל יש הרבה שנשארו עם המחברת. אני אישית העדפתי לפטופ. פחות בלאגן, לא מאבדים דפים, הכל מרוכז, אפשר לשלוח לאן שצריך, אם המבחן בחומר סגור אז בכלל חבל על בזבוז הכסף על מחברת ואח"כ על המקום שהמחברת הזו תתפוס לי על המדף.
מציעה להתחיל עם מחברת ולראות איך זה, ומקסימום לעבור ללפטופ.

K4lEl

New member
איך זה עובד אבל?

כולם מתקתקים בזמן ההרצאה\שיעור?
זה לא מפריע למרצה?

K4lEl

New member
אז בהנחה ואני מתחיל ללמוד משפטים באוקטובר

את מייעצת להתארגן על תיק טוב למחשב? (במקרה שאני מעדיף לשמור את החומר במחשב ולא באינסוף מחברות).

ויש לי כבר מחשב נייד, כמובן.

Atenolol

New member
תיק טוב, כולל...

מחשב, מטען, חוט מאריך קל, ומנעול שיאפשר לנעול את המחשב לשולחן למקרה שאתה רוצה לעזוב אותו לבד כשאתה יוצא לשירותים בהפסקה.

cancer3009

New member
כולם מתקתקים בזמן ההרצאה

רק ש90 אחוז מהתקתוקים זה צ'ט הפייסבק, השר משחקים באבלס.

K4lEl

New member
אז מזל שסגרתי את חשבון הפייסבוק שלי

עכשיו לא יהיה לי פיתוי ואוכל להתרכז בהרצאה.

cancer3009

New member
עזוב אותך אחי

ההרצאות החידות שמגיעים אליהן הן אלה שי שבדיקת נוכחות, ובהן אתה תחפש כל פיתוי כדי להתעלם מההרצאה ביתר יעילות.

K4lEl

New member
אתה מקצין, או שזה באמת עד כדי-כך?

אני מתכוון, כבר קראתי כמה פסקי דין, וזה די מעניין אותי. כמובן שאני לא יודע מה הולך בהרצאות, אך בגדול קיימת משיכה לנושא.
האם הסלידה מהרצאות מאפיינת את כל הקורסים ואת כל הסטודנטים במשפטים?

sacrament

New member
דעה אחרת

אני מאוד נהניתי מרוב ההרצאות בתואר, גם בשנה א', למעט 2 קורסי חובה עם מרצים חסרי מעוף שבעיקר הרדימו אותי. מכל מקום, השתדלתי להגיע לרוב ההרצאות מתוך עניין וגם כי ככה אני קולטת יותר טוב וגם כי אני מסכמת וסומכת על דרך הכתיבה והסידור שלי. זה כמובן לא אומר שלא שיחקתי בזומה/באבלס או כל דבר אחר בזמן השיעור. לפעמים זה עוזר מאוד להקשיב (לפחות אצלי, כי זה מעסיק את החלק בראש אצלי שנוטה לחלום בהקיץ) ולפעמים זה פשוט מעולה בקורסים משמימים כשבא לך לקבור את עצמך.

ורק אציין שאני מכירה לא מעט אנשים שנהנים מלהקשיב בהרצאות. ובהחלט לא מעט שסובלים מכל שניה ומנסים למצוא כל תירוץ לא להגיע ואיכשהו מגיעים רק לשיעור האחרון ומתעלקים על אנשים לקבל מחברות. לאיזו קבוצה אתה תשתייך? אחרי כמה שיעורים אני מניחה שתהיה לך תשובה על זה.

C l u e

New member
אני מאד אהבתי לשבת בהרצאות

(מוזר לדבר על זה בלשון עבר!)

הייתי כותבת בשיעורים כי אני מפונקת ואוהבת את הנוסח שלי ולא של אחרים. אני מניחה שכתיבת המחברת הייתה אחת הסיבות העיקריות לכך שהתעקשתי להגיע לכמעט כל ההרצאות, אבל לא רק. מאד אהבתי להקשיב, לשאול שלות, לענות לשאלות של המרצים. בקורסים שהתעניינתי בהם גם הייתי קוראת את הפסיקה שביקשו. כמוני היו עוד די הרבה סטודנטים, מניחה שבערך 20%-30% מהכיתה, שהיו מגיעים לכל ההרצאות. היתר מתחלקים בין אלה שמגיעים מידי פעם לבין אלה שלא מגיעים בכלל.

להגיד לך שאי אפשר לעבור את התואר בלי להגיע להרצאות? בולשיט. אפשר בקלות, ואני לא מדברת על 60 אלא על 80+ ויותר, תלוי כמה אתה גאון ואוטודידקט (יש לי בתואר בחור שבאופן קבוע לומד מהמחברות שלי למבחנים מבלי להגיע להרצאות, ותמיד עוקף אותי ב-2-3 נקודות במבחנים. ת-מ-י-ד!!!). עם זאת, לדעתי מדובר בחוויה אחרת לגמרי של תואר. אני מעדיפה את ההגעה, גם אם זה לא יעיל או משתלם. אני נהנית מזה, נהנית מכך שמרצים אומרים לי שלום במסדרונות, נהנית לקבל מהם המלצות אחר כך, נהנית מהתכנים בהרצאות....
אה, וכמובן, ללמוד חומר של סמסטר שלם או שנה שלמה בכמה ימים זאת לא קייטנה.. אני לומדת בממוצע 2-3 ימים למבחן ומקבלת אחלה ציונים. מעדיפה להגיע כל הסמסטר ולא לאבד את השפיות בתקופת מבחנים anytime.

K4lEl

New member
תודה על התגובה

גם אני אוהב להשתתף בשיעורים ולהראות נוכחות.
אני חייב לציין שהזילות כלפי ההרצאות קצת מרתיעה אותי. האם מדובר בתואר כל-כך קל שלא צריך בו הדרכה פרונטלית?
אני מודע לכך שבראש ובראשונה אני בא ללמוד לתואר, אך האינטראקציה והחברותא עם סטודנטים נוספים חשובה לי גם כן.

כמו כן, בידיעון שקיבלתי מהפקולטה, רשום בחלק מקורסי החובה כי יש להשתתפות בשיעורים\הרצאות משקל של 5%-20% מהציון הסופי של הקורס... וכמובן שמצוין נוכחות חובה. האם הצהרות אלו אינם אלא בוקי סריקי?

C l u e

New member
משפטים זה תואר שאפשר לעשות בהתכתבות.

צריך יכולות אוטודידקטיות בסיסיות ומספיק זמן לפני מבחן, ואין כל טעם בהגעה להרצאות. מי שמגיע להרצאות זה מי שאוהב את תהליך הלמידה או את האינטראקציה החברתית, זה ממש לא מאסט.
אני לומדת באתא ומעולם לא לקחתי קורס בו נוכחות היא חלק מהציון (למעט קליניקה). גם ציונים מיטיבים שקיבלתי הצריכו השתתפות פעילה שמראה שקראתי את חומרי הקריאה לשיעור, ולא סתם להיות נוכחת בכיתה. נוכחות חובה כברירת מחדל זאת הנחיה של המל"ג, הרבה מרצים לא אוכפים את זה או אוכפים את זה חלקית, וגם אז מותר להחסיר 3 פעמים. במהלך כל התואר יצא לי לקחת 2 קורסים בלבד (שניהם עם אותה המרצה) בהם בכל שיעור הייתה קריאת שמות (ולא דף נוכחות, איתו קל יותר לזייף- לא שאני בעד) והייתה הקפדה מלאה על דרישת נוכחות החובה.
אגב, בשנה א' למדתי במכללה ושם הייתה הקפדה הרבה יותר רצינית על דרישת הנוכחות.

למעלה