סקר לבוש ילדים

סקר לבוש ילדים

בהמשך לשרשור היומי שבו ניכר שיש בפורום המון אמהות וכולן מלבישות את ילדיהן

אפשר כמובן לענות לגבי אחיינים, בני דודים, חיות מחמד וילדים שאתן רואות ברחוב מדי פעם

אם בא לכן, כדאי להוסיף מה גיל הילדים ומה מינם.

1. מי בוחר את הבגדים בחנות - הילדים או אתן? (במילים אחרות - לוקחות את הילדים לשופינג?)
2. ומי בוחר מה ללבוש בבוקר?
3. ומה בד"כ באמת לובשים הילדים לגן ולבית הספר? איך הם נראים?
4. האם יש לכן קווים אדומים בקניית בגדים - למשל טווח מחירים מסוים, הרכבי בד מסוימים, הדפסים כאלה ואחרים או גזרות מסוימות שאתן לא מוכנות להכניס הביתה?
5. רשתות מועדפות?
6. מה התקציב החודשי ללבוש לילדים?
7. כל כמה זמן אתן מחדשות להם את המלתחה?
8. נהנות להלביש את הילדים?

shir007

New member
לא קבועה כאן, אבל עונה בכ"ז..

1. בחנות - תלוי אם הן איתי או לא.. אבל הרבה פעמים מחזירה כי לא לטעמן... אז משתדלת לשבת יחד איתן ולקנות אונליין.
2. הן, לגמרי הן.
3. עכשיו בקיץ - שורטס או חצאית קצרה וטי שירט או גופיה. (אין תלבושת אחידה).
4. טווח מחירים - כן, לא ממש יודעת להגדיר זה תלוי במטרת הבגד ואיך הוא נראה... הרכבי בד - כן, יש לי ילדות רגישות, משתדלת לקנות כותנה. לא אוהבת מקושקש מדי, גזרות - לא קצר מדי, לא סטרפלס, לא חולצות עם שרוול אחד. ה"חוק" אצלינו על בגדים הוא ששני הצדדים צריכים להסכים על הבגד.
5. אני בארה"ב אז children's place, gymboree, gap, old navy, j crew, carter's, target. פחות או יותר.. אה וגם abercombie ו justice לגדולות יותר.
6. אין.. (אבל הרבה יותר מדי..).
7. כל הזמן...
8. מאד. למרות שבתכלס לא ממש מלבישה... רק קונה..

ומתחילה:

הילדון בן 5
פצפונת בת שנתיים

1. אני. נדיר עד בלתי קיים שאקח אותם איתי, זה משעמם אותם וזה מעצבן אותי. רק לקניית נעליים הם באים וגם זה לא תמיד - לרוב אני פשוט לוקחת את הזוג הישן איתי לצורכי מדידת סוליה לסוליה, ואם צריך מחליפה. יותר קל לי לקפוץ שוב לחנות מאשר לרדוף אחרי המודדים המרדנים שלי

מה שכן, אני יודעת מה הם אוהבים ומשתדלת לקלוע לדברים שיהיה להם כייף ללבוש (חולצות עם הדפסים שווים לילדון - מכרישים ודינוזאורים ועד כלי תחבורה ושמלות עם "דברים של בנות" לפצפונת).
2. בד"כ הם. לילדון לא ממש הייתה דעה עד לאחרונה, אבל עכשיו הוא מבקש בעצמו מה שהוא רוצה, ופצפונת מאוד אוהבת לבחור (אם כי אני מגבילה אותה לשתי אופציות).
3. הילדון לובש טי שירטים מודפסים ומכנסיים (לא ג'ינס. טריקו נחמד) ופצפונת או בשמלה וטייץ או בחולצה ומכנסיים. אני בהחלט משתדלת שיהיה נקי ותואם (וחמוד) אבל גם לא מפנפנת את הילדים בטירוף.
4. ב-ר-ו-ר!
מאיפה להתחיל?

בלי פוליאסטר (60% כותנה זה מינימום מבחינתי, אחרת זה כמו ללבוש ניילון)
בלי הדפסי גולגלות ושאר דברים מחרידים, וגם בלי כיתוב "סקסי" בורוד עם נצנצים (או בכלל, כל דבר עם רמיזות מיניות, מעודנות או בוטות)
ובאופן כללי אני משתדלת שהמראה של הילדים ישדר מה שלדעתי מראה של ילדים צריך לשדר: כייף, ילדות, תמימות ושמחה.
5. בארה"ב אני מכורה לגמרי לג'ימבורי ולג'מפינג בינס. בארץ אני מוצאת להפתעתי שאני קונה להם המון ב H&M (לעצמי אני לא מוצאת שם כלום, אבל לילדים? אני מוכנה לקנות את כ-ל החנות) ואני מאודדדדד אוהבת את זארה ילדים, אבל המחירים מזעזעים. אני גם קונה הרבה בהאנגרים כאלה ואחרים, ובמבצעים - בגולף ופוקס.
6. האמת שזה לא חודשי אלא עונתי, אני מניחה שמשהו כמו 800 לילד, אולי קצת יותר.
7. פעם בעונה - ואז רק לפי הצורך (התקפי גדילה בלתי צפויים, בלאי וכו').
8. הכי בעולם

Aניס

New member
עונה בקצרה

כי אני גולשת מהאייפון.
שלושה בנים, 9 ורבע לחמש.
קונה לבד, לא מתעניינים וסתם מנדנדים. למעט נעליים.
אוהבת את HM , פוקס גולף ופיג׳מות רק של דלתא.
משתדלת לקנות במבצעים בסוף העונה לשנה הבאה במחירים ממש טובים.
נראה לי שיוצא בערך 1000 ₪ לילד לכל עונה.
אמא שלי נוסעת הרבה לחו״ל וקונה מלא מלא דברים מיוחדים ומדליקים (כמו חולצות כדורגל שוות, גיבורי על עם אורות ושטויות וכו׳).

לא מלבישה אף פעם מפונפן, תמיד בייסיק ונוח. רק לחגים יש איזה ג׳ינס או דגמ״ח יפה.

מעיןבר

New member
וואי, הילדות שלי בגילאים תואמים

הגדולה 9 וקצת, הקטנות 4 וחצי.

מרים 882

New member
אופס.....

גילאים:בת 19 1/2.בנים :16,10,3
2 הגדולים לוקחים אותי

2 הקטנים אין-מצב שאקח אותם לפעמים לנעליים
לגדולים הם.לקטנים אני ערב קודם
מתייחסת לקטנים:שונאת טרנינגים!מכנסי ג'ינס,דגמחים,סקיני.
חולצות תואמות .פסים,משובצות מכופתרות,הדפס עדין
אחוז גבוה של כותנה חובה,בלי הדפסי דמויות
מחירים:מכנסיים עד 120ש',חולצות עד 60ש'
נעלים עד 200ש'.
h&m לוקחת בענק,זארה למעילים ,בגדים חגיגיים וסוף -עונה.
קונה בתחילת עונה את המאסה העיקרית בערך 1500 לילד
מוסיפה כשצריך
הכי כיף בעולם

Fun Fair

New member

1. מי בוחר את הבגדים בחנות - הילדים או אתן? (במילים אחרות - לוקחות את הילדים לשופינג?)
אני. אני. אני. (חכמה גדולה. בנדליקו עוד רגע בן חצי שנה..)
2. ומי בוחר מה ללבוש בבוקר?
אני. אם אבא יבחר, הבנדיט יראה כמו קרקס.
3. ומה בד"כ באמת לובשים הילדים לגן ולבית הספר? איך הם נראים?
מהמם, מה ז"א?
חליפות גן / בגד גוף עם או בלי מכנסיים/ רומפרים
4. האם יש לכן קווים אדומים בקניית בגדים - למשל טווח מחירים מסוים, הרכבי בד מסוימים, הדפסים כאלה ואחרים או גזרות מסוימות שאתן לא מוכנות להכניס הביתה? לא קונה בדים לא נעימים. חוץ מזה בנתיים הכל הולך
5. רשתות מועדפות?
קרטרס, פוקס, גולף והאמת שהשבוע עשיתי קניה מטורפת ב....שוק בצלאל! פריטים של מיש מיש בחמישה שקלים לפריט! סידרתי אותו עד השנה הבאה

6. מה התקציב החודשי ללבוש לילדים?
אמממממ......נקסט!
7. כל כמה זמן אתן מחדשות להם את המלתחה?
כל יום? (חופשת לידה זה עסק יקר...
)
8. נהנות להלביש את הילדים?
בטח! זה כמו להלביש בובה

עונה שלושה ילדים 9.5,7.5,1.9 שני בנים ובת

1. מי בוחר את הבגדים בחנות - הילדים או אתן? (במילים אחרות - לוקחות את הילדים לשופינג?)אני ורק אני לכל בני הבית לפעמים הם מצטרפים
2. ומי בוחר מה ללבוש בבוקר?אני בוחרת ( לא כזה קשה עם התלבושת אחידה ) והקטנה קטנה מדי כדי להבין
3. ומה בד"כ באמת לובשים הילדים לגן ולבית הספר? איך הם נראים? חולצת בית ספר ומכנסי טריקו גנסים וכאלו רק לימים אקסטרה אם מעדיפים נוחות על יופי הקטנה מה ששמה לה משתדלת לא חצאיות ושמלות שיהיה לה נוח
4. האם יש לכן קווים אדומים בקניית בגדים - למשל טווח מחירים מסוים, הרכבי בד מסוימים, הדפסים כאלה ואחרים או גזרות מסוימות שאתן לא מוכנות להכניס הביתה? אני לא מוכנה לקנות לילדים בגדים במחירים מוגחכים בדיוק כמו שאני לא אקנה
5. רשתות מועדפות?אין לי ממש ,אני עוברת בעיר בחנויות סתם , קונה בעודפים של קדס , גולף ודומיו
6. מה התקציב החודשי ללבוש לילדים?אין תקציב חודשי אני לקטנה אוספת לאורך העונה דברים לעונה הבאה מקניות בחו"ל וחנויות עודפים ואז היא מוכנה בתחילת העונה לגדול בכל תחילת עונה הוא מקבל 4-5 זוגות מכנסיים וכמה סוואצרים והקטן עובר אילו מהגדול לאורך כל העונה אני ממשיכה לקנות פה ושם לפי הצורך)
7. כל כמה זמן אתן מחדשות להם את המלתחה?ע"ע סעיף 6
8. נהנות להלביש את הילדים? כן בעיקר שיש צורך במשהו מעבר

Bacio

New member
הבאנדליקו הפרטית

1. ברור שאני. ללכת איתה לשופינג אומר שאני אחפש בגדים ביד אחת, ואאלץ להחזיק אותה עלי ביד השנייה (ניסתי, לא הולך). ובלי קשר, כל עוד לילדה יש משהו נגד תאי המדידה במנגו, היא לא בשלה לשופינג עם אמא.
2. אני מציעה, היא קופצת לתוך המגירה של השידה ובוחרת לבד (בד"כ החירה שלה תהיה טייץ ארוך, או אוברול, עם החולצות הכי סמרטוטיות שיש לה). בד"כ אנחנו מתפשרות על שילוב ביניהם.
3. מכנסיים נוחים (בד"כ מטריקו), וחולצת טריקו. ביום שישי אני מרשה ללכת לגן עם חצאית שמלה, או בגדים לבנים.
4. אני קונה רק 100% כותנה, גזרות של ילדים, בלי קשקושים, ובלי הדפסים ענקיים, ואני נגד ורוד ברבי/בזוקה. המוטו שלי "כמה שיותר צבעוני יותר טוב". והמחיר המומלץ מבחינתי לבגדים הוא 15-20 ש"ח לפריט.
5. המשביר (דלתא ושאר מותגי הילדים שלהם), קרטר'ס (מארה"ב, המחירים בארץ הזויים), פוקס (יותר שהיא הייתה תינוקת, עכשיו אני קונה לה רק בגדי בייסיק חלקים שם).
6. אני בד"כ קונה בסופעונה לשנה שאחרי, קצת מקבלת, ועוד קצת הסבתות מביאות לה מתנה. נראה לי שמדובר על הוצאה של 500-600 ש"ח לעונה (ואולי כדאי פעם אחת לחשב את העלות האמיתית).
7. פעם בעונה לא מספיק? לפעמים אני שומרת קצת בצד ובאמצע העונה יש פתאום "עוד" בגדים חדשים.
8. ב-ר-ו-ר. אני מחכה לרגע שהילדונת לא תסרב לגומיות לשיער (או יותר נכון, לא תסיר אותן דקה אחרי שאני שמה אותן), ואז השמחה שלי תהיה מושלמת.

אצלינו זה מחולק

הגדולה בת 18 - אנחנו יוצאות לבילוי בנות ביחד ויש לנו חלק שלם במלתחה שהוא משותף לשתינו ( רק שהיא עושה שילובים אחרים לגמרי עם אותם בגדים .
אם אני בחו"ל או בחנות לבד אני קונה לה ותמיד קולעת לטעמה לכן אני גם נהנית לקנות לה
לפעמים היא הולכת לקנות עם חברות והיא גם נחשבת סטייליטית מבוקשת בקרב הבנים שמבקשים שהיא תצטרף אליהם לקניית בגדים ותעזור להם לבחור.
בעיקרון אין אצלינו ביישוב קניון אז קניות זה לא משהו שעושים באופן קבוע אלא יום מיוחד שיוצאים בו מחוץ לעיר במיוחד

האמצעי בן 14 - או שאני יוצאת איתו לבד ואז על הדרך מרוויחים גם בילוי בבית קפה כי ממש כייף לשבת ולדבר איתו .
או שיוצאים עם הגדולה כי הוא אוהב שהיא בוחרת לו בגדים.
אני לא קונה לא שלא בנוכחותו כי קשה לי לקלוע לטעמו ( אלא אם כן הגדולה איתי ויכולה לחוות דעה)

הצעיר בן 12 -לא רוצה שופינג , מסרב להצטרף אלינו, טוען שהוא מעדיף לקבל ירושה מהאמצעי וזה מספיק לו. מבסוט עד השמיים כל פעם שהאמצעי קופץ מידה ומעביר לו ירושה נכבדת .
נראה לי שהקניות היחידות שאני עושה לו זה חולצות לבית הספר ונעליים .

אין תקציב קבוע אבל אני לא קונה מותגים ובגדים יקרים. בטח לא לילדים שכל הזמן גדלים.
הדבר היחידי היקר שאני קונה להם הוא נעליים לכדורסל ואת זה מחליפים כל חצי שנה כי הרגליים שלהם גדלות בקצב מטורף ( של הבנים כמובן. הגדולה כבר סיימה לגדול ויש לה מידות קבועות)

smaak

New member
הרבה יותר כיף לי להלביש אותו

יש לי ילד אחד, בן שש.

1. שנינו. לפעמים אני לבד ובוחרת משהו שהוא יאהב. אם כי מאז שהוא סירב ללבוש כמה דברים שקניתי, אם יש לי ספק אני לא קונה או שהולכת איתו.
2. בדרך כלל אני, לפעמים הוא. הוא למד ממני לנסות להתאים את המכנסיים לחולצה ולגרביים. כשהוא היה תינוק התאמתי לו מוצצים לבגדים וכולם אמרו שאני חולת נפש.

3. אני לא גרה בישראל. לא מלבישים כאן ילדים בפוטרים או בגדים מסמורטטים (כמו שאני רואה לפעמים בתמונות של האחיינים שלי). בימים קרים, בעיקר מכנסי בד או ג'ינס, חולצות כותנה או חולצות מכופתרות, סוודרים אם צריך, ופריטים מחממים בחורף. אין טריינינג. לפעמים יש כאן ילדים שבעיניי אובר דרסד לבית הספר, אבל זה בעיקר אצל הורים שאוהבים לנפנף בכסף.

4. בהמשך למה שכתבתי בסעיף השלישי. אני אוהבת שיאן מסודר ולבוש יפה, ומשקיעה בבגדים עם הדפסים שהוא אוהב ואין כאן. נעליים טובות לילדים עולות כאן הרבה כסף, לפעמים יותר מנעליים למבוגרים. בטווח מחירים של שבעים-שמונים אירו ויותר. ניסיתי לקנות פעם אחת משהו זול יותר, וזה נקרע אחרי זמן מאוד קצר. לכן אני משקיעה בנעליים טובות. אני לא מוכנה לשלם מחירים מופלצים של מותגים המייצרים קו לילדים, כמו טומי למשל או ראלף לורן. נראה לי מיותר, במיוחד בגיל שבו צריך לחדש מלתחה כל חצי שנה בערך. נעליים בדרך כלל אני קונה לו של ג'יאוקס או קלארקס, האחרונות של קיפלינג ומהן אני לא מאוד מרוצה.

מעיל לחורף אני משקיעה בדרך כלל מחיר גבוה, ובשני החורפים האחרונים קניתי לו מעילים של ג'ק וולפסקין, מותג אאוטדור. מאוד יקר, מאה ארבעים אירו למעיל, אבל מצד שני לא צריך להלביש בהרבה שכבות מתחת כי הם מאוד חמים.
שאר הבגדים, אני מוכנה לשלם מחיר סביר.

5. אייצ'אנאם, HEMA שזו רשת הולנדית שיש לה סניפים גם בבלגיה, לפעמים מזמינה לו דרך הרשת.

6. אין לי תקציב קבוע. כשצריך אני קונה חדש. אם יש משהו מגניב כמו למשל בחנויות של דיסני אני מרשה לעצמי לפעמים להתפרע כי יש להם דברים חמודים.

7. בדרך כלל כל חצי שנה.

8. בדרך כלל נהנית.

smaak

New member
או תודה..

אני קוראת לפעמים, אבל לא מעלה תמונות מטעמי ביישנות, פלאס בגדי עבודה יומיים..

milki35

New member
מצטרפת

הבת שלי בת שנתיים (בתמונה בשמלת יום הולדת מ- EPK)
אני בוחרת את הבגדים, אבל לאחרונה היא לא מסכימה ללבוש ורוד אלא רק כחול וסגול...
בבוקר אני מאפשרת לה לבחור מבין 2 אופציות
היא לובשת 'חליפות גן' ולעיתים שמלות או טוניקות
לא קונה נוצץ/פאייטים/שחור (למרות שהסבתא מתעקשת לקנות...)
אוהבת פוקס, גולף קידס, גם שילב עודפים וGAP
מוציאה כ-200 ש"ח בחודש

Ani15

New member
עונה

1. לבן, רק אני, בלעדיו (כמו אבא שלו, שונא קניות ואם לא אקנה לו לא יהיו לו בגדים חדשים בכלל). אצל הקטנה (חמש וחצי)- נעלים היא בוחרת (אחרת היא פשוט לא תנעל אותם), בגדים, איך שיוצא - לאחרונה גילתה את חדוות השופינג עם אמא, אז אם יוצא, למה לא (לא תמיד אני קולעת לדברים שהיא מוכנה ללבוש).
2. הם
3. דברים נוחים - טריקו ופוטר. היא לובשת מכנס כלשהו גם אם היא בוחרת שמלה. הם נראים... נקיים.
4. כן, אבל לא משהו שאפשר לנסח. בגדול, דברים יקרים מדי/ מופלצים מדי/ מבוגרים מדי - לא יתאימו.
5. פוקס, תמנון, ורשתות זולות (זברה, הנגאר) לבגדי יוםיום. אוהבת הוניגמן קידס אבל הם בד"כ יקרים לטעמי.
6. איך שיוצא. התקציב הכולל שלנו לבגדים וכד' הוא 1000 ש"ח. לפעמים זה שלהם, לפעמים שלנו, לפעמים ביחד.
7. כשהם גדלים (וכל עונה). אני מרגישה צורך כאן להבהיר משהו: רוב הבגדים שלהם הם ירושות מילדים אחרים במשפחה או חברים. אנחנו שמחים מאוד לקבל ולמחזר את הבגדים שעדין נראים טוב (ולזרוק אותם לפח בלי נקיפות מצפון אחרי מפגש עם גואש בגן או בוץ במגרש הכדורגל). לכן, לחדש את המלתחה בד"כ כולל אצלנו קפיצת ראש לחבילות בגדים עצומות שמאוחסנות בכל מיני ארונות כדי לבדוק מה מתאים בגודל, נראה מספיק טוב, מתאים לעונה המתקרבת וכו'. קניות - בד"כ לחגים הגדולים (ראש השנה ופסח), תלבושת בי"ס (הירושות שלנו מגיעות ממקומות אחרים), וכשצריך משהו ספציפי שחסר.
8. כשהם היו תינוקות התייחסתי אליהם כמו לברבי, היום, זה חלק מהשגרה. אוהבת שהם נראים טוב...

מנצל"שת לבקשה: הוא בן 12 וחצי, הוא צריך להיראות "קול", ואני מבינה בזה כמו תרנגול בסידור. לצערי, הוא מבין בזה עוד פחות. אמהות לילדים בגיל המתאים: אני מאוד אשמח להמלצות לבגדים לבנים בגיל הזה, שעונים על קריטריון ה"קול", גם למותגים "נחשבים", ועדיף במחיר סביר. אולי גם הבלוגריות יכולות להתייחס לפלח הגיל הזה (בנים בגיל ההתבגרות)? תודה!

למעלה