הבחירות שלי
בפרוג אני מפריד בין התקופה הקלאסית של שנות ה-70 לניאו פרוג והפרוג מטאל של סוף המאה ה-20 ותחילת המאה ה-21 בגלל החשיבות ההסטורית של להקות שנות ה-70 לעומת היכולות הוירטואוזיות של נגני הפרוג בשנים האחרונות. גיטריסטים ברוק המתקדם שנות ה-70: STEVE HOWE - YES ALEX LIFESON - RUSH JAN AKKERMAN - FOCUS 3 זה מעט מדי בשבילי אבל אין מה לעשות. גיטריסטים ברוק המתקדם בשנים האחרונות: ROINE STOLT - THE FLOWER KINGS,KAIPA,TRANSATLANTIC למרות שהוא היה ב-KAIPA גם ב 1975-1978 JOHN PETRUCCI - DREAM THEATER ALAN MORSE - SPOCK'S BEARD גיטריסטים לא ברוק המתקדם: JIMI HENDRIX RITCHIE BLACKMORE - DEEP PURPLE,RAINBOW,BLACKMORE NIGHT JIMI PAGE - LED ZEPPELIN וגם G3 בכל ההרכבים, ועוד רבים וטובים. קלידנים ברוק המתקדם בשנות ה-70: KEITH EMERSON - NICE,ELP TONY BANKS - GENESIS KERRY MINEAR - GENTLE וגם כאן אני מקפח המון קלידנים מצויינים שראויים להיות ברשימה. קלידנים ברוק המתקדם בשנים האחרונות: NEAL MORSE - SPOCK'S BEARD,TRANSATLANTIC TOMAS BODIN - THE FLOWER KINGS JORDAN RUDESS - DREAM THEATER קלידנים לא ברוק המתקדם: JON LORD - DEEP PURPLE,WHITESNAKE RAY MANZARACK - THE DOORS אני מקווה שרשמתי נכון את שמו MATTHEW BELLAMY - MUSE הפתעה!!!