סקר חדש.

לשיר דויטש

אין לי בעיה עם התלהבות מדברים עכשוויים יש לי בעיה עם הזלזול בשנות השבעים-זלזול שלא אחת נובע מבורות

Rudess

New member
לחגי בן אברהם

יש באוקטבריום אמירה אומנותית חזקה, אם לא הבנת אותה, בעיה שלך. לך לחפש פוסטרים של קרימזון...

ל-rudess המתלהב

לידיעתך אני לא אוסף פוסטרים , רק ניסיתי לעזור שנית , אני שומע רוק מתקדם עוד שאתה צעקת אמא אני צריך פיפי שלשית , גם אם דרים יוציאו אלבום שכולו שיעולים ונודים אתה תתלהב כי אתה לא אובייקטיבי ורביעית , אם אתה כזה מבין בוא תסביר לי איזה אמירה אומנותית יש באלבום שכולו חיקויים ואין בו כמעט מקוריות ( למעט ה-11 הדקות האחרונות ) ואני באמת רוצה שתסביר לי.

Rudess

New member
לחגי המתרגש

אין לי זמן לבזבז על הסברים בשבילך, בשביל זה יש לי את Ytsejammers Israel.

ל-rudess

הבנתי , אתה פשוט אוהב אותם ויהי מה , אמירה אומנותית או לא. לדעתי גם אתה לא יכול לומר אתה אולי יכול לכתוב ביקורת על האלבום (שאף פעם לא תיהיה רעה מפיך ) אבל להסביר באמת אמירה אומנותית אתה לא יודע. תשמע,שמעתי את האלבום יותר מפעם אחת והוא נחמד בעיני אבל מפה ועד אמירה אומנותית חזקה המרחק רב. חשבתי אולי שאני יכול ללמוד משהו מפי אחד כמוך אבל כאמור אין לך זמן לבזבז עליי-בקיצור גם אתה לא יודע.

RamiSun

New member
טל וחגי, תרגיעו....

ושאלה חגי, תגדיר בבקשה אמירה אומנותית.

ל-ramisun

זה בדיוק העניין שאני מדבר עליו,אם אתה אומר על אלבום מסוים שהוא בעל אמירה אומנותית ועוד חזקה אז תסביר למה אתה מתכוון (בפרט אם האלבום כולו חיקויים),אני לא ממש יודע להגדיר אמירה אומנותית שתיהיה מוסכמת על כולם , בשבילי אמירה אומנותית זה משהו חזק,בעל מסר,מקורי,משפיע למשל pink floyd-the wall pink floyd-dark side miles davis-bitches brew zappa isildures bane-mind voך1 king crimson genesis yes ואני יכול לתת עוד המון דוגמאות-הכוונה למשהו שיצר אחריו הד מוסיקלי רחב מאוד. קח לדוגמא את רדיוהד(לא משנה כרגע אם אתה אוהב אותם או לא),הם יצרו הד חזק , הם להקה שמוערכת על ידי המון טומנים מהמון קצוות מוסיקה.

cut2

New member
ההגדרה שלי

אמירה אמנותית - כל מה שאינו בגדר ניסיון מוחלט 'להשמע כמו'. יש לזה המון רמות, וכמובן שהכל סובייקטיבי.

ל-cut2

מסכים איתך בגלל זה הזכרתי את האומנים שהזכרתי ( ויש כמובן עוד המון ).כי מה שמייחד אותם שהם לא נשמעים כמו... אלא יש להם מוסיקה שמייחדת אותם וזה להבדיל מהאלבום האחרון של דרים

cut2

New member
שים לב

"אמירה אמנותית - כל מה שאינו בגדר ניסיון מוחלט 'להשמע כמו'. יש לזה המון רמות, וכמובן שהכל סובייקטיבי". (אני לא מאמין שאני מצטט את עצמי, האח לנרקיסיזם.) האחרון של דרים דווקא לקח אותם לכיוונים די חדשים מבחינתם, לאורך כמה מקומות - Panic Attack, חלקים מNever Enough (אלו שלא משתחווים למיוז
) וכמו שציינת, 11 הדקות האחרונות של יצירת הנושא.

RamiSun

New member
מבחינתי אמירה אומנותית זה משהו אחר

לאמור: העברת מחשבות תחושות ורגשות דרך היצירה תוך כדי שימוש באסטתיקה ספונטנית/מתוכננת. אם יש לך מה להגיד יש לך אמירה. לא קשור לכמו מה אתה נשמע ולא קשור לממי אתה מושפע. לכן כמו שטל טוען, יש באוקטבריום בהחלט אמירה אומנותית.

ובכן, מהי?

אני אשמח אם תרחיב לגבי המשמעות האומנותית של האלבום הזה. אני מניח שאתה מתכוון למילים ולא למוסיקה, מאחר שמוסיקה היא מופשטת ואין לה שום משמעות קונקרטית אמיתית.

RamiSun

New member
נו באמת....

אני חושב שאתה מספיק אינטיליגנטי למצוא את זה לבד אבל בגדול זה "סיפור חיינו"....מפרספקטיבה של לקראת גיל 40.

קראתי את כל המילים

לא מצאתי קשר אמיתי או קונספט, לי זה נראה יותר כמו כמה שירים שאין קשר ביניהם בכלל.

לשיר דויטש

אני מסכים איתך במאה אחוז.אני חושב שנוצר פה איזה דיסוננס,רק בגלל שזה דרים אז מנסים בכח לקטלג כמעט כל דבר שלהם כגאוני או כבעל אמירה אומנתית למה אי אפשר פשוט להגיד שהאלבום נחמד ותו לא-זאת גם הסיבה שלא הבנתי את רודס שנראה לי מעריץ קצת עיוור לגביהם שטוען שיש אמירה אומנותית שאני לא מבין תאמין לי אני שומע דברים פי אלף יותר מורכבים מדרים(יש לי כ-3000 דיסקים בבית)ולא הצלחתי אחרי כמה שמיעות להבין מה כל כך חריג באלבום הזה.

ל-cut2

אני מסכים איתך שיש לאמירה אומנותית המון רמות.העניין הוא שאם אתה לוקח את האלבום של דרים ומפרק אותו לגורמים רק כדי למצוא כמה מקומות אחרים וכיוונים חדשים-כלומר למצוא 20 דקות מקוריים מתוך 75 דקות-אז אתה בבעיה.אלבום נבחן כקונספט.אין בעיה שבאלבום יהיו חיקויים והשפעות השאלה היא כמה.ולכן לפי מה שאתה אומר אם ניקח כל אלבום בעולם ונפרק אותו לגורמים קטנים נמצא כמה רגעי חסד(אפילו אצל בריטני ספירס)ואז הוא ייחשב לבעל אמירה אומנותית.אותי מענין מחר בבוקר שנקום אני ואתה מה ישאר לנו מהאלבום החדש של דרים-תאמין לי כלום,איזו השפעה תיהיה לו על עולם הפוגרסיב העכשווי-תאמין לי שום השפעה.עכשיו הוא עוד חדש ולכן יש סביבו התלהבות,בוא נחכה שנה שנתיים ונראה מה ישאר ממנו. אם דרים היו הולכים יותר לכיוונים שאתה מציין כמרעננים אני חושב שהיה לנו דיסק ברמה הרבה יותר גבוהה ואולי גם דיסק שמשפיע על להקות בנות זמננו.

orbiti

New member
לשם שינוי, אני מסכים כאן עם טל :)

למרות שזה אלבום מעניין יותר ברמת העיבודים מH to he, הרעיונות כאן מאד פשטניים ולא מוזיקליים, והייתי אפילו מגזים ואומר שהאלבום הזה מוציא לרוק המתקדם שם רע - יש כאן את עיבודי הנשיפה המיוחדים, השירה המלודרמטית והטקסטים העמוקים, אבל החיבורים המוזיקליים נשמעים שרירותיים לחלוטין, והלהקה פשוט לא מצליחה לכתוב מהלך אקורדים אחד שנשמע משכנע. אני יודע שיש איזהשהו קונצנזוס לגבי הלהקה הזאת בפורומים של רוק מתקדם, אבל לא נראה לי שאי פעם אני אצליח להבין אותו.

למעלה