סקר חדש.

אני לא מסכים

אני גם חשבתי שהאלבום לא הגיוני הרבה זמן אבל אז הורדתי את המילים ושמעתי את האלבום תוך כדי שעקבתי אחרי המילים ואז הבנתי הכל... אחרי זה האלבום ריגש אותי כמעט עד דמעות. ד"א אני לא יודע עם זה בגלל הסאונד הרע או לא אבל המתופף שלהם פה ממש מעצבן אותי. וסתם שתדע באמצע-סוף שנות השיבעים כשהפרוג ירד מכוכבו(אם ככה משתמשים בביטוי הזה) שתי הלהקות פרוג שהיה "בסדר" לאהוב היו קינג קרימסון וודג"ג. NP החתול שמיל(cat stevens)- בוקר התפרץ עם ריק וויקמן על הפסנתר, כמובן! שמור רק לבקרים מיוחדים(כמו היום)!

dpascal2

New member
יפה

"אבל לא נראה לי שאי פעם אני אצליח להבין אותו" תן לזמן לעשות את שלו, יום אחד האסימון יפול. גם אצלי האסימון הזה נפל די מאוחר.

גם אני לא מבין

ולאחרונה התחלתי להתנסות עם רוברט וויאט, וגם אותו לא הבנתי. כנראה שיש דבר נשגבים מבינתי.

cut2

New member
אני הפוך על הפוך

כששמעתי אותו לראשונה מאוד אהבתי אותו, הייתי מנגן אותו (מהתקליט ובפסנתר) שנה שלמה - לא היה אלבום שריגש אותי יותר ממנו. אחרי כמה זמן התחלתי לראות את הפגמים שבו, אבל זה לא הפריע לי. עוד כמה חודשים עברו, לא הקשבתי לו בכלל (בלי סיבה), וכשחזרתי, התאכזבתי למדי. סה"כ אני מסכים עם אייל - יש באלבום הזה (מלבד Man-Erg) המון רגעים לא מוזיקליים, לאוזניי.

RamiSun

New member
לשם שינוי אני לא מסכים עם טל. :)

אני חושב שמדובר באלבום ענק ובמוזיקה ענקית, היה לי בזמנו בויניל...

orbiti

New member
אין לי מושג על מה אתה מדבר

אם אתה מתכוון לרימאסטר שיצא לפני כמה שנים, אז הסאונד שם ממש מעולה ברמה הטכנית, וזה אולי אפילו הסאונד הטוב ביותר לאלבום של ג'נטל ג'איינט ששמעתי (למרות שהרימאסטר של Free Hand באמת מתחרה חזק). דווקא מבחינה יצירתית, הסאונד של האלבום הזה ממש סטטי וחסר דינמיות לטעמי, אבל זה משהו שמקורו בעיקר בביצוע של ההרכב הזה של ג'נטל ג'איינט בתקופה ההיא. מבחינת הלחנים... ובכן, ג'נטל ג'איינט של התקופה המאוחרת (אחרי אוקטופוס) היא להקה שאני לומד פחות ופחות לחבב אותה עם הזמן. הרעיונות באלבום הזה ברמה מאד גבוהה ברמה הטכנית (וואו, איזה אקורד מעניין יש כאן, וואו, הבס מנגן בפוליריתמיקה לעומת הקלידים), אבל הם מאד פשטניים ברמת הכתיבה, ההלחנה והפיתוח, והנושאים עצמם קצרים מדי וחסרי ליריות.

kurush

New member
נצל"ש: דיאבולוציה בהפקה

באופן אבסורדי, בשנים האחרונות ניתן לשמוע התדרדרות משמעותית בסאונד המוגמר ("מאסטרינג") של אלבומים חדשים. יש מין נטיה כזו להגביר את הווליום כל הזמן, כך שתקליט שיצא השנה יהיה חזק בכמה דציבלים מתקליט שיצא שנה שעברה. דוגמא טובה למחלה הזו הוא האלבום האחרון של Rush, בשם Vapor Trails, אליו פשוט לא יכולתי להקשיב כלל בגלל המאסטרינג המזעזע שהוא עבר. הייתי חושב שהבעיה תשפיע רק אלבומי מיינסטרים שמושפעים מהצורך להיות "הכי חזקים בפלייליסט" וכו', אבל גם אלבומי פרוג, שלכאורה לא אמורים להיות מושפעים, סובלים מזה - כנראה באשמת טכנאי המאסטרינג.

RamiSun

New member
שמתי לב לזה,

אבל נראה לי שהסיבה היא דווקא התקדמות הטכנולוגיה, והיום כשמפיקים אלבום יש באולפנים ציודים הרבה יותר רגישים, ובהרבה בתים של משוגעים לדבר יש ציודי קצה הי-פי מדהימים (עם מחירים בהתאם), ויש מצב שפשוט המערכות הביתיות הממוצעות שלנו היום כבר לא מספיקות. אם לי יש בבית מערכת בעלות כוללת של בערך 5,000 . אני מכיר אנשים שרק הקורא CD שלהם עולה כך.

jbloo

New member
להפך

התופעה שקורוש מתאר אמורה להתאים למערכות זולות יותר, כדי להישמע יותר "חזק" ו"ברור" (מתוך מחסור במילים מתאימות יותר...). דווקא ככל שהמערכת יותר יקרה וטובה אפשר לשמוע יותר ניואנסים כך שלא צריך לעשות קומפרסור כדי להביא את הניואנסים האלה קדימה, אפקט שפוגם בדינמיקה הכללית של הצליל (במקום שיהיו מקומות שהמוזיקה חלשה יותר ומקומות שהמוזיקה חזקה יותר, הכל נשמע חזק, והרבה מהפיל של הנגנים ושל המוזיקה נאבד). תחשוב מה זה עושה למכת תוף או מצילה, שכל פעם נשמעת בדיוק באותו ווליום...

jbloo

New member
תקרא את המאמר

(לינק נמצא בהודעה השניה שלי למטה) הוא מסביר את התופעה בצורה מצויינת כולל אפילו הדגמות לא מוזיקליות לתופעה.

jbloo

New member
לא שמעתי את הודגגים החדשים,

אבל הבנתי שגם הם חולים באותה מחלה. ולגבי וייפור טריילז- מאמר מצויין שמרחיב על התופעה הזו.

kurush

New member
כתבה נפלאה

קראתי אותה לפני כמה שנים כשהתחלתי להתעסק בסאונד... הכותב יודע בדיוק על מה הוא מדבר, ומעבר לכך - הוא כותב מצוין. מעניין איפה מצאת את זה? או שנזכרת שקראת בעבר והרצת חיפוש זריז?

jbloo

New member
קראתי בעבר,

ואז לפני כמה זמן נתקלתי בזה שוב בת'רד על הרימאסטרים של ודגג, ועכשיו הרצתי חיפוש זריז. בהחלט מאמר מצויין, הכותב יודע על מה הוא מדבר וגם מסביר את זה בצורה שתהיה מובנת גם לאלה שלא מבינים מהחיים שלהם

מורנא007

New member
...

הרימאסטר של אטילה (Intencion +, Reviure ) מאכזב, בגלל החלשה של קלידים והגברה של גיטרות ובאס.

cut2

New member
מגניב ששמת לב לזה

לפני כמה שנים היה לי דיסקמן מעפן מאוד, והווליום הכללי שלו היה פשוט נמוך - לא שמעתי כלום באוטובוסים. כבר התחלתי קצת לעשות מיני-מאסטרינג משלי לאלבומים, עד שקניתי אחד חדש וראיתי איך המוסיקה נאנסת ככה.

ובתור אנטיתזה, יש את מארס וולטה

באלבום שלהם, Frances the Mute, בשיר הראשון יש הבדל בווליום של איזה 80 אחוז בין הפתיחה לשאר השיר. זה לא ממש יותר טוב.

למעלה