סקר חדש.

יניבש16

New member
וד"א

יש גם אלבומים שהם הפקה בלבד, וגם הם מצויינים כי זה מה שהם נועדו להיות- למשל future sound of london- life forms dead cities

meandmeandme

New member
לא, בכלל לא..

הסקר פונה לרמת ההפקה, לא לסגנון שלה או למידת המעורבות שלה במוסיקה. רמת הפקה ז"א בעיקר הקפדה על סאונד נכון ולאו דווקא הוספה של אלמנטים חוץ מוזיקאלים (אפקטים וכו) כמו באלבום של אבק שציינת. הרעיון של הסקר הוא למצוא כמה לדעת אנשים הפקה וסאונד חשובים במוסיקה. אני אתן דוגמה. באלבום In a Glass House של Gentle Giant יש כמה לחנים מצוינים, אבל סאונד ממש נוראי. בגרסה שיש לי (הוצאה פרטית של הלהקה או משהו כזה) הסיפו בסוף כמה קטעי בונוס מהופעות. הסאונד בהופעות טוב יותר בכמה רמות מהסאונד של האלבום ומצאתי את עצמי מתלהב (דרך ההופעות) מקטעים שבהקלטות אולפן לא נגעו בי בכלל. לפי דעתי לכל אחד יש מן קו אישי שהוא מוכן לחצות בין לחנים טובים לסאונד טוב. לדוגמא יש כאלה שגם אם הלחן מעולה והסאונד יהיה גרוע הם לא יוכלו להנות מאלבום, ויש כאלה שמתעלמים לחלוטין מהסאונד ומתמקדים בקומפוזיציות ככה שגם אם האלבום נשמע כאילו ניגנו אותו דרך פלאפון זה לא יפריע להם. עכשיו זה יותר מובן? בקצת לפחות?

dpascal2

New member
עוד דוגמא

PAWN HEARTS ללא ספק הדיסק המזעזע ביותר שיש לי באוסף מבחינת סאונד. כל כך מתכתי שכספית נוזלת לי מהאוזניות. מאוד אוהב אותו ולא מסוגל להאזין לו בדיסק. מאוד התאכזבתי לשמוע שגם הרימסטר לא שופר משמעותית.

יניבש16

New member
נכון

מה הוא האלבום הזניח חסר האמירה האמנותית הזה של ודגג לעומת הספרה שמונה הגאונית של דרים

dpascal2

New member
עזוב יניב

אתה לא יכול להתווכח עם מישהו שהטעם שלו הפוך לחלוטין משלך (מה שדווקא הופך אותו לממליצן בדיוק של 100 אחוז עבורך). אתה אוהב יין צרפתי ישן והוא אוהב מיץ ממותק תוצרת שוודיה וחבל על הוויכוחים. אתם מדברים בשפה מוסיקלית שונה לחלוטין, וכשאין תקשורת כל ויכוח כזה נוטה לתפוס אופי אישי, אנשים נעלבים וחבל. יש לי חברים מאוד טובים שאם נגיע לדבר על מוזיקה זה יגמר בבית מעצר. בלי קשר....איך אוקטבריום ?

RamiSun

New member
דורון

"יין צרפתי ישן מול מיץ ממותק תוצרת שוודיה" זה למה אני אוהב אותך, אתה צריך להיות משורר!!! אהבתי את המשפט הרב רבדי הזה. אבל לדעתי הוא לא מדוייק. מדובר במשקה ויקינגי עתיק יומין קאיפתי המתובל במיטב התבלינים של המטבח הפיוז'אני העכשוי.

Rudess

New member
רמי

אל תשכח שאחרי בודפשט , יש לנו משהו עם ויקינגים ובייחוד עם ויקינגיות :))

ליניבש 16- והתלהבותו המוגזמת מדרים

האלבום של ודגג חסר אמירה אומנותית לעומת הספרה 8 ה"גאונית" של דרים. הצחקת אותי רואים שהידע וההבנה שלך במוסיקה לוקים בחסר - חסרות לך המון שעות מוסיקה.נתחיל מכך שזוכתך לא לאהוב את ודגג אך לא בכך עסקינן. לידיעתך , כל האלבום של דרים ( למעט ה-11 הדקות האחרונות ) הוא חיקוי אחד גדול ללא שום אמירה אומנותית , יש באלבום של דרים ממש קטעים שלמים של להקת מיוז , של יו2 , של איירון מיידן , של בלק סאבאת ושל דיפ פרפל , הסולן ממש מחקה בקולו בהרבה מצבים את הסולן של מיוז ואת בונו של יו2 . שלא נדבר על הקטע שחותם את הדיסק שנפתח פינק פלויד , עובר לג'נסיס וממשיך ליס.אם לזה אתה קורא אמירה אומנותית חזקה אני מצטער על כך , כנראה שאתה לא מכיר את כל הלהקות שהזכרתי כאן ולכן בשבילך דרים המציאו משהו חדש.

וואו, יצאת טמבל

מלבד העובדה שיניב הוא מוסיקאי כבר שנים רבות, והניסיון שלך להוקיע אותו כמישהו שהידע וההבנה שלו לוקים בחסר הוא חסר בסיס, והוא טקטיקה עלובה בכל אופן, הרי שיניב דיבר בסרקזם, ולדעתי הפעם זה ממש היה ברור כשמש. בפעם הבאה שאתה מתכנן לתקוף מישהו וירטואלית, קודם כל תבדוק את הקונטקסט של הדברים שלו ותוודא שהבנת בכלל את מה שהוא אמר.

וזה תירוץ?

לא מכיר את הנפשות הפועלות? כדאי שתלמד להכיר אותן לפני שאתה תוקף אותן! קצת בדיקה בסיסית, כבוד מינימלי. כלפי עצמו בעצם, אם לא כלפי אחרים.

לשיר דויטש

לא פעם אני נתקל בחברה צעירים שאוהבים כל מיני דברים עכשוויים , אההבה הזאת שלהם גורמת להם לא פעם לזלזל בלהקות של שנות השבעים הבעיה בזה היא שלא פעם הלהקות שהם אוהבים הם חקיינים של שנות השבעים , אלא , שאותם חברה צעירים לא מכירים חומרים משנות השבעים ולכן בשבילהם מה שהם שומעים זה המצאת הגלגל ולא כך היא , ולא אחת אני מעמיד אנשים במקומם , חשבתי שיניב רציני וזה קומם אותי כי זה לא פעם ראשונה שאני שומע דברים כאלו ברצינות.

יש פיתרון קל

למה זה מקומם? מה זה משנה? שיתלהבו מדברים עכשוויים, ושיהיה לבריאות.

למעלה