סקר חדש:

סלוניק

New member
סקר חדש:

האם לדעתך היה מקום לפתוח בשביתה כללית, כפי שתוכנן, במגזר הערבי לציון ארבע שנים לאירועי אוקטובר? כל הגולשים מוזמנים לענות.

Ragamala

New member
כן

ואני מאחל להם איזה מרטין לותר קינג שיחזיר להם את הגאווה

LONE WOLF 2

New member
כן

אבל לא באופן שהם עשו. כל הנושא של מאורעות אוקטובר מדיף ריח של פוליטיקה ושל הסכסוך. אני מאמין שצריך שביתה ויותר מזה צריך להחדיר לתודעה אבל מצד שני דווקא באותו יום מראיינים את אחד האבות שטוען שעל ערביי ישראל להזהר מעוד טבח? וההפגנה מלווה ונערכת תחת חסות התנועה האיסלמית?

TalHai

New member
כן ולא....

אני חושב שהמתקונת הנוכחית של הפעילות הערבית עליה אחראית התנועה האיסלאמית רק מזיקה לערבים (הכוונה במשפט האחרון לערביי ישראל כמובן) אני יחד עם זאת חושב שזכותם למחות באופן דמוקרטי (ורק דמוקרטי) ולהאבק על כל נושא שקרוב לליבם (שוב, רק בדרך דמוקרטית)... האם היה מקום? זו שאלה שרק ערבים יכולים לענות עליה מפני שזה נושא שנוגע להם... לדעתי שביתה היא כלי לא נכון אבל זה אך ורק עניינם... בכל מקרה ההפגנות הם לחלוטין גורמות נזק אדיר לערביי ישראל וחבל... לי אישית ולדעתי לכולם קשה להסכים עם הפגנותיהם במתקונת הנוכחית (דגלי פלסטין, ואמירות מאוד לא דמוקרטיות) ואני חושב שזה חבל, והם בעצם מסיטים את העין הציבורית מבעיותיהם להפגנות האלימות...

tkhri

New member
שביתה כללית?

לשם מה? לציין את השנה הרביעית מאז המרד של "ערבי ישראל"? להזכיר לנו את ניתוק הצפון ממרכז הארץ על ידי אלפי פורעים? את ההרס של כל דבר המזכיר את ישראל או מוסדותיה? להזכיר לנו שהם קוראים לעצמם פלשתינאים? לא...אני לא חושב שהם צריכים לציין את התאריך הזה,להפך אני חושב שהם צריכים להתבייש.

Ragamala

New member
אתה מזכיר לי את הלבנים בדרום

בתקופה העבדות הכושית. מרד? אם שני מיליון ערבים היו רוצים למרוד אתה היום היית במקום אחר. אולי אתה צריך בגלגול הבא שלך להיוולד כערבי ישראלי

tkhri

New member
בתקופת "העבדות הכושית"

היה מרד...זאת עובדה. לשאלה אם זה היה מרד חיובי ומוצדק או לא אני אענה לך שלדעתי כן אבל זה לא קשור. בדיוק כמו שבאוקטובר היה מרד ערבי, אם לדעתך הוא היה מוצדק זה משהו אחר אבל היה. -אני רק מזכיר למי ששכח או רוצה לשכוח שבכל מקום שבו יש ריכוז ערבי גדול או יהודי ערבי היו מהומות,השמדה של כל מה שישראלי,רדיפה אחרי עיתונאים ישראלים שבאו לצלם,זריקות אבנים,דגלי "פלשתין",הפרדת הצפון ממרכז הארץ חסימת צירים ויצירה שלמעשה הצפון היה מנותק כמה שעות מכל שאר המדינה. התמונות מראמללה ומצפון המדינה ומשכם היו אותם תמונות- בקשר לזה שאם שני מליון ערבים היו רוצים למרוד לא הייתי פה...תרשה לי לגחך. יש מספיק ישראלים יהודים במדינה הזאת שהם יוצאי יחידות קרביות,מספיק אזרחים נושאי נשק וברוך השם רוב העם הזה,כשהוא מרגיש סכנת חיים,הוא נלחם כמו פנתר.לא, אני יודע שהייתי פה...השאלה איפה הם היו. ד"א...אם תרצה לדבר על המצב הכלכלי,חברתי שבהם חיים ערביי ישראל תמצא אותי קרוב מאוד לדעותייך...אני פשוט לא חושב שמרד זאת הדרך. ואם תרצה לדבר איתי על מצב ורמת החיים של הבדואים והדרוזים אולי תמצא שאני יותר קיצוני ממך ונגד האפליה הכל כך מטומטמת הזאת.

Ragamala

New member
כל ה"מרד" שלך

זה כעס של הערבים על שהם אזרחים סוג ז' במידנה שלנו. הם לא יכולים לקנות אדמות, לגור באיזורים יהודיים טהורים, יש להם ביוב ברחובות וחוסר תשתית נורמלית לחיים סבירים. הפרעות היום אמצעי הביטוי האחרון לאחר שייצוגם בכנסת כמעט ולא הועיל וכל הדרכים הלגיטימיות לא עזרו. העברים הישראלים מזדהים עם פלשתין כי אנחנו רואים אותם (ערבים ישראלים + פלשתינאים) כאותו עם ומתייחסים אליהם בהתאם. אם המדינה הייתה משכילה לכבד את אזרחיה הערבים ולגרום להם להרגיש חלק אמיתי מהארץ הזאת, פרעות אוקטובר לא היו קורות. אבל שוב, לנו מאוד נוח להסתכל עליהם כחיות, טיפשים, רוצחים, משת"פים, זורקי אבנים, שונאי ישראל - מבלי לשאול את עצמנו איך אנחנו תרמנו לסיפור. מרד? מה דעתך על "הבעת תיסכול עמוק"?

masorti

New member
יש לי תמיהה קלה...

האם לדעתך המרד של המיעוט הגרמני בחבל הסודטים ב- 1938 (בתביעה להסתפח לגרמניה הנאצית) היה בגלל שהם היו אזרחים סוג ז' בצ'כוסלובקיה? והאם לדעתך ראוי היה לציין את המרד הזה ביום זכרון שנתי? --- המרד של הערבים באוקטובר 2000 לא היה קשור כהוא זה למצבם בחברה הישראלית. הם לא הפגינו על ענייני חשמל ומים וחינוך ובריאות וכיו"ב. המרד של ערביי ישראל היה בנושא אל-אקצה והנסיגה מהשטחים, ובמהותו נועד לסייע לאויב הפלשתיני במאבקו נגד ישראל. בקיצור... ערביי ישראל ניסו לכפות על ממשלתם בכוח הזרוע להיכנע לאויב. משום מה זה מזכיר לי במקצת את המיעוט הגרמני בסודטים ונסיונו לכפות על ממשלת צ'כוסלובקיה למסור את האיזור לגרמניה.

מטרניך

New member
../images/Emo45.gifאכן זאת המקבילה הנכונה.

האינתיפאדה הגרמנית בסודטים פתחה להיטלר את הדרך להשתלטות על צ'כוסלובקיה. זה גם מה שמארגני התפרעויות אוקטובר רצו לעשות בשביל ערפאת. בתור 'סיפתח' הם רצחו את ז'אן בכור הי"ד ע"י בלוק שהושלך על רכבו מגשר ליד ג'יסר א-זרקא בעת שהוא נסע בכביש המהיר. זה שלא נרצחו נוסעים יהודיים אחרים היה נס. אבל פצועים היו.

Ragamala

New member
ההזדהות של ערביי ישראל

עם העם הפלשתינאי נובעת מההפרדה שלנו בארץ בין יהודים - אזרחים אמיתיים ערבים - אזרחים סוג ז לא רצויים זה שאולי הצהרתם הייתה לתמוך באחיהם הפלשתינאים לא קשור למקור הבעיה. ההפרדה במדינה יהודית בין יהודים לשאר העמים היא הפרדה שגורמת לשאר תושבי הארץ להרגיש לא שייכים (ובמיוחד ערבים שנחשבים לאויב). התקוממותם והזדהותם עם האויב היא מראה לכישלון שלנו להפוך אותם לחלק מעם ישראל. לא יודע מה קרה בגרמניה, וזה לא כל כך רלוונטי מבחינתי כרגע. צורם לי ההשוואה בין גרמנים נאצים לערבים אבל מילא תגידו מה שתגידו בעומק העניין קיים קרע עמוק בין העמים שלנו שנובע מההתייחסות שלנו לכל מי שהוא לא יהודי - ומההתייחסות שלהם ליהודים. מרד אמיתי בשיתוף פעולה עם פלשתינאים היה גורם פה לכאוס אחד גדול. לא הייתה כוונה למרד

מטרניך

New member
טעות מרה. ערביי ישראל הם בני אותו

העם כמו הפלסטינים בשטחים, לעיתים קרובות בני אותן משפחות. ה'הזדהות' שלהם איתם נובעת מהמלחמה המשותפת נגד הציונות למעלה מ-100 שנים ומשאיפות לאומיות משותפות. תבוסתם במלחמת העצמאות שבה הם יצאו לחסל את מדינת ישראל שזה עתה קמה, קרעה את העם שלהם שחלק ממנו נשאר בתחומי מדינת ישראל. יש להם שאיפה משותפת להתגבר על הציונות, לבטל את הקמת מדינת ישראל ולסלק אותנו מכאן, וזה הבסיס ל'הזדהות'. חלק מערביי ישראל השלים (לעת עתה?) עם קיומנו ורוצה לחיות את חייו במדינת ישראל תוך חתירה לשוויון זכויות (אך לא לשוויון חובות). אלה בד"כ אנשים בעלי מקום עבודה טוב או בעלי עסקים. החלק הזה לא השתתף בתפרעויות, בהסתה ובשביתות מאז, ולחלק הזה צריך להושיט יד. לאלה צריך להבטיח שוויון זכויות וחובות. אלה שמרדו, התפרעו, שרפו ורצחו באוקטובר הם אויבי המדינה וכמוהם אלה שמארגנים את ה'הזדהות' עם אינתיפאדת הטרור ואת השביתות וצריך להתייחס אליהם בהתאם.

Ragamala

New member
מאה שנות לחימה בציונות?

בן גוריון היה בטוח בעת הקמת המדינה שהערבים לא יהוו בעיה אמיתית ולא יתנגדו. מאה שנה? בדבריך טמונה ההסכמה עמי, ערבים בעלי ממון או עבודה טובה לא מרדו וקיבלו קיומנו פה. המתמרדים הם אלו שהיותם ערבים במדינה יהודית הפך אותם לעניים, דחויים, שנואים וללא זכויות אמיתיות. לפי דבריך - למי שלא מתמרד יש לעזור, ולמי שמתמרד לא!! אני מאחל לך שכשיהיו לך ילדים (אני מניח שאתה די צעיר) והם יתמרדו נגדך אתה לא תחשוב כמו שאתה חושב עכשיו. הערבים שבוחרים להישאר במדינת ישראל בוחרים זאת מתוך ידיעה שכאן טוב יותר. אין להם שאיפה לאומית להשמדת הארץ, באותה מידה שאין להם שאיפה לעזוב את הארץ. המחשבה שמטרת העם הערבי כולו היא השמדת הארץ היא מחשבה חד צדדית מובהקת שנובעת מתוך פחד ולא מתוך המציאות. המלחמה הנוכחית קיימת כעשור בערך. אתה שמעת את הפלשתינאים מדברים על ירושלים לפני שלושים שנה? לא! זה לא עניין אותם. הכיבוש הביא לאט לאט לשנה עצומה שכמו ספוג ספחה אליה אלמנטים שלא היו מושרשים קודם לכן בתרבות העם הפלשתינאי. ברגע שיהיה לערביי ישראל וערביי פלשתין קרקע כלכלית טובה וסיכוי לחיים טובים, הם ילמדו לקבל אותנו טוב מאוד. בדיוק כמו שאמרת

מטרניך

New member
לא יודע איפה אתה למדת את תולדות

הסכסוך - אולי באקדמיה פלסטינית כלשהי. לתיאורים שלך אין כל קשר עם המציאות בא"י לדורותיה. מי שמורדים כי 'היותם ערבים במדינה יהודית הפך אותם לעניים, דחויים, שנואים וללא זכויות אמיתיות' מוזמנים לעזוב את המדינה וללכת לחיות חיי רווחה מלאי זכויות ברש"פ או בכל חברה ערבית אחרת. מי שימרוד יטפלו בו כמו שמטפלים במורדים, ואם הוא מסכן את חייהם של שוטרים או אזרחים אחרים הוא יקבל כדור בראש.

סלוניק

New member
מטרניך

אף אחד אינו מתווכח על כך ש"מרד" בישראל מצד המגזר הערבי הוא פסול מכל היבט, אך אין ספק כי מדינת ישראל רק הוסיפה ומוסיפה שמן למדורה הזו כל עוד ישנה אפלייה של המגזר הערבי. כמדומני שזו גם כוונתו של Ragamala.

מטרניך

New member
נגד אפלייה יש דרכי פעולה דמוקרטיות

אלה לא כוללות שריפת מוסדות ציבור ודגלי המדינה, חסימת עורקי תנועה מרכזיים, גרירת נוסעים יהודיים ממכוניותיהם והכאתם תוך סיכון חייהם, רצח נהג תמים ע"י השלכת בלוקים מהגשר מעל לכביש המהיר, תקיפת שוטרים וסיכון חייהם ע"י מטר אבנים וכד'. האספסוף הזה מנסה להפוך את ישראל לג'בליה ולפאלוג'ה וצריך לטפל בו בהתאם.

...

כשדרכי הפעולה הדמוקרטיות לא מניבות שום תוצאה ולא מקדמות שום נושא הכעס המצטבר במהלך השנים יכול לפרוץ בכל רגע ולהפוך את העולם כולו בכדי להשיג את המטרות שלו או לפחות בכדי להוכיח את קיומו וזה מה שקרה באוקטובר 2000לא שאירועי אוקטובר קידמו את ערביי ישראל אך לפחות הוכיחו שהם קיימים במדינה ומגיע להם מה שמגיע לאחרים. התנהגות השוטרים הוכיחה עד כמה דמם של הערבים זול ואין להם שום קיום.

TalHai

New member
אני לא מבין אתה מצדיק

פעילות לא דמוקרטית מחאתית של ערביי ישראל??? לפני שתתנפלו עלי אני מדגיש שאני מקבל פעילות דמוקרטית.

מטרניך

New member
התשובה למורדים רצחניים היא כדור

בראש. אם ערביי ישראל יעשו כעצתך וינסו לחזור על 36' ו-48' תהייה להם נכבה חדשה.

למעלה