סקר הפוך

רותי ע

New member
וזו בעיה משותפת גם לדתיים...

אני מכירה משפחה דתית. לא מסורתית אלא דתית ממש. ושניים מהבנים התחרדו. לא הולכים לצבא, לומדים בישיבה, לא הולכים לעבוד, מתחתנים צעירים. להורים מאוד מאוד קשה עם זה. אבל הם מקבלים. אין ברירה...

mishele5

New member
הפוך למאושר בדרכך.

העיקר שתהיה מאושר לזה אחנך [במסגרת החוק]

meira

New member
באושר? לא! בקבלה - כן../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

כי הילדים שלי הם הילדים שלי לטוב ולפחות, ואני לא מפטרת אותם כשהם עושים משהו שלא מוצא חן בעיני, או בוחרים בדרך חיים אחרת ממה שאני בחרתי או חינכתי. יהיה קל? מאוד לא

כל עוד זה לא יגרום להן להתנתק ממני

וזה יעשה אותן מאושרות, אין לי שום בעיה אם יחזרו בתשובה, יתנצרו, יתאסלמו, יתנזרו (מלשון נזיר). אם הן תהיינה פנטיות עד כדי ניתוק מהמשפחה זה יכאיב לי מאוד אבל עדיין לא יהיה לי מה להגיד בעניין, נכון? אני (אולי) יזעזע אותכם עוד יותר - גם אם הבנות שלי יגידו לו יום אחד "אמא אני לסבית" גם אז, עם כל הצער שבדבר, אני אקבל את הילדות שלי כמו שהן והכי חשוב שתהיינה מאושרות עם הבחירות שלהן בחיים.

רותי ע

New member
למה יזעזע אותנו?

היה מזעזע אותי אם היית כותבת שאת זה את לא מקבלת.

ממש ממש לא איכפת לי

כמו שתשאל אותי אם הוא יתאסלם, יתנצר, יחזור בתשובה. העיקר שהילד שלי ילך לפי צו מצפונו ולא יקשיב לעדר שנקרא חברה...שיעז לעשות את מה שהוא חושב שהוא צריך, ואם זה לחזור בתשובה- תפדל...

שי ז.

New member
אורן, לפעמים כדאי להקשיב קצת לעדר

גם תפקיד מחשבות בפורום הוא ללכת נגד העדר. היית רוצה שאיה תתנהג ביומיום ככה?

אם זה הגורל שלה?

איה זו איה, ואם היא אאוטסידרית, מה אני יכול לעשות? לשנות לה את הטבע? הרבה יותר חשוב לי שתהיה שלמה עם עצמה, כמו שאני בטוח שמחשבות שלם עם עצמו, מאשר שתהיה מישהו שהיא לא. לא רוצה להיות פרה אומללה. מעדיף להיות סטיק מבסוט....(כמובן שאל תקח את הדוגמה העשויה הזו...סתם חוש הומור של בוקר...)

שי ז.

New member
זה ברור אבל לא תנסה לשכנע אותה

ולהסביר לה את מחיר ההפיכה לסטייק?

לא, כי מאיפה אני יודע?

היה לי בן דוד שחזר בתשובה ואח"כ בשאלה. הוא אומלל בכל מה שהוא עושה. מהתבודדות כמעט מוחלטת הוא הפך להיות רודף בחורות (הוא מתקרב ל-40) וזה מתחיל להיות פטתי...אבל אם הוא מאושר? מי אני שאהרוס לו? העדפתי אותו עם שטריימל... ואם איה תהיה נורא מבסוטית בעולם ה"שני"? ותכלס מה זה משנה? איכפת לי מה היא לובשת? איך היא אוכלת? אם היא צמה או לא? איכפת לי שתהיה בן אדם, ואם היא לא תהייה בן אדם פה או שם- זה לא משנה לי, ואם היא תהייה בן אדם פה או שם- גם זה לא משנה לי. החלוקה של "פה או שם" היא מלאכותית ומבחינתי (ואני מאמין שגם מבחינת האל) לא קיימת אלא מלאכותית לחלוטין. אני מאמין במעורב ירושלמי (האיברים הפנימיים) ולא במה שהאדם לובש, או מתנהג חיצונית. שומעים שאני רעב היום, הא?

שי ז.

New member
בזה אין ספק אבל אתה לא רוצה

שאיה תגדל ותחייה בתוך עולם המושגים שלך? יש לי אח שחזר בתשובה (הפך לחרדי די קיצוני בכל הקשור לדת אבל עובד ואשתו נשארה חילונית). זה בכלל לא קל למרות שגם אני וגם ההורים שלי מקבלים אותו כמו שהוא. בפועל צריך מאוד להיזהר במה שאומרים על ידו כי הוא מרגיש נרדף בגלל שהוא דתי. ברור שהאדם נשאר בבסיסו אותו אדם בלי קשר לאמונתו אבל התקשורת איתו משתנה (אני לא מציין אם לטובה או לרעה, פשוט משתנה). סטייק על הבוקר זה לא רעיון כל כך טוב.

אולי יהיה לי יותר קל

ראית איך מחשבות קרה לי אחרי השירשור האחרון. מאוד לא קל לסרולארים כמו אישתי והחברים שלי לקבל אותי ואת האמונות שלי. כמה שזה מוזר- מבחינתי הרבה יותר קל לשים כובע וציצית ולחיות בעולם ה"הוא". אבל לא עושים את מה שקל- עושים את מה שקשה- שם העבודה האמיתית. אז אני לא יודע איפה יותר קל ואיפה יותר קשה. אני לא בטוח שעולם המושגים שלי הוא יותר שם או יותר פה. אני ממש לא הולך שולל אחרי החיצוניות של האדם. יש חרדים ששופטים אותי לפי החיצוניות שלי או הסטיגמות שלהם ולכן הם מחמיצים הרבה מאוד. הם מחימיצים הבנה שאין משמעות למה שאדם לובש או איך הוא מכנה את עצמו. משנה רק מה שקורה לו בפנים. ואם היא תהיה חילונית ותתחרפן? ואם היא תהייה חילונית ואומללה? ואם היא תחזור בתשובה- שאלה- תסע להודו- תחזור- תקים מישפחה? איך אני יכול להתערב באחת הנקודות ולהגיד לה - תעצרי!! זה לא טוב, זה מסוכן. הרי האדם נבנה מסך נסיונותיו ואם תעצור אותה מלהתנסות תעצור למעשה את ההגשמה העצמית שלה בתור אדם. וחבל... אני חייב לתת לה לזרום, לעזור לה בכל מה שתבחר ולקבל אותה כאדם בכל דרך שתבחר... וממש לא איכפת לי צבע הבגדים שלה או איך היא שותה את הקפה שלה... ואני רעב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

osnat2

New member
אורן, ואם היא תחליט לחיות בכת

במזרח ? מנותקת מהכל העיקר להקשיב ולחיות עם הגורו ? אבל זה יעשה אותה מאושרת והיא תזרח מאושר. גם לזה תסכים ?

מה זה תסכים?

קחי סיפורון. אני למדתי כלכלה. ההורים שלי היו בחול ואני הייתי אומלל. בשיחת טלפון אחת הודעתי להם שאני עובר לפילוסופיה והיסטוריה. הם ביקשו שאני אחכה כדי שיחזרו ונוכל לדבר על זה. אין מה לדבר על זה. עברתי. זה ממש לא ענינם. הם צריכים לקבל אותי ואני צריך לעשות את מה שטוב לי. אני מקווה שאיה לא תתרחק ממני, לא פיזית ולא מנטלית, ואני מקווה שהיא תהיה מאושרת. אם היא תצטרף לכת האם זה יותר טוב מלחזור בתשובה או לא? יהיו לך תשובות לפה ולפה וכמו שאמרתי- מבחינתי זה לא משנה. לא איכפת לי איך קוראים לחוג שאליו היא משתייכת, צבע הבגדים שלה או הדרך שבה היא אוכלת. איכפת לי שתהייה בן אדם ותפעיל את המוח שלה. אלו דברים שאני אשתדל להקנות לה במהלך החיים ואני מקווה שלא משנה לאן היא תלך היא תהייה קודם כל בן אדם ואח"כ גם בן אדם עם שכל. כל השאר- ממש קטן...באמת...

לא אהיה מאושרת, אבל לא יפריע לי

בצורה קיצונית כל עוד לא יכריחו אותי לחזור בתשובה. אני אהיה מוכנה להחזיק כלים חד פעמיים בבית. אולי לקנות סיר אחד לבישול כהילכתו. לקנות אוכל מוכן אם זה מה שמפריע (בהנחה שיהפכו לחרדים ולא לכיפות סרוגות), אבל ללא ספק לא אהיה מאושרת מהעניין. יחד עם זאת, אני מעדיפה ילד חרדי חי על ילד מת...

ארץ האש

New member
מספיק לי שתהיה אדם טוב

מעבר לזה אולי יכאב לי שהיא לא תהיה כמוני (דוסית) אבל יכאב לי עוד יותר אם היא לא תהיה מאושרת.

תצ'מע.....

תמיד אני טוענת, שמה שחשוב לי זה להיות מאושר. נראה לי אותו דבר עם (כרגע) ילדתי, הכי חשוב לי שתהיה מאושרת ואם היא יום אחד תבוא ותאמר לי, אני חוזרת בתשובה, מכל סיבה שהיא, אני אשאל אותה אם היא מאושרת, אם התשובה חיובית.... סו ביי איט, מי אני שאעצור בעדה... למרות שהבית הוא חילוני לגמרי.

אמברון

New member
זה לא יהיה קל אבל לא תהיה ברירה

אלא לקבל אותם כמו שהם ולכבד את ההחלטה שלהם. הרי לזה אנחנו מנסים לחנך אותם ומי אנחנו שננסה לשנות אותם בבגרותם?

לא פשוט, אבל אקבל בהבנה ובאהבה

למרות הקושי הגדול, שנינו חילונים לחלוטין, אחות בעלי חוזרת בתשובה, ויש יחסים מצוינים עם כל המשפחה. נקווה רק שהיא תקבל גם אותנו, כי בדר"כ אצל הדתיים היא הבעיה ולא אצל החילונים. הם פחות פתוחים ויותר מנסים לשנות ולהראות לנו את "האור" חיה ותן לחיות זה המוטו.

שי ז.

New member
בזה את טועה

הבעייה קיימת בשני הצדדים. לשכנים של ההורים שלי יש בן ובת שחזרו בתשובה (בהפרש של 12 שנים). עם הבן הגדול הם ניהלו מלחמות בלתי פוסקות (אני זוכר את הצעקות שלהם כשהבן הוריד מעשר מהבננה וזרק אותו. אבא שלו כמעט חטף התקף לב). ולבסוף הקשר נותק למספר שנים. עם הבת הם לא חזרו על הטעות והרויחו בחזרה גם את הבן. יש חרדים שחיים בגישה של "חייה ותן לחיות" (אחי חרדי ואשתו חילונית שלא צמה ביוםפ כיפור ונוסעת בשבת) ויש חילוניים שלא יקבלו שום דרך שונה מדרכם (לדוגמא תקראי את דברי מחשבות בשרשור הנ"ל).

למעלה