סקר הפוך

עמית@

New member
קאלה- רבים מהזוגות החד מיניים עושים

ילדים דרך הסכמי הורות- או עם חברות. זה ממש לא הדבר הראשון שהיה עולה במוחי בהקשר הזה.

Kalla

New member
הכל נכון ועקרונית הכל אפשרי

אך השאלה היא כמה זה עולה להם. מה שלנו נראה פשוט, טבעי וטריוויאלי- הם צריכים להיאבק על זה. ואני בכלל לא מדברת על זה שיש אנשים שיסתכלו עליהם עקום. לא שזו סיבה בעיני לנהל אורח חיים מסוים או לא, אך עיין יכאב לי אם אני אראה מישהו מתייחס כך לילד שלי.

עמית@

New member
וזו בעיקר הבעיה *שלך*

(לא כדי להעליבך חס וחלילה..) יכאב לך (ולי) אם יתייחסו לילדי רע, לא משנה למה ואיך. ילדים אף פעם לא נראו בעיני כפשוטים וטרוויאליים.

Kalla

New member
הכל יחסי (מבחינת פשוט וטריוויאלי)

אבל כל השרשור הזה מתייחס לבעיה שלנו, ההורים, לא?

עמית@

New member
רותי- זה ממש לא אותו דבר!

נטייה מינית היא משהו שונה לגמרי (מולד, נורמלי) מבחירה שנעשית במודע ובאופן שכלי (לא בטוח שרציונלי אבל מילא)

רותי ע

New member
ברור שזה לא אותו הדבר...

ההשוואה היתה מבחינת הקושי של הורים לקבל נטיה של הילד ששונה וזרה להם.

עמית@

New member
רותי- זה ממש לא אותו דבר!

נטייה מינית היא משהו שונה לגמרי (מולד, נורמלי) מבחירה שנעשית במודע ובאופן שכלי (לא בטוח שרציונלי אבל מילא)

עמית@

New member
סתימת חצי פה ../images/Emo3.gif

למחוק רק אחד מהם

מחשבות

New member
טוב להם לחזור בתשובה?

אני מצפה לתשובה כנה ולא לשליפה כמו שיהיו מאושרים, רחמנא ליצלן.

אמרתי את האמת

אם יחליטו שהם חוזרים בתשובה, לא אצא נגדם ולא אנסה לשכנע אותם שלא כדאי ובלה בלה בלה. נו, וכי יש לי ברירה אחרת?

אורית ג.

New member
זה לא נכון לדעתי, חתולה

לפעמים יש בעיות , לכל אחד, ולמי שחוזר בתשןובה לא היה טוב לפעמים כמו כל אחד אחר אלא שרק בחלק מהמקרים הוא מוצא את הדת כפתרון. לפעמים סתם משכנעים אותו, כל המחב"תים האלה בצבא ובשערי בית הספר, בדיוק כמו מוכרי סמים וצריך לשמור על הנוער. לפעמים זה באמת מתוך הכרה פנימית כי יש אלוהים וכי יש לעשות כדבריו ואם זה בא אצל אדם בוגר ( שאולי איזו מצוקה הביאה אותו לזה ) - בעיני זה טוב ויפה. הבעיה שהרבה ואולי רוב החוזרים בתשובה מנסים לגרור לזה את כל המשפחה. זה גובל בהפרעה נפשית לדעתי. בקיצור יש כל מיני חוזרים מכל מיני סיבות. לפעמים מצוקה ולפעמים אופורטוניזם (לחברתי הבטיחו שידון הגון (--;)

הילהל

New member
לא כזה פשוט

עד כמה יחזור בתשובה? כיפה סרוגה? חרדי? ומה זה יגיד על היחס שלו אלינו - האם ישמור אתנו על קשר חם (בהנחה שנדאג לבית כשר)? ימשיך להגיע עם ילדיו? לא ידרוש דרישות קיצוניות (למשל ש"אתחפש" בחצאית וכובע לכבודו?)?יכבד ויאהב אותנו? להורי יש חברים שילדיהם חזרו בתשובה, ואני רואה שיש מגוון עצום של ביניהם. כך שאין לי דרך פשוטה וקצרה לענות על שאלתך.

אצלנו בבית אחותי חזרה בתשובה../images/Emo4.gif

ולי זה מאוד קשה כי אנחנו ממש כבר לא כמו שהיינו אין לנו כל כך נושא לשיחה, אנחנו מדברות על הילדים. "ובלי עין הרע הולך להיות לה ....
). אמא שלי קיבלה את זה סבבה לגמרי היא ממש זורמת איתה, אחותי לא אוכלת אצלה בבית היא קונה אוכל של חרדים מביאה לאמא שלי ואוכלת בצלחות פלסטיק. אני אם זה יקרה לנו? קודם כל בעלי משתגע ועושה לה את המוות חבל לה על הזמן. ואני יכאב אבל ינסה לזרום איתה. עדיף מאשר לאבד אותה לא?

יהיה לי מאוד מאוד קשה

אני משקיעה הרבה מאוד זמן ומרץ להראות את תפיסת העולם שלנו מול תפיסות עולם שונות. חשוב לי לא להרחיק אלא לפתוח לו את הראש לכל מיני כיוונים (הכוונה לעמית, משום שמיטל עוד קטנה). אחרי מחשבה והסבר הוא החליט לעלות לתורה בבית כנסת רפורמי. הוא דיבר על שוויון שהוא ראה בעליה לתורה של חבר בבית כנסת רפורמי, ועל כך שחשוב לו שכל המשפחה תשב ביחד. לא אסתיר הייתי גאה בבחירה שלו. אבל במידה ויום אחד הוא יחליט אחרת, יהיה לי קשה מאוד, אבל אני מניחה שאסתגל. ברור לי שזה ישפיע על מערכת היחסים באיזה שהיא צורה, אבל אני לא מוכנה לאבד ילד בגלל אידיאולוגיה. אני בטח לא סולדת מדתיים ומכבדת גם אותם כפי שאני מצפה שיכבדו אותי.

../images/Emo99.gifאכבד רצונו של כל ילד

עדיף שיחזור בתשובה לדת ישראל מאשר יחפש חידוש בסמים למשל

למעלה