סקר - החבורה שלנו

naring

New member
נשמע מעניין.

|הולך לקרוא שוב את שאלון השישים של ניהאו|

Nihau

New member
../images/Emo9.gif

בשאלון ה60 אולי לא נמצאים הפרטים שאתה מחפש- תרגיש חופשי לשאול במסר פרטי

t3h d00d

New member
לא הבנתי *כלום*!

מה לעזזל כתבת שם? למה לחזור על אותן דמויות? כמה חבורות זה? 30? ???

Nihau

New member
רק שתי חבורות

אבל ההרכב שלהן השתנה רבות במהלך השנתיים הרצופות ששיחקנו. הסעיפים מציינים את השינויים בהרכב.

מירטל

New member
החבורה שלי:

כולם בני אדם - אחד קשת, אחת דייגת שלישית סוחרת. ולפעמים מצטרף איזה קוף או שועל.

DDN

New member
מקצועות - האשלייה הגדולה של מו"ד.

אחד הדברים שמרגיזים אותי במו"ד היא הסיווג של דמות לפי "מקצוע". כלומר, הדמות שלך, היא קודם כל לוחם, אחרי זה אלף ואחרי זה יש לה אופי ושאר ירקות. אני אומר לא! די לקיבוע על החוקים! הדמות היא קודם כל "דמות". מה הדמות עושה בחיים? משהו אחד. במה היא טובה? דברים אחרים. כשאתה מסווג דמויות לפי גזע/מקצוע אתה למעשה מאבד את ה"דמות" ומסתכל יותר על הסטטיסטיקות. וכמובן, שכל דמות לא משנה מאיזה מקצוע שונה מאחרת, גם אם הן אותו המקצוע. תחשוב על זה. אז ניהאו פירטה את הרכב קבוצת נוסגות', שם אני משחק את דומיניק (אבל חטאה ניהאו והשאירה את הדמויות האחרות לפי מקצוע) בקבוצה השנייה שלי, אנחנו: קאטאלינה, בחורה מוזרה עם אורחות חיים מוזרות, אקונח/ואריס - בחור גדול, שהוא גם נסיך ברברי שברח מביתו וגם
אקונח הקטן, המכונה בשמו ברנגר - גמד לא חביב בכלל. אפסילון פורטה הידוע בכינויו "עץ". ופיראל - אלפית.

t3h d00d

New member
מסכים אתך לגמרי

אני הכרחתי את השחקנים שלי להתחיל דמויות "רמה 0" עם מקצועות של אנשים רגילים. יצא נגר, מוכר בחנות, מוכר נשקים, וכייס. והם שחקו כאנשים רגילים שהופללו, ברחו מהעיירה, הציבו מארב לחוליית חיפוש, לקחו חרב קצרה אחת, ועשו את דרכם הרחק משם. אז הנה. הדמויות הן לא סתם דף דמורת עם מספרים. ד"א, ממליץ על לעשות את ה*איך* הדמויות קיבלו הכשרה קרבית, ואת הרמה הראשונה. זה יוצא מאד מעניין. אחרי הכל, לא כל אחד סופר שיכול להמציא סיפור לדמות, וזה נותן לו משהו להאחז בו, כעבר, שהוא באמת יצר.

Nihau

New member
../images/Emo45.gif אף פעם לא חשבתי על זה, יופי חי

רעיון נהדר, אנסה ליישם אותו בעתיד. סיפור מעניין על אותו עיקרון: את קבוצת נוסגות' בנינו מתוך הבנה שאנחנו רוצים לשחק ערפדים אבל נתחיל את הקבוצה כבני אדם בדרגה 1 בשיטת מו"ד 3 וכשנגיע לדרגה 10 נהפוך אותם לערפדים ונשחק בשיטת אקזלטד המשופצרת לקריטריונים של נוסגות' וכך יהיה לנו את העונג לשחק דמויות ערפדים עם עומק אנושי ועבר עשיר והבדלים משמעותיים בין שני סוגי המשחק. אללי, נקשרנו לדמויות עד כדי כך שכיום אנחנו מסרבים להפוך אותן לערפדים ורק הגענו לדרגה 6... נו טוב. סוף הקבוצה הזו קרב מכל מקום. השה"מ החליט שנגמר הסוס (שאין בנוסגות' מלכתחילה) והעלילה מתקרבת לסיומה עוד 3-4 פגישות. סוף הקיטורים על סגירתה העתידית של קבוצה מנצחת. רות עבור.

DDN

New member
לאאאאאאאא

לא חשבנו על ערפדים, וגם לא הסכמנו על אקזלטד. אנימוס ואני שנינו לא יודעים מאיפה הגעת למסקנה הזו. . . . .

Nihau

New member
זה היה הסיכום עם דרגורן בהתחלה

או שכך טוען מוחי הקודח בשעות ליל מאוחרות. מצד שני מוחי טורח להזכיר לי שדרגורן הסכים לשה"מ מתוך הבנה שהמשחק יונחה בסבב ולא שהוא ישאר בתפקיד השה"מ לנצח... נו טוב, מסכת אירועים "מעניינים" אירעו בקבוצה הזו עם הזמן.

DDN

New member
תראי,

ישנם דברים שמעוגנים בכתב. העובדה שדרגורן הסכים לשה"מ קבוע נוסגות' נמצאת בפורום בהיסטוריה (בין ינואר לאפריל 2003 ליתר דיוק) בנוגע ל. . . .ערפדים ואקזלטד - זה הסכם שלא כלל את שאר הקבוצה, לא עוגן בפורום (ואם כן, אני רץ עכשיו למחוק את ההודעות הללו)

Nihau

New member
:p גם לך |LOL|

ולגבי אקזלטד וערפדים- זה לא כזה משנה כי זה לא הולך לקרות בכל מקרה. אלא אם אני אשה"מ... ואני לא. אז אל תחשוב על זה אפילו.

DIDGIN

New member
אני לא יכול להגיד שהיא שלי

כי אני רק המנחה, אבל מילא. זו התחילה כחבורה של שלושה, שהתכנון המקורי היה שבמהלך הפגישות הראשונות ייצטרפו עוד שתי דמויות, אבל העסק קצת השתנה וכעת אני משה"מ ל8 שחקנים שמפוצלים בכמה קבוצות ויש להם נטייה (שאני מעודד) להתמקד במטרות אישיות ולא קבוצתיות (אלא אם כן צצה מטרה משותפת). זה נחמד ככה כשמספר קווי עלילה מתרחשים באותו עולם ומשפיעים זה על זה... תאי - אביו היה דרקון, מה שגורם לו להיות בעל כוחות קסם מולדים. קהזד - נביא של אל הגמדים, מבצע מעשי ניסים שלא בוצעו ע"י גמדים כבר 1500 שנים. קימבלינה - אלפית. סטודנטית אוטודידקטית למדעי הקסם. גרגור - חברו הטוב ביותר של תאי, מיסטיקן מתלמד. נכה ברגל אחת. טום - דרואיד מהיער השחור. מכור לאלכהול ומהמר כפייתי. חבר של סוויפט. סוויפט - הסקרנות הרגה את הhalfling, והמבין יבין... היליין - שכירת חרב. במקום להתמקד בשיטת לחימה מסויימת היא שמה דגש על ורסטיליות. עושה הכנות להנהיג כנופייה משלה. זינה - שכירת חרב גם כן. מתמקדת ב"מדעי הקשת" ומתכננת לעבור הסבה לציד פרסים או התנקשויות.

t3h d00d

New member
בעיה קטנה

איפה אני אמור לרשום מה השחקנים? אני מבין שאתם שחקני תפקידים ותיקים, ויש לדמויות עבר והכל, אבל מה אני אמור להבין מ"שכיר חרב"? לוחם? מה רשום בדף דמות למעלה איפה שכתוב class?

DDN

New member
לא בטוח שרשום

לא כל מי שענה לך משחק מו"ד, ולא בכל השיטות שלהם יש מקצועות. בכל מקרה, מה שרשום למעלה כבר מזמן לא רלוונטי לדמות. לדוגמא אצלי, לא התאים לדומיניק לוחם, והסייר של מו"ד היה מוגבל מדי עבורה. "צלף היערות" היה מקצוע יוקרה חביב, אז בסופו של דבר יש לה מישמש מכולם. מקצוע? כבר לא זוכר. אני מגדיר אותה כLONG RANGED FIGHTER או "קשתית" אם תרצה. לומר שזה ה"מקצוע" שלה? זה לא יהיה מדוייק. עכשיו שאלה - למה זה רלוונטי לך? מה אתה יכול להסיק ממבנה קבוצות של אחרים?

DDN

New member
אתה תקבל פה תשובות לא אחידות.

לא כולם כאן משחקים מו"ד. ושוב, זה משתנה. אתה יכול לשחק COMMONER ולהפיק דמות נחמדה ולהנות ממשחק הדמות. אתה יכול לשחק מקצועות יוקרה משולבים בצורה מגניבה ושהדמות שלך תהיה רדודה ולא תהנה ממנה. אם היה אפשר לפרק את הCLASSES ופשוט לבנות מודולרית את היכולות של הדמות על סך קניית כשרונות (כמו בשיטות אחרות) זה יכול היה להיות נחמד. מצד שני, זה כבר מסבך קצת את יצירת הדמויות. כשאני בוחר מקצוע לדמות, אני לא לוקח אותו כי זה מה שאני "אוהב לשחק", אני לוקח אותו כי הוא מה שהכי מתאים לי לאיך שראיתי את הדמות שלי. אי לכך, בהגבלה של מקצועות מו"ד, אני בד"כ הולך על הלוחם או הנוכל, כי הם נטולי קסם ומחויביות לדפוסי התנהגות שונים.

ולא כולם אוהבים שבלונות.

אישית, אני מתעב עמוקות את שיטת בניית ופיתוח הדמויות של מו"ד וחושב שהיא סתם מטרד. אני מעדיף שיטות כשרונות, שמאפשרות לי לבנות את הדמות שלי כפי שדמיינתי אותה ולפתח אותה לכיוונים שאני רוצה, ולא לכבול את הדמיון שלי לכמה קלישאות שאיזה סוכן ביטוח מובטל עם אובססיה לנשקי מוט ודיעות גזעניות ושוביניסטיות הנפיץ בשנות השבעים ומשום מה יש להן תוקף מחייב עבור כל מיני אנשים.

SabreRunner

New member
החבורה שאני משחק בה עכשיו?

יש אחת עם: בן-אדם (לשעבר) דייג (לשעבר), בן-אדם מכשף, אלף מדברי רוצח, בן-אדם קשת-צייד, שדה, בן-אדם (לשעבר) סמל משמר (לשעבר), בת-אדם נסחפת ואלפית ציידת. עוזר למישהו? אולי החבורה השנייה: בן-אדם סמוראי רחוב, טרול סמוראי רחוב, אלפית זמרת ובת-אדם דקר.

למעלה