שאלה נפלאה, יעל../images/Emo20.gif
בגדול אני מרוצה. אפילו מאוד מרוצה... אני אדריכלית אבל בשל אילוצי משכנתא יצאתי לעבוד בחברת בניה בשיווק. זה היה מין OFF אדריכלות. להריח קצת את תחום המיקצוע, האהוב עלי מאוד, אבל להתפרנס קצת יותר טוב.. את העבודה עצמה לא הצלחתח לאהוב ואת הבוס אפילו תיעבתי (די הדדי זה היה) וצברתי שעות של אומללות. ניסיונות לחפש עבודה עלו בתוהו כי להיות שכירה כאדריכלית לא התאים לי אבל תנאי המשכורת שלי קסמו לי.. עם חלוף הזמן, "שאבתי" לעצמי עוד תפקידים, חלקי תפקידים ואפילו המצאתי לי דברים לעשות. ימי בשיווק חלפו ותפקידי הוגדר מחדש (אבל לא לגמרי.. ונותר תחום רחב מאוד להגדרה עצמית) בשנה האחרונה אני ממש בונה תפקיד, שלדעתי ולדעת עמיתי לעבודה, נחוץ ביותר בחברה שלנו. הבוס למד להעריך אותי ואולי אפילו לחבב אותי. אני מצאתי את עצמי ממצה את עצמי יותר ויותר. פורחת ומנהלת ברמה , בעצמאות וב"ראש גדול" כמו שאני רוצה ויודעת.. אני בניתי את התפקיד שלי.. לא ביקשתי טובות ואפילו עבדתי שעות נוספות מבלי לסכם כיצד אתוגמל.. פשוט נתתי מבלי לחשוב שאני פראיירית או מסכנה. כך הוכחתי את עצמי למי שלא העריך והקנתי לעצמי קרדיט לא פשוט. מיותר לציין שהיכולת להוציא עבודה מצויינת ומוערכת נותנת לי המון חדווה ואור. לאחרונה אפילו "העזתי" לבקש העלאה במשכורת, שינוי בתנאי העבודה ונתינת "כותרת" לתפקידי שנותר ללא הגדרה (זה לא ממש חשוב, אבל אני מוצאת עצמי מגמגמת ומסבירה מה אני עושה כי אין לי TITLE שנותן איזה מושג..) אני אומרת שהעזתי, כי הבוס שלי הוא קמצן כרוני וכולם אמרו לי שאין סיכוי שאקבל כלום. אני אומרת העזתי כי התגברתי מראש על תחושת התסכול של התשובה השלילית הצפויה וניגשתי אליו מוכנה לקבל את הלא. ולא באופן אישי. אני בעיצומו של שינוי שלעולם לא הייתי חולמת אפילו שהוא אפשרי או להציבו כמטרה עם דרכי פעולה להשגתו. פשוט זרמתי עם חדוות עבודה ואהבת המקצוע (אמנם OFF) ואני רואה שכר בעמלי כיום. אני מתה על מקום העבודה שלי ועל מה שאני עושה וביחוד על הלא נודע שצופן לי בחובו את מה שאני אעשה איתו... אבל... אני רוצה עוד דברים. יש לי ספר שרץ בראש (רומן שמבוסס חלקו על סאגה משפחתית) יש לי קצת יכולת קריאה של אנשים (מיסטית משהו) והייתי רוצה לקרוא דרור ליכולות הללו. אבל אני יודעת, כמו שאני אומרת כבר כשנה, יבוא שינוי. אני יודעת. אבל הוא יבוא כשאני מוכנה... אני לא יודעת מהו, אבל אני נפתחת אליו. ממשיכה לחיות ולנסות לעשות את המירב. לכאורה, אני לא אקטיבית, אבל למעשה עשיתי הכל בעצמי והמצאתי לעצמי תפקיד , אמנם בעזרת אחרים. אני לא יודעת אם כאן תם השינוי ובעצם עכשין אני "מתאמת פרוייקטים "(אולי הכותרת שקולעת למה שאני עושה...) ואולי אני בדרך עדיין למשהו אחר ואולי לא בתחום בכלל... אני יודעת שטוב לי. שאני מאושרת. הולכת בשמחה לעבודה וחוזרת ממנה מלאמת סיפוק וחדווה. אני עושה עבודות פרטיות בתחום האדריכלות, למען היצירתיות ואפילו הצלחתי להעשיר את עבודתי כשכירה בניצוצות מהמקצוע. מה שחשוב לי לומר זה שלא תמיד השינוי חייב להיות דרסטי. אבל חשוב לאורך הדרך להכיר את עצמך ולהשתדל להיות קרוב לתחום העניין. למשל כשהבנתי שבשיווק יש יותר כסף (ואין לי מינימום של מושג בשיווק!!!) ידעתי שלפחות אני חייבת לשווק בתחום הבניה, שקוסם לי על כל ענפיו. ולא לשווק מוצרי קוסמטיקה, צעצועים או מזון... לימים זו היתה אחת ההחלטות הכי נבונות של חיי... ועל ראיון העבודה וכמה שלא התאמתי לדרישות הבסיסיות ובכל זאת חטפתי את המשרה, אספר לך בפעם הבאה.